https://www.svhuizen.nl/topamusement-huizen-beloften-elinkwijk-beloften/n3650c88
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Leuk voetbal, veel goals en zelfs wat sfeer. De beloften speelden dinsdagavond tegen de beloften van Elinkwijk... Een verslag…
  topamusement-huizen-beloften-elinkwijk-beloften

  Sfeertje
  Scorebord aan, verwoede pogingen zelfs een muziekje over de Wolfskamer te laten schallen, shirts met de juiste nummers om de juiste schouders gehesen en het gaat dus ergens op lijken qua entourage bij onze beloften. En laten we wel wezen: u heeft wellicht dat artikel in de Gooi & Eemlander ook gelezen en dan weet u dat we geen kapitaalkrachtige vereniging zijn. Onze sportieve toekomst zal dus steeds nadrukkelijker vanuit deze kweekvijver moeten komen en zal dus alleen maar belangrijker worden. Het minste dat we dan voor onze jongens kunnen doen is voor een passende ambiance zorgen als ze hun wedstrijden spelen.
  Tegenstander Elinkwijk is ook een vereniging die bekend staat om haar gedegen jeugdopleiding en de club bracht dan ook al de nodige talenten voort, waaronder Marco van Basten, Gerald Vanenburg, Ibrahim Afellay, Ismaïl Aissati en van meer recentere datum Youness Mokhtar. Maar die lijst is nog veel langer en het zou te ver voeren hem compleet te vermelden. Maar dat we hier met een ‘opleidingsinstituut’ van formaat te maken hebben, dat moge duidelijk zijn.
  Dat belooft dus een interessante match voor vanavond.
  Gert van der Roest probeert uit alle macht de muziek aan de praat te krijgen, maar helaas is de techniek ons beiden te machtig en moeten we onze pogingen staken als de mannen het veld op komen.

  Lekker!
  En de opening is lekker: een schot van ene Mo – ik kreeg na afloop alleen voornamen van trainer Zimon van der Horst- in de zesde minuut is hard, maar mist richting en even later dwingt diezelfde Mo onze doelman Hidde Hoelscher tot een goede redding als hij de bal ontvangt na een fraaie doorbraak over de vleugel en goed inschiet.
  Een minuut later is het dan toch raak, maar nu aan de andere kant: goed doorzetten brengt de bal voor de voeten van spits(!) Lucas van Esterik die op zijn beurt ook goed doorzet en zich daardoor vrij voor doelman ‘Bart’ worstelt. Met een prima schuiver laat hij ‘Bart’ kansloos en zo komt Huizen al vlug op een 1-0 voorsprong.
  Uiteraard legt Elinkwijk zich daar niet bij neer en met tien minuten op de klok mogen ze een vrije trap nemen op de rand van onze zestien als ‘Mo’ goed doorgaat en met een scherpe pass spits Exoce bereikt. Exoce wordt dan tegen de grond gewerkt en vleugelaanvaller Guillermo zet zich achter de bal. De muur staat goed, maar kan toch niet voorkomen dat het galmende geluid van kunstleer dat op een aluminium lat spat over de Wolfkamer klinkt. Mo schuift dan de bal nog een keer naast als Elinkwijk met de turbo erop over de vleugel onstuitbaar tot achter onze defensie stuift. We mogen over geluk op dat moment niet klagen.

  Verdubbeling
  Na ruim een kwartier is het dan weer de beurt aan Huizen om gevaarlijk voor de goal van doelman Bart op te duiken: een prachtige steekpass van Tim Boterenbrood dreigt Van Esterik opnieuw alleen voor de keeper te zetten. Bart is echter een fractie eerder bij de bal dan Lucas van Esterik en de kans gaat verloren, maar het was een feest om te zien.
  Zo was die Boterenbrood – ik zou een artiestennaam kiezen als ik hem was – toch een feest om naar te kijken. Volgende maand wordt deze verdediger pas zeventien! Maar fysiek sterk, technisch zeer begaafd, durft hoog te gaan staan en heeft een splijtende pass in de voeten. Kortom: over een jaar of twee, drie een speler die we wel eens in een andere hoedanigheid op ons hoofdveld zouden kunnen gaan bewonderen – en dan bedoel ik uiteraard niet als tamboer-maitre van een drumband!
  Nadat Boterenbrood zich opnieuw schitterend had vrij gedraaid is zijn pass op vleugelspits Batuhan Cihan scherp als een mes. Helaas is het schot van Batuhan recht op doelman Bart gericht en die stopt dan ook vrij eenvoudig. Jammer, want het was een aanval om van te smullen.
  En daarmee noem ik dan ook de andere speler waar ik enorm van zat te genieten: vleugelspits Batuhan Cihan. Batuhan had niet alleen een paar schitterende openingen op zijn collega aan de andere kant van het veld – Ryannique Inge – maar had de bal ook weer ‘aan een touwtje’ zoals dat heet. Scherp meeverdedigend pikt hij net voor het halve uur de bal op het middenveld af van de Elinkwijk-verdediger en passeert zijn verbouwereerde tegenstander of ie er niet staat. De pass die dan volgt is bekeken en op maat voor Ryannique Inge die de bal vervolgens keurig binnentikt: 2-0!
  Het is werkelijk genieten daar op die koude tribune!

