https://www.svhuizen.nl/teleurstellend-huizen-svl-0-0/n4678c176
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Teleurstellend: Huizen – SVL: 0-0
  3 okt 2020
  Ron Tuijnman
  In een trieste sfeerloze ambiance wist een beter voetballend Huizen dit wederom niet in de score tot uitdrukking te brengen. Een verslag…
  teleurstellend-huizen-svl-0-0

  SVL
  Lege tribunes, een verlaten kantine en een stille bestuurskamer, kortom een zo goed als verlaten Wolfskamer. Je vraagt je dan af waar die bezoekersregistratie dan nog voor dient: wie zou ik moeten besmetten en wie zou mij nog moeten besmetten op dat verlaten sportpark? Overigens heb ik nog nooit ook maar iets bemerkt van dat bron- en contactonderzoek. De botte maatregel die ons ons geliefde voetbal afnam heb ik tenminste nog nimmer cijfermatig zien onderbouwen. Men schermt met besmettingsgevallen, maar hoeveel procent daarvan er nou terug te voeren is op een bezoekje aan het voetbal? Daarover zwijgt onze overheid in alle talen. Dit belet hen echter niet menig sportclub richting afgrond te werken met deze draconische maatregelen…
  Maar goed: laat ik me maar richten op dat waar ik óók geen verstand van heb: het voetbal...
  Ondanks de lege tribunes heeft Gert van der Roest toch maar een rapper op de geluidsinstallatie losgelaten die zijn op eentonige dreun gezette gemopper over de Wolfskamer laat schallen. Het klinkt hol en akelig, maar er is zo in ieder geval nog iéts dat een beetje op sfeer lijkt.
  Via de website heb ik vernomen dat er iets van een stream uitgezonden kon worden. Het blijft met dit verslag uiteraard maar een schraal surrogaat voor een middagje live Wolfskamer beleven. Ook daarbij vraag ik me dan weer af waarom VoetbalTV dan van de privacywaakhonden failliet moest gaan en dit dan weer wél mag… Voorlopig zie ik weinig ‘lijn’ in alle maatregelen.
  Diezelfde Gert van der Roest voorziet me heel vriendelijk van een bakje koffie. Een gewoonte die ze er wat mij betreft wel in mogen houden.
  Tegenstander SVL wist haar tweede wedstrijd met een gelijkspel af te sluiten en dat zet ze met een puntje voorsprong boven Huizen op de ranglijst. Deze competitie is te pril om het al een cruciale wedstrijd te noemen, maar het is duidelijk dat - gezien de ambities waar Huizen deze competitie mee in is gegaan - dat een tweede opeenvolgende nederlaag het vizier op deze ambities toch wat begint te beslaan.

  (Foto's: Henk Heijnen Fotografie)

  Kans!
  Al in de tweede minuut steekt Laurens Kooij Theo Visser op weergaloze wijze weg: vanaf het middenveld wordt Visser richting doelman Gerwin Loef gestuurd. De weg is nog lang en de achtervolging snel. Visser weet toch oog in oog met Loef te komen te staan en dan kiest hij de verre hoek. Dat had Loef echter voorzien en met de voeten weet hij de openingstreffer te voorkomen. De bal blijft in het spel en komt weer voor. Vanaf de rand van de zestien vuurt Joshua Lo-Asioe dan recht op Loef die de bal simpel onschadelijk weet te maken. Maar het ziet er dus voor alsnog hoopvol uit!
  Twee minuten later dwingen Remco Helms en Ritchie Zinga een corner af. De bal wordt voor gebracht door Theo Visser waarbij Jorrit Fiegen de bal blijkbaar verkeerd op de kuif neemt, want hij gaat groggy neer. Gelukkig kan Fiegen de wedstrijd vervolgen.
  Weer twee minuten later steekt Sebastian van Kammen Theo Visser over de flank weg. Opnieuw tracht Visser Loef te verschalken. Deze keer vliegt zijn vlammende schot gevaarlijk voorlangs en hoeft Loef niet handelend op te treden.
  Al met al een prettige en hoopvolle opening dus voor Huizen, maar ook dus nog geen treffer.
  Arbiter Danny Korbee moet dan geel trekken als Willem Baaij de doorbrekende Laurens Kooij innig omarmt om hem vervolgens met een dubbele heupworp buiten de lijnen te werken. Van dit soort overtredingen maken ze in Zeist instructiefilmpjes voor arbiters in opleiding om aan te geven wanneer er geel getrokken moet worden. Opmerkelijk genoeg vond Baaij het toch aanleiding om luidkeels te protesteren tegen deze overduidelijk terechte beslissing.

