https://www.svhuizen.nl/still-alive-huizen-quick-boys-2-1/n3415c129
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Dankzij een zwaarbevochten overwinning op Quick Boys mag Huizen blijven hopen. Het ging langs de afgrond en o.a. paal en lat hielpen mee, maar Huizen leeft nog steeds...
  still-alive-huizen-quick-boys-2-1

  Zonnige strohalm
  Een verdwaalde lentedag vormt een zonnige entourage voor de voorlaatste (naar we hopen) strohalm waaraan Huizen zich dit seizoen mag vastklampen in de strijd om divisiebehoud. Het bosje strohalmen is gaandeweg het seizoen gereduceerd tot een mager tweetal: overwinningen op Quick Boys en O.D.I.N. – en dan nóg heeft Huizen het niet meer in eigen hand. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat mijn gemoed geen gelijke tred met het weer heeft gehouden. Ook mijn trouwe tafelgenoot in de bestuurskamer - Dirk Bunschoten – ziet het somber in en dat depressieve gevoel krijgt nog een extra zetje als een vriendelijke Katwijker ons het presentatieboekwerk van Quick Boys ter hand stelt: 108(!!) pagina’s full color, prachtige foto’s – een werk om in je boekenkast bij te zetten. Vol weemoed denken we terug aan de tijd dat ook Huizen nog een clubblad en presentatiegids had in plaats van de presentatiefolder waarmee we momenteel onze verenging over het voetlicht trachten te brengen. Maar goed: daar is al genoeg over gezegd en geschreven.
  Dat het ook bij onze gasten niet allemaal koek-en-ei is getuigt een groot spandoek dat aangeeft dat er gestopt moet worden met de beloften en dan neem ik niet aan dat men hier het ‘jong’ elftal bedoelt, maar beloften ten aanzien van de eerste selectie. Ieder huisje zijn kruisje, zo ook bij voetbalclubs, dus.
  [Red. Ben de Graaf wees mij erop dat deze actie betrekking had op de intentie van de KNVB om meer beloftenteams uit het betaalde voetbal in te laten stromen in de tweede en derde divisie! Geen actie dus tegen het Quick Boys beleid! Met dank aan Ben voor de eye-opener en correctie!]
  In mijn facebook-groep over voetbal postte Guus Balk al een cartoon dat we vandaag voor de dood of de gladiolen moesten gaan. Die gladiolen moeten dan komen van de vertrouwde formatie van Van de Pol. Gelukkig zijn er al wat signalen dat er mensen weer op de weg terug zijn, maar de spoeling blijft dun voor onze oefenmeester. Op de bank deze keer Garrett Jones, Hidde van der Veldt, Rudy Etwi, Desmond Mensen en onze trouwe reservedoelman Wilco Mackaay.
  Hoe anders is dat bij onze gasten, waar onder de bankzitters gekende namen zitten als Kenneth Misa-Danso (volgend jaar ploeggenoot van Zakaria el Biyar bij Ajax) en Jaap van der Plas. In de basis de opvallende naam van Jason Oost die ik me herinner als een stijlvolle speler in zijn betaald voetbal-verleden (RKC Waalwijk, Sparta, VVV-Venlo, De Graafschap, Lommel United, Excelsior en Almere City). Hij moet bij Quick Boys de naar het betaalde voetbal vertrokken goaltjesdief Yordi Teijsse doen vergeten. Daarmee zie ik onze strohalm weer iets dunner worden. Ook de namen van Max van Steen en Milan Hoek komen me akelig bekend voor.
  De Katwijkers staan veilig. Kunnen niet meer in degradatiegevaar komen, kunnen geen kampioen meer worden, spelen alleen voor de sportieve eer. Daar baseer ik mijn laatste sprankje hoop dan maar op. Huizen heeft immers bewezen dat het ook een hechte vechtmachine kan zijn waar alleen tot op het bot gemotiveerde tegenstanders een bres in die eenheid weten te slaan.
  Eenmaal op de tribune krijg ik te horen dat we een spiksplinternieuwe geluidsinstallatie hebben. Ietsje echo, maar wellicht dat dat er nog uitgeregeld kan worden. De muziekkeuze schijnt rechtstreeks van de computer te komen. Ik ben heel benieuwd hoe zich dat laat bedienen en of er nu wellicht eindelijk iets van variatie in die muziek in de rust kan komen. Overigens schotelde onze invaller lady-speaker Yvonne Hautmann ons deze keer al een andere muziekkeuze voor. Een verademing!
  Nadat onze twee meiden-pupilletjes van de week er een klein shotje van hebben gemaakt gaan we dan van start met die laatste strohalm…

