Het eerste elftal van Huizen heeft een punt overgehouden aan de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Op een natte Wolfskamer werden de punten gedeeld met VVA `71.
    teleurstellend-huizen-pakt-eerste-punt-tegen-vva-71-1-1

Het eerste elftal van Huizen heeft een punt overgehouden aan de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Op een natte Wolfskamer werden de punten gedeeld met VVA '71.

Huizerdag, het eerste Huizer Mosselfeest en de eerste thuiswedstrijd van Huizen 1. Genoeg ingrediënten voor een plezierige zaterdag zou je zo zeggen. De weergoden werkten echter niet mee; grauwe regensluiers trokken in de middaguren over de Wolfskamer. Het kunstgrasveld kan heel wat water hebben, maar zo af en toe zag je de invloed van het waterige speelveld op de snelheid van de bal en de bewegingen van de spelers. Het mocht echter geen excuus zijn voor het matige spel van beide ploegen. Beide ploegen brouwden er eigenlijk bijzonder weinig van. Slechts een spaarzaam aantal kansen was het gevolg van een bijna slaapverwekkende vertoning. De ruststand was derhalve gelijk aan de beginstand: 0-0.
    In de tweede helft was er wat meer te beleven, mede veroorzaakt door een snelle goal van de gasten: Siemen Eikemans was trefzeker na matig verdedigen aan Huizen kant.
    Huizen diende nu wat meer risico’s te gaan nemen, want de ploeg voelde er natuurlijk niets voor om ook de tweede wedstrijd van dit seizoen te verliezen. Maar VVA’71 had eigenlijk gaandeweg meer recht van spreken op een uitbreiding van de voorsprong dan Huizen op de gelijkmaker. De ploeg van de sympathieke trainer Henk van de Pol oogde fysiek sterker en toonde aan ook dit seizoen wel weer een rol van betekenis in de hoofdklasse te willen spelen. “We hebben best een aardig ploegje” stelde voorafgaand aan de wedstrijd een bestuurslid van VVA in de bestuurskamer. Dat bleek zeker te kloppen, hoewel ook de Achterbergers vandaag zeker niet groots presteerden. Huizen worstelde ook in de tweede helft vooral met zichzelf; veel balverlies, wenig goede combinaties en twee snelle vleugelspitsen die hun man echter nauwelijks uit wisten te spelen. Joeri Volkers probeerde door een drietal wissels wat meer strijdlust in de ploeg te krijgen. Eén van de invallers was Gino Heerings, die donderdag tijdens de afsluitende training al had laten zien het net momenteel soepeltjes te vinden. Dat gebeurde tot grote vreugde van alles wat Huizen is ook nu. In de 88e minuut ontving Heerings de bal na nonchalant verdediging van VVA kant. De geblokte speler stoomde rechtstreeks naar het vijandelijke doel en schoot de bal beheerst in de uiterste hoek.
    Hiermee voorkwam Heerings op het laatste moment een zeker schijnende nederlaag, en toen na afloop van het treffen de zon weer even doorkwam en de mosselen lekker smaakten kon er toch hier en daar weer gelachen worden. Maar dat het de komende weken beter zal moeten daar was iedereen het over eens.

Scoreverloop:

51. Siemen Eijkemans 0-1
    88. Gino Heerings 1-1

Opstelling Huizen:

Brian Willemse, Tarik Divarci, Robbert de Graaf, Vincent Verbond, Danny Benning (74. Gino Heerings), Sam Doeve, Aron Klaassen, Hamza Konus (63. Rayendall Bitorina), Gilermo Pengel (84. Leroy Oehlers), Omar Limon en Iry Etwi.

Opstelling VVA '71:

Nicholas Skverer, Nico van Laar, Roy Versluis, Nick Vijlbrief, Mourad Marbouh (70. Luud Eijkemans), Chris Bonevacia, Rogier Gerritsen, Marc Harlaux (80. Lester Stofkoper), Siemen Eijkemans, Gerrit Bartels en Matthijs Boom (75. Clint van der Wal).