  Evenwicht
  We zijn dik twintig minuten onderweg als SVL opnieuw ageert tegen de uitstekend fluitende Korbee. Nu is onze leidsman het zat en hij kent een vrije trap toe aan Huizen. De bal wordt ingezet en in een drietal scrimmages weet SVL de bal dan toch uit de eigen zestien te werken na een afstandsschot dat Loef recht op zich af zag komen.
  Er gaat veel mis bij beide ploegen en het niveau van het voetbal zakt toch wat in. Veel ballen worden maar akelig kort in de ploeg gehouden en beide doelwachters hoeven zich niet bovenmatig in te spannen om hun doel van doorboring te vrijwaren.
  Een goed kwartier voor rust onderschept Sebastian van Kammen dan een zo’n slechte pass en vanaf een meter of dertig pegelt hij rücksichtslos op de goal van Loef. De bal maakt een fikse boog en de schaarse aanwezigen houden de adem in als de bal aan zijn daling begint. Loef staat te ver voor zijn goal om de bal nog te kunnen onderscheppen en snel daalt de bal richting bovenhoek. Opgelucht ziet Loef echter hoe de bal op de bovenkant van de kruising afketst en zijn weg achter de goal vervolgt. Wéér was Huizen op een haartje verwijderd van de openingstreffer die nu toch wel akelig lang op zich begint te laten wachten, want SVL laat zich maar spaarzaam op onze helft zien. Baaij zet dan bij één van die spaarzame uitvallen goed door en weet de bal fraai voor te krijgen. Daar komt Freek van Wijk net een kuifje tekort om Hensen in de problemen te brengen. Het laat wel zien dat Huizen geen moment mag verslappen om niet net als vorige week in dat open mes te lopen.
  Ook Theo Visser weet een goede voorzet van Tristen Kroeze niet in een doelpunt om te zetten: in de loop kopt hij de bal bij tweede paal naast.
  Een van de combinaties die wel bij de juiste mensen terecht kwam, bereikt dan de doorgelopen Joshua Lo-Asioe. Walter Cremers weet echter zijn inzet te blokken en Huizen mag een hoekschop nemen. Van Kammen zet voor, de bal wordt weggewerkt en Van Kammen krijgt een tweede kans de bal voor te geven. Arbiter Korbee constateert dan dat er in de drukte voor doelman Loef geduwd is en zo ziet Huizen opnieuw een aanvalsgolf in het zicht van de haven stranden. Huizen blaft wel, maar verzuimt te bijten…

  Toch niet…
  Huizen blijft de aanval zoeken, SVL houdt tegen en beperkt zich tot de counter. Dan een uitval in de achtendertigste minuut, de bal komt scherp voor en dan is daar Theo Visser die dan de bevrijdende binnen tikt. Geen kans voor Gerwin Loef en eindelijk lijkt Huizen dan die zo felbegeerde openingstreffer te noteren. Maar helaas… Arbiter Korbee en SVL-grensrechter Jacob van Wolfswinkel hebben eendrachtig buitenspel geconstateerd. Het zal op het randje geweest zijn. Vanaf mijn positie op de tribune kon ik onmogelijk constateren of de arbitrage dat bij het rechte eind had of niet. En dan heeft de arbitrage altijd het voordeel van mijn twijfel. En nog steeds staat Huizen dus met lege handen, ondanks een drietal goede mogelijkheden.
  De rust nadert en Baaij - die dus niet alleen goed blijkt te kunnen judoën, maar daarnaast ook een heel aardig balletje weet te trappen - steekt Roben Schenk weg die de bal keurig in de Huizer zestien brengt. Helaas voor hem is Freek van Wijk al een paar passen verder doorgelopen en ziet deze de bal achter zich langs gaan. Kans voor SVL verloren, Huizen: blijf alert!
  Op slag van rust dan weer een bal voor van Ritchie Zinga. Vanuit de draai probeert Visser de goal van Loef onder vuur te nemen, maar opnieuw is het de SVL-doelman die zijn ploeg voor achterstand behoedt door gestrekt naar de hoek te gaan. Bij de corner die daaruit voortvloeide werd er weer geduwd voor Loefs neus en gaan we de rust in met die teleurstellende 0-0.

