https://www.svhuizen.nl/victorie-bij-victoria-0-3/n4242c163
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Victorie bij Victoria: 0-3
  23 mrt 2019
  Ron Tuijnman
  Als we de media mochten geloven beloofde het een heet middagje in Hilversum te worden. Het werd echter een regelmatige zege voor onze mannen. Een verslag...
  victorie-bij-victoria-0-3

  Geslepen messen?
  De afgelopen week haalden diverse artikelen de media waarin duidelijk werd dat er voor Victoria nog maar één prijs te behalen valt dit seizoen: Huizen punten afhandig maken.
  Na het inworpincident overheersten afgelopen week de revanchegevoelens in het Hilversumse als we de artikelen mogen geloven. En heel eerlijk gezegd kan ik me daar wel wat bij voorstellen als de zaken destijds inderdaad zo gelopen zijn als ze mij ter ore zijn gekomen.
  Op de markt word ik al enkele malen aangeschoten voor mijn visie op de dingen die gaan komen. Op de een of andere manier wordt mijn onbenul verward met deskundigheid omdat ik het voorrecht heb hier mijn kijk op de zaak te spuien. Complimenten ook van mensen die me op de schouders kloppen dat ik dat toch iedere week maar weer doe. Onnodig, want ik doe het graag, al moet ik bekennen dat ik vooral gedreven word door mijn liefde voor de club. Ik kan me voorstellen dat je als je niks speciaals met de s.v. Huizen hebt, je voetbalkaartjes dan bijvoorbeeld liever in Bunschoten-Spakenburg koopt.
  Huizen moet vandaag wel winnen van die rodelantaarndrager. Dat is men aan z’n stand verplicht, al likken die vlammetjes van die dreigende rode streep op de ranglijst akelig dicht aan onze zetel.
  Ik ben er dan ook niet helemaal gerust op als we de bus in klimmen voor de rit naar ’t Hilversumse Jagerspaadje.
  Chauffeur Paul neemt een voorschotje op de overwinning door de rotonde bij dat smalle paadje even een keer te ‘nemen’. Maar het is geen optimisme, het is puur vakmanschap, want daarmee draait hij het gevaarte een kwart slag en kan zo probleemloos de insteek op dat smalle paadje nemen. Daar zou ik dus nooit op gekomen zijn: ik zou zijn gaan steken en pielen, hij draait gewoon driekwart rotonde en rijdt zo naar binnen. Ieder zijn vak, zullen we maar zeggen…
  In het rustieke clubhuis van de inmiddels 125 (!) jaar oude vereniging word ik hartelijk ontvangen door een bestuurslid. Met enig jolijt beleed de man zijn liefde voor zijn club en niets is hem teveel om het zijn gasten naar de zin te maken. Zelfs een wedstrijdformulier wordt mij keurig ter hand gesteld – al lijkt de printer zo ongeveer bij de oprichting al te zijn aangeschaft, want het formulier is nauwelijks leesbaar. Ik kan er net de namen op onderscheiden en dat is voor mij voldoende
  Met de geschorste Benning is het achterin even puzzelen: ik ga voor Troost, Bonke, Vente en Buitenhuis in de laatste lijn. Op het middenveld teken ik dan Klaassen, Dennis Lamme, Van Kammen en de begaafde technicus Bob Brilleman. Die laatste is een verrassing voor me, want hij was een beetje uit beeld geraakt.
  Voorin dan Blaauw en Van Waveren, waarbij ik vermoed dat Van Kammen vanaf dat middenveld bij de aanval zal aansluiten.
  Dat levert een bank op met naast reservedoelman Mackaay de namen van Müller, Van der Veldt, Honing en Veerkamp. Geen Zakaria el Biyar bij de selectie. Toch weer een opspelende blessure wordt mij verteld.
  Bij onze tegenstanders weer Marouan Halouchi. Een speler die ik menigmaal bij onze beloften heb mogen bewonderen, maar die dus ook Huizen de rug heeft toegekeerd. Dat is het droevig lot van investeren in je eigen jeugd: het is als schieten met hagel op een mus: duizend kogeltjes en maar hopen dat er eentje doel treft. Maar al te vaak zie ik aanstormende talenten hun geluk elders beproeven als ze ongeduldig worden of net het niveau van de eerste selectie niet (denken te) kunnen aantikken. Hoe men die tendens wil gaan keren is mij vooralsnog een raadsel.
  Victoria is na de intrede in het zaterdagvoetbal als een komeet vanuit de vierde klasse omhooggeschoten en lijkt dan nu zijn hoogste punt bereikt te hebben. Met vijf punten eenzaam onderaan lijkt de stap terug naar de tweede klasse onontkoombaar. Die groeistuip is ook buiten merkbaar, want het ontbreekt bij de Hilversummers nog aan een tribune. Het fraaie terras biedt weinig opties om te schrijven en dus neem ik plek op een van de houten bankjes die langs het veld zijn geposteerd. Even een klop op mijn schouder en een praatje met Victoriaverzorger Martin Langhout die die alleraardigste voetbalsite www.gooischgras.nl in de lucht houdt. Zeker een bezoekje waard voor wie het voetbal in de regio een warm hart toedraagt.

  Evenwicht
  Geen speaker, geen muziek, geen pupil van de week en dus gaan beide ploegen maar stilletjes aan de arbeid. Niet alleen het wedstrijdformulier is een vage vertoning, ook de donkerrode rugnummers van Victoria zijn op het donkerblauwe deel van het tenue niet of nauwelijks te onderscheiden. Het klamme zweet breekt me dan ook uit: ik voorzie een stevige stapel planken die ik mis ga slaan dit verslag. Waarvoor bij voorbaat al mijn excuus.
  Beide ploegen openen gedreven en opportunistisch. Zeker in de openingsfase is er op het veld niet of nauwelijks verschil waar te nemen tussen nummer laatst en de aanvoerder van het rechter rijtje.
  De eerste corner is in de vierde minuut wel voor Huizen en wordt laag ingezet. Victoria weet er een voetje tussen te krijgen en dan wordt de bal hoog ingezet. Een duwfout maakt een einde aan deze eerste serieuze aanvalsopzet.
  Dan aan de andere kant een overtreding op Rick Langhout (de talentvolle zoon van de Victoriaverzorger). Ben Sarfati (nr. 16?) jaagt de bal echter hoog over de goal van Brian Willemse. Sarfati staat op het formulier overigens als reserve te boek, dus hier is mijn eerste plank…
  Victoria doet dappere pogingen de ambitie Huizen punten af te snoepen waar te maken. In de achtste minuut gaat de ex-Huizer Halouchi goed door en ziet zijn inzet maar net geblokt.
  Twee minuten later gaat er dan een speler van Victoria geblesseerd neer en speelt Troost de bal uit om verzorging mogelijk te maken. En dan is het toch even spannend wat er dan zal gaan gebeuren met dat incident in Huizen in het achterhoofd. Vanuit het publiek wordt er ook geroepen dat de bal niet terug gegeven moet worden, maar ook die toon is ludiek en weinig serieus. De bal gaat dan ook keurig terug in de Huizer gelederen en eigenlijk lijkt die rancuneuze strijdbijl daarmee al begraven.
  Huizen moet af en toe scherp verdedigen als de Hilversummers met hun snelle spitsen doorsteken. Wouter Bonke moet een gedurfde en dappere sliding in de eigen zestien inzetten om een inzet te keren. De corner die dat opleverde vormde dan weer geen probleem voor de Huizer defensie.

  De ban gebroken
  Na een kwartier lijkt Huizen dan toch wat voortvarender voorin te worden. Eerst zien we hoe de ijverige Blaauw goed over de flank doorgaat. Hij kijkt goed en neemt de tijd om de bal keurig op het hoofd van de inlopende Dennis Lamme te leggen. De knik is er wel, maar de richting nog niet en de kopbal zeilt rakelings over de goal van Daniel van Veen. De eerste scheurtjes in de Victoriaanse muur beginnen zichtbaar te worden.
  Aan de andere kant dan weer Troost die een harde inzet blokt met een sliding. Liggend op de grond wordt hem de bal kneiterhard tegen het hoofd geschoten. 10 Tellen voor onze noeste verdediger die de bal weliswaar gelukkig op het voorhoofd kreeg, maar die toch even dizzy naar de kant moest.
  Nadat Rick Langhout zijn schot nog over de goal van Willemse had zien scheren is het dan weer Olivier Blaauw die deze keer over de rechterflank doorzet en een strakke lage voorzet afgeeft waar de inlopende Sebastian van Kammen koel en droog afwerkt. Het lijkt wel een trainingsoefening en een waar die arme doelman Daniel van Veen geen schijn van kans bij kreeg: 0-1 en de ban lijkt gebroken. Victoria zal nu moeten gaan komen wil het Huizen punten afsnoepen en aangezien onze spitsen veel meer snelheid in huis hebben dan de Victoriaanse defensie, moet dat gewoon mogelijkheden op meer gaan bieden.
  Enkele minuten later lijkt Aron Klaassen dan de 0-2 op de schoen te hebben als een vrije trap wordt ingebracht en na wat heen en weer getrap aan de zijkant voor de inkomende Klaassen valt. De uithaal is echter wat onbesuisd en gaat diagonaal en hoog over.
  Veel pogingen van Victoria stranden in schoonheid. Maar ook bij Huizen loopt het lang niet altijd van een leien dakje: een prachtige controle bij Brilleman en een schitterende pass naar… ??? Niemand?! De gedachte was goed, er hád iemand moeten lopen, maar die was nou net op andere gedachten gekomen en de bal rol zomaar uit. Klaassen onderbreekt fraai met een heerlijke passeerbeweging stuurt hij meteen zijn directe tegenstander het bos in, pass, scherp, net té scherp, bal uit… Fraaie stukjes voetbal die méér hadden verdiend dan het troosteloze einde dat ze uiteindelijk vonden.
  Ook Halouchi weet er aan de andere kant weg mee als hij slalommend passeert alsof mensen er niet staan om er dan steevast toch ééntje teveel voor zijn kiezen te nemen.

  Wissel
  Nog voor de rust besluit Victoriacoach Van ’t Hooft in te grijpen. Hij haalt iemand naar de kant wiens rugnummer vanaf de andere kant van het veld onleesbaar is. Gelukkig ben ik niet de enige die het nummer niet weet te onderscheiden, anders zou ik me toch zorgen zijn gaan maken over iets van kleurenblindheid of zo. Aanvankelijk verdenken we nummer 11 - Halouchi - er van het slachtoffer te zijn geworden, maar die loopt even later nog fris en vrolijk op het veld. Het zal voor ons voorlopig nog een raadsel blijven wie er het veld heeft verlaten, maar nummer 14 - Tim van der Kloos - komt binnen de lijnen. Halouchi was met spits Emanuel Emma’s en eerder genoemde Rick Langhout nadrukkelijk een van de betere spelers bij Victoria, dus zou zijn wissel ook uitermate onlogisch zijn geweest in mijn ogen.
  Inmiddels tikt de klok richting rust en zien we hoe Blaauw opnieuw in de diepte gelanceerd wordt. Daniel van Veen is echter attent en weet zich over de bal te ontfermen voor Blaauw er zijn snode plannen mee ten uitvoer kon leggen.
  De klok toont de 45 al in volle glorie als invaller Van der Kloos net buiten de hoek van het strafschopgebied neergaat. De vrijetrap wordt opgeëist door Halouchi die de bal scherp over de muur krult. Maar Willemse betoont zich al weken een betrouwbaar sluitpost en vangt de bal keurig weg, zodat we met die broze 0-1 voorsprong aan de thee kunnen.

  Rust
  De 0-1 waarmee we gaan rusten doet zonder meer recht aan de eerste helft die we zojuist hebben afgesloten. Geen hoogstand voetbal, maar wel een licht overwicht voor Huizen tegen een Victoria dat lang gelijke tred wist te houden.
  Van de gevreesde animositeit is in het veld geen sprake. Het is dan wel een ‘kelderkraker’, maar van ‘geslepen messen’ en messen die bij de Hilversummers tussen de tanden zouden zitten is geen sprake. Er is voor alsnog geen vlam of pan te bekennen waar die in zou kunnen slaan: het is een sportieve wedstrijd en arbiter Peter de Waard heeft de touwtjes keurig in handen. De KNVB heeft wijselijk een arbitraal trio afgevaardigd en zelfs een rapporteur meegezonden. De goede man krabbelt naast me het nodige op zijn evaluatieformulier en dat verbaast me, want ik heb heel eerlijk gezegd geen enkele reden tot klagen. Maar misschien krabbelt hij louter complimenten voor De waard en zijn assistenten.
  De wisselspelers trappen ontspannen een balletje tijdens deze rust en ik vermoed dan ook geen wissels aan Huizer zijde. Met deze slecht zichtbare rugnummers zou Victoria uiteraard wel een compleet nieuw elftal neer kunnen zetten zonder dat het iemand op zou vallen, maar dat wachten we dan maar even af.

