https://www.svhuizen.nl/vlaggetjesdag-kost-huizen-twee-punten/n4098c163
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Vlaggetjesdag kost Huizen twee punten
  4 nov 2018
  Ron Tuijnman
  Clubliefde is een mooi ding. Maar als de grensrechter van de tegenpartij die liefde wat al te nadrukkelijk in zijn vlagsignalen tot uitdrukking brengt, dan komt dat de wedstrijd over het algemeen niet ten goede. Een verslag...
  vlaggetjesdag-kost-huizen-twee-punten

  Namen en rugnummers
  Als er iets is dat ik vooral mis in deze eerste klasse, dan is het wel de administratieve ondersteuning voorafgaand aan de wedstrijd. Ook nu een half uur voor de wedstrijd nog geen spoor van een lijstje met namen en rugnummers. En dat gooit toch mijn voorbereiding op de wedstrijd stevig overhoop. Wachten dus, er zit niets anders op.
  Een behulpzame official van DHSC lepelt voor Gijs Moerman en mij de namen en rugnummers nog even op, maar het blijft wat behelpen. Ook Huizen komt maar niet af met de namenlijst. Een stroomstoring eerder deze ochtend zou hier de boosdoener geweest zijn.
  Waar ik bij de meeste tegenstanders in deze klasse niet of nauwelijks bekende namen tegenkom, heb ik bij onze tegenstander van vanmiddag bepaald niet te klagen: de club wordt mede getraind door Jeffrey Sneijder, broer van aanvoerder Rodney, ex-FC Utrecht en tevens zwager van ene Jolanthe die ook met een voetballer getrouwd schijnt te zijn, die naar gefluisterd wordt ook de nodige munten in DHSC pompt. Broederliefde, zullen we maar zeggen.
  Verder zie ik Daryl Bobson op het formulier staan, broer van de Kevin Bobson die een periode bij Ajax in de spits heeft gestaan. Ook voormalig prof Genaro Snijders kom ik op de lijst tegen. Helaas zorgden knieblessures voor lange onderbrekingen in de carrière van deze heerlijke voetballer.
  Volgens het programmaboekje is ook Evander Sno bij DHSC neergestreken, maar die naam kom ik dan weer niet op het wedstrijdformulier tegen.
  En dan hebben we daar ook Mitch van der Vlist. Ooit bij Huizen in de spits waar zijn talenten door de toenmalige staf wat miskend werden. Helaas, want het is een speler naar mijn hart: een ‘ratje’ in de goede zin des woord: altijd lastig voor een tegenstander en je kunt als verdediger geen moment verslappen, want uit alle hoeken gaten duikt die dekselse Van der Vlist op om je met je onoplettendheid om de oren te slaan. ‘n Topgozer, waar ik nog steeds uitstekende herinneringen aan bewaar, maar die me nu toch wel lichtelijk pijn in de buik bezorgt...
  Tenslotte de broertjes Van ’t Land die bij de amateurtak van Ajax furore maakten.
  Bij Huizen de bekende elf namen, al moet Zakaria el Biyar vandaag de aftrap vanaf de bank meemaken. Goudhaantje Olivier Blaauw heeft vandaag de voorkeur gekregen boven onze kleine dribbelaar. Niet geheel onlogisch na Blaauws twee treffers tegen Aalsmeer. Naast Zakaria mogen ook Murat Önal, Thomas Müller, Ben Honing, Bob Brilleman en reserve doelman Risheet Lal een plaatsje zoeken.
  De namenlijst vermeldt verder nog twee toevalligheden: ook bij DHSC staat een Willemse onder de lat en de wedstrijd wordt gefloten door een Van Waveren – overigens geen familie van of zo…
  Huizen moet vandaag met een driepunter van het veld stappen wil het op koers blijven voor de eerste periode, de prijs die met nog twee wedstrijden te gaan zo nadrukkelijk voor het grijpen lijkt. Maar dan moet deze ‘hobbel’ dus wel eerst even vlekkeloos genomen worden.
  DHSC bivakkeert ondanks alle grote namen ergens in de middenmoot en we maken ons dan ook op voor een heerlijk voetbalmiddagje op de Wolfskamer. De sokkel met de wedstrijdbal is weer in ere hersteld en als DHSC dan eindelijk klaar is met hun ‘kringgesprek’, mag pupil van de week Floris Groot DHSC doelman Willemse poorten en kunnen we van start.