  Rust
  Ondanks de paar kansjes die Huizen zich verschafte, blijft het gevoel hangen dat dit een typische 0-0-wedstrijd aan het worden is. Hensen hebben we amper aan het werk gezien, Loef moest een paar keer handelend optreden, waarbij de kans van Visser in de tweede minuut eigenlijk al de openingstreffer had moeten betekenen. Het weer is grauw, de sfeer is grauw en het voetbal heeft ook een grauwsluier om zich heen hangen. Of is het die trieste ambiance die me parten speelt en mijn beeld van de wedstrijd vertroebelt? Maar goed, veel te juichen viel er dus niet. Laat dat een troost zijn voor al die getrouwen voor wie de Wolfskamer vandaag gesloten bleef…
  Inmiddels zie ik Nassir Maachi aan een warming-up beginnen. Zou hij dan de wedstrijd open kunnen breken na rust?

  Ploeteren
  Huizen treedt ongewijzigd aan voor de tweede helft. Ook bij SVL meen ik dezelfde koppies weer in het veld te zien verschijnen. Lastig zo zonder speaker die je de wissels even opleest…
  We zijn drie minuten onderweg in die tweede helft als Zinga zich in een kansrijke positie bevindt. Op een meter of twee van de paal maakt hij echter één beweging teveel en ziet zijn tweede poging dan in het zijnet belanden Weer een mogelijkheid die we laten liggen. Daar moeten we toch echt beter mee omgaan willen we deze wedstrijd over de streep trekken.
  Het voetbal is er de tweede helft niet echt op vooruit gegaan. De wijze woorden van beide trainers zijn blijkbaar aan dovemans oren gericht geweest en een collectief bezoekje aan Hans Anders voor beide ploegen zou geen kwaad kunnen, want zéér veel ballen eindigen zomaar in de voeten van tegenstanders, worden blindelings ‘Ins blaue hinein’ gejaagd, of rollen kansloos richting doelman die maar hoeft te bukken om de bal op te kunnen rapen.
  Even een grabbel van Hensen als zo’n onschuldige bal toch wat gevaarlijker uit dreigt te pakken dan men op het eerste gezicht voor mogelijk had gehouden. Hensen herstelt het gelukkig snel en we gaan weer op weg naar Loef.
  Blijkbaar is coach Klein ook niet helemaal tevreden met deze gang van zaken, want er worden vier man aan een warming-up gestuurd.
  Jeroen Lamme blijft dan goed bij de les als Jens van Doorn voorgeeft en Van Wijk gevaarlijk bij de tweede paal opduikt. Keurig drijft hij Van Doorn opzij waardoor de kans onmogelijk wordt.
  Met een krap uur gespeeld haalt Arnold Klein dan de wat leeg gespeeld ogende Laurens Kooij naar de kant en brengt Nassir Maachi binnen de lijnen.
  Kort na de wissel gaat de bal diep op Zinga. Maachi staat op een meter of drie naast hem ter hoogte van de eerste paal. In plaats van een tikje breed kiest Zinga voor de voorzet. Bij de tweede paal komt dan Visser nog wel ingegleden, maar de kans is te moeilijk en hij glijdt de bal dan ook naast. Dat was dus een ‘mogelijkheid tot een kans’ heb ik me ooit door Louis van Gaal laten uitleggen. Hoe dan ook blijven we nog steeds tegen die hatelijke nul aankijken daar op dat scorebord dat almaar dichter naar die definitieve negentig minuten kruipt.

