https://www.svhuizen.nl/sdc-putten-trekt-aan-langste-eind-in-oefenduel/n3480c139
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Na een prima eerste helft waarin Huizen enkele 100% kansen liet liggen, was het uiteindelijk toch SDCP dat met 3-1 als winnaar van het veld stapte...
  sdc-putten-trekt-aan-langste-eind-in-oefenduel

  Wow!
  Het is een wat vreemde dag voor een oefenwedstrijd die vrijdagavond, maar de weergoden zijn ons gunstig gezind en ik kan zelfs op een zonnig terras in Putten een heerlijke pizza verorberen voor ik naar het complex van Sterk Door Combinatie Putten afreis. Tot mijn niet geringe verbazing staat me daar een megagrote accommodatie die de club naar ik me liet vertellen sinds mei in gebruik is.
  Mega!
  Onze eigen toch al niet geringe accommodatie past er zeker vier keer in als ik de sporthal op de Wolfskamer even niet meereken tot ‘ons’. Indrukwekkend! Helaas is de bestuurskamer niet open en dus leidt onze vriendelijke gids me naar het ruime terras vanwaar hij me iemand aanwijst die me van de opstellingen kan voorzien. Van een van de stafleden krijg ik dan vervolgens een keurig lijstje met namen en rugnummers en kan ik de tribune op. Die heeft helaas niet echt gelijke tred gehouden met de nieuwbouw en de stoeltjes zitten dan ook wat ongemakkelijk. Maar goed: je kunt als club natuurlijk niet álles tegelijk!

  Lekkere opening
  Het scorebord is wel aan, maar wordt niet bediend als we met de bonkende geluiden van een kermis op de achtergrond aan de wedstrijd beginnen. Dus de stopwatch maar weer snel uit de tas gegrist voor de tijdwaarneming. Ik heb er net vijf minuten op staan als Hidde van der Veldt gestuit wordt in zijn opmars. De vrije trap die volgt wordt door Joey Papamelodias met chirurgische precisie op het hoofd van Garrett Jones legt die de hoek van dichtbij maar voor het uitkiezen heeft. De kopbal is geplaatst naar de hoek, maar Garrett geeft hem wat teveel richting mee en de bal verdwijnt rakelings naast de paal richting reclameborden. De eerste 100% kans…
  Een combinatie die begint bij Danny Benning en via Thomas Malolepszy keurig voor de goal van SDCP-doelman Bart Pansier wordt getrokken waar Hidde van der Veldt bij de eerste paal de bal tracht binnen te werken. Met man en macht weet de DSCP-defensie dit te verijdelen en als de corner dan een rechtstreekse prooi voor Pansier vormt hebben we de tweede kans dus al binnen zes minuten gezien. Deze was wel geen 100%, maar laten we hem toch zeker 60% geven!
  Met net geen kwartier gespeeld is het opnieuw Malolepszy die alleen ten koste van een corner gestuit kan worden. De corner lijkt te worden afgeslagen, maar de sterk spelende Lucas van Esterik weet de aanval levend te houden. Een pegel van Joey Papamelodias luidt dan een nieuwe corner in en Huizen lijkt SDCP aardig ‘bij de strot’ te hebben. Deze corner wordt echter goed verwerkt door de Puttense defensie en de thuisclub kan weer even opgelucht ademhalen. Huizen is nadrukkelijk de bovenliggende partij, maar weet dat dus nog niet in doelpunten uit te drukken. De meeste aanvallen van SDCP stranden al voor ze het strafschopgebied weten te bereiken en áls ze al doorkomen, dan stuiten ze op de goed meevoetballende doelman Rijnvis die met de bal aan de voet niet warm of koud wordt van aanstormende aanvallers.

  Wachten op de goal
  Het lijkt een kwestie van tijd voor Huizen tot scoren zal komen. Vooral als we zien hoe Thomas Malolepszy de bal panklaar op het hoofd van de mee opgekomen Desmond Mensen legt. De lange verdediger torent hoog boven alles en iedereen uit en we tellen de treffer al als de knallende kopstoot richting goal gaat. Maar helaas: ook nu weer ontbreekt net dat laatste beetