UNA wipt Huizen uit KNVB Beker (1-0)
    21 sep 2016
    Ron Tuijnman
    Na twee gewonnen voorrondes is er een einde gekomen aan het avontuur van Huizen in de KNVB Beker. In Veldhoven was tweededivisionist UNA met het kleinst mogelijke verschil nipt te sterk...
    una-wipt-huizen-uit-knvb-beker-1-0

Aanloop
    Zoals bekend wist Huizen de eerste twee voorronden te overleven om zich vervolgens te plaatsen voor het hoofdtoernooi waarbij Huizen werd gekoppeld aan v.v. UNA uit Veldhoven. Zoals Henk van de Pol al aangaf: een kleine uitdaging qua afstand met als gevolg dat spelers en staf een halve dag vrij moesten nemen van hun andere verplichtingen/activiteiten. Zoals de coach ook aangaf had hij geen aanleiding om de wedstrijd heel anders te benaderen dan de vorige wedstrijden, wat logisch is en ook bleek uit de opstelling en de spelopvatting. De basis elf had zomaar van start kunnen gaan in een willekeurige competitiewedstrijd.
    Aangekomen op het sportpark van UNA was de entree, zoals vooraf aangekondigd, gratis en was het terras volledig bezet met thuissupporters die alvast naar de wedstrijd van het iets verderop gelegen PSV aan het kijken waren. Ook waren de nodige bekende gezichten present in de kantine en langs het veld.

Eerste helft
    Huizen begon de wedstrijd met een 4-4-2 opstelling met Iry Etwi en Siemen Eijkemans voorin en daarachter Guido de Graaf. Verder begint Aron Klaassen op links, Bilal Laokili op rechts en start Arnoud van Toor, na een blessure weer terug in het basiselftal, in een verdedigende rol.
    UNA begon wat beter aan de wedstrijd wat in de eerste 5 minuten leidde tot een tweetal kansen, welke echter niet heel gevaarlijk waren. Vervolgens wist Huizen hier een aantal goede kansen tegenover te zetten onder andere een schot van Guido de Graaf waar de keeper zich voor naar de hoek moest strekken, maar de hierop volgende corner helaas geen gevaar voor het vijandelijke doel opleverde. Vervolgens drong UNA wat meer aan en wist uiteindelijk ook op een 1-0 voorspong te komen via topscoorder Mart van de Gevel: Johan Verkerk wist op de eerste inzet nog redding te brengen, maar kon helaas niets meer uitrichten tegen de tweede inzet.
    In het vervolg van de eerste helft had Huizen nog een klein kansje in de vorm van een schot van Bilal Laokili, maar gebeurde er verder weinig richting de thee.

Tweede helft
    Huizen begint ongewijzigd aan de tweede helft in tegenstelling tot UNA waar de coach een wissel toepaste in de tweede helft die verder weinig veranderde aan het spel van UNA.  Huizen is in de tweede helft de bovenliggende partij en krijgt dan ook de meeste kansen waaronder een goed schot van Leroy Oehlers.
    Halverwege de tweede helft worden Denny van Loen en Zakaria el Biyar ingebracht voor Arnoud van Toor en Aron Klaassen, waarmee de intentie duidelijk is: nog meer op de aanval om een doelpunt af te dwingen. Desondanks is UNA in eerste instantie dicht bij de 2-0 nadat de bal van de lijn wordt gehaald en het hierop volgende doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel.
    In het laatste kwartier dat volgt is het Huizen dat de kansen heeft met onder ander kopballen (Denny van Loen) en schoten (Guido de Graaf) op doel die echter alle worden gepakt door UNA-doelman Petar Stoskovic.
    In de laatste minuten gaat ook Johan Verkerk een aantal keer mee naar voren. Hij komt niet tot scoren en ook UNA weet niet te profiteren van een leeg doel. Hiermee eindigt de wedstrijd in 1-0.

Conclusie
    Over de gehele wedstrijd gezien had Huizen een gelijk spel verdiend, zeker ook gezien de tweede helft. Helaas bleef de meer dan verdiende gelijkmaker uit en daarmee ook de kans om de wedstrijd winnend af te sluiten (“erop en erover”). Wel biedt zeker de tweede helft perspectief voor de wedstrijd van aanstaande zaterdag waarin we de oude bekende IJsselmeervogels zullen treffen.

Met dank aan Boudewijn Vlot die de honneurs voor deze wedstrijd waarnam aangezien Ron Tuijnman wegens ziekte verhinderd was.

Scoreverloop:
    39. Mart van de Gevel 1-0

Kaarten:
     Arnoud van Toor, Danny Benning (Huizen).

Opstelling UNA:
    Petar Stoskovic, Dylan Donkers (46. Nick van den Boomen), Glenn Schapendonk, Thomas Huijben, Pieter-Jan Scheerlinck, Rob van Boekel (84. Willem Tieben), Jeroen Stottelaar, Niek van Boekel, Benjamin van Wanrooij (61. Chefrino Eind), Mart van de Gevel, Nick Tielemans.

Opstelling Huizen:
    Johan Verkerk, Danny Benning, Wouter Vente, Joey Papamelodias, Leroy Oehlers, Bilal Laoikili (c), Arnoud van Toor (67. Denny van Loen), Aron Klaassen (67. Zakaria el Biyar), Guido de Graaf, Iry Etwi, Siemen Eijkemans.