  Schrikken
  Het fluitje van De Waard echoot nog na over het Jagerspaadje als Halouchi de bal pardoes op de lat boven Willemse deponeert. De rebound wordt wild over geschoten en achteraf hoor ik dat De Waard en zijn grensrechter buitenspel hadden geconstateerd. Maar mij liep het even dun door de broek!
  Dan stuift Blaauw er weer vandoor. Op volle snelheid lijkt hij recht op Daniel van Veen af te kunnen stevenen om de 0-2 tegen de touwen te jagen. Maar tot ons aller verbijstering vermoedt hij Quincy van Waveren op een plek naast zich waar slechts kunstgras wilde groeien… Een 100% kans gaat verloren en dat kon ons nog wel eens akelig opbreken als we niet oppassen!
  Victoria wil de gelijkmaker forceren en de duels worden wat feller en grimmiger. Achtereenvolgens komen Blaauw, Van Waveren en Brilleman hinkend uit hun duels – zonder dat er overigens ook maar sprake is van boosaardige opzet. De Victorianen trekken gewoon heel vastberaden hun been niet terug als ze het duel ingaan!
  Het mag niet baten voor de dapper knokkende staartploeg: Brilleman verzendt opnieuw een splijtende pass waar Quincy van Waveren in gelooft. De voorzet is opnieuw perfect op maat en deze keer is het Blaauw die de bal keurig binnentikt. Het lijkt een herhaling van de eerste goal – voetbal kan er af en toe zó simpel uitzien…

  En erover…
  Het is een tik voor de Hilversummers. Met de 0-1 bleef een sensatie en de zoete wraak nog binnen handbereik, maar de 0-2 maakt eigenlijk aan alle illusies een einde. Kort daarop lijkt Blaauw ook de 0-3 op de schoen te hebben als Troost eerst resoluut ingrijpt en de bal via Brilleman diep op onze rossige spits passt. Dit is Brilleman in zijn element! Dapper komt Daniel van Veen zijn goal uit en weet het gevaar te bezweren, maar het is nu wel duidelijk welke kant dit duel op gaat vallen.
  Op het middenveld dartelt Rick Langhout met een heerlijke beweging langs zijn tegenstander. De actie verraadde de ‘liefhebber’ die Langhout is. Hij brengt spits Emma’s in stelling die zich echter vastloopt in de Huizer linies. Willemse moet dan nog een fraai schot van Dimitri Krommenhoek onder de lat vandaan tikken, maar zoals gesteld: Willemse oogt momenteel betrouwbaar en sterk. Even later mag Willemse opnieuw zijn klasse tonen als een vrijetrap vanaf een meter of twintig langs de muur wordt geschoten. Onze doelman gaat gestrekt naar de hoek en pakt de inzet klemvast.
  Het is in Victoria te prijzen hoe men toch sportief op zoek bleef naar een succesje. Met spelers als Langhout, Halouchi en Emma’s vind ik het toch opmerkelijk dat deze ploeg zó stijf onderaan bungelt…
  Emma’s komt nog een keer gevaarlijk binnenvliegen bij de tweede paal als een scherpe voorzet tot een bijna kans leidt en Willemse plukt weer bekwaam een vrije trap uit de lucht als een slalom van Halouchi alleen middels een overtreding tot staan gebracht kon worden, maar het zijn speldenprikjes.