  Duidelijk
  Meteen vanaf de aftrap maakt Huizen duidelijk dat het hier zaken wil doen en voor er iets anders dan nullen op het scorebord zijn verschenen hebben we de eerste corner al te pakken. Het zou de eerste van een serie van drie vormen voor DHSC even opgelucht adem kan halen.
  Ook DHSC heeft een strijdplan en dat houdt in dat men vanuit een gesloten defensie meteen de snelle Genaro Snijders zoekt. Eenmaal aan de bal zou deze ranke vleugelspits nog de nodige hoofdbrekens voor Huizen gaan betekenen. En dat begint met een vrijetrap die hij leep versiert als men hands maakt bij een voorzet. Ook daar heeft DHSC zo zijn mensen voor en routinier Sneijder treedt aan voor een poging zijn beroemde broer te evenaren. Gelukkig hebben wij Buitenhuis die de bal keurig wegkopt en zo de angel uit deze poging haalt.
  Huizen blijft de bovenliggende partij: DHSC houdt tegen en zoekt de counter, Huizen dringt combinerend aan op zoek naar de openingstreffer. En Huizen lijkt daar na negenminuten al erg dichtbij als een fraaie combinatie uitmondt in een goede voorzet van Olivier Blaauw. De bal wordt echter uit de doelmond gehaald door de DHSC-defensie. De aanval zag er veelbelovend uit, maar Huizen weigert vooralsnog de trekker over te halen.
  En zo ontvouwt zich een heerlijke wedstrijd met twee sprankelend voetballende ploegen.

  Buitenspel
  Met een kwartier op de klok lijkt Huizen dan de ban toch te breken: de bal komt voor en wordt tot in de goal verlengd door Troost die weer in de spits geposteerd staat. De vlag gaat omhoog en arbiter Van Waveren honoreert dit en keurt de goal af. Vanaf mijn positie op de tribune leek het mij een onberispelijke goal maar A: is die buitenspelregel alleen nog te hanteren voor iemand met een fotografisch geheugen en een wiskundeknobbel en B: zit ik er gewoon niet goed voor om dit adequaat te kunnen beoordelen. Ook na afloop liepen de meningen uiteen: waar de een bij hoog en bij laag volhield dat er geen sprake van buitenspel was, verklaarden anderen dat het wel degelijk buitenspel was. Ik geef hier DHSC-vlaggenist Rowdy de Jong dan ook het voordeel van de twijfel.
  Het lijkt gewoon een kwestie van tijd voor de bal dan wel een keer goed achter Niels Willemse gepegeld zal worden en dus malen we hier niet echt om. Een schot van Mitch van der Vlist – die zijn schoenen inmiddels heeft gewisseld en nu op een paar knalgele kicksen rondrent – wordt door een verdediger van richting veranderd, maar ‘onze Willemse’ is paraat en redt knap. Verder is er geen vuiltje aan de lucht voor Huizen aangezien de defensie als een huis staat en de pogingen van DHSC zonder noemenswaardige problemen lijken te worden weerstaan.

  Domper
  Nadat Troost nogmaals de DHSC doelman op de proef stelde met een verlengde bal, breekt DHSC dan uit. De bal gaat naar die snelle Genaro Snijders die een vrij veld voor zich heeft. Huizen is te ver opgedrongen in de jacht naar de openingstreffer en die gretigheid gaat ons nu opbreken: Snijders is niet meer te achterhalen en voor de goal duikt dan dat ‘ratje’ Van der Vlist op die zich slim vrijloopt en als de voorzet van Snijders dan ook nog eens loepzuiver is, staat Van der Vlist oog in oog met Brian Willemse. Koeltjes zoekt Mitch zijn hoek uit en al even koeltjes legt hij de bal binnen. 0-1 en dat is een vette streep door de Huizer rekening…
  Op de tribune voor me oppert iemand dat ‘zijn schoonmoeder’ die ook nog gemaakt zou hebben. Toch zou die goal later nog lastiger te maken blijken dan iets dat je aan je schoonmoeder kunt toevertrouwen…
  Zeven minuten na de openingstreffer zet Rodney Sneijder zich opnieuw achter de bal voor een vrije trap. De bal lijkt binnen te slaan bij de eerste paal, maar met een geweldige reflex brengt Brian Willemse redding.
  Drie minuten voor de rust zien we dan hoe Dennis Lamme in een fraaie combinatie de bal overduidelijk op de lijn onder controle brengt. Grensrechter De Jong staat er met de neus bovenop en ondanks dat de bal nog niet voor de helft over de lijn was gaat opnieuw de vlag omhoog. Of de goede man kent de spelregels niet, of hij is een ‘puntenpakker’, zo’n twaalfde man voor een elftal. Aan het gezichtsvermogen van de man durf ik niet te twijfelen, maar de verontwaardiging op de tribune is groot. Hij ‘zag’ toch wel opmerkelijk vaak een gang van zaken die hem tot vlaggen noopte en waarmee hij verontwaardigd geloei op de tribune inleidde.
  Op slag van rust frommelt Danny Benning zich het strafschopgebied binnen en lijkt maar af te hoeven drukken voor de gelijkmaker. Benning komt echter niet tot een schotpoging en dat geeft de Utrechtse defensie de gelegenheid in te grijpen. Het is wat typerend voor de aanvallen van Huizen: prima voetbal, maar geen slagkracht.

  Rust
  Wie zegt dat voetbal rechtvaardig moest zijn? Huizen domineert nagenoeg deze hele eerste helft maar kijkt toch tegen een achterstand op. Eén snelle counter en Huizen liep dus met open ogen in dat spreekwoordelijke open mes.
  Voorin is het onzorgvuldigheid troef, want hoewel de speelhelft van DHSC zo ongeveer platgetrapt was door 21 spelers, hebben we doelman Niels Willemse eigenlijk amper aan het werk gezien. En dat is een euvel dat het spel van Huizen toch telkens weer kenmerkt: gebrek aan daadkracht in de voorste lijn, of juist de verkeerde daadkracht. Quincy van Waveren heeft eigenlijk geen kind aan zijn verdediger, maar telkens als hij Sam Sabee zijn hielen had laten zien neemt hij niet de rust om tot een goede voorzet te komen. Vaak verdenk ik hem er van dat hij beslissend wil zijn en voor eigen succes te gaan, hetgeen in ballen over en naast resulteerde waar Niels Willemse verder geen handen aan vuil hoefde te maken. En zo strandden veel pogingen al in het zicht van de haven waar een kanonnier zeker bressen in die Utrechtse verdedigingsmuur had kunnen schieten.
  Dit is gewoon geen tegenstander om van te verliezen. Maar goed, dat vond ik van AFC en Argon ook niet en toch gingen we daar zelfs op eigen veld de bietenbrug mee op.
  Maar wat nu? Welke wissels heeft Klein nog achter de hand? Wat zou hij nog aan onze aanvallende kwaliteiten kunnen toevoegen met wat vers bloed? Uiteraard spits Önal, die in de kleine ruimtes die DHSC ons laat wellicht wat beter uit de voeten kan dan Renee Troost, die het sterkst is wanneer hij als aanspeelpunt kan fungeren als je vanuit de eigen verdediging opereert. Maar daar is nu geen sprake van en dus lijkt me dit en logische wissel. Verder hebben we uiteraard ook Zakaria el Biyar nog achter de hand die wellicht ook met zijn dribbels iets uit kan richten in dat overvolle strafschopgebied.

  Aaaarghhh!
  Net drie minuten bezig en weer gaat die vlag omhoog in een situatie die ik nu wel meen te mogen beoordelen als beslist geen buitenspel. Arbiter van Waveren is inmiddels die vlaggenparade aan die zijlijn wel beu en dus mag Olivier Blaauw gewoon door. Zijn voorzet op die andere van Waveren is perfect en voor een open goal lijkt Quincy de bal alleen maar over de lijn te hoeven duwen. Waar voor sommigen schoonmoeders in een dergelijke situatie nog een zekerheidje leken te zijn, legt Van Waveren het blijkbaar dan toch af tegen die schoonmoeders en de bal hobbelt voor open doel langs de verkeerde kant van de paal… Verbijstering alom, kunstgebitten en haarstukjes vlogen van afgrijzen in het rond, maar Quincy bewees dat er niet zoiets bestaat als een 100% kans. Vandaag sloeg die ene procent onzekerheid die er in iedere kans schuilt onverbiddelijk toe bij onze rappe vleugelspits.
  Huizen blijft drukken en De Jong blijft vlaggen. Een kopbal van Vente vliegt over, Berry van ’t Land krijgt geel als hij Blaauw in de rug duwt, en Wouter Bonke vervult een heldenrol als hij bij een uitval van DHSC de bal voor eigen goal vol op de pantoffel neemt en rakelings langs de eigen goal DHSC een corner bezorgt in plaats van een tweede doelpunt.

  Gelijk!
  Huizen drukt en combineert, maar zodra het vijandelijke strafschopgebied opdoemt, slaat de besluiteloosheid onverbiddelijk toe. En dus brengt Arnold Klein Murat Önal voor de wat ongelukkig spelende Dennis Lamme. Een aanvaller voor een middenvelder en dus alles op de aanval.
  Nadat Van kammen nog een keer na een goede aanval groggy is gegaan als hij de bal vol in het gelaat krijgt als DHSC de bal in paniek weg poeiert, is het dan drie minuten later eindelijk toch raak als de bal in de doelmond wordt gebracht. Vanuit de scrimmage werkt Murat Önal de bal keurig binnen. Maar uiteraard heeft De Jong weer het een en ander gezien en staat fanatiek te vlaggen. Ook als de scheidsrechter aangeeft de goal toch toe te kennen blijft hij halsstarrig met zijn vlag omhoog staan. Uiteraard laaien hierdoor de nodige emoties op: spelers van DHSC belegeren arbiter Van Waveren, het publiek roept het een en ander naar de grensrechter en dan kanaliseert de onvrede van DHSC zich ineens op het gebeuren langs de lijn. Er volgt een klein opstootje en arbiter Van Waveren besluit tot een afkoelingsperiode. Beide ploegen verlaten het veld en even is het onduidelijk of de wedstrijd gestaakt is of slechts onderbroken.
  Vanaf de tribune heb ik uiteraard niet kunnen horen wat er nou precies over en weer geroepen werd tussen grensrechter De Jong en het Huizer publiek dat daar stond, maar ik zag wel al geruime tijd dat de grensrechter om de haverklap naar het publiek ageerde. Achteraf werd mij van verschillende kanten op het hart gedrukt dat het publiek wel het nodige geroepen had, maar dat daar verder geen akelige ziektes bij gebezigd werden. En dat schijnt dus niet van weerkanten zo geweest te zijn. Schijnt! Want nogmaals: ik kon niet zelf waarnemen wat er over en weer geroepen werd, maar de lezingen die mij ter ore kwamen waren van dien orde dat men vooral ook de grensrechter op zijn taalgebruik aansprak en dat dat de vlam in die spreekwoordelijke pan deed slaan.
  Ongeacht wát er verder geroepen werd: ik keur dit gedrag toch af – hoe fout het vlaggen van De Jong ook ontegenzeggelijk was. Is het niet vanwege dit soort bejegeningen dat we zo moeizaam aan arbitrage kunnen komen in het voetbal? Niets menselijks is de modale supporter uiteraard vreemd en ik kan me dan ook heel goed voorstellen dat je het niet houdt bij een beleefd “Ik denk dat u dit verkeerd ziet, grens…” Maar toch… Houd je afstand naar die grensrechters toe. Want wie zegt dat jij het wél bij het rechte eind hebt… Ik heb er in ieder geval zelf vaak genoeg naast gezeten om mijn eigen visie op de arbitrage met de nodige korreltjes zout te nemen.

  Hervatting
  Na een kwartier komen de beide ploegen onder luid applaus weer het veld op. De Jong is echter in de kleedkamer achtergebleven en is vervangen door een andere grensrechter.
  Maar ook de ‘spirit’ is in de kleedkamer achtergebleven. De ‘schwung’ is uit de ploeg en plichtmatig worden de laatste minuten uitgespeeld waar Huizen voor de onderbreking nog nadrukkelijk op weg leek naar de eindzege.
  Brian Willemse moet aan de bak bij de eerste aanval van DHSC, zijn naamgenoot aan de andere kant moet al zijn kwaliteiten etaleren als hij met een fraaie safe een inzet van Sebastian van Kammen onschadelijk maakt.
  Ook een kopbal gaat nog via de deklat boven Brain Willemse over en Klein brengt deze slotfase Zakaria el Biyar nog in het veld voor Olivier Blaauw.
  Hoogtepuntje is dan de Messi-imitatie die nota bene Danny Benning er nog even uitgooit. Ongenaakbaar stuurt hij de ene verdediger na de andere de verkeerde kant op. Maar dan is hij zo onder de indruk van zijn eigen slalom dat het schot/voorzet dat dan volgt vervolgens een skiër op de skibaan uit zijn ski’s schiet.
  En zo ‘steelt’ DHSC een punt op de Wolfskamer, waar objectief gezien Huizen met de volle winst had moeten gaan strijken.

