https://www.svhuizen.nl/technisch-sterk-magreb-90-klopt-huizen/n3479c139
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Technisch sterk Magreb `90 klopt Huizen
  1 aug 2017
  Ron Tuijnman
  Dinsdagavond stond voor Huizen de tweede oefenwedstrijd op het programma. Op De Wolfskamer bleek Derdedivisionist Magreb `90 met 1-4 te sterk...
  technisch-sterk-magreb-90-klopt-huizen

  Magreb 90
  Even een korte handdruk als eerste kennismaking met onze nieuwe hoofdtrainer die deze week de groep onder zich heeft genomen na zijn vakantie. Hij is in gesprek, dus ik laat het hier even bij. Tegenstander Magreb heeft nog even geen lijst met namen en rugnummers, maar trainer Jamal Yahiaoui is echter bereidwillig en belooft me een lijstje na de wedstrijd. Magreb speelt derde divisie zaterdag nadat het de KNVB ter wille was geweest om van de zondag naar de zaterdag te switchen. Geen verkeerde ruil, denk ik, aangezien ik de indruk heb dat de zaterdageditie toch wat beter bezocht wordt dan die op zondag. En meer toeschouwers lijkt me ook voor Magreb geen slechte zaak.
  Weer een tegenstander van ‘formaat’ dus. Een klasse hoger dan Huizen, maar ook de klasse waar we maar net vorig seizoen uit zijn gedegradeerd. Een aardige peilstok dus om te kijken waar we inmiddels staan.

  Openingsfase
  En zo starten we met de tweede oefenwedstrijd in vier dagen.
  De eerste mogelijkheid is voor onze gasten. De lange spits Ike Bruce haalt uit na een goede voorzet van de flank. De inzet is wat slapjes en treft dan ook geen doel, maar de dreiging die er van de spits uitgaat is onmiskenbaar.
  Aan de andere kant zien we kort daarop hoe Quincy van Waveren een Magreb verdediger zo ongeveer een hernia schiet uit een vrije trap. De bal komt dan uiteindelijk bij Bob Brilleman die aan iets prachtigs begint, maar dat probeert door te zetten tot over de achterlijn.
  Het is in deze openingsfase vooral Magreb dat de meeste dreiging voor de goal laat zien. Omar Boukhari gaat goed door, bereikt Hicham Chatouani die op zijn beurt in deze vloeiende combinatie Jason Dasburg bereikt die een fraaie voorzet geeft die zonder verdere problemen voorlangs gaat. Het zijn waarschuwingsschoten van onze gasten die ne even wat meer training in de benen hebben dan onze mannen.
  Voetballend blijven we goed meedoen, maar we moeten tot de 24e minuut wachten voor we weer een keer met wat dreiging voor Magreb-doelman Mounir Ouaj opduiken. De lange aanval begint als Hidde van der Veldt goed ingrijpt op het middenveld en een goede voortzetting heeft. Via Aron Klaassen gaat de bal naar buiten en wordt dan vervolgens weer op hem teruggespeeld als hij rand 16 staat. Met een prachtige beweging lijkt Klaassen zich vrij te hebben gespeeld, maar de fanatieke Magreb defensie weet dan toch te voorkomen dat hij deze prachtige actie met een doelpoging weet te bekronen.
  Ook een open doekje voor Joey Papamelodias die met een heerlijke schijnbeweging zijn tegenstander Bruce het bos in stuurt. Kort daarop opnieuw Papamelodias die goed inspeelt op Garrett Jones die fraai op Quincy van Waveren kaatst. De bal gaat goed naar de hoek maar mist de kracht om Ouaj te verschalken.

  Openingstreffer
  Dan gaat het toch mis achterin. Een ogenschijnlijk onschuldige bal wordt verkeerd getaxeerd, mede door slecht positie kiezen achterin. Daardoor kan Jason Dasburg slim uit de rug van onze verdediger weglopen en een messcherpe voorzet afleveren waar Bruce een knallende kopstoot op produceert. Van dichtbij slaat de bal genadeloos achter de kansloze doelman O’Niel: 0 – 1.
  Een domper, maar op dat moment niet geheel tegen het beeld van de wedstrijd in.
  We zitten al bijna tegen de rust aan als Quincy van Waveren ineens doorbreekt en een striemend schot richting eerste paal loslaat. De reactie van Ouaj is katachtig en de bal wordt corner gewerkt. Uit die corner heeft Joey Papamelodias de pech dat zijn pegel op de hak van een verdediger uiteenspat.
  Het slotakkoord komt van Magreb als Mohamed Ouamar met Dasburg combineert. De voorzet wordt bij de eerste paal spectaculair met de hak getracht binnen te werken door Anwar Akrouh. Gelukkig voor Huizen kan hij de bal onvoldoende richting mee geven en Huizen komt weer met de schrik vrij.