  Sudden death
  Inmiddels is de wedstrijd in een fase belandt waarin iedere score de overwinning betekent – ’n soort sudden death-situatie. En dan is het toch even billen knijpen als Jens van Doorn er vandoor gaat. Gelukkig hebben we dan de sterk spelende Tim Boterenbrood achter de hand die resoluut ingrijpt. ’n Toppertje die Boterenbrood. Liet zich de eerste helft ook al een paar keer zien met uitstekende onderscheppingen en goede voortzettingen en bewijst ook nu weer zijn waarde voor Huizen.
  De treffer voor Huizen lijkt in de zeventigste minuut dan toch in de maak als er net buiten de zestien hands gemaakt wordt door de Langbroeker defensie. Een ideale plek voor Sebastian van Kammen. De muur formeert zich nerveus net binnen de zestien en de paar aanwezigen die tot de bevoorrechte groep der ‘noodzakelijken’ behoren gaan er maar even rechtop voor zitten. Vriend en vijand kijkt gespannen toe hoe Van Kammen zijn passen meet en de bal perfect over de muur richting kruising stuurt. We tellen hem al bijna als daar die voortreffelijke doelman Gerwin Loef aan komt zweven en onze hoop de grond in boort: met een even stijlvolle als schitterende safe weet hij de bal uit de hoek te tikken. De corner die dat oplevert wordt vervolgens door de defensie probleemloos geklaard.
  Wel een momentje vijf minuten later als een nieuwe corner door Visser goed bij de tweede paal wordt neergelegd. Daar ontvangt Maachi de bal, maar hij ‘vergeet’ de trekker over te halen. Weer een kans die verloren gaat. En met die sudden-death in het achterhoofd dringt dan die eerste voetbalwet zich toch wel wat op in onze gedachten: ‘Als je zelf niet scoort…
  Arnold Klein brengt dan Hidde van der Veldt in voor Ritchie Zinga die vandaag zijn stempel niet wist te drukken. Ook Lennart Dubbeldam wordt nog ingebracht voor de verder uitstekend spelende Helms. De invallers doen even van zich spreken als Dubbeldam een combinatie met Maachi opzet. De voorzet wordt eerst door Lo-Asioe geschampt en gaat dan rakelings aan Van der Veldt voorbij.
  De officiële speeltijd is al voorbij als SVL-coach Al Mohsinawi dan nog Selcuk Albayarak binnen de lijnen brengt. Ik denk dat Al Mohsinawi daarmee het duur bevochten puntje voor de Langbroekers over de streep wilde trekken. En dat lukt dan ook: in de blessuretijd jaagt Theo Visser de bal nog een keer striemend en maar rakelings voorlangs, waarna kort daarop Danny Korbee voor de laatste keer fluit en Huizen wederom zuur en duur puntverlies moet slikken.

  Arnold Klein
  Met “Een wat troosteloze wedstrijd die geen andere uitslag verdiende…” vat ik mijn telerstelling samen.
  “Nou, dat ben ik niet met je eens!” pareert Klein wat verontwaardigd. “Als je ziet wat wij aan kansen hebben gehad, dan denk ik wel dat wij ‘m verdiend hadden om te winnen. Je moet ze alleen wel zelf scoren…”
  Ik denk dat je heel veel mogelijkheden hebt gehad, maar relatief weinig échte kansen. Ik heb die keeper maar een keer of twee echt aan het werk gezien…
  “Tja, als je het zo bedoelt... Ik denk dat we vandaag gewoon goed hebben gevoetbald. Voor de goal waren we aanwezig, maar je moet elkaar de bal wel toe willen schuiven op het juiste moment. En dat hebben we nagelaten. Het was net als vorige week weer een gebrek aan effectiviteit dat ons de das om deed. Je moet elkaar wel zien stáán voor de goal en elkaar de bal dan ook gunnen en niet alleen voor eigen succes gaan. Ik heb dat meerdere momenten geconstateerd: Zinga die terug moet leggen op Maachi, Maachi die terug moet leggen op Krux, we hebben genoeg mogelijkheden gehad om te kunnen scoren. Voor rust scoor je dan, maar wordt de goal afgekeurd. Ik weet niet of het nou buitenspel was of niet, maar dat weet je vanaf de middenlijn nooit helemaal zeker.
  SVL is gewoon een hele stugge ploeg. Tegen dit soort ploegen moet je vroegtijdig scoren. Ze kwamen hier om ons niet laten scoren en daarin zijn ze geslaagd. Zo’n moment als Visser die één op één met de keeper komt te staan, dat zijn wel de momenten dat je een wedstrijd naar je toe kunt trekken. Die fase van de wedstrijd hebben wij gewoon meerdere momenten om te scoren gekend. En dan hebben we ook net het vernuft en de mazzel niet om te scoren: neem die bal van Sebastian van Kammen die op de lat valt en niet er in: pure pech! We hebben vandaag niet gewonnen doordat we elkaar niet voldoende vonden voor de goal en die botte pech, maar voor de rest hebben we prima veldspel gespeeld: de tegenstander nagenoeg niet laten counteren, de restorganisatie was goed, er zat veel beweging in de ploeg, veel voetbal… Tja, alleen waar het dus om gaat is scoren… Ik kan de spelers eigenlijk geen ander verwijt maken dan dat ze elkaar niet zagen voor de goal.
  We hadden ons wel degelijk op deze speelwijze van SVL voorbereid. Er wordt in deze poule een aantal ploegen getipt als titelkandidaat waar wij er één van zijn. Veel ploegen zullen met deze instelling tegen ons in het veld treden. Dat wéten we gewoon en daar moeten we ons tegen wapenen en nog steeds sterker in worden. We zijn op de goede weg, maar het moet dus nóg beter!
  Die sfeerloze ambiance speelde eigenlijk geen rol. We zijn gewoon bezig met de wedstrijd en normaal gesproken ben je ook niet bezig met de supporters langs de lijn. Ik heb gewoon een hele goede wedstrijd gezien van onze kant, al scoorden we dan niet.”
  Heel eerlijk gezegd heb ik dat vanaf de tribune toch iets anders beleefd. Ik vond het géén goede wedstijd. Ik vraag me dan af wat jij gezien hebt wat ik dan blijkbaar niet gezien heb. Ik zag wel érg veel passes zo naar de tegenstander verdwijnen en wel érg slordige momenten in de opbouw…
  “Voor een goede wedstrijd heb je wel twee tegenstanders nodig. Breukelen kon beter counteren dan SVL. Dat maakt een wedstrijd natuurlijk minder leuk omdat SVL voornamelijk op eigen helft opereerde en stug die nul heeft verdedigd. Natuurlijk kenden wij ook wel onze rommelige fasen, maar verder hebben wij gewoon uitstekend gespeeld, vonden we goed de vrije man op het middenveld. Maar die fase daarna, die moet natuurlijk wel gewoon beter. Dat de keepers de meeste ballen zo op konden rapen heeft natuurlijk wel met een bepaald niveau te maken, dan moet je gewoon andere ballen geven op een nat en glad kunstgrasveld. We zijn hier geen Messi’s en Frenkie de Jongs!”
  Ik proef toch iets van teleurstelling in je woorden…
  “Ja, natuurlijk! We kregen weer een defensieve speelstijl tegenover ons en we weten er weer niet veel beter mee om te gaan dan vorige week, dan sta je voor mijn gevoel nu met lege handen. Dus inderdaad eigenlijk twee punten verloren, dat ben je dus wel met me eens…” besluit Klein wat knorrig.