  Arnold Klein
  “Nee, als ik naar de uitslag kijk ben ik inderdaad niet tevreden,” concludeert Klein na afloop. “Als je ons de eerste helft hebt zien spelen, dan denk ik dat we wel een hele goede pot voetbal hebben gespeeld – zeg maar tot aan het staken, daarna was het eigenlijk geen echte wedstrijd meer; we werden slordig en de wedstrijd was op dat moment ‘dood’.
  We hebben inderdaad te weinig kansen gecreëerd uit het overwicht dat we hadden. Dat had vooral te maken met de positiebezetting. Na rust zag je ook dat we drie, vier kansen kregen. Dan krijg je ook die bal van Olivier Blaauw op Quincy van Waveren, dat moet in principe en goal zijn. Da’s balen voor iedereen en dat weet hij zelf uiteraard ook wel. Daarna zijn we wel gewoon doorgegaan en wat we probeerden te doen via onze buitenspelers dat pakte goed uit en daar valt uiteindelijk ook de goal uit. Maar de voortzetting dat moet echt beter. Maar ja, als dat óók nog perfect zou zijn, dan speelden ze niet hier meer, haha! We hadden regelmatig mensen die in ‘de zestien’ komen, maar dan moet  je die bal niet zelf proberen te maken maar ‘m bij de juiste man zien te krijgen. Dat is met name waar ik dus ontevreden over ben. Als we dat goed hadden gedaan, dan win je dus gewoon zo’n wedstrijd.
  We wilden een defensief blok houden op het middenveld en dus haalden we na rijp beraad Dennis Lamme eraf die vandaag wat minder in de wedstrijd zat. Ik wilde niet met drie man achterop gaan spelen en het helemaal opengooien, maar het toch consequent via de zijkanten te proberen waarbij de vleugels dan weer naar binnen en dan weer buitenom moesten gaan. En dat pakte op zich goed uit want ze hadden geen grip op ons. Alleen wisten we het niet naar een overwinning door te pakken.
  Tja, het incident. Ik vind dat je als trainers niet met de scheidsrechter bezig moet zijn, maar gewoon met je eigen ploeg. Maar ook als grensrechter moet je het publiek gewoon negeren. Maar goed, het zijn eigen grensrechters, maar wat er vandaag gebeurde dat kán gewoon niet. En daar begon dan ook alle ellende mee. Om naar die grensrechter te reageren en hem te waarschuwen is aan de scheidsrechter, niet aan mij. Maar ook als publiek moet je eigenlijk slimmer zijn en voorkomen dat zo’n opstootje ontstaat doordat je zo naar de grensrechter reageert. Dat moet je gewoon niet doen. De spelers onderling hebben zich perfect gedragen tijdens dat incidentje en gingen gewoon vriendschappelijk met elkaar om. Niks aan de hand wat de spelers betreft, maar supporters hebben dus ook soms een kort lontje…
  Ja, het is heel jammer. Als die onderbreking er niet in had gezeten, dan denk ik dat we deze wedstrijd winnend over de streep zouden hebben getrokken. Aan de andere kant begrijp ik sommige reacties dan weer wel als je er zo vaak naast zit als grensrechter, zeker als je zelf een vlaggenist hebt die misschien nog eerlijker is dan een onpartijdige grensrechter. Dat maakt het voor zo’n scheidsrechter haast onmogelijk om goed te fluiten.
  Ja, de koppositie zijn we nu kwijt. Ik ging er bij voorbaat al vanuit dat AFC zou winnen van Victoria. We wisten dus dat wij dus tegen deze gelauwerde ploeg zouden moeten proberen te winnen. En ja, dan staat een keer je restverdediging niet goed als er een pass verkeerd uitpakt en dan krijg je de rekening meteen gepresenteerd tegen dit soort ploegen.
  Maar goed: niet uithuilen – we hebben immers niet verloren – maar het voelt wel een beetje zo omdat je tot aan de onderbreking voetballend veruit de betere ploeg was…”

  Brian Willemse
  Even leek Huizen met een keepersprobleem te kampen nadat twee wedstrijden eigenlijk via gestuntel in de goal uit onze vingers glipten. Vandaag leek Brian Willemse toch aan die onzekerheid een eind gemaakt te hebben met een aantal voortreffelijke reddingen en goed ingrepen op voorzetten.
  “Ja, je spreekt inderdaad met de eerste keeper van Huizen,” lacht Brian als hij uit de kleedkamer komt. “Na de vierde wedstrijd is de keuze gemaakt en dat schiep duidelijkheid. Niet alleen naar de keepers, maar ook naar de spelers. De verschillen waren natuurlijk niet echt groot, dus ik kan me voorstellen dat men het even aangekeken heeft. Maar het geeft me nu wel een stukje rust dat de beslissing gevallen is…”
  Ik zie je lachen en ik meen daar toch ook een stukje opluchting in te zien…
  “Ja, dat ook wel. Het was een lange strijd om die plek onder de lat geweest natuurlijk. Maar vanaf het begin af aan was het mijn bedoeling om de club weer omhoog te helpen en dat gaat natuurlijk het beste als je speelt. Als je dan de bal zo in de voeten van een tegenstander schuift en een goal tegen krijgt, dan is dat zeker geen lekker moment. Daar moet je je dan maar overheen ziet te zetten en gewoon doorgaan – en ik denk dat dat momenteel aardig lukt.
  Die hoge ballen dat is iets dat ik echt verbeterd heb in mijn periode bij Sparta Nijkerk. Ik ben blij dat dat er nu een beetje uit komt. Verder heb ik vandaag niet echt veel cruciale reddingen hoeven verrichten. Die bal van Sneijder bij de paal was er inderdaad een en die bal die van richting werd veranderd die kwam eigenlijk meer tegen me aan dan dat ik ‘m bewust stopte. Maar goed: je moet er wel staan natuurlijk!
  Ik denk dat we vandaag veruit de beste ploeg waren. DHSC kon alleen wat brengen via uitvallen en daar wisten ze dan ook uit te scoren. Dan kom je goed de kleedkamer uit en moet je eigenlijk al meteen op 1-1 komen, maar dat gebeurt dan helaas niet. We zijn toen niet bij de pakken neer blijven zitten en gingen gewoon door met de jacht op de gelijkmaker. Als die dan valt wordt de wedstrijd even stilgelegd en ik denk dat dat vooral voor ons jammer was, want ze lagen op dat moment aardig op hun rug. Na de hervatting kwamen zij weer wat gedrevener de kleedkamer uit en gelet op de kansenverhouding denk ik dat we al met al niet ontevreden mogen zijn met een punt.”