  Wervelend
  Huizen opent wervelend, maar de eerste aanval eindigt toch met een eenvoudige krulbal in handen van doelman Martijn de Zwart.
  Ook Quick Boys lijkt er wel zin in te hebben en de even gevaarlijke als gedrongen vleugelspits Philippe den Hartog doet ons even daarop de adem inhouden. Gelukkig heeft arbiter Ruperti met zijn vlaggende kompaan buitenspel geconstateerd zodat we opgelucht adem kunnen halen.
  En dan wordt duidelijk dat Quick Boys bepaald geen ‘appeltje-eitje’ gaat worden: na een vlot lopende combinatie volleert diezelfde Den Hartog hoog over. Ook Quick Boys speelt lekker opportunistisch en zoekt onbevangen de aanval. Weer eens schietkans voor Den Hartog, deze keer is het Sam Doeve die het schot blokkeert met gevaar voor eigen lijf en leden. En dan zijn we dus pas vijf minuten onderweg.
  Dan weet Arnoud van Toor de bal op het middenveld te bemachtigen. Met een fraaie pirouette draait hij zich vrij en alsof het ingestudeerd was gaat de bal in één beweging door op de op snelheid liggende Denny van Loen. Met lange passen stuift hij op doelman De Zwart af en met een rustig geplaatste bal laat hij de Quick Boys doelman volstrekt kansloos: 1-0!!! Wat een onverwacht genoegen! Zou het dan toch? Een warme gloed vervult de harten van de Huizer aanwezigen op de tribune en we voelen die strohalm dikker worden…
  Een paar minuten later had die voorsprong maar zo verdubbeld kunnen zijn als Van Toor het vizier een haartje scherper had afgesteld. Nu vloog zijn spetter op centimeters aan het doel van De Zwart voorbij.
  Weer twee minuten later zien we weer een vlot lopende combinatie die een schietkans voor Sam Doeve oplevert. Waar een doffe dreun in de lijn der verwachtingen had gelegen, kiest onze nijvere middenvelder echter voor een bal met de binnenkant voet waar De Zwart verder geen moeite mee heeft.
  Nóg een fraaie combinatie: deze keer staat Joey Papamelodias aan het einde van deze goed lopende aanval, maar ook hij kiest voor een bal binnenkant voet die bovendien ook recht op De Zwart afgaat. Weer kan de doelman zonder al te veel inspanning de klus klaren. Maar Huizen speelt in deze fase goed en legt fraai combinatiespel op de kunstmat. Het ontbreekt echter zoals zo vaak aan een kanon aan het einde van het traject en dáár gaat het uiteindelijk toch om: voetbal is helaas geen jurysport waar je je punten krijgt voor een goed uitgevoerde oefening.