  Ommekeer
  Nadat Ryannique Inge nog een verkeerde terugspeelbal had opgepikt en de bal rakelings naast had geschoven moet verdediger Yassine van Elinkwijk even fraai als spectaculair redding brengen als een steekpass goed voor wordt gebracht.
  Maar dan neemt Elinkwijk even het initiatief over en zien we hoe Guillermo door onze defensie snijdt met een goede loopactie. Doelman Hoelscher komt er goed en snel uit en weet ten koste van een corner erger te voorkomen. Als de corner wat onbesuisd voor zijn goal langs vliegt lijkt het gevaar geweken, maar Elinkwijk gaat door en als de bal dan met een vreemd effect omhoog spat en wat gevangen wordt door de straffe wind die Huizen in de rug had, dan anticipeert nummer 11 Guillermo daar beter op dan doelman Hoelscher en met de doelman halverwege rand strafschopgebied en de goal, is de kopbal leep en zuiver: 2-1! En Elinkwijk zit ook qua score weer ‘in de wedstrijd’!
  Vier minuten later is het zelfs gelijk als Nourredine de vuisten van Hoelscher teistert. Onze goalie bokst de bal goed naar de zijkant en doet alles goed, maar achterin is men onoplettend en de bal komt opnieuw voor waar Guillermo met een fraaie volley de bal bij de tweede paal binnen kan schieten en daarbij Hoelscher opnieuw kansloos laat: 2-2!

  Rust
  En dat brengt dan de ruststand op het scorebord na een heerlijke eerste helft waarbij Huizen het beste voetbal liet zien en Elinkwijk vooral uit elf zeer getalenteerde individuen leek te bestaan.
  Daardoor deed de 2-2 wel recht aan het vertoonde spelbeeld in die aantrekkelijke eerste helft en is het vooral genieten van Guillermo, Tim Boterenbrood en Batuhan Cihan.

  Genieten!
  Na rust zien we eerst hoe Huizen op een werkelijk schitterende manier de afjagende Elinkwijkers in eigen strafschopgebied de baas blijft. Twee, drie keer gaat de bal terug naar Hoelscher die goed meevoetbalt en tenslotte zien we hoe  - ik meen - Tristan Kroeze de bal zelfs achter zijn eigen doelman langs naar de andere kant van het strafschopgebied doorspeelt. Zo kalm, zo rustig, zo zeker, 'ballen in me buik'!
  Dan gaat Batuhan weer aan de haal en zet de bal schitterend voor: eerst Lucas van Esterik die de bal niet goed raakt en dan tenslotte ook Ryannique Inge die de bal niet de juiste richting mee kan geven omdat hij ‘m niet lekker raakt.
  Dan een vlammend schot van Dennis Lamme. Doelman Bart moet lossen en de bal lijkt voor Ryannique Inge voor het intikken. Maar dan heeft de arbiter van dienst buitenspel geconstateerd en gaat dat feest dus helaas niet door. Het is echter uitstel van executie, want twee minuten later snijdt diezelfde Ryannique Inge schitterend in als de bal met een prachtige steekpass (was het weer Boterenbrood? Ik kon het niet goed zien daar aan de andere kant van het veld) en tikt de bal keurig langs de vertwijfeld uitvallende doelman Bart en tekent zo de 3-2 aan. Maar wat een heerlijk soepel lopende aanval weer, wat een feest!

