Zalmkado Huizerkaas BC Zuyderzee Slokker IT Services MECO groep
 • Lid worden
 • Webshop
 • Businessclub
 •  

  Wedstrijdverslagen

  Sneu: Huizen – Eemdijk: 1 – 2

  Gepubliceerd op:

  Eemdijk, altijd lastig…

  Het is een drukte van belang in onze bestuurskamer/businessruimte. De Eemdijker club van honderd is er neergestreken en wordt getrakteerd op een voortreffelijk buffet. In mei als we de ‘Diekers’ bezoeken, is het de bedoeling dat deze ‘vriendendienst’ in Eemdijk wordt herhaald. Leuk initiatief!
  Ondanks de drukte toch een gevoel van leegte, want het verscheiden van Dirk Bunschoten heeft een niet te vullen gat achtergelaten. Ook in deze menigte wordt hij dus nadrukkelijk gemist. Rust zacht dapp’re strijder!
  De koploper dus als slotakkoord op bezoek en uitgerekend nu kan Arnold Klein geen beroep doen op een viertal potentiële basiskrachten: Felitciano Zschusschen en Remco Helms zijn geblesseerd, Sergae Kogeldans zit in warmer oorden en Anouar Aktaou is al de hele week ziek. En dan hebben we het uiteraard niet eens over Sebastian van Kammen die nog immer op krukken rondscharrelt.


  Daar staat dan wel de terugkeer van Jaime Hensen onder de lat tegenover en ook Sergio Kozjak is weer fit genoeg voor een basisplek.
  Zoals gewoonlijk puzzel ik de namen weer een beetje tot een opstelling waarin ik de gedachtegang van onze hoofdcoach een beetje tracht te voorspellen. Maar ik kom er niet uit: de linksback-plek blijft een gapend gat op mijn kladje en wat er rest is dan wel héél aanvallend tegen een koploper van het kaliber Eemdijk. De bank wordt voornamelijk gevuld met aanstormend talenten: Rowdy Perez, Tijmen Bakker, Boris Horst, Robbie Schipper en natuurlijk reservedoelman Tim van Dompzelaar. Legendarische namen als Schipper en Horst die in de huidige generatie voetballers waardige opvolgers lijken te hebben gevonden.
  Eemdijk lijkt me op volle oorlogssterkte aan te gaan treden: ik zie de namen van Yannick Bouw, Argjend Selimi en Franslyn Nsingi tenminste op het wedstrijdformulier prijken. Namen die ik akelig vaak tegenkom als ik de wekelijkse wedstrijdkarakteristieken doorneem. Ook de naam van Willem Bout tref ik op het formulier aan. Dit megatalent moet echter genoegen nemen met een plek op de bank en het is dan ook vooral dankzij de aansporingen van mijn echtgenote dat ik haar collega goed in de gaten moest houden dat ik zijn naam op het formulier even aankruis. Willem: nog bedankt overigens voor jullie fraaie presentatiegids!
  Een bonuspunt lijkt op voorhand ver weg met deze gehavende eigen selectie. Zou dit dan die forse nederlaag worden die ik eigenlijk iedere week wel tussen de uitslagen op zie duiken, de wedstrijd waarin we dan toch echt een keer van de mat gepoetst gaan worden?
  Onderweg naar de tribune schiet ik de coaches nog even aan voor die linksback-plek. Die blijkt ingevuld te worden door Sergio Kozjak die ik in mijn gekladderde opstelling een plek in de spits had toebedeeld. Die had ik even niet aan zien komen!
  Het is buiten koud en het vriespunt heeft rijp op de banken op het terras afgezet. Twee truien en thermo-ondergoed dus voor uw trouwe correspondent. Ook mijn schrijftafeltje en mijn stoeltje zijn nat van het smeltwater, maar gelukkig heb ik in mijn tas altijd een handdoekje zitten en met wat poetswerk wordt is ook dit probleem weer opgelost.
  Een lieve attentie van de familie Vos die een doosje kerstkransjes op mijn tafeltje aflevert met een heel lief briefje erbij. 'n Klein gebaar, maar o zo groots gewaardeerd! Thanx!
  Een paar rijen voor me wordt het stoeltje van Dirk Bunschoten aangekleed als een kleine memorial, voorzitter Klaas Vos spreekt een gloedvolle elegie voor onze overleden clubicoon en de minuut stilte voor aanvang is overweldigend.
  Ook mis ik één van de twee omaatjes van Frank. Gelukkig ‘slechts’ een beetje ziekig, verneem ik. Dus vanaf deze plek voor ‘Omaatje’ van harte beterschap en ik hoop haar na de winterstop weer in goede gezondheid de tribune weer op te zien klauteren!
  Blijkbaar waren de pupilletjes van de week ook wat onder de indruk want ondanks een serie soepel lopende 1-2’tjes belandt de eerste poging naast de goal van Jauke Beekhuis. Een tweede poging is dan gelukkig wel doeltreffend en kunnen we dan beginnen aan deze lastige wedstrijd tegen de koploper…


