Zalmkado Huizerkaas BC Zuyderzee Slokker IT Services MECO groep
 • Lid worden
 • Webshop
 • Businessclub
 •  

  TMC Mobiles

  Gepubliceerd op:

  TMC Mobiles
  Het is vrijdagmiddag zes uur als ik Aman Razaq voor zijn winkel tref: even snel een korte rookpauze voor de koopavond begint. Aman Razaq is eigenaar van T.M.C. Mobiles en sinds februari dit jaar cosponsor bij onze club.
  T.M.C. staat voor Telephone Mobile Communication en dat is ook meteen duidelijk als je over de drempel stapt van de winkel: rekken vol hoesjes en telefoononderdelen sieren de wanden van de zaak die Razaq al acht jaar in Huizen drijft.

  Familiebedrijfje
  “Ik ben hier acht jaar geleden samen met mijn broertje begonnen, als een soort familiebedrijfje,” vertelt hij als we lekker op de comfortabele driezitsbank in zijn zaak zijn neergestreken. “Mijn ‘meisje’ die woonde al hier – en dus was de keuze voor Huizen snel gemaakt. Na drie jaar wilde mijn broer er echter mee stoppen en ben ik samen met mijn vrouw verder gegaan. We zijn begonnen op de Oostermeent, maar zijn na een paar jaar hierheen verhuisd. We zijn helemaal zelfstandig, dus geen deel van een inkooporganisatie of een keten van T.M.C. winkels - we doen alles zelf.”

  Reparaties
  Wat anderen niet doen, maar wij wel, is dat we schermen recyclen en dat we onze klanten originele Lcd-schermen kunnen bieden. Originele onderdelen, dus geen namaak. Dat geldt vooral voor de Samsung en de iPhone toestellen. Daarvoor kunnen we echt garanderen dat er alleen originele onderdelen voor worden gebruikt. Voor de andere merken moeten we soms even op zoek naar de originele onderdelen. Het kost wat meer moeite, maar meestal lukt het ook daarvoor wel om originele onderdelen te gebruiken bij een reparatie.
  We hebben hier geen telefoons in de etalage liggen, maar die verkopen we wel. Dat zijn dan voornamelijk zogenaamde ‘refurbished’ toestellen: toestellen die we helemaal nagekeken en gereviseerd hebben. En uiteraard tegen een aantrekkelijker prijs dan een volledig nieuwe en mét garantie!
  We repareren niet álle merken. Sommige – vaak van die onbekende Chinese merken - zijn gewoon niet te repareren. De onderdelen die je daarvoor in Nederland kunt krijgen zijn niet origineel en dan wordt het knoeiwerk. En dat gaan we dus gewoon niet doen,” klinkt het gedecideerd.


  ...Aman Razaq in zijn gespecialiseerde werkplaats...

  Nieuwe toestellen
  Ik zie ook geen nieuwe toestellen in de zaak liggen. Waar de andere shops vaak vitrines vol toestellen gecombineerd met abonnementen hebben liggen, beperkt T.M.C. zich op het oog tot onderdelen en reparaties.
  “Nieuwe toestellen verkopen we ook wel, hoor,” legt Razaq uit. “De marge op die toestellen is echter zo klein, dat als je het toestel niet binnen twee maanden weet te verkopen, dat je het dan met verlies moet wegdoen. En we hebben hier twee grote telefoonwinkels met nieuwe toestellen op een steenworp afstand, dus de concurrentie is ook nog eens groot op dat gebied. Je moet doen waar je goed in bent en in ons geval is dat repareren. Voor Samsung, Huawei en iPhone kan je hier dan uitstekend terecht!”


  ...Ruim assortiment...

  Sponsor
  “Je bent sponsor van Huizen geworden, hoe is dat zo ontstaan?”
  “Guus Balk is een goede kennis van mij en hij heeft me met sv Huizen in contact gebracht. Ik ben als vluchteling naar Nederland gekomen en dit leek me een leuke en positieve manier om ook wat terug te doen. Het land heeft zoveel voor mij gedaan en betekend, dat ik graag op deze manier wat terug wilde doen. Maar het is uiteraard ook nog een stukje reclame voor ons, natuurlijk: Edwin Wortel rijdt bijvoorbeeld in een bestelwagentje dat we hebben laten bestickeren.
  Daarnaast ben ik zelf gek op voetbal. In Afghanistan en later in Spijkenisse heb ik ook tot in de A1-jeugd nog wel gespeeld, maar helaas moest ik daar mee stoppen. Ik kreeg last van blessures en het werd ook te lastig om te blijven combineren met werk en school. Ik kan helaas ook zaterdags niet naar Huizen komen kijken, dan moet ik gewoon werken in de zaak.
  Ik woon nu vierentwintig jaar in Nederland en heb het hier prima naar mijn zin. Ik moet hard werken in de zaak en sta vaak twee a drie avonden in de week ’s avonds nog achter te repareren. De winkel is dan dicht, maar dan kan ik lekker repareren achterin de werkplaats. We doen er over het algemeen niet langer dan een uur over om een reparatie te doen. We hebben wel plannen met de werkplaats voor het recyclen en de reparaties. We willen die nog wat uitbreiden, ook qua merken. Dat vergt natuurlijk ook weer nieuwe machines die je dan weer onder de knie moet krijgen. Da’s investeren in ruimte, maar ook in tijd.”
  Als ik opsta en het interview beëindig, voegt hij me nog toe: “Als de mensen ons nodig hebben, laat ze dan gerust even langs komen. We helpen ze graag en snel en we zijn altijd voordeliger dan een nieuwe iPhone!” lacht hij me toe.
  In een dorp waar er in het winkelaanbod meer gaten vallen dan in een melkgebitje tijdens het wisselen, mogen we zuinig zijn op ondernemende mensen als Aman Razaq. Ik kan u dan ook TMC Mobiles van harte aanbevelen!

  Gerelateerde artikelen