https://www.svhuizen.nl/voorbeschouwing-ajax-huizen/n656c92
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Voorbeschouwing Ajax - Huizen
  17 sep 2013
  s.v. Huizen
  Zaterdagmiddag wacht het eerste elftal in Amsterdam de confrontatie met Ajax. Een loodzwaar karwei voor de ploeg van trainer Joeri Volkers die het juiste ritme nog niet gevonden heeft.
  voorbeschouwing-ajax-huizen

  Zaterdagmiddag wacht het eerste elftal in Amsterdam de confrontatie met Ajax. Een loodzwaar karwei voor de ploeg van trainer Joeri Volkers die het juiste ritme nog niet gevonden heeft.

  Het maakt een hortende en stotende competitiestart door met als resultaat een schamel punt uit de eerste twee wedstrijden. Derhalve een teleurstellend begin van de competitie. Te hopen is dat het tij snel keert zodat niet  in een vroeg stadium van de competitie al angstig naar beneden moet worden gekeken. De ploeg zal zich moeten herpakken en waar kan dat beter dan in Amsterdam?

  Vorig seizoen ging Huizen in Amsterdam tijdens de eerste competitiewedstrijd van dat seizoen kansloos met 5-1 onderuit. In die wedstrijd leek Ajax haar visitekaartje voor een succesvol seizoen af te hebben geven maar ergens is er toch zand in de motor gekomen want de Amsterdammers moesten halverwege de competitie al afhaken in de strijd om de titel en de daarmee verbonden promotie naar de Topklasse. In die eerste wedstrijd van het seizoen speelde Huizen één helft goed georganiseerd, controlerend en voorzichtig waardoor de thuisclub slechts een paar kansen kreeg. Omar Limon strafte een domme terugspeelbal af maar amper een minuut later viel alweer de gelijkmaker. Na rust zaagde Ajax Huizen volkomen in tweeën en liet er geen twijfel over bestaan wie er die middag recht had op een zege. De wedstrijd op De Wolfskamer eindigde enkele maanden later in een 2-2 remise. Op een ijzige voorjaarsmiddag troffen Iry Etwi en Guido de Graaf doel voor Huizen, Laurens ten Heuvel en Kenneth Misa-Dio scoorden namens Ajax. Opvallend was dat Ajax het duel eindigde met negen spelers door het incasseren twee rode kaarten. 

  Evenals Huizen ging Ajax tijdens de seizoensouverture van het huidige seizoen onderuit. Dat was een lelijke domper voor de formatie van trainer Bart Logchies die voor komend seizoen als doelstelling heeft door te stoten naar de Topklasse. Waar Huizen bij DOVO met 2-0 onderuit ging verloren de hoofdstedelingen op eigen veld verrassend met 0-1 tegen ODIN ’59. Voorbije zaterdag liet Ajax in Bennekom geen enkele twijfel toe over de uitgesproken ambities. Bennekom, vorig seizoen nog in de race om promotie naar de Topklasse, werd met een overduidelijke 1-4 te in eigen huis te kijk gezet. Samen met Quick Boys is Ajax dé favoriet in de race om de titel en afgezien van de valse start lijkt Ajax aan die ambities te kunnen voldoen. Bovendien is  de selectie voor dit seizoen maar weer eens flink versterkt. Overigens is het voor de amateurs van Ajax onzeker wat de beleidsbepalers in Amsterdam en Barcelona uit broeden. Immers, na het bereiken van de Topklasse wilde Ajax dolgraag doorstoten naar de Jupiler League. Omdat De KNVB afgelopen zomer plots besloot beloften teams, waaronder Jong Ajax, toe te laten in de profcompetitie is aan die doelstelling reeds voldaan zodat het afwachten is hoe met de amateurs verder gaat. 

  Voor Huizen is de situatie volstrekt anders. De ploeg van trainer Joeri Volkers is overduidelijk op zoek naar de juiste chemie en kan wellicht op sportpark De Toekomst zichzelf herpakken en voor een surprise zorgen. Een mooie gelegenheid om als supporter de jongens te steunen op weg naar betere resultaten!

  De aanvang van het treffen zaterdagmiddag in Amsterdam op sportpark De toekomst tegen Ajax is om 14.30 uur. 

  Veel kijkplezier!

  Jan Spilt

  Gilermo Pengel bereidt de openingsgoal van Iry Etwi voor in het thuisduel van vorig seizoen (foto Henk Heijnen)