  Rust
  Het gretig voetballende Huizen gaat dus toch met die 0-1 achterstand aan de thee. Qua veldspel doet het op zich niet veel onder voor onze gasten uit de derde divisie, maar voor de goal is het vooral Magreb dat voor de verhoogde bloeddruk zorgt.
  Het blijft natuurlijk oefenen en dat betekent zoeken naar de juiste mix en veel wissels. We zien dus wel wat de tweede helft zal gaan brengen…

  Hervatting
  En met de nodige wijzigingen begint Huizen aan de tweede helft waarin Desmond Mensen met een prachtige sliding Akrouh de bal weet te ontfutselen, hem vervolgens bijna weer inlevert, maar toch als overwinnaar uit de strijd weet te komen.
  Kort daarop mag Joey Papamelodias een vrije trap nemen en hij laat de bal wonderschoon voor de goal krullen. Achtereenvolgens komen dan Thomas Malolepszy en Kevin Smit centimeters tekort om de bal binnen te werken. Deze bal had echt een beter lot verdiend!
  Dan neemt Magreb het heft weer wat steviger in handen en Derrick Barima en Chatouani wordt de druk op de goal van doelman Rijnvis opgevoerd. Akrouh en die Chatouani voetballen fris en vrolijk en lijken er echt zin in te krijgen vanavond. Combinerend door het hart van de defensie weet Huizen met kunst- en vliegwerk het hoofd nog even boven water te houden. Maar de 0-2 hangt nadrukkelijker in de lucht dan een 1-1.
  De gasten zijn balvaardiger en dat wordt maar eens gedemonstreerd door een speler wiens rugnummer ik niet kan onderscheiden. Zwaar geattaqueerd weet hij zich diverse spelers van het lijf te houden en in balbezit te blijven als hij door het strafschopgebied cirkelt. Vier, vijf verdedigers is het frêle ventje te sterk af. Het leidde tot niets, maar de voetballiefhebber kan toch genieten van zo’n actie.

  Gelijk!
  Dan passt Jordey Buitenhuis de bal vanuit het middenveld prachtig diep op Malolepszy. En ineens is daar dreiging als de snelle buitenspeler vaart maakt. De hoek wordt echter te moeilijk en hij speelt vervolgens Quincy van Waveren aan. Die bedenkt zich geen moment en haalt vanuit de hoek van het strafschopgebied uit en we zien de bal overgaan! Overgaan? Welnee! Hij ligt er gewoon keurig netjes in! Met een schitterende curve ratelt de bal in de uiterste hoek langs de touwen naar beneden: 1-1! Een stand waar ook de objectieve toeschouwer op dat moment wel mee kon leven.
  Helaas Magreb niet… Drie minuten later gaat de bal weer moeiteloos over de flank en voor waarna Tarik Karim de bal genadeloos binnenschuift: 1-2…
  Het is een beetje de genadeklap voor Huizen. Magreb gaat steeds soepeler voetballen en dat kan helaas niet gezegd worden van onze mannen. En tien minuten voor tijd is het dan Omar el Ghazouani die Chatouani bereikt. Waar Joey Papamelodias even daarvoor nog met een weergaloze sliding redding had weten te brengen is er nu geen houden meer aan als Chatouani spijkerhard binnenschiet.