  Speldenprikjes
  Speldenpikjes die blijkbaar ook de spreekwoordelijke ‘binnenband’ van Victoria raakten, want langzaam maar zeker loopt de lucht weg en lijken de gaten achterin bij Victoria groter en groter te worden.
  Bij een van die speldenprikjes moet Jordey Buitenhuis even aan de noodrem en ontvangt geel van De Waard. Willemse bokst weer stijlvol de bal uit de goal en Blaauw moet weer in zijn spurt door Daniel van Veen worden gestuit.
  Een tweede wissel bij Victoria. Geen idee wie er in of uit ging, maar voor de statistieken vermeld ik het toch maar even.
  Bij Huizen een dubbele wissel waarbij Van Waveren en Blaauw het veld verlaten en Hidde van der Veldt en Thomas Müller worden ingebracht. Klein ruikt duidelijk bloed en gokt naar ik aanneem op pure snelheid om de langzaam instortende defensie van de Hilversummers op te rollen.
  Dan ontloopt Hidde van der Veldt met zijn loopactie slim de buitenspelval en mag alleen op doelman Daniel van Veen af gaan. De doelman redt dapper en de rebound valt voor de voeten van de meegekomen Müller. Een nagenoeg leeg doel en Müller bedenkt zich niet en drukt af. Met de moed der wanhoop duikt er een verdediger met het hoofd de bal alsnog buiten het doelvlak.
  De corner die dat oplevert komt voor en dan is daar Hidde van der Veldt die de bal kiezelhard op het hoofd neemt en via de onderkant van de lat als een granaat binnen laat slaan. Heel even is het vanaf mijn positie niet helemaal duidelijk of de bal de doellijn wel gepasseerd heeft, maar het fluit- en vlagsignaal is duidelijk: de 0-3 mag op het scorebord!
  De race is gelopen, de strijd gestreden en een dapper Victoria legt dan eindelijk het moede hoofd in de schoot. Müller mag op slag van het eindsignaal nog een keer alleen op Daniel van Veen af, maar de gretigheid wint het van de precisie en Müller prikt de bal langs de verkeerde kant van de paal.
  Ook invaller Veerkamp mag nog in het zijnet schieten voor Peter de Waard deze broodnodige overwinning tot een feit maakte.

  Arnold Klein
  Winst op nummer laatst is min of meer een ‘verplichting’, maar je moet het natuurlijk nog wel even doen. En dus vraag ik of klein ook iets van opluchting ervoer bij deze overwinning…
  “Mwoah, laat ik het zo zeggen: twee weken geleden winnen we bij BOL uit en dan denk je dat je met de groep door kunt pakken in de zin van wedstrijden op rij gaan winnen, waar we het vorige week ook over hadden. Dan krijg je daar de deceptie van vorige week overheen en daar hebben we afgelopen week hard met elkaar over gesproken en gewerkt om te zorgen dat we vandaag hier bij Victoria in ieder geval een overwinning zouden kunnen boeken. Een opluchting zou ik het niet willen noemen, want we zijn er nog lang niet!
  Al die berichten vooraf in de media, dat pakt ook wel eens verkeerd uit voor een team en kan ook als olie op het vuur werken voor ons.
  Victoria voetbalt volgens mij al het hele seizoen vanuit één concept. Het is bekend dat Victoria eigenlijk relatief vaak in de tweede helft hun doelpunten tegen krijgt. Tot de 0-1 vond ik ons ook niet echt de bovenliggende partij en was het een gelijk opgaande wedstrijd die gewoon leuk was om naar te kijken. Na de 0-2 was voor hen natuurlijk het spelletje waar wij vorige week mee te dealen hadden: gaan we aanzetten voor de aansluitingstreffer? Vorige week hadden wij drie dagen door kunnen voetballen zonder te scoren, nu kon je dat van Victoria zeggen…
  Na rust even dat moment met die bal op de lat, dat mag gewoon niet gebeuren. Of die man nou wel of niet buitenspel staat, het was gewoon even niet scherp bij ons. Daarna pakten we dat dan wel weer uitstekend op en hebben we bijna niets weggegeven en goed de taken uitgevoerd die we van tevoren hebben afgesproken.
  Voetbal is sowieso veel lopen en mijn complimenten dan ook aan de ploeg hoeveel ze gelopen hebben vandaag. Natuurlijk moeten we er eigenlijk in die slotfase nog twee of drie bijmaken, maar dat is nu met 0-3 achterafgepraat.”