  Quick Boys
  Na een goed kwartier lijkt Quick Boys dan toch de tik van die onverwachte treffer wat te boven te komen en Johan Verkerk moet stijlvol aan de bak als Milan Hoek de achterlijn mag halen en een scherpe voorzet afgeeft. Verkerk klaart de klus met verve. Een minuut later is hij kansloos op een kopbal van Den Hartog die zich als een ware kwelgeest ontpopte. De bal gaat gelukkig voor Huizen net naast de goal van Verkerk.
  Ook Dennis van der Plas kopt uit kansrijke positie naast als een voorzet ongeveer een minuut onderweg mag zijn zonder te worden onderschept. De hoek is weliswaar moeilijk, maar de opluchting is toch daar als de bal geen doel treft. De straffe wind die schuin over het veld waait maakt de passing af en toe wat onzuiver en ook de bal maakt soms rare caperiolen. Dit, gevoegd bij de broze voorsprong, houdt ons op de tribune op het puntje van onze stoel.
  Jason Oost gaat er dan een keer rakelings onderdoor als de bal weer goed voor gezet wordt. Huizen antwoordt met een aanval waarbij Van Loen goed naar binnen komt en uithaalt. De Zwart moet alle zeilen bijzetten om er een corner van te kunnen maken. De bal van Zakaria el Biyar komt voor en draait bijna bij de eerste paal binnen. Weer moet heel Quick Boys aan de bak om erger te voorkomen. De rebound levert een vrije trap voor Huizen op en Zakaria zet zich opnieuw achter de bal en draait hem keurig richting tweede paal. Eerst gaat Van Loen er dan rakelings onderdoor en verrast daarmee Klaassen die de bal bij die tweede paal bijna alsnog binnen had kunnen schuiven, maar nu centimeters tekort komt. Als dan Guido de Graaf de bal tenslotte van ver over jaagt hebben we weer een paar minuten Huizer dominantie mogen aanschouwen. En dat voelt heel erg prettig aan: we zijn ook nu weer zeker niet kansloos tegen deze sterke tegenstander!

  Rust
  Nadat we even opschrokken toen onze rots in de branding Verkerk geblesseerd neer ging nadat hij getorpedeerd werd bij een hoge voorzet en kort daarop Jason Oost een 100% kans op onbegrijpelijke wijze liet liggen (alleen op een meter of twee voor Verkerk produceerde hij een slap rollertje recht op onze doelman af) gaan we dan de rust in met het gevoel dat we toch door de gong gered werden. Deze uitermate enerverende eerste helft is echter omgevlogen en ik heb me dan ook geen seconde verveeld. Huizen speelt bij vlagen leuk, snel en aantrekkelijk voetbal. Quick Boys is de ‘betere’ ploeg, maar de inzet en gedrevenheid van onze mannen vergoedt een hoop en houdt zo de balans in evenwicht.
  Bij Quick Boys is het vooral die dekselse nummer 10, Philippe den Hartog die me zorgen baart en de wedstrijd kan dan ook nog alle kanten op en de 1-0 voorsprong is broos en breekbaar en bepaald nog geen garantie voor punten op dit moment. De ruststanden op de andere velden geven ook aanleiding tot optimisme, maar ook daar moet natuurlijk nog een helft gespeeld worden. Maar zou het dan toch?

  Wissel
  Een opvallende wissel bij aanvang van de tweede helft: doelman De Zwart van Quick Boys wordt vervangen door Raymon Kuipers. Ik heb geen blessure gezien bij De Zwart en ook vond ik hem niet slecht keepen, dus wellicht dat Quick Boys met deze wissel wat meer ‘gewicht’ in de schaal wilde gooien?
  We zijn net een minuut onderweg als Jason Oost vanuit een buitenspelsituatie door lijkt te mogen gaan en scoren. De moed zinkt ons al in de schoenen als arbiter Ruperti dan na overleg met zijn vlaggenist besluit de treffer alsnog te annuleren vanwege buitenspel! Zouden we dan eindelijk eens het arbitrale geluk aan onze zijde hebben na al die keren dat we aan het kortste eindje hebben getrokken dit seizoen?
  Dat lijkt er dan kort daarop toch weer niet op als Ruperti mysterieus buitenspel aangeeft als Van Loen eerst de bal slim in volle sprint uit tikt in plaats van achter te laten lopen. Quick Boys moet dan ingooien en als Huizen goed druk zet wordt de bal door de uitstekend spelende Van Toor op Van Loen getikt die vanuit de draai scoort. Maar helaas werkte ook hier de arbitrage niet mee en werd de treffer dus geannuleerd.
  Het zou echter uitstel van executie blijken voor de Katwijkers: Van Loen – die ook op een uitstekende wedstrijd terug kan zien – rommelt zich er weer knap door over de flank maar weet niet tot een schot te komen. De bal gaat dan naar Aron Klaassen die de bal maar voor het inschieten lijkt te hebben, maar ‘m toch aflegt op Guido de Graaf, die de bal keurig binnen knikt bij de tweede paal.
  Dan gaat de vlag weer omhoog. Vanuit mijn positie op de tribune kan ik niet goed beoordelen of dit terecht is. Voor mijn gevoel speelde Klaassen de bal niet voorwaarts en kan het dus geen buitenspel zijn. Die nieuwe buitenspelregel is eigenlijk alleen voor wiskundigen met een fotografisch geheugen nog redelijk uit te voeren en Ruperti overlegt dan ook maar even met zijn linesman en besluit dan toch de goal toe te kennen! 2-0 Dus en de vreugde kan haast niet op voor de Huizer aanhang.