  Arbiter Tony van Waveren
  In de bestuurskamer neem ik nog even scheidsrechter Tony van Waveren apart. Op de tribune vond men hem aanvankelijk ‘pietluttig’ fluiten. Ik ben het daar niet mee eens. Ik heb veel liever een scheidsrechter die de wedstrijd zeker in het begin strak houdt, dan die zogenaamde Nijhuis-imitaties die menen dat ze het eigenlijk wel zonder fluit en louter op hun ‘persoonlijkheid’ af kunnen.
  Van Waveren werd zoals wel duidelijk moge zijn niet echt door zijn assistent ‘gesteund’ in het leiden van de wedstrijd.
  “De spelers van DHSC konden de beslissing en het negeren van het vlagsignaal wat moeilijk accepteren. Ze wilden uiteraard toch dat daar acht op geslagen zou worden.- en dat begrijp ik ook wel. Het opstootje dat daar uit volgde was daarop de reden om de wedstrijd even te staken.
  De assistent had op de een of andere manier een ‘gesprek’ met de toeschouwers. In eerste instantie dacht ik dat de stewards dat zouden oplossen, maar na dat doelpunt dreigde dat toch even uit de hand te lopen, toen kwamen er ook mensen van de bank om zich er mee te gaan bemoeien. Niet dat er nou vreselijke dingen gebeurden, maar het werd even zo chaotisch dat ik besloot even naar binnen te gaan voor een afkoelingsperiode. Dat heeft dan toch zijn impact op de wedstrijd en dan is het daarna eigenlijk toch geen leuke wedstrijd meer. Spelers gaan zich inhouden want ze willen voorkomen dat ie definitief gestaakt wordt, dus de scherpte is weg, de concentratie is weg, maar ja: ik kon op dat moment niet anders!
  Eenmaal binnen heb ik beide aanvoerders tot me geroepen en hebben we overlegd. Ik heb toen voorgesteld de wedstrijd te hervatten met een andere assistent voor DHSC, want met de huidige assistent ging het niet meer goed komen had ik het gevoel. Ik gaf aan dat het vertrouwen van de toeschouwers in deze grensrechter te zeer geschonden was om er zonder problemen mee door te kunnen gaan. Dat werd door DHSC zonder morren geaccepteerd. Daarna hebben we even uitgesproken wat er gebeurd was en aangezien iedereen aangaf dat de zaak verder onder controle was konden we daarna gewoon verder voetballen.
  Na het doelpunt heb ik alleen aanvoerder Sneijder geel moeten geven wegens commentaar op de leiding, maar verder was er geen sprake van agressie tussen de spelers onderling, het ging puur over de assistent en de toeschouwers…”