  Dit kan haast niet meer mis!
  Dan wisselt coach Weggemans en brengt Bing Scot voor Ryannique Inge, Youri van Kommer voor Bob Brilleman en Timo Weber voor Lucas Pelgrum. Het verandert niets aan de voetballende hegemonie van Huizen en binnen zes minuten is het weer raak voor Huizen als de in de rust ingevallen Nathan Mandemba - die aan alle kanten voeten lijkt te hebben en die ook nog eens naar alle kanten lijkt te kunnen uitsteken - de bal weer met zo’n uitschuifbeen onderschept en daarmee de basis legt voor een snelle combinatie die keurig door Bing Scot wordt afgerond: 4-2 en geen vuiltje meer aan de lucht voor Huizen.
  Dan staat Nourredine vrij als een vogeltje te wachten en als de bal dan komt is de steekbal op Guillermo even logisch als perfect. We houden ons hart vast als deze heerlijke vleugelspits de bal half mist en dus náást schiet!
  Ook Jasper van Vark moet alles geven in een uiterste poging als Elinkwijk de bal even later maar voor het inschuiven heeft. Zijn actie is briljant en hoewel het hem een blessure kost weet hij een doelpunt voor Elinkwijk te voorkomen.
  Het hadden waarschuwingen moeten zijn, maar Huizen gaat slordiger en slordiger spelen. Verkeerde keuzes worden gemaakt en nadat Lucas van Esterik de bal met een verre lob over de uitgekomen doelman Bart had getracht te lepelen maar de bal naast de goal ziet vallen, mogen we dan een inworp nemen met nog acht minuten te gaan. In plaats van de bal voorwaarts te gooien kiest men ervoor de bal achteruit te gooien. Elinkwijks Guillermo ziet dat aankomen, jaagt af, verovert en staat oog in oog met Hidde Hoelscher. En dat is iets dat je deze lepe voetballer wel kunt toevertrouwen: koeltjes kijkt hij wat Hoelscher wil ondernemen om een doelpunt te voorkomen, kiest dan zijn antwoord en schuift beheerst binnen: 4-3…
  Huizen blijft het zichzelf moeilijk maken en als vier minuten voor tijd nummer zeven, Enes, zich achter een vrije trap zet op een meter of twintig van de goal van Hoelscher, dan voelen we op de tribune de bui al weer hangen: met een perfecte trap jaagt Enes de bal feilloos in het kruis, een even vertwijfeld als kansloos duikende Hoelscher achterlatend… 4-4, waarmee meteen de eindstand op het bord kwam.

  Michael Weggemans
  Voor ik Michael Weggemans interview, schrijft Zimon van der Horst nog even de namen voor me op. Ondertussen geeft hij aan op zich niet ontevreden te zijn met deze puntendeling: “Wij hadden voor mijn gevoel de beste kansen, maar Huizen speelde absoluut het beste voetbal. Dat is heel vreemd, maar het was wel zo en dus kan ik wel leven met die 4-4…”
  Dan staat Michael me te woord: “Je geeft het eigenlijk twee keer weg,” verzucht hij. “Als je het van de positieve kant bekijkt, hij maakt de keuze om te voetballen in plaats van een blinde bal naar voren en dan maar zien hoe die veroverd wordt,“ antwoordt hij als ik hem verbijsterd op die beroerde inworp wijs die in wezen de aansluitingstreffer en inleiding voor die 4-4 vormde. “We hadden in de rust afgesproken dat we minder lange ballen zouden gaan spelen en dat zagen we de tweede helft ook weer terug. We probeerden alles voetballend op te lossen, dus vanuit die optiek kan ik zijn keuze wel begrijpen.
  Wat ik de ploeg alleen verwijt, is dat we te slordig met onze kansen zijn omgesprongen. We hadden zat kansen om de zaak echt af te maken, maar ook zijn we voor de eigen goal toch niet meedogenloos genoeg in het verdedigen.
  Voor wat betreft de eerste helft ben ik het wel met mijn collega van Elinkwijk eens: wij hadden veel balbezit, zij waren erg gevaarlijk in de omschakeling. Ik denk dat als je de kansenverhouding bekijkt, dat een gelijkspel wel terecht is, maar ik vond wel dat wij het beste van het spel hadden…”

  Apenstaartjes kijk op de zaak
  Weer een heerlijke voetbalavond vol goals en prachtige voetbalmomenten. Natuurlijk is de concurrentie van Feyenoord dat Championsleague speelde een geduchte concurrent waar het de ‘kijkcijfers’ betreft. Maar ik denk dat ik een leukere avond heb beleefd dan de mensen die Feyenoord hebben zitten kijken.
  Men vraagt mij wel eens: ‘Is het nou écht zo leuk om naar te kijken, die beloften?’ Vandaag kan ik alleen maar met een volmondig JA antwoorden!