  Zweet in de bilspleet
  Meteen grijpt coach Zoutman van Quick Boys in en brengt Kenneth Misa-Danso binnen de lijnen voor Milan Hoek. Nog een half uur te gaan in deze knotsgekke enerverende wedstrijd waarin van alles gebeurt en ondanks de 2-0 durven we er haast niet in te geloven.
  Een vrije schop van Max van Steen gaat vanuit moeilijke hoek naast de paal, hoeveel oogjes kan een naald hebben als je er door moet kruipen?
  Ook de vertrekkende routinier middenvelder Jaap van der Plas mag dan nog zijn opwachting maken voor verdediger Henry Opuku. Zoutman weigert zich bij een nederlaag neer te leggen en gaat voor alles-of-niets.
  Minuut negenenzestig en de bal schuift gevaarlijk diagonaal voorlangs als geen van de Quick Boys aanvallers er een voet tegenaan weet te krijgen. Weer een oogje van die bekende naald…
  Bij Huizen wordt Hidde van der Veldt binnengebracht voor Guido de Graaf. Met een aandringend Quick Boys gokt Van de Pol op het loopvermogen en de snelheid van ons aanstormende talent.
  Weer Verkerk die een onneembare vesting blijkt voor Den Hartog. Een standbeeld voor die man!
  Ook de corner die dat oplevert wordt weer fraai onschadelijk gemaakt door onze onvolprezen doelman.
  Dan gebeurt waar we allemaal voor vrezen: een verdedigingsfout en Jason Oost mag vrij inkoppen. Verkerk is deze keer kansloos en Quick Boys heeft de aansluitingstreffer waar het zo fanatiek naar op zoek was: 2-1…
  Met nog een krap kwartier te gaan speelt Van de Pol dan zijn laatste troef uit en brengt Garrett Jones binnen de lijnen voor Aron Klaassen.
  Jason Oost teistert kort na die wissel dan nog maar een keer de paal via de vingertoppen van Johan Verkerk – oogje nummer zoveel…
  Meteen daarop duikt Joey Ravensbergen alleen op voor Verkerk, maar wéér is het onze doelman die ten onrechte bij de lintjesregen is overgeslagen maar nu eigenlijk tot lid van verdienste had moeten worden uitgeroepen.
  De koek is nog steeds niet op: met nog vier minuten te spelen teistert Max van Steen de onderkant van de lat en de bal spat gelukkig voor de doellijn het veld weer in. Er staat vandaag niet alleen een reddende engel onder die lat, er zit er vandaag ook een óp die lat!
  Meteen een uitval via de snelle Van der Veldt. Hij kan zelf schieten maar legt de bal keurig af op Zakaria el Biyar die echter teveel kracht heeft gegeven in deze knotsgekke wedstrijd en dus onvoldoende power kon meegeven aan zijn inzet.
  Nadat Doeve nog een vrije schop ruim over had gejaagd en Joey Papamelodias zijn schot kort daarop ook over de goal van Kuipers had zien vliegen, belandt een voorzet aan de andere kant op de hak van Max van Steen die daarmee een goede kans aan zich voorbij ziet gaan. En dan vindt Ruperti het genoeg en blaast deze 2-1 de boeken in waarmee Huizen tot op de laatste speeldag hoop op handhaving mag koesteren.

