Acties

sv-huizen-jo12-1-afc-quick-1890-jo12-2-0-3-0-1
Hardwerkend JO12-1 terecht trots op eigen prestatie
sdo-jo12-1-sv-huizen-jo12-1-4-0-2-0

Goed voetballen is hard werken. Dat was het uitgangspunt voor deze competitiewedstrijd uit bij SDO en van de trainingen deze week. Na de prima trainingen waarbij behalve het plezier de inzet groot was stond het team voor de volgende opgave: SDO-uit. Met een aangepaste tactiek, meer vanuit de verdediging op de counter spelend, begon sv Huizen JO12-1 vlijmscherp aan de wedstrijd.

Kort erop, veel ballen veroverend en dan snel er uit komen, waarbij het de tegenstander een paar keer behoorlijk moeilijk wist te maken. Een aantal malen doorjagend tot aan de keeper van SDO leverde zelfs wat kansen op, terwijl het achterin met vereende krachten goed dicht werd gehouden. Na een kleine tien minuten spelen vloog toch de 1-0 erin. Een hoekschop die laag werd ingebracht en behalve hard ook zuiver vanuit de draai werd binnen geschoten. Een prima goal, niet al te veel aan te doen. Het bracht de JO12-1 van sv Huizen totaal niet in mineur. Enthousiast aangemoedigd leverde het harde werken opnieuw prima voetbal op met een paar kansrijke uitbraken. In de 19e minuut kwam SDO op 2-0 voorsprong, een schot van buiten het strafschopgebied die met een grote boog binnen plofte.

In de rust was er tevredenheid, maar besefte de groep zich ook erg goed dat er nog een helft te gaan was. In de eerste periode na rust begon SDO het tempo op te schroeven en werd opnieuw het kwaliteitsverschil duidelijk. Desalniettemin wist sv Huizen zich staande te houden, ondanks dat het ver naar achteren werd gedrukt. De 3-0 kon op een gegeven moment niet meer uitblijven en werd uiteindelijk in de 39e minuut van dichtbij ingetikt. Daar kwam ook nog de 4-0 in de 46e minuut bij, maar sv Huizen bleef zich steeds maar weer oprichten. SDO kreeg het zeker niet cadeau, ook al kreeg de ploeg uit Bussum een paar enorme kansen die niet verzilverd konden worden.

Aan de andere kant kwam in de tweede helft de gevaarlijkste uitbraak van sv Huizen, waarbij Jurgen alleen op de keeper kon afstevenen. De goalie van SDO wist zijn team te behoeden van een tegendoelpunt door de inzet te keren.
Een paar minuten voor tijd moest Sweder het veld verlaten. Na een hard schot vanaf de zijkant van het veld ketste de bal hard van de paal tegen de zijkant van zijn hoofd. Met een rood aangelopen oor moest hij de strijd staken. Gelukkig verscheen er na de tranen ook een lach op zijn gezicht toen hij de vraag kreeg of hij wist hoe het nu met de paal was….

Het doelpunt waar ze zo dichtbij waren geweest was zeker een beloning voor alle geleverde arbeid geweest. Het mocht niet zo zijn, maar het team was na afloop dik tevreden met het eigen spel.

Verliezen blijft niet leuk, met opgeheven hoofd verliezen is al een stuk draaglijker. Dan weet je dat er in ieder geval alles aan hebt gedaan. Het belangrijkste van deze wedstrijd was dat het team zich heeft laten zien; het heeft het de tegenstander de hele wedstrijd zo lastig mogelijk gemaakt en het heeft vooral zichzelf bewezen waartoe het in staat kan zijn. En dat is ook een grote winst!

JO12-1 ondergaat kansloze wedstrijd
vvij-jo12-1-sv-huizen-jo12-1-13-0-6-0
Energie weg na goede eerste helft bij JO12-1
sv-huizen-jo12-1-houten-jo12-1-1-11-1-3