  Bob Brilleman
  “Ja, ik stond vandaag voor het eerst dit seizoen weer in de basis!” glundert onze jonge spelmaker tevreden. “Ik heb dit seizoen één keer ingevallen en mag nu dan voor het eerst in de basis beginnen. De eerste helft moest ik inderdaad weer even een beetje inkomen. Het tempo hier is natuurlijk veel hoger dan in het tweede, dus dat was wel even omschakelen. De tweede helft ging dat inderdaad een stuk beter. Een lekkere overwinning en ook lekker om daar weer eens bij te zitten.
  Nee we hebben niet echt ‘opgezien’ tegen deze wedstrijd. We wisten natuurlijk wel wat er was voorgevallen in de eerste wedstrijd, dus we hebben wel goed geconcentreerd en voor de volle 100% naar deze wedstrijd toegeleefd om te laten zien dat we het ook wel zonder incidenten kunnen winnen. Ja, ik stond met twee lange ballen aan de basis van twee goals. Ze moeten ze er natuurlijk nog wel ingeschoten worden, maar daar liggen wel mijn kwaliteiten. Zoals ik zei: de tweede helft ging het lekker en was het fijn dat ik me toch nog een keer heb kunnen laten zien…”
  Want dit is je laatste seizoen bij Huizen, begreep ik. Vanwaar de overstap naar de Zuidvogels?” haak ik aan bij zijn opmerking. Ik verwacht dan een antwoord van een teleurgestelde speler die zelf zijn heil elders gaat zoeken, maar dan neemt het gesprek een onverwachte wending…
  “Ik heb een goed gesprek gehad en het kwam er eigenlijk op neer dat Huizen niet met mij door wilde. Kort gezegd: ik moest op zoek naar een andere club…”
  Vind je het gek als ik zeg dat me dat verbaast?
  “Misschien wel gezien deze wedstrijd, maar aan de andere kant is het natuurlijk ook pas mijn eerste wedstrijd in het eerste…”
  Dan nog, Huizen geeft met veel bombarie aan in te gaan zetten op eigen jeugd en jij bent eigen jeugd!
  “Klopt, ik speel al zeven jaar bij Huizen en mij verbijstert het eigenlijk ook wel. Ik had ook graag bij Huizen willen blijven voetballen. Ik kreeg dan wel weinig kansen en ik had volgend seizoen op nieuwe kansen gehoopt nu er zoveel mensen weggaan. Maar helaas: ik zit daar dus niet bij…
  Bij Zuidvogels klikte het eigenlijk meteen van beide kanten. We hebben een keer gezeten en een heel goed en duidelijk gesprek gehad…”
  Aldus een reële Bob Brilleman die zichtbaar moeite had met de gang van zaken.