  Dirk Bunschoten laat een leegte op de tribune achter. Dirk, RIP!

  Druk

  Eemdijk neemt haar rol als koploper serieus en zet meteen aan om Huizen de duimschroeven aan te draaien, al meteen moet Robin Creebsburg ten koste van een inworp erger voorkomen en een minuut later moet doelman Hensen al vol aan de bak als een combinatie tussen Jesper van Dalen en Argjend Selimi onze doelman tot ingrijpen noopt. Hij doet het met verve, al constateert de arbitrage al vlug buitenspel en was de redding achteraf niet noodzakelijk. Maar ja, ze zullen het maar over het hoofd zien, dan sta je toch al na twee minuten op achterstand.
  Het soepele combineren van Eemdijk verraadt een geroutineerde en goede ploeg. Dit wordt een zwaar middagje voor mijn geliefde Huizen.
  Joshua Lo-Asioe moet even aan de noodrem als Franslyn Nsingi er vandoor wil. Jesper van dalen krult de bal voor de goal van Hensen. Jeroen Lamme weet er gelukkig de blonde kuif tegenaan te proppen en dat is knap gezien de stevige por die hij in de rug mee kreeg. Het ontging arbiter Florian Lodeweegs gelukkig niet, maar de druk van Eemdijk is ontegenzeggelijk aanwezig. Hoelang zullen we dat groengele dijkje in stand weten te houden tegen de ‘Diekers’?
  Opnieuw een sterke wedstrijd voor Tristen Kroeze. Hij onderbreekt een veelbelovende aanval en zet meteen een counter op. De bal gaat al even veelbelovend naar voren, maar als Theo Visser de bal aflegt is de voortzetting niet op maat en leidt opnieuw een aanval van Eemdijk in waarbij Yannick Bouw een vrije kopkans krijgt die je deze lepe spits eigenlijk niet geven moet. Bouw wil het gelukkig fraai doen en zoekt de kruising met zijn geplaatste kopbal. Huizen heeft geluk dat het vizier van Bouw nog even niet helemaal optimaal afgesteld stond en de bal vliegt die kruising op centimeters voorbij.

  Kozjak

  Tot mijn verbazing werd Sergio Kozjak dus als linksback geposteerd. En tot mijn opluchting laat onze multi-inzetbare speler zien dat hij deze taak prima aankan. Hij heeft uiteraard ook de drang naar voren en heeft scorend vermogen dat we goed kunnen gebruiken. Ik kan vast verklappen dat Sergio een prima wedstrijd zou spelen.
  In de negende minuut stuift hij goed langs de lijn op en kan slechts met een ferme ingreep tot staan – nou ja: tot liggen – gebracht worden. Een vrije trap net naast de hoek van het strafschopgebied en Visser brengt de bal gevaarlijk voor. Eerst schampt de gretig duikende Joshua Lo-Asioe de voorzet en verrast daarmee Dennis Lamme die de bal tot zijn ontzetting langs de verkeerde kant van de paal kaatst. Het is de eerste echte kans voor Huizen, maar het laat wel zien dat Huizen ook in deze wedstrijd tot kansen kán komen!
  Even een hachelijk moment voor doelman Hensen als een bal diep op Bouw wordt gestuurd. Hensen stuift zijn goal uit om de bal te onderscheppen, maar mist! Bouw er achteraan, Robin Creebsburg er achteraan, een doelpunt lijkt haast niet meer te voorkomen! Maar de afgejaagde Creebsburg blijft overeind. Dan - als het gevaar bezworen lijkt te zijn en Robin de bal simpel over de zijlijn lijkt te kunnen werken - besluit hij toch om de bal in het spel te houden en ontstaat er opnieuw een gevaarlijke situatie voor de goal van Hensen die gelukkig alsnog met vereende krachten opgelost kan worden. Even diep ademhalen… Poeh!