  Coupe de Grace
  Het is klaar. Dit komt Huizen niet meer te boven. Het voetbal wordt wat rommeliger en we zien dan eigenlijk het hoogtepunt van de tweede helft als onze spits Murat Önal al zijn gram in zijn beweging rand zestien legt, twee man voor schut zet en genadeloos hard de lat boven de Magreb-doelman teistert. De rebound komt uiteindelijk wéér voor zijn voeten terecht en hij laat een tweede pegel los die nu echter recht op doelman Ouaj gericht is.
  Als de uitstekend leidende arbiter de fluit al voor het eindsignaal gereed heeft, mag Magreb er nog een keer vandoor en weer is een simpele combinatie voldoende om onze defensie aan gort te spelen en kan Tarik Karim zijn tweede van de avond maken. Hij is slechts voor de statistieken, want de wedstrijd zat er na de 1-2 eigenlijk al op…

  Erik Assink
  Ik zag een 1-4 verschil op het veld eigenlijk niet echt terug,” open ik ons eerste interview.
  “Tja, ze maken vier goals. Ze hadden vier momenten dat ze echt gevaarlijk in de zestien waren en ze hingen ook alle vier. Verder heeft onze doelman geen redding hoeven te doen. Aan de andere kant hebben wij hun keeper in aanvallend opzicht ook amper op de proef gesteld, hebben we gewoon weinig afgedwongen. Die goal van Van Waveren is natuurlijk gewoon een prachtige goal en die bal op de lat zag er ook schitterend uit, maar dat zijn geen kansen dat zijn gewoon schitterende momenten. Verdedigend zagen we er bij alle vier de goals niet goed uit. Dat deden we eigenlijk ronduit slecht, al die goals hebben we voor zeventig procent aan ons zelf te danken! Verkeerd inspelen, te makkelijk balverlies, slecht dekken…
  Nee, ik weet niet of je mee moet tellen dat ze een divisie hoger spelen dan wij. Vorig jaar speelden we alle twee nog op het zelfde niveau. Wat je wel moet tellen is denk ik dat ze een week verder in de voorbereiding zijn: een stel trainingen meer in de benen, een wedstrijd meer in de benen.
  Even afgezien van de goals, maar je zag dat zij wat makkelijker de bal in de ploeg hielden, wat balvaardiger waren. Daar zetten wij de inzet en de vechtlust tegenover. Daar kan je veel mee compenseren. Neemt niet weg dat we ook voetballend een aantal hele aardige momenten hadden.
  Daarbij hebben we toch ook een aantal spelers in de selectie die vorig seizoen wat weinig gespeeld hebben of van een lager niveau komen. Maar ik focus me het liefst niet op de dingen die niet goed zijn, ik focus me liever op de dingen die al wel goed zijn en werk van daaruit verder. Neemt niet weg dat ik ook zie dat er spelers zijn die duidelijk nog stappen moeten gaan maken. Maar we zijn dus pas een week bezig en ik ben zelf pas twee dagen met de groep bezig, dus ik vind het te vroeg om al heel kritisch naar deze groep te zijn…”

  Apenstaartjes kijk op de zaak
  Magreb was een maatje te groot voor Huizen vandaag. Zoals Erik Assink al aangaf is die ploeg verder in de voorbereiding en moet de ware formatie van onze nieuwe hoofdtrainer gewoon nog vorm krijgen. De overwinning tegen CSV Apeldoorn was lekker en deze nederlaag is wat zuur. Wat geflatteerd ook. Maar daar zijn oefenwedstrijden voor bedoeld. Deze wedstrijden zijn het vuur waar smid Assink zijn ploeg in moet smeden. En dus kijken we gewoon vooruit naar de volgende wedstrijd: vrijdag in en tegen Putten. Gewoon weer een nieuwe ronde met nieuwe kansen, nieuwe combinaties, nieuwe ideeën…
  Ik hoop u allen vrijdag weer langs de lijn te treffen…

   

   

   

   

   


  Scoreverloop:
  26. Answar Akrouh 0-1
  69. Quincy van Waveren 1-1
  72. Ismael Chibrani 1-2
  78. Ismael Chibrani 1-3
  90. Tarik Karim 1-4

  Opstelling Huizen:
  1e helft: Rinaldo O'Niel, Danny Benning, Wouter Vente (c), Joey Papamelodias, Nino van Jaarsveld, Bob Brilleman, Aron Klaassen, Jordey Buitenhuis, Hidde van der Veldt, Quincy van Waveren, Garrett Jones.
  2e helft: Kevin Rijnvis, Desmond Mensen, Wouter Vente (c), Joey Papamelodias, Nino van Jaarsveld, Lucas van Esterik, Jordey Buitenhuis (78. Bob Brilleman), Quincy van Waveren (78. Aron Klaassen), Thomas Malolepszy, Murat Önal, Kevin Smit.