  Apenstaartjes kijk op de zaak
  Huizen lijkt iedere keer toch maar moeizaam tot overwinningen te komen op de eigen Wolfskamer. De slagkracht voorin laat te wensen over en ook vandaag moesten we ons weer vanuit een achterstand in de wedstrijd knokken. Ik geloof zeker dat we de driepunter over de eindstreep hadden kunnen trekken als de wedstrijd ‘normaal’ uitgespeeld zou zijn. Aan de rol van die partijdige vlaggenist heb ik inmiddels al meer dan genoeg woorden vuil gemaakt. Het was niet de eerste ‘puntenpakker’ die zichzelf als twaalfde man van de ploeg ziet en ik vrees dat we met hem ook de laatste nog niet gezien zullen hebben. Geïrriteerde supporters opperden na afloop dan ook dat wij ook maar zo’n puntenpakker aan de lijn moesten gaan zetten. Ik kan daar niet in meegaan: daarvoor ben ik teveel een ‘liefhebber’ en wil beslist niet mee in de verloedering van de voetbalsport door dit soort vlaggenisten. Het is al tragisch genoeg dat we zelfs voor wedstrijden in de eerste klasse geen mensen genoeg weten te vinden die bereid zijn om langs die lijn te gaan lopen met hun vlaggetje. Want hoewel ik me héél goed de frustratie van de toeschouwers kan voorstellen bij zoveel oneerlijk gevlag weet ik ook dat ook de objectieve vlaggenist het nodige naar zijn hoofd geslingerd krijgt bij al dan niet vermeende foute beslissingen. Wie zonder zonden is werpe de eerste steen en ik zal die steen dan ook zeker niet in de handjes gedrukt krijgen. Waar ik wel mijn hand voor in het vuur durf te steken is dat ik nimmer met ziektes of ernstiger verwensingen dan ‘Akelige man!’ en ‘Uienpeller!’ mijn ongenoegen kenbaar heb gemaakt. Wie dat niet van zichzelf kan zeggen, die moet dan toch eens op een druilerige maandagmorgen eens goed in de spiegel kijken en zijn gedrag eens ernstig de revue laten passeren. Vandaag koste de controverse tussen publiek en vlaggenist ons naar alle waarschijnlijkheid twee kostbare punten. Laten we het voetbal ook voor de arbitrage ‘leuk’ houden. Mogelijk dat er zich dan toch uiteindelijk meer mensen zich geroepen gaan voelen om naar beste eer en geweten zo’n wedstrijd te vlaggen en daarmee een einde maken aan de misstanden zoals we die vandaag tandenknarsend hebben moeten aanzien.
  Met dit puntverlies raakte Huizen de koppositie kwijt. Nog één speelronde te gaan in deze eerste periode. Uiteraard lopen we slechts één puntje achter op AFC en zouden we bij een misstap van AFC maar zo alsnog die periode titel binnen kunnenhalen. We hebben het echter niet meer in eigen hand. Het enige dat we nu nog kunnen doen is over twee weken gewoon ons ding doen in Alphen aan de Rijn tegen ARC dat met drie punten achterstand op Huizen deze wedstrijd zeker zal willen aangrijpen om op gelijke hoogte te komen. Ik hoop u dan ook in groten getale de support zal komen leveren die onze ploeg verdient! Wie weet komen we dan met de schrik vrij en pakken we alsnog de periode ten koste van AFC dat ook een uitwedstrijd tegemoet ziet tegen Aalsmeer.

  Huizen - DHSC   1-1 (0-1)

  32. Mitch van der Vlist  0-1
  68. Murat Önal 1-1

  Opstelling sv Huizen:
  Brian Willemse, Danny Benning, Wouter Vente, Wouter Bonke, Jordey Buitenhuis, Sebastian van Kammen, Aron Klaassen, Olivier Blaauw (??. Zakaria el Biyar), Quincy van Waveren, Dennis Lamme (56. Murat Önal), Renee Troost

  Opstelling DHSC:
  Niels Willemse, Sam Sabee, Berry van ‘t Land, Tom de Klein, Jeffrey Winkelman, Darryl Bobson, Genaro Snijders, Rodney Sneijder (??. Sercan Kurdal), Mitch v.d. Vlist (??. Renan Bezrra Bernal), Rick van der Velden, Evert Brouwers (??. Dennis de Loos)

  Foto's: Henk Heijnen Fotografie