logo connect logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
logo connect logo huizer kaasgilde

Sv Huizen trapt af met Walking football

Ondanks de vergrijzing die Nederland in zijn greep heeft, is er een ploeg zeer actieve 65+ers in Huizen die zich op de nieuwste Voetbal spelvorm gaat storten genaamd Walking football.
    Naast het reguliere Senioren voetbal en de inmiddels bekende 35+ en 45+ categorie is dit een explosief groeiende tak, zo meldt de KNVB Ruim 250 verenigingen in Nederland doen al mee, en bij sv Huizen starten we ook, en wel op 18 September met een 1e training

Zie verdere details ; maar kom vooral onze " sportieve ultra-Senioren" aanmoedigen Voor vragen is Jan Honing aanspreekpunt en Walking football coördinator

Walking Football

Ook bij de SV Huizen wordt het nieuwste KNVB voetbal-initiatief “Walking Football” omarmd.
    De vereniging volgt hiermee de landelijke populaire trend van senioren voetbal. In de  afgelopen jaren is het 35+ en 45+ voetbal voor zowel Dames als Heren zeer succesvol gelanceerd, deze tak van sport is nog  steeds groeiende  in aantallen deelnemers en wordt volop beoefend.

Naast deze succesvolle 35+ en 45+ categorieën, bleek dat er landelijk ook in de leeftijdsgroep 60+ behoefte  bestaat aan  een vorm van voetbal. De uit Engeland overgekomen voetbal in de vorm van Walking Football is hierop het antwoord ; deze vorm van voetbal wordt in wandeltempo op een kwart veld gespeeld.
    Op dit moment wordt er al bij ruim 240 verenigingen in Nederland Walking Football actief beoefend.

Contactpersoon binnen SV Huizen is Jan Honing (Email jan.honing@planet.nl) .