  Tim Boterenbrood
  Voor mij één van de betere mensen bij Huizen. Dus ik open met de stelling dat ik hem eigenlijk wel Man-Of-The-Match zou willen maken. “Verbaast je dat?” vraag ik hem…
  “Ja, wel een beetje,” klinkt het bescheiden. “Sommige momenten ging het wel lekker inderdaad, maar soms ging het ook weer wat minder. Met name mijn openingen kwamen de ene keer wel en de andere keer weer niet aan. Man-Of-The-Match vind ik daarom wat teveel eer, maar ik heb voor mezelf wel lekker gespeeld. Ook weer negentig minuten, dus daar ben ik wel tevreden mee.”
  Ik vond vooral je verdedigende werk erg sterk…
  “Ja dat ging gelukkig wel erg lekker. Daarom houden we ook de nul met z’n allen. Mijn directe tegenstander heeft niets kunnen uitrichten vandaag, dus dat geeft me wel een lekker gevoel. Als ik mijn eigen tegenstander uitschakel, dan geeft me dat altijd een goed gevoel.”
  En dat terwijl je toch op en voor jou wat vreemde positie moest spelen, daar links achterin…
  “Daar heb ik wel al vaker gespeeld, dus helemaal vreemd was het niet. Toen ik een jaartje weg ben geweest heb ik ook linksback gespeeld. Inmiddels heb ik op alle posities eigenlijk wel wat ervaring opgedaan.”
  In de rust vond ik het eigenlijk al een beetje op een typische 0-0 wedstrijd uit te lijken draaien… Beide ploegen kwamen wel tot mogelijkheden, maar nauwelijks tot echte kansen. We hebben de keepers eigenlijk veel te weinig aan het werk gezien…
  “Klopt wel. We kwamen wel aardig veel in hun zestien, maar daar hield het eigenlijk veel te vaak meteen weer op. We hadden denk ik wel wat vaker randje zestien of van daarbuiten mogen schieten en zien wat er in de kluts gebeurt. Het was zó druk bij hun in het strafschopgebied dat je maar nooit weet hoe een bal valt als je schiet. We hoeven de bal niet altijd echt in de goal te dribbelen. Dat is echt een les die we uit deze wedstrijd moeten trekken. Het zat er vandaag gewoon nét niet in. We voetbalden prima vandaag. Het ontbrak ‘m steeds net aan die laatste bal. En een beetje pech: die laatste bal van Theo Visser, tegen het einde, die kan er ook maar zo invliegen…”
  Als er een ploeg had moeten winnen, dan was dat inderdaad Huizen geweest. Wij zijn er twee keer heel dichtbij geweest en dat kan SVL niet zeggen…
  “Klopt! SVL heeft vandaag wel héél weinig mogelijkheden gehad, af en toe een balletje voor de goal langs, maar daar hield het dan ook wel mee op.
  Natuurlijk merk je wel dat er geen publiek is. Bij een overtreding verwacht je gewoon dat je mensen hoort schreeuwen en reageren. Dat maakt de sfeer en het spel heel mooi. Als je wat goeds doet en je wordt toegejuicht, dan krijg je toch een lekker gevoel. Je bent er wel niet bewust mee bezig, maar in je achterhoofd voel je het toch wel.
  Natuurlijk hadden we gehoopt nu met negen punten te staan. Aan de andere kant mogen we ook blij zijn dat we de nul houden, want je zag vorige week dat het ook maar zo andersom had kunnen uitvallen. We moeten onszelf gewoon leren belonen, dat is het puntje waar we vorig seizoen en ook nu weer tegenaan lopen. Als we niet scoren maken we het ook niet makkelijk voor onszelf!”