  Henk van de Pol
  Als ik Henk begroet en hij zijn veter nog even vast maakt voor het interview krijgt hij een klopje op de rug van Zakaria die altijd even bij moet komen na een wedstrijd en zich als een van de laatste gaat douchen en omkleden.
  “Ja, dat is een bemoedigend klopje en het geeft ook meteen de goede verstandhouding binnen de groep aan,” merkt onze oefenmeester op. “Ja, het was een aantrekkelijke wedstrijd voor het publiek. We hadden afgesproken dat we voor de dood of de gladiolen zouden gaan, volle bak gaan en maar zien waar het schip strandt. Ik denk dat we gewoon met 2-0 voor moeten staan met de rust, maar Quick Boys was gewoon de bovenliggende partij als je het over de hele wedstrijd bekijkt. We voetbalden gewoon goed mee in bepaalde fases, maar we zaten er in de slotfase wel helemaal doorheen. Dat is logisch gezien de arbeid die we de hele wedstrijd hebben moeten leveren. Als je achter een tegenstander aan moet kost dat altijd meer kracht dan dat je zelf het spel dicteert.
  We pakken inderdaad wel een laatste strohalm, maar we zijn natuurlijk wel volgende week nog afhankelijk van wat VVOG doet tegen SteDoCo. Maar we moeten sowieso zelf winnen bij O.D.I.N. maar we zijn afhankelijk van de sportieve plicht van VVOG en Harkema. Maar goed: als we uit die laatste wedstrijden zeven punten weten te pakken, dan hebben we er alles aan gedaan.
  Toch moet het een beetje zuur zijn om vandaag te zien hoe lekker je ploeg uiteindelijk kán voetballen…”
  “Ach, Ron, je moet ook wel zien hoeveel geluk we vandaag gehad hebben: ze hebben op de paal geschoten, op de lat geschoten, onderkant lat eruit, Verkerk pakt drie, vier goede ballen, dit houd je normaal gesproken niet vol. De eerste helft speelden we nog wel goed, maar de tweede helft hielden we dat gewoon niet vol. Tegen dit soort kwalitatief goede ploegen worden je dan de duimschroeven aangedraaid en ben je gewoon gezien. Het was de strijdlust en het heilig moeten dat vandaag voor ons de doorslag heeft gegeven. Ik denk dat we Quick Boys verrast hebben door niet achterover te leunen en te hopen op een counter, maar dat we vol naar voren probeerden te spelen. Dat hielden we echter maar één helft vol.
  Nee, we hebben niet echt heel speciaal naar deze wedstrijd toegeleefd. Dinsdag hebben we gewoon getraind en donderdag konden we tot onze verbazing het sportpark niet op vanwege dodenherdenking. Een merkwaardige beslissing. Ik heb nog van alles geprobeerd om ergens anders te kunnen trainen, maar daarvoor was de tijd te kort om nog wat te kunnen regelen. Ik heb nog nooit meegemaakt dat we op 4 mei niet mochten trainen. We hielden altijd netjes twee minuten stil met zijn alleen en dat gaf zelfs een extra gevoel van verbondenheid, dus ik snap dit gewoon niet.
  De opdracht aan de mannen was meer va banque te gaan spelen, druk naar voren en afjagen als het veld klein is. Dat ging alleen bij de tegentreffer dus niet goed, toen liep er een onnodig naar voren op een moment dat dat eigenlijk niet kon en dat wordt dan meteen afgestraft.
  Maar we hebben dit geluk dat we vandaag hadden ook afgedwongen met onze inzet en werklust.
  Wat ons nu rest is zelf zien te winnen en dan maar hopen dat VVOG en Harkema hun sportieve plicht vervullen. Maar het begint bij een overwinning voor ons bij O.D.I.N.!“