  Volhouden

  En Huizen houdt vol. Nog steeds heeft Eemdijk ondanks enkele goede kansen het doel van Hensen nog niet weten te doorboren. Het ’nieuwe’ verdedigen van Huizen werpt toch zijn vruchten af.
  Een schotpoging van Hidde van der Veldt wordt door Jordie Huijgen geblokt. Leek me geen pretje met die kou die harde bal zo spijkerhard op je koude lijf te krijgen, maar Jordie geeft geen krimp, de bikkel!
  Opnieuw Huizen dat brutaal de aanval zoekt. Een diepe bal van Timo Vos op de sprintende Frank van den Bosch wordt wat dubieus voor buitenspel afgevlagd. Aan de andere kant zet Selimi hard voor en bij de eerste paal kijkt Joshua Lo-Asioe verbouwereerd toe hoe de bal via zijn scheenbeen naast spat. ’n Corner die in de menigte voor Hensen een roemloos einde vindt is het gevolg.
  Al met al zitten we naar een heerlijke wedstrijd te kijken waarin beide ploegen op het scherpst van de snede op jacht naar de punten zijn. ‘Eemdijk kan ze goed missen en wij hebben ze bikkelhard nodig!’ memoreert een trouwe Huizer voor me. En dat is natuurlijk ook zo: Huizen bivakkeert nog wel boven de gevarenzône op de ranglijst, maar kan één of meer bonuspunten goed gebruiken om het hoofd boven water te kunnen houden. Eemdijk heeft inmiddels een acht punten voorsprong op nummer twee Genemuiden dat inmiddels nu zelfs achter staat tegen het verrassend sterke DETO.
  Met een geweldige sliding vlak voor de tribune onderbreekt Joshua Lo-Asioe opnieuw de aanvalsopbouw van onze gasten. De inzet van onze nijvere middenvelder was weer voorbeeldig vanmiddag. Net als van de meeste van zijn teamgenoten, overigens, want Huizen moest diep gaan tegen dit sterke Eemdijk.
  Dennis Hollart krult de bal voor Eemdijk nog maar weer eens gevaarlijk voor de goal van Hensen langs. Hensen is kansloos, maar gelukkig gaat de bal ook aan alle aanvallende intenties van Eemdijk voorbij. De aanval gaat door en wordt dan afgesloten met een spijkerharde pegel van Jesper van Dalen die via een eigen Eemdijker naast spat. Huizen piept en kraakt, maar houdt vol!

  Geel

  Tristen Kroeze moet een grondduel met diezelfde Dennis Hollart aangaan en wint dat duel met glans en op karakter. Niets toegevend, liggend en opkrabbelend komt hij na drie pogingen toch maar weer als overwinnaar uit de strijd. Het is typerend voor Tristen en ook voor zijn carrière: vallen en weer opkrabbelen op karakter. Top! Speelde weer sterk!
  Dan moet Joshua aan de noodrem als Van Dalen aan iets moois denkt te kunnen beginnen. Deze keer komt Joshua er niet mee weg en trekt arbiter Lodeweegs het eerste geel van deze wedstrijd uit de borstzak.
  Een fraaie aanval dan van Huizen als het gevaar geweken is. Visser zet deze op en trekt de bal strak voor op de rand van het strafschopgebied waar Hidde van der Veldt snoeihard uithaalt. De bal spat door de defensie, maar wel recht op doelman Beekhuis af die de inzet dan ook netjes verwerkt. Keepte sterk die Beekhuis!
  Selimi wil daarna aan de andere kant Hensen verschalken met een sluwe lob. Maar de lob is veel te kort en Hensen vangt de bal simpeltjes weg. Huizen wankelt, maar blijft overeind. De rust nadert en de 0 – 0 lijkt voor het grijpen. Nog even volhouden…