  Apenstaartjes kijk op zaak
  Ik denk dat ik misschien wat té negatief ben in mijn oordeel over deze wedstrijd. Ik heb op televisie ook altijd moeite met die wedstrijden zonder publiek: met de sfeer verdwijnt toch ook een beetje de sjeu van het spel vind ik. En natuurlijk ben ik het met Klein eens dat er voor een leuke wedstrijd per definitie gewoon twee leuk voetballende ploegen nodig zijn. En je kunt veel van SVL zeggen, maar niet dat ze hier naartoe zijn gekomen om een leuke pot voetbal neer te zetten.
  Is dat SVL te verwijten?
  Nee!
  Om te beginnen was er geen publiek om rekening mee te houden – al denk ik ook niet dat ze daar wél rekening mee gehouden zouden hebben als de tribune afgestampt had gezeten. Het is gewoon het recht van de underdog om de schade op deze manier te trachten te beperken. Het is dan de plicht van de favoriet om dat genadeloos af te straffen. En dat deed Huizen dus niet. Het krabbelde wat aan de schil van defensie, maar brak nimmer door die schil heen.
  Klein en Boterenbrood gaven mij aan dat Huizen wel goed gevoetbald had. ‘Uitstekend’ noemde Klein het zelfs. Heel eerlijk en objectief heb ik daarvoor té veel passes diep zien gaan, waar in geen twintig meter in de omtrek een groen-geel shirt te bekennen was. Heb ik té veel passes gezien die gewoon rechtstreeks in de voeten van een tegenstander werden gespeeld. Heb ik teveel gestuntel voor de goal gezien en heb ik de doelwachters té vaak een bal zomaar kunnen zien oprapen.
  In mijn aantekeningen tref ik een nijdige regel aan dat als deze wedstrijd een auto was , dat ik ‘m dan naar de sloop zou rijden. Ik denk dat dat mijn frustratie was die daar sprak. Frustratie, bemest met een totaal gebrek aan ambiance, grauw weer en de teleurstelling dat Huizen dus maar steeds geen bres wist te slaan in die Langbroeker defensie. Teleurstelling die ook gevoed wordt door de wellicht toch wat te hoog gespannen verwachtingen die ik van dit seizoen heb.
  Bij het verlaten van de tribune na afloop sprak Gijs Moerman van de Gooi & Eemlander dat dit een poule was waarin je maar niet even vijf keer op rij wint. Dat wordt gestaafd door de prestatie van onze buren die koploper Almkerk in eigen huis op 1-1 wist te houden. Die koppositie wordt nu ingenomen door Nivo Sparta dat als enige een klinkende uitslag neer wist te zetten door het eveneens nog ongeslagen GRC met maar liefst 6-1 over de knie te leggen. Verder verraden de uitslagen van dit weekend alleen minimale krachtsverschillen: gelijke spelen of één goaltje verschil.
  Huizen moet aan de bak!
  Om te beginnen volgende week tegen Montfoort dat in Sliedrecht ook maar met 2-1 aan het kortste eindje trok. Uiteraard kan ik u niet oproepen met mij getuige te zijn van deze wedstrijd, maar ik hoop dat u in gedachten met ons zult zijn en dat ik volgende week met een juichverhaal uit Montfoort terug zal komen!

  Huizen - SVL 0-0 (0-0)