  Arnoud van Toor
  Onze trainer gaf hem een dikke acht voor zijn optreden vanmiddag. En terecht, onze routinier speelde als een jonge god en kon de eerste goal eigenlijk voor meer dan vijftig procent op zijn naam schrijven.
  “Nou, nu niet helemaal meer, “lacht Arnoud als ik hem met deze kwalificatie confronteer. “Maar dat zijn ook de omstandigheden: zonnetje, droog veld, dat zal iedereen wel in zijn benen gevoeld hebben, denk ik. Maar uiteindelijk met een overwinning op zak smaakt dit des te lekkerder, zeg maar. En we leven ook nog! Volgende week zullen we daar in Heemskerk ook weer alles uit de kast moeten trekken, we moéten winnen om in die play-offs terecht te kunnen komen en dan zien we wel wat dat gaat brengen.
  Ik zag die bal bij die actie van de eerste goal daar vallen en ik wist dat die man daar in mijn rug zat. Zo kon ik dus bij ‘m wegdraaien waarmee ik het hele veld voor me open had. Denny van Loen startte op het juiste moment en koos goed positie om diep te kunnen gaan. Dan probeer je de bal ‘erachter’ te leggen en dat pakte goed uit. En hij maakte hem goed af. Dat was een heerlijk begin van de wedstijd. Soms heb je van die momenten dat het allemaal precies past en dit was ook zo’n moment: hij valt er prima tussen en ik wist waar die verdediger was en vanuit dat wegdraaien had ik het hele veld voor me open. Op een nat veld had die bal misschien doorgeschoten, nu bleef ie dan een beetje hangen en dat pakte geweldig uit. Het was in ieder geval de start waar we op hoopten. Dat was natuurlijk heel lekker en we probeerde daarop met druk naar voren door te pakken en Quick Boys niet aan voetballen toe te laten komen. Als je teveel gaat inzakken, dan roep je de moeilijkheden tegen dit soort ploegen gewoon over je af. Die pressing is bij vlagen ook heel goed gelukt. Na de 2-0 zag je dat de afstand tussen de linies wat te groot werden en kwamen we een aantal keren goed weg. Na die 2-1 hebben we het geluk wel een paar keer aan onze zijde gehad, maar mogen we ook eens een keer?”

  Denny van Loen
  Met zijn fraai treffer en nog een handvol fraaie acties kan onze spits terugzien op een puike wedstrijd.
  “Hahaha! Nee, ik denk dat veel mensen hier de ware Denny van Loen nog niet gezien hebben,” pareert Denny mijn opmerking dat ik acties van hem gezien heb die ik vooraf van hem niet voor mogelijk had gehouden. “Dat is wel iets dat ik heel erg vervelend vind, ik heb het hier onder meer door blessures nooit helemaal heb laten zien op de momenten dat het er toe deed. Natuurlijk was die goal bij Achilles Veen vorig seizoen een heel prettig moment, maar dat is voor mijn gevoel te weinig voor mijn doen.
  Vandaag zat het gelukkig ook allemaal lekker mee en ging het een beetje zoals ik het zelf ook wil. Als je eerste actie goed is krijg je daar natuurlijk wat vertrouwen door. Ik schoot hem gelijk binnen, dus dan krijg je een beetje ‘vleugels’ als spits zijnde. Ik ben blij dat ik het nu vandaag toch weer een beetje heb kunnen laten zien in de allerlaatste thuiswedstrijd van de competitie. Heb ik toch nog een beetje laten zien wie ik ben nu ik de club verlaat. Ik vind het uiteraard wel heel jammer dat dat niet eerder is gebeurd.
  Ik ben geen klassieke buitenspeler die de hele wedstrijd aan de zijlijn gekleefd staat. Dat is ook mijn rol om weg te lopen van de back en op te duiken in de rug van de verdediging. Daar spelen jongens als Aron Klaassen die dat twee weken geleden goed deed en nu dan weer Arnoud van Toor goed op in. En dan is het aan mij om die bal er dan in te schieten en vandaag gaat ie er dan wel weer in!
  Het was een rare week qua voorbereiding. We hebben dinsdag goed getraind met zijn alleen, maar donderdag konden we het veld niet op. Dat heb ik ook nog nooit eerder meegemaakt. Dat is toch wel een beetje apart, maar goed. We hebben als groep nooit het idee gehad dat het ‘klaar’ was: zolang je leeft, leef je en blijven we er voor gaan. Zo’n eerste goal helpt daar natuurlijk wel lekker bij.
  Ja, het waren zeker moeilijke minuten na die 2-1. Ik moet zeggen dat we best een aantal keren veel geluk hadden met een Johan die echt weer fantastisch staat te keepen, ballen op de lat en op de paal. Maar soms heb je dat beetje geluk gewoon nodig en dat hebben we vandaag zeker gehad!
  ik denk niet dat er veel tegenstanders naar de Wolfskamer zijn gekomen met het idee dat ze ‘m wel even makkelijk zouden gaan winnen. En dat is iets waar we ook dit jaar toch wel trots op mogen zijn. Ik geloof dat we best een moeilijk seizoen hebben gehad, maar ik denk niet dat het helemaal terecht is als we zouden degraderen.
  Ik heb zelf een moeizaam seizoen gehad. In het begin speelde ik niet en werden er anderen keuzes gemaakt. Op een gegeven moment kwam ik er wel in, maar dan op de linkerflank. Dat is uiteraard niet mijn eerste positie, maar ik heb dat zo goed mogelijk getracht in te vullen. Maar ook dáár heb ik de voordelen van leren inzien. Ik kon daar wat meer mijn inzet kwijt. Ik ben iemand die er altijd voor blijft gaan. Ook heb ik mijn snelheid wel mee. Maar goed: ik had wel meer willen brengen, maar dat is uiteraard in een seizoen als dit wel lastig voor een aanvaller als je zoveel op je eigen helft speelt. Dan moet je als aanvaller leven van die lange ballen en kleunen!
  Volgende week O.D.I.N. Laten we hopen dat de engeltjes en de goden ons dan ook weer gunstig gezind zijn. Wij gaan er in ieder geval vol voor!”