  Dapper

  Huizen knokt dapper door. Nu is het Joshua Lo-Asioe die het slachtoffer van een overtreding is en consequent trekt Lodeweegs ook nu het geel tevoorschijn voor Jeffrey van de Dikkenberg. De vrije trap levert Huizen verder niets op, maar Huizen probeert op slag van rust toch even wat gaatjes te prikken in die Eemdijkdefensie. Vos speelt goed door op de immer bedrijvige Frank van den Bosch. Diens voorzet gaat maar net aan Visser voorbij. Het was typerend voor de aanvalspogingen van Huizen: vaak een ‘net-niet’ aan het einde van de aanval. Ballen die ‘net-niet’ een medespeler bereiken, ‘net-niet’ lekker aangespeeld worden. Een duidelijk verschil met het combinatiespel van onze gasten waarin je het verschil duidelijk terugzag tussen de ploeg die strijdt voor de titel en de ploeg die strijdt tegen degradatie.
  Een verre flankbal van Jasper Beekhuis dwarrelt zomaar over doelman Hensen heen. Onze goalie verkeek zich volgens mij lelijk op deze bal en dacht hem gewoon over te zien vliegen. De bal daalt echter toch wat meer dan Hensen voorzag en kust alsnog de kruising!
  Ook een simpele combinatie glijdt dan als een warm mes door de Huizer boter en zet Bouw weer in kansrijke positie voor Hensen neer. Opnieuw ziet deze topschutter zijn inzet het doelvlak voorbij gaan en Huizen opgelucht ademhalen.

  Rust

  Het is dan ook een zwaar bevochten 0 – 0 ruststand die Huizen hier uit het vuur sleept. Eemdijk heeft de overhand maar is lief voor Huizen waar het gaat om het benutten van de kansen. Maar ook Huizen zat er een paar keer dichtbij als de eindpass met wat meer gevoel en dus ook precisie gegeven had geworden.
  Maar weer blijft Huizen toch maar goed overeind tegen de absolute lijstaanvoerder. Opnieuw geen ‘veegpartij’ en dat met een gehavende selectie die met Aktaou en Helms een stevige jas uit heeft moeten doen. Creebsburg en Kozjak vallen echter bepaald niet uit de toon en het gemis van onze steunpilaren is daardoor eigenlijk niet zichtbaar. Een compliment voor deze twee toppers die er toch maar eventjes staan tegen dit Eemdijker geweld.
  Met louter ‘jonkies’ op de bank voorzie ik geen wissels in de rust, tenzij er spelers geblesseerd zijn geraakt die echt niet verder kunnen. Ik zie Kozjak halverwege de rust al naar buitenkomen om zijn spieren warm te houden. Ik hoop dat hij het vol zal houden zo kort na zijn blessure op een positie die hem toch vreemd zal moeten aanvoelen.

  Mist

  Inmiddels trekt het wat dicht op de Wolfskamer. De wedstrijdverlichting is aan, maar de mistflarden belemmeren het zicht toch al aanzienlijk.
  Eemdijk wil nu toch echt ‘zaken doen’ en eerst is het Jesper van Dalen die na een lange rush de bal gevaarlijk voorlangs jaagt. Timo Vos loopt even later wat te trekkebenen als hij na een vergeefse spagaat het een en ander heeft verrekt bij een poging een bal te onderscheppen. Huizen wankelt. Na een rare carambole jaagt Van Dalen de bal ook nog een keer uit kansrijke positie van dichtbij naast. Hoe lang zal Huizen het geluk aan de kont weten te houden? Ook Beekhuis ziet zijn inzet maar rakelings aan de goal van Hensen voorbij vliegen. En dan is het dan toch raak. Selimi breekt door, gaat alleen op Hensen af, breekt zijn nek over de bal, bal opzij, gevaar geweken! Nee!!! Per ongeluk loopt Van Dalen de bal alsnog binnen! 0 – 1 en een bittere domper voor het dapper knokkende Huizen. Huizen gaat niet alleen letterlijk, maar dus ook figuurlijk ‘de mist in’…