  Jordey Buitenhuis
  Normaal vang ik zelf de spelers op voor een interview na de wedstrijd, maar deze keer komt Jordey zélf even vragen of ik een momentje voor ‘m heb. Aanvankelijk vermoed ik dat hij me wil aanspreken op iets dat ik geschreven heb en raas door mijn geheugen wat ik over deze immens populaire speler misschreven zou kunnen hebben. Maar het ligt anders: Jordey wil graag even zijn eigen verhaal doen over zijn ‘vertrek’ en de misverstanden die daaromtrent zouden zijn ontstaan. Jordey moest namelijk na een aantal gesprekken vanaf de website vernemen dat hij zou gaan vertrekken. Zijn kant van het verhaal: 
  “Ik moet uit Utrecht komen, dus ik heb aangegeven dat ik wel een kilometervergoeding nodig heb, naast het aangeboden contract. Daar lever ik al behoorlijk op in en daar heb ik ook begrip voor gezien de situatie van de club. 
  Aanvankelijk werd er aangegeven dat men zou gaan kijken naar de opties en de mogelijkheden en dat men met een nieuw bod zou komen. Al vrij snel daarna kwam men bij me terug met het verhaal dat het geld er niet was. Daarop heb ik geantwoord dat ik er dan nog even over wilde nadenken. Een week later heb ik aangegeven dat ik het contract zoals het er nu lag niet kon tekenen. Ik heb die kilometervergoeding namelijk gewoon nodig om uit de kosten te komen. Wouter Bonke stopt en dus zit er voor mij volgend seizoen carpoolen niet meer in en daarmee zijn dit kosten die ik gewoon moet maken om hier te kunnen blijven voetballen. Men reageerde dat men dan op zoek ging naar iemand anders en dat men de onderhandelingen dan voorlopig ‘even zou parkeren’. Meer zei men er niet over.
  Vervolgens kom ik dinsdag hier op de training en word ik aangeschoten door onze trouwe supporter Frank Tevaarwerk die me verbijsterd vraagt “Jord, ga je weg?”
  Ik antwoordde hem dat we er niet echt uitkomen qua onderhandelingen, maar dat ik verder niets meer heb vernomen. 
  “Het staat op de website dat je weggaat,” deelde Frank me toen mee en sprak de hoop uit dat het nog niet zeker zou zijn. Ik heb hem toen aangegeven dat als het op de website staat dat hij er dan vanuit kon gaan dat het dan wel vrij zeker was…
  Ook in de kleedkamer bleek het nieuws als een verrassing te zijn gekomen, want Wouter Vente gaf toen ook aan dat hij van mijn vertrek had gelezen op de site…
  Ik was heel verbaasd, want in mijn optiek stonden de gesprekken nog ‘geparkeerd’. Donderdags sprak ik het TC-lid waar ik de onderhandelingen mee had gevoerd en die ontkende dat ‘geparkeerd zijn van de onderhandelingen’, waarmee hij me min of meer voor leugenaar zette. Ik ben altijd heel loyaal geweest naar de club en heb het hier verder prima naar mijn zin, alles is hier prima geregeld rondom de wedstrijden en de trainingen, dus ik had graag willen blijven.”
  De supporters hadden je ook graag zien blijven!
  “Ja, die insteek had ik dus ook, en met een beetje meer onderhandeling had ik ook heel graag willen blijven, ik voel me hier prima thuis bij de club. ’n Vergoeding voor de kilometers erbij, dan zet ik zo mijn handtekening en is er niets aan de hand. 
  Maar laten ze wel éérlijk zijn en ‘Nee’ is dan ook een antwoord! Ik had graag willen blijven, maar een eerlijk ‘Nee’ had ik makkelijker geaccepteerd dan dat ‘parkeer-verhaal’. Het stoort me dat men dan vervolgens - zonder dat ik daar verder iets van gehoord heb - mijn naam bij de vertrekkers op de website zet, zodat ik van de website moet vernemen dat ik hier weg ga… “
  Hoofdschuddend valt het even stil. Ik val ook even stil. Hoe moeilijk kan het zijn even een telefoontje te plegen met een speler om te melden dat men het vertrek definitief en openbaar gaat maken? Een speler bij wie positief zo ongeveer zijn ‘middle name’ was? 
  Ik sliep slecht vannacht. Ik hoop dat dit schreden zijn waarop nog teruggekeerd kan worden. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald….

