Soms zit het gewoon niet mee
    4 nov 2019
    sv Huizen JO13-2 Ron Hansen
    Als je niet kunt winnen moet je zorgen dat je niet verliest
    soms-zit-het-gewoon-niet-mee

Jo13-1 - Jo13-2 (0-0) 2-0.

Vandaag een belangrijke wedstrijd tegen Bvv'31 een op papier gelijkwaardige tegenstander dus een zogenaamde 6 punten wedstrijd.

Met voor het eerst dit seizoen een complete selectie moest het dan ook gebeuren.

We begonnen wat nerveus aan de wedstrijd waardoor we te veel balverlies leden gelukkig had Bvv'31 hier ook last van en zo ontstond er een spannend maar rommelig potje voetbal.

Gaandeweg kregen we wat meer grip op het spel en dat resulteerde in een paar mogelijkheden maar geen echte kansen. Wat wel mooi was om te zien was dat de jongens probeerde te voetballen zoals afgesproken. Bvv'31 kreeg ook enkele mogelijkheden maar vooral onze verdediging hield zich keurig aan de afspraken. Zo gingen we rusten met de zogenaamde brilstand 0-0 die een goede afspiegeling was van het spel.

De 2e helft was nauwelijks 5 minuten bezig of we kregen, na een goede aanval een dot van een kans op de 0-1 helaas voor ons stond het vizier niet op scherp en rolde de bal rakelings aan de verkeerde kant van de paal voorbij jammer.

De strijd begon zich steeds meer op het middenveld af te spelen en de ene keer waren wij daar beter in en de andere keer Bvv'31 de grootste kansen waren echter voor ons. Na 15 minuten spelen op nieuw een grote kans 1 op1  met de keeper maar opnieuw ging de bal er niet in dit maal was het de uitstekende keeper van Bvv'31 die met een katachtige redding de bal tot hoekschop wist te verwerken.

We werden sterker maar moesten blijven opletten voor de counter  van Bvv '31. Dan na een kleine 20 minuten opnieuw een grote kans over rechts voor ons. Opnieuw 1 op 1 met de keeper en opnieuw geen goal dit maal rolde de bal tergend langzaam naast geen geluk dus. Hierna nog een paar mogelijkheden die we niet goed uitspeelden helaas.

Dan zoals een voetbalwet zegt "als je hemzelf niet maakt valt hij aan de andere kant " en ja hoor na onnodig balverlies op het middenveld  stonden er ineens drie  Bvv-ers vrij en was Niek kansloos op het hoge schot 1-0 . Tegen de verhouding in maar daar koop je niets voor.

Met nog iets meer dan 5 minuten op de klok dan maar proberen de gelijkmaker te forceren en 1 op1 achterin te gaan spelen.  maar meer dan twee hoekschoppen leverde dat niet op. Bvv'31 counterde daarna nog naar de 2-0 en was het over en uit.

Jo13-2 zeker geen slechte wedstrijd gewoon pech in het afronden en soms te weinig met het hoofd spelen.

Denk over de volgende uitspraak eens na  "Als je niet kunt winnen moet je zorgen dat je niet verliest "

grt Ron