  Wissel

  Coach Klein grijpt dan in. Rowdy Perez wordt uit zijn warming-up geroepen en lost Kozjak af. Een aanvaller voor een verdediger, alles of niets?
  Perez doet zich meteen gelden en levert na een goede actie de bal prima in bij Theo Visser. Visser wordt neergehaald en de vrije trap daalt wel keurig, maar net niet voldoende om doelman Beekhuis bezorgd te kunnen maken.
  Aan de andere kant een corner die Selimi via Lo-Asioe forceert. Selimi neemt hem zelf en zijn voorzet vormt de inleiding tot een heuse schiettent in het Huizer strafschopgebied. De bal spat heen en weer van Eemdijker naar Huizer en terug. Uiteindelijk is het Dennis Hollart die de bal hard voorlangs jaagt en Huizen opgelucht adem doet halen.
  Een kopbal van Jeroen Lamme aan de andere kant is van te ver, met te weinig kracht en nog naast ook. Het is typerend voor het Huizer aanvalsspel: aan alle kanten net te weinig…

  Gelijk!

  Desondanks komt Huizen toch op gelijke hoogte. Als Eemdijk-coach Willem Romp Michel Goossensen voor de met geel op zak lopende Van de Dikkenberg heeft gebracht, gaat Visser na een goede actie van opnieuw Perez op volle snelheid achter een diepe pass aan. Dan voelt hij het contact met zijn achtervolger Jan Pieter Hartog en slim gaat Visser neer. Je kunt hem geven, want er was contact, maar ik vraag me heel eerlijk af of Bas Nijhuis hem ook op de stip gelegd zou hebben. Arbiter Lodeweegs in ieder geval wél en Visser gaat er zelf achter staan om het vonnis te voltrekken. Ik raad Virgil van Dijk en Steven Berghuis aan eens naar onze killer te komen kijken, want hij zette onze gelauwerde Oranje-internationals lelijk te kijk en deed even voor hoe je een perfecte strafschop benut: spijkerhard en spatzuiver! 1 – 1 En daarmee lijkt Huizen alsnog het dik verdiende loon voor het keiharde werken te gaan krijgen!
  Even wat onvriendelijkheden over en weer en Dennis Hollart pakt er een gele prent mee.
  Huizen dringt aan om ook die twee andere bonuspunten binnenboord te hengelen. Een hoge voorzet wordt weer subliem weggevangen door de ver uit zijn doel keepende Beekhuis, aan de andere kant jaagt Hollart een vrije trap maar weer eens hard voor Hensen langs. En dan een minuut later gaat (ik meen) Huijgen op volle snelheid door over de rechterflank. De bal komt met een fraaie zwieperd voor en bij de tweede paal staat daar Franslyn Nsingi vogeltjevrij en in een heerlijke volley jaagt hij de bal alsnog binnen. Met een acrobatische salto viert hij de 1 – 2 die voor de Eemdijkers inmiddels toch ook wel als een hele bevrijding kwam.

  Slotfase

  De slotfase brengt Klein nog Tijmen Bakker in het veld voor de leeg gespeelde Timo Vos. Dapper knokt Huizen door op jacht naar een volgende gelijkmaker. Een voorzet van Van den Bosch wordt door Visser nog naast gekopt, Romp brengt in de extra tijd Justin Ruizendaal nog voor Sjohn van Gulik en Nsingi krijgt in die extra tijd alsnog een gele kaart voorgehouden door arbiter Florian Lodeweegs. Net als Arnold Klein overigens, die zich opwond over het warrige fluiten van deze arbiter. Met name de tweede helft had Lodeweegs het toch wat lastig om de wedstrijd niet te laten ontsporen. Huizen verloor niet door de arbitrage, Eemdijk was gewoon net een fractie te sterk voor onze gehavende ploeg, maar Lodeweegs' soms van dubieuze beslissingen (vaak ook gevoed door al even dubieuze vlagsignalen van zijn assistenten) wierpen wel wat een schaduw over deze wedstrijd. Dus toch een lastiger wedstrijd dan Lodeweegs me voor aanvang verzekerde…