  Apenstaartjes kijk op de zaak
  Ik ben in verwarring: de vreugde van de overwinning wordt nadrukkelijk getemperd door de berichten rond de vertrekkende spelers. Eerder deze week had ik privé contact met El Biyar die me ook aangaf eigenlijk al voor Huizen te hebben gekozen, maar in een heel laat stadium te horen kreeg dat zijn A-contract naar een B-contract was gedegradeerd. Onze dartele vleugelspits kan helaas nog niet terugzien op een succesvol seizoen en ik kon dan ook het nodige begrip opbrengen voor die verlaagde aanbieding. Maar ik behoud daarbij wel mijn vraagtekens over de manier ‘waarop’ een en ander dan gecommuniceerd werd. Zakaria gaf me aan twee goede gesprekken te hebben gehad met trainer Arnold Klein waarin het nodige vertrouwen werd uitgesproken. Alleen door het verlaagde bod van de TC kwamen ze er vervolgens niet uit. Zonde! Ik ben een fan van de kleine dribbelaar en had hem graag voor de club willen behouden.
  De emoties die ik proefde bij Brilleman en Buitenhuis sneden mij door de ziel. Is dit de club waar ik van hou? Is dit nog de club waar ik zoveel tijd en energie in stop? Nee, ik neig niet naar stoppen, daarvoor is dit me allemaal veel te lief en beleef ik er gewoon teveel plezier aan. Dat plezier heeft nu dan even een ferme deuk opgelopen door de manier waarop er met bepaalde spelers werd omgegaan.
  Natuurlijk realiseer ik me dat ik het verhaal van één kant hoor, dat die verhalen wellicht wat gekleurd zijn. Maar als ik van zoveel kanten tegelijk dezelfde botheid van de club terug hoor, dan word ik daar bepaald niet vrolijk van. Natuurlijk moet een club op een gegeven moment afscheid nemen van spelers – en ik geef onmiddellijk toe dat ik een emotionele oude man ben die daar überhaupt moeite mee heeft. En als er volgend jaar een nieuw glansrijk elftal staat dat zegevierend door de eerste klasse trekt, dan loop ik rustig weer voorop in de polonaise. Breken is altijd moeilijk, maar ook noodzakelijk voor je weer kunt bouwen. En hoe je het wendt of keert: we zullen altijd onze meningsverschillen houden over de te volgen aanpak en de achterliggende visie. De club zit financieel en dus ook sportief in zwaar weer. Men heeft een koers gezet om daar weer uit te komen. Of die koers de juiste is zal de tijd moeten leren. Afscheid nemen van de spelers die niet meer in dat plaatje passen blijft dan hoe dan ook een lastige zaak en wellicht dat ik mijn eigen voorkeuren in dit verhaal mee heb laten spelen. Ik heb bewust geen namen genoemd van betrokkenen, omdat ik helaas niet in staat ben hoor en wederhoor toe te passen.
  Ik hoor mensen wel eens opmerken dat er geen clubliefde meer bij de spelers is. Maar ook hier moet liefde wel van twee kanten komen…
  Met de overwinning op Victoria komt Huizen weer voor in het linker rijtje op de ranglijst. Vijf punten bedraagt nu de afstand tot de PD-plekken onder ons en Arnold Klein gaf dan ook terecht aan ‘dat we er nog niet zijn’.
  6 April is een overwinning op WV-HEDW absoluut geen overbodige luxe. De Amsterdammers namen dit weekend het toch sterk geachte AFC met 4-1 over de knie en zullen daarmee stevig zelfvertrouwen hebben getankt. Spits Joost Heij kon weer twee treffers op zijn conto bijschrijven en maakt toch zijn faam als killer weer waar. Huizen heeft thuis vaak de nodige moeite om tot een resultaat te komen en zal dan ook voor de volle 100% gemotiveerd aan de bak moeten.
  Twee weken om ons mentaal voor te bereiden op WV-HEDW. Twee weken om de gemoederen weer een beetje te laten bedaren en de rijen weer te sluiten.
  Ik hoop op een in positief opzicht zinderende Wolfskamer en een klinkende overwinning. Ik reken op uw steun in deze!

  Victoria - Huizen 0-3 (0-1)

  24. Sebastian van Kammen  0-1
  56. Olivier Blaauw 0-2
  82. Hidde van der Veldt 0-3

  Opstelling Victoria:
  Lars van den Hazel, Darnell Spann, Amo van Ham, Dimitri Krommenhoek, Saïd Mousslih, Kasper Leenen, Emanuel Emma’s, Rick Langhout, Marouan Halouchi, Roman Rahmani, Daniël van Veen.
  Wisselspelers: Giovanni Santangelo, Klaran van der Werf, Wilco de Birk, Tim van der Kloos, Ben Sarfati.
  Door de slecht zichtbare rugnummers van Victoria en het ontbreken van een stadionspeaker heb ik de wissels niet naar behoren kunnen vastleggen. Wellicht dat iemand van Victoria me die nog even kan toespelen...

  De wissels waren; 10 Said Moussli gewisseld voor Tim vd kloos. 2) Immanuel Emma's gewisseld voor Wilco de Birk en 3) Lars van de Hazel gewisseld voor Ben Sarfati.. Met dank aan Martin Langhout!

  Opstelling Huizen:
  Brian Willemse, Wouter Vente, Wouter Bonke, Renee Troost, Quincy van Waveren (77. Thomas Müller), Sebastian van Kammen, Jordey Buitenhuis, Aron Klaassen, Dennis Lamme, Olivier Blaauw (77. Hidde van der Veldt), Bob Brilleman (83. Collin Veerkamp)