https://www.svhuizen.nl/sv-huizen-verslaat-dosc-in-zinderende-kampioenswedstrijd/_430_n__25_NL_4179_____
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Vrijwilligers gezocht
  14 jun 2019
  vrijwilligers-gezocht
  Overlijden Henk Bout
  26 feb 2019
  overlijden-henk-bout

  Er stond vandaag behoorlijk wat op spel voor zowel de JO13-2 uit Huizen als DOSC  13-1 uit Den Dolder. Twee zeer gemotiveerde teams trapten om precies 09:00 uur de witte rijp van het groene kunstgras. Huizen moest winnen met twee doelpunten verschil om kampioen te kunnen worden. DOSC zou al worden gekroond met minimaal een gelijk spel. Extra handicap voor Huizen was dat twee van haar spelers in de kreukels de wedstrijd vanaf de bank moesten spelen en dat één speler (Flor) andere verplichtingen had. Zowel Resio (gekneusde enkel) en Daniel (gebroken sleutelbeen) waren een week eerder op het wintertoernooi geveld. Gelukkig kon het team rekenen op de uitstekende invallers Yintho, Milan, Morgan en Daniel.

  Huizen nam meteen na het fluitsignaal de leiding en kwam tweemaal dreigend dichtbij een doelpunt. DOSC kwam er een aantal keer via de counter gevaarlijk uit en scoorde onverwachts de 0-1. Ondanks dat doelman Casper een wereldwedstrijd speelde bleek de kegel van de doorgebroken snelle spits van de tegenstanders onhoudbaar. Maar Huizen liet zich niet van de wijs brengen. Een minuut later kon rechtsbuiten Matthijs de bal met z’n linker slof neerleggen voor aanvoerder Hein die de bal zonder scrupules de netten van de tegenstander injoeg. Huizen pakte meteen de draad weer op. Verdedigers Thijmen, Oscar Thijs en Gijs hielden het achter goed dicht en doordat de tegenstander toch enigszins de weg kwijt was ontstonden er meerdere kansen voorin. In de 25e minuut brak spits Yinto uit na balverlies van DOSC. Hij zette de bal voor naar Matthijs die van rechts kwam aangerend, in een uiterste poging wist hij de bal met zijn linkervoet richting het net te sturen, de keeper van de tegenstander met verbazing achterlatend, 2-1. Huizen rook het kampioenschap, maar wist meerder kansen niet te verzilveren. Ook de tegenstander had zichzelf herpakt, maar aan de stand was niets veranderd toen de scheidsrechter beide teams de rust in floot.
  (lees verder onder de foto!)

  De tweede helft was extreem spannend. Ondanks een 2-1 voorsprong voor Huizen, was DOSC met deze stand kampioen.

  Het in grote getale toegestroomde publiek moest de gehele tweede helft hun zenuwen in bedwang houden. Huizen en DOSC bleken behoorlijk aan elkaar gewaagd. DOSC kwam een paar keer gevaarlijk dicht via een counter bij het doel van Huizen. Achterin had de verdediging het knap lastig met de extreem snelle spits van DOSC. Maar ook Huizen maakte het DOSC niet makkelijk. Aron, Gijs, Thijs, Markus, Milan, Daniel en Imrane renden de benen onder hun lijf vandaan. Het team stelde met tactisch goed verzorgd voetbal Yinto in staat de belangrijke 3-1 en 4-1 te maken. Huizen wist dat ze het kampioenschap binnen handbereik had. Maar had dit team niet vaker in deze competitie de voorsprong uit handen gegeven? 10 minuten voor tijd kwam Thijmen in botsing met een tegenstander in het eigen strafschopgebied. De scheidsrechter legde de bal op de stip en de strafschop werd onhoudbaar, tot ergernis van heel Huizen, ingeschoten. Met twee punten verschil (4-2) gooide Huizen het spel tactisch op slot tot ergernis van de tegenstander die niet meer aan spelen toekwam.

  Na 60 zinderende minuten floot de scheidsrechter een spannende, koude pot af. Niemand had een paar maanden geleden gedacht dat dit team kampioen zou worden. Geplaagd door slechte trainingsvelden, het vaak niet beschikbaar zijn van trainers en aanvankelijk wisselend spel was dit team van ver gekomen. De taart met frites waren dan ook welverdiend. En DOSC? Die komen we in de nieuwe competitie die volgende week zaterdag begint weer tegen. Want net als Huizen is ook DOSC gepromoveerd naar de 1e klasse. Dus ook zij hadden nog iets te vieren in de bus terug naar Den Dolder.

  Wintertoernooi.
  12 jan 2019
  wintertoernooi
  Op zaterdag 29 dec en 5 jan organiseert sv Huizen weer het 3x3 en 4x4 toernooi voor de jeugd bij Tafeltennisvereniging Huizen.
  zaalvoetbaltoernooi-29dec-en-5jan
  Bijzondere leden
  27 nov 2018
  bijzondere-leden
  Start zalmactie 2018
  11 nov 2018
  start-zalmactie-2018
  Scouts voor de jeugd
  22 okt 2018
  scouts-voor-de-jeugd
  De commissie Voetbal
  19 okt 2018
  de-commissie-voetbal
  sv Huizen AVG-proof
  16 sep 2018
  sv-huizen-avg-proof
  Straatvoetbaltoernooi
  26 jun 2018
  straatvoetbaltoernooi
  Tijdens de nieuwjaarsreceptie werd traditiegetrouw de opbrengst van de Zalmactie bekend gemaakt...
  nettowinst-zalmactie-2017-van-8-308
  Op dinsdag 27 juli overleed na een korte, slopende, ziekte Theo Hagen. Hij heeft vele jaren als clubscheidsrechter bij onze club gefloten...
  voormalig-clubscheidsrechter-theo-hagen-overleden