  Arnold Klein

  “We hadden vandaag wat afwezigen, dat klopt,” beaamt Klein als ik aan de beurt ben voor mijn vraaggesprekje. “We hadden ook een bepaald plan bedacht om Eemdijk te kunnen bestrijden. Net als vorige week en de week daarvoor kan ik mijn ploeg een groot compliment voor geven voor de manier waarop ze dat plan en de organisatie hebben uitgevoerd, de manier van werken, de strijdlust.
  We hadden het zeker die eerste twintig minute erg moeilijk met hun aanval, met Selimi, hun goede linksbuiten die heel slim voetbalde. Een speler met ervaring in de tweede divisie en dat zie je dan ook wel weer terug op het veld. Pas het tweede fase van de eerste helft wisten we iets meer van onszelf af te bijten en konden we iets meer van ons eigen spel spelen. Dan moeten we natuurlijk wel slimmer worden in het maken van keuzes en het uitspelen van de counterkansen.”
  Ik weet niet of je het wel ‘slimmer’ dan wel ‘preciezer’ moet noemen… Ik zag veel ballen gewoon ‘net-niet’ aankomen…
  “Ja, het lopen en passen naar elkaar, het moet allemaal net wat secuurder, slimmer, net hoe je het wilt noemen, dat moet er gewoon na de winterstop wel in gaan komen…”
  Lag dat ook niet gewoon aan de kwaliteit van een Eemdijk, toch wel een van de sterkere ploegen ondanks dat ik ze vandaag niet overweldigend vond spelen?
  “Ja, natuurlijk! Er lopen daar heel veel spelers die als tweede en derde divisie gespeeld hebben, spelers die net buiten de boot vielen bij Spakenburg en IJsselmeervogels en hun heil bij Eemdijk hebben gezocht. Dat zie je terug hoe ze onder druk een balletje toch alsnog bij de juiste kleur weten te krijgen. Dat is gewoon het niveauverschil tussen de koploper en de nummer elf van de ranglijst, om het zo maar even te benoemen.
  De tweede helft komen we dan wat schlemielig met 0 – 1 achter. Die vent struikelde zelf over de bal en dan komt die bal per ongeluk nog een keer voor de voeten van een Eemdijker ook. Door die struikeling is Jaime Hensen ook meteen uit positie. Een heel raar doelpunt!
  Daarna zijn we wel iets anders gaan spelen en hebben de defensieve stellingen iets losgelaten. We komen dan gelukkig nog op 1 – 1 als Theo Visser heel slim het contact zoekt en zo een strafschop uit het vuur sleept.
  Dan is het balen dat je in de slotfase alsnog die 1 – 2 om je oren krijgt. Dat was zo simpel: snel buitenom, bal bij de tweede paal neerleggen…”
  Die eerste vond ik een beetje een ‘lucky-goal’. Die kans was eigenlijk al voorbij toen die vent struikelde, maar die tweede vond ik toch echt wel een verdedigingsfout…
  “Ja, die Selimi gaat er goed aan de buitenkant omheen en we dekken net iets te ver door met het oog iets teveel op de bal en te weinig op de speler die bij de tweede paal staat. Ik heb ook net in de kleedkamer aangegeven dat ik daar dan wel niet echt ‘pissig’ om ben, maar wel ’gefrustreerd’, want daar geef je het dus wel weg. Dat is weer het verschil tussen koploper Eemdijk en Huizen. Een stukje kwaliteit van de voorzet, een stukje kwaliteit in de afronding en over de hele breedte hoe zij verdedigen en hoe wij verdedigen…”
  De eerste helft van het seizoen zit er op. Hoe kijk je er op terug?”
  “Tja, er zijn er zat die denken dat het verschil tussen eerste klasse en vierde divisie te verwaarlozen valt, maar dat is dus niet zo! Ik had dus wel verwacht dat we iets aan de onderkant van de middenmoot zouden komen te bivakkeren. Ik weet hoe deze groep exact in elkaar steekt, niet alleen binnen het voetbal, maar ook daarbuiten. We zullen de winterstop gebruiken om goede gesprekken te voeren over de kleine dingetjes die we nu hebben nagelaten in dit eerste gedeelte van voor de winterstop en die juist aan te scherpen en mee te nemen naar het tweede gedeelte van de competitie en ons daarmee veilig te gaan spelen. Dat gaan we op het trainingskamp bespreken en ook op door gaan trainen. Daarbij zullen we de lijnen en visie die we hebben opgebouwd echt niet overboord gaan gooien. Voetballend hebben we heel veel ploegen goed partij kunnen geven, maar we zullen dodelijker en effectiever moeten gaan worden…”
  Dan wordt Arnold weggeroepen om in de businessruimte zijn verhaal te gaan doen. Wellicht dat ik na de winterstop de resterende vragen nog zal weten te stellen.