  Apenstaartjes kijk op de zaak
  Tja, die strohalm… Ik heb diepe bewondering voor deze groep dat ze er nog zó vol voor gaan. Heel eerlijk had ik zelf de handdoek al veel eerder gegooid. Maar niet deze mannen. Tegen het sterke Quick Boys hebben ze puur op karakter, inzet en wilskracht gewonnen. Een wedstrijd die ik op het puntje van mijn stoeltje heb beleefd.
  Volgende week is er dan die laatste confrontatie van deze reguliere competitie. Uitgerekend tegen O.D.I.N. waar we al zoveel beslissende duels tegen hebben moeten spelen.
  Ongeacht het resultaat daar in Heemskerk zijn we dan nog afhankelijk van vooral VVOG dat zijn sportieve plicht schromelijk verzaakte door met 1-5(!!) van datzelfde O.D.I.N. te verliezen dat nota bene met tien man was komen te staan na een rode kaart voor doelman Barry van Dijk.
  het blijft een dun draadje waar Huizen aan bungelt. Maar ook dunne draadjes hoeven nog niet te knappen. Zolang er leven is, is er hoop!
  Ik hoop dat u met mij daar in Heemskerk getuige zult zijn van de bloedstollende ontknoping van dit seizoen!

  Scoreverloop:
  07. Denny van Loen 1-0
  56. Guido de Graaf 2-0
  76. Jason Oost 2-1

  Kaarten:
   Sam Doeve (Huizen), Henry Opoku (Quick Boys).

  Opstelling Huizen:
  Johan Verkerk, Leroy Oehlers, Wouter Vente, Joey Papamelodias, Jorik van Ruiswijk, Arnoud van Toor, Sam Doeve (c), Aron Klaassen (78. Garrett Jones), Zakaria el Biyar, Guido de Graaf (71. Hidde van der Veldt), Denny van Loen.

  Opstelling Quick Boys:
  Martijn de Zwart (46. Raymon Kuipers), Henry Opoku (69. Jaap van der Plas), Dennis van der Plas, Joey Ravensbergen, Milan Hoek (59. Kenneth Misa-Danso), Jason Oost, Philippe den Hartog, Max van Steen, Arie de Vreugd, Delano a Cohen, Mohamad Mahmoed.

  Foto's: Henk Heijnen Fotografie