Het eerste elftal heeft een terechte 1-4 nederlaag geleden tegen Volendam. De geelgroenen speelde erg zwak, waardoor de wijdbroeken er met de 3 punten vandoor gingen.
    volendam-te-sterk-voor-zwak-spelend-huizen-1-4

Het eerste elftal heeft een terechte 1-4 nederlaag geleden tegen Volendam. De geelgroenen speelde erg zwak, waardoor de wijdbroeken  er met de 3 punten vandoor gingen.

De Wolfskamer ligt er uitnodigend bij op deze zaterdag in april. De borders op de (nieuwe) parkeerplaats kleuren fraai en fris geel/groen en rond de entree is het al een drukte van belang. De mensen van de activiteitencommissie proberen weer de nodige lootjes aan de man of vrouw te brengen, de stewards houden een oogje in het zeil en op het terras voor de tijdelijke kantine is het al erg gezellig. De toekomstige accommodatie glinstert veelbelovend in het voorjaarszonnetje en ook in het businesshome is het al druk. Het arbitrale trio is al aanwezig en er arriveren nog wat speciale gasten die betrokken zijn bij de nieuwbouw. Als dan ook het bestuur van Volendam is gearriveerd en de onderlinge vriendschappelijke verhoudingen weer zijn aangehaald lijkt niets een plezierig voetbalmiddagje in de weg te staan. Henk van de Pol, de hoofdtrainer van s.v. Huizen voor volgend seizoen, arriveert en schudt vriendelijk lachend handen van bestuursleden en TC’ers. Dan galmt de sonore stem van speaker Hans Evers over het sportpark. De opstellingen worden in vlot tempo opgedreund. Huizen is enigszins ‘gehandicapt’ doordat er maar liefst 3 basisspelers door schorsingen ontbreken t.w. Omar Limon, Iry Etwi en Gino Heerings. Quincy van Waveren en Garrett Jones staan nu in de basis en Danny Benning is terug van een schorsing

Na een aarzelend begin ontpopt Huizen zich gedurende in de eerste helft als de betere ploeg en gelegenheidsspits Quicy van Waveren doet het goed. Hij oogt kwikzilver, is vootrdurend aanspeelbaar en scoort na een kleine 20 minuten de op dat moment verdiende openingstreffer van de thuisclub. Danny Benning levert vanaf de linkerflank een prima voorzet af die de toch niet al te grote van Waveren prachtig inkopt: 1-0. Huizen lijkt door te willen drukken, want nog geen vijf minuten later krijgt Gilermo Pengel al de kans op 2-0; zijn harde schot gaat echter over het doel. Ruim 10 minuten voor rust gaat centrale verdediger Erik Wisse bij Huizen in de fout. Doorgaans fungerend als een ware rots in de branding verspeelt hij nu de bal knullig aan Rachid El Yaakoubi die dankbaar profiteert en alleen op kan stomen richting het doel van Brian Willemse. Het omspelen van de doelman oogt voor de Volendamse technicus als een eenvoudig kunstje: 1-1.

Deze gelijkmaker van Volendam is op dit moment in de wedstrijd niet echt verdiend te noemen, maar de gasten putten er moed uit en Huizen oogt opeens lang niet meer zo zelfverzekerd als in het eerste halfuur. Na een Volendamse aanval die als een mes door de Huizer boter gaat, ontstaat zelfs een levensgrote kans op de 1-2.  Erik Wisse weet op de doellijn redding te brengen, waarmee hij zijn fout bij de gelijkmaker enigszins weet te herstellen. Ook Huizen krijgt nog een grote kans, vlak voor de rust, maar ook hier weet een verdediger (deze keer van Volendam) op de doellijn redding te brengen.

Zo gaan we rusten met een 1-1 stand. In de drukke kantine van s.v. Huizen een noviteit; heerlijk broodjes vis!  Ik laat mij het broodje paling goed smaken, maar besef mij gelijktijdig dat we nog niet zomaar hebben gewonnen van de palingboeren uit Volendam. Daar denken de in schreeuwend oranje gestoken mannen van hoofdtrainer Edwin Keizer net zo over.  Ondanks dat uitblinker El Yaakoubi geblesseerd in de kleedkamer moet achterblijven, schieten de wijdbroeken werkelijke uit de startblokken en nog geen zeven minuten later is de wedstrijd in feite beslist. Invaller Jeffrey Bok scoort op eenvoudige wijze de 1-2, waarna Huizen eigenlijk geen moment meer in de wedstrijd komt. Op het middenveld wordt de ploeg overlopen, in de laatste linie wordt er af en toe kinderlijk verdedigd en aanvallend kunnen de geelgroenen geen potten breken. Volendam kan tot eigen verbazing freewheelend naar het einde van de wedstrijd voetballen. Tussendoor strooien Kevin Giele (1-3) en Thierry Schilder (1-4) nog wat extra zout in de Huizer wonden, voordat de uitstekend leidende arbiter Gerrets (geen enkele gele of rode kaart nodig) na precies 90 minuten het laatste fluitsignaal geeft.

Zeker op grond van de tweede helft is de overwinning van Volendam verdiend, zo geven beide trainers na afloop in hun analyse aan. Natuurlijk is het voor Volendam mooi dat met deze overwinning een verlengd verblijf in de hoofdklasse weer een stukje dichterbij is gekomen, maar bij Huizen is er  toch wel een gevoel van teleurstelling. DVS’33 heeft immers volgens verwachting verloren van Ajax en bij winst vandaag had de ploeg van Tijs Schipper zich wellicht nog in de strijd om de vierde plaats kunnen mengen. Dat lijkt nu niet meer mogelijk. “Waar was dat Huizen-kwartiertje nou” vraagt mij een Volendammer. Die was er dus vandaag niet. “Een zeer slechte 2e helft” bromt Tijs Schipper en daar is geen woord fout aan.

Scoreverloop:

19. Quincy van Waveren 1-0
    26. Rachid El Yaakoubi 1-1
    54. Jeffrey Bok 1-2
    76. Kevin Giele 1-3
    81. Thierry Schilder 1-4

Opstelling Huizen:

Brian Willemse, Danny Benning, Erik Wisse, Robbert de Graaf, Rudy Etwi, Vincent Verbond, Sam Doeve, Aron Klaassen (69. Dwaynley Spijker), Garrett Jones, Quincy van Waveren en Gilermo Pengel.

Opstelling Volendam:

Kees Tol, Henk Kuessien, Marcel Koning, Bart Jonkerman, Rachid El Yaakoubi (46. Jeffrey Bok), Thierry Schilder (88. Dean Schilder), Joey Tol, Nick Molenaar, Simon Tol, Ron Kwakman en Kevin Giele (84. Berry Veerman).