  Robin Creebsburg

  Hij speelde sterk als vervanger van Anouar Aktaou.
  Daar staan we weer, Robin, weer een opvallend sterke wedstrijd. Het lijkt wel of ik jou na iedere wedstrijd die je speelt even voor de microfoonmoet halen…
  “Haha! Ja, je zou het haast denken. Ik dacht eerst dat ik op de bank zou beginnen, maar ik hoorde gisteren dat ik in de basis zou starten. Daar was ik uiteraard wel blij mee. Ik was ook heel gemotiveerd en ik wilde echt ‘knallen!’ Ik ben vroeg naar bed geweest en heb wat voetbalfilmpjes gekeken, dat is een beetje mijn mentale voorbereiding.”
  En dan moet je het vel op: stervenskoud! Wat heb je liever: heet weer of dit ijskoude weer?
  “Eerlijk gezegd heb ik liever dit weer. Als het warm is, dan gaan je voeten branderig aanvoelen op dat kunstgras. Nu waren mijn benen alleen koud, maar verder had ik lekker een warming-up gedaan en had ik verder geenlast meer van de kou…”
  Je was een van de genomineerden voor de Man-Of-The-Match. Dat heb je maar nipt verloren van Joshua…
  “O, dat vind ik echt fijn om te horen! Daar ben ik echt blij mee. Ik wil sowieso in het eerste spelen en dit is dan mijn basisdebuut en voor mijn gevoel is dat best wel goed gegaan ondanks de nederlaag. Dus als ik dit dan hoor, dan ben ik daar reuze blij mee. Ik ben nu dit jaar net 21 geworden, dus ik moet nog even geduld hebben met Anouar en Jeroen voor me. Je merkt wel dat die meer ervaring hebben, maar ik hoop ooit hier ook een basisplek te kunnen veroveren!”

  Sergio Kozjak

  Ik was verrast toen ik hoorde dat jij de linksbackplek op zou gaan vullen. Die had ik even niet aan zien komen…
  “Ja, voor de mensen die het niet weten: ik kom eigenlijk oorspronkelijk van die plek af. Ik ben in het verleden eigenlijk heel vaak verdediger geweest, centraal en op links. Ook op ‘zes’ heb ik veel wedstrijden gespeeld. De trainer wist dat, dus toen beide backs waren uitgevallen, kwam hij vanzelf bij mij terecht.”
  Ik wist dat inderdaad niet, maar het liet zich wel snel aanzien, want je stond een puike partij te verdedigen!
  “Tja, het is dus niet nieuw voor mij en vandaag hebben we er dan ook voor gekozen om mij wat meer ter ondersteuning van de twee centrale verdedigers in te zetten. En dat heeft inderdaad goed uitgepakt: ik kon de lijnen goed dichtlopen en heb mijn best gedaan om zoveel mogelijk tegen te houden. Het gaf mij in ieder geval wel een goed gevoel dat ik die rol naar behoren heb weten in te vullen.”
  Liever spits of dit?
  “Ik vind het heel leuk om te verdedigen, maar ik vind het ook wel heel leuk om te scoren, al is me dat dit jaar nog pas één keer gelukt. Ik heb nog wat moeite met het creëren van kansen en het afronden van die kansen…”
  Die ene was wel meteen een hele mooie!
  “Ja, dat was ie inderdaad. Maar verdedigend weet ik dat ik ook stevig de duels in kan gaan en alles op alles zet om die duels ook te winnen, waardoor het team ook verdedigend veel aan me zal kunnen hebben. En dat vind ik ook heel leuk!”
  “Dan hoor je dus dat je tegen de koploper voor de leeuwen gegooid wordt…”
  “Ja, dat voelde wel goed hoor. Ik was niet echt extra gespannen vooraf. Ik kom wel net terug van een lichte blessure die me twee weken aan de kant heeft gehouden. Daar was ik wel wat gespannen over of ik wel voluit zou kunnen voetballen. Dat ging de eerste helft gelukkig heel goed. Nee, qua verdedigen was ik niet gespannen, ik weet gewoon wat ik ook op die positie kan brengen. Als ik 100% fit ben, dan weet ik wel dat ik aanvallend meer kan betekenen.
  We hebben van tevoren de te volgen tactiek besproken, maar ik weet dat ik als opkomende back ook het een en ander te bieden kan hebben en dat we daar ook veel gevaar uit zouden kunnen halen, mocht de trainer me daar weer neer willen zetten.”
  Toen je gewisseld werd zag ik dat zelf als een tactische wissel: een aanvaller voor een verdediger…
  “Aan de ene kant was het inderdaad een tactische wissel, maar ik voelde mijn blessure toch weer wat opspelen nadat ik een bal had getracht te onderscheppen. Ik had het er van tevoren al met de trainer over gehad dat we er wel rekening mee moeten houden dat ik mogelijk de negentig minuten niet vol zou kunnen maken. Dus toen ik aangaf dat ik niet verder kon omdat ik bij het aanzetten pijnscheuten voelde, had hij de wissel al voorbereid. Het had dus niet met conditie te maken, ik kon gewoon niet meer voluit gaan.
  Jammer, want het ging lekker. Ik vond ons ook niet echt veel minder dan Eemdijk; we zaten goed in de duels en we voetbalden er met enige regelmaat goed onderuit. Helaas wat ongelukkig verloren…”

  Apenstaartjes kijk op de zaak

  De eerste helft van het seizoen zit er op. Opvallend is dat Huizen als enige club in het rechterrijtje een positief doelsaldo heeft. Dat bevestigt mijn indruk dat dit Huizen gewoon goed mee kan op dit niveau. De elfde plek die Huizen nu inneemt is relatief ‘veilig’ met vier punten afstand van Flevo Boys dat de vier ploegen in de gevarenzone aanvoert. Vier punten is niet veel, zelfs met een ‘bonuspuntje’ op doelsaldo. Omhoog kijkend, dan zou de achtste plek zomaar bereikbaar moeten zijn. Daar zitten namelijk slechts drie punten tussen ons en WV-HEDW. Daarboven Buitenpost met vijf punten meer dan wij, maar dus ook nog gewoon met een doelsaldo van min vier!
  Huizen is eigenlijk nooit echt weggespeeld. We hebben alle koplopers nu gehad en hoewel we geen punt tegen de top 3 hebben weten te pakken, bleven de verschillen marginaal. Qua score, maar zeker ook qua het vertoonde spel. Geen eclatante nederlaag geleden en behoudens uit bij DETO dat met drie goals verschil wist te winnen, bleef de schade beperkt tot één of twee goaltjes, waarbij veelal het gevoel overheerste dat er meer in had gezeten voor Huizen.
  Maar zolang je er niet uithaalt wat je er meent in te zien zitten, sta je toch maar op die elfde plek. Arnold Klein verklaarde strijdlustig na de winterstop aan die doelgerichtheid te gaan werken om te zorgen dat ‘wat er in zit’ er ook daadwerkelijk ‘uit’ komt. Als blessures en schorsingen een beetje binnen de perken weten te blijven, dan heb ik er alle vertrouwen in dat Huizen zich fier bovenaan het rechterrijtje zal weten te nestelen. Voetballend hebben we gewoon recht op die plek!
  Rest mij iedereen hier een prettige jaarwisseling en gezellige feestdagen toe te wensen en hoop ik u in goede gezondheid volgend jaar weer langs de lijn aan te treffen. Ook nog een woordje van beterschap voor harde kern lid Jan van de Poel, die momenteel in het ziekenhuis verblijft. Ik weet dat je mijn ellenlange verhalen niet leest, maar ik wilde je toch even noemen: Jan houd je haaks en tot vlug weer op de tribune!

  Op- en aanmerkingen, aanvullingen en correcties als altijd van harte welkom via

  ron apenstaartje rtpsoftware punt NL

  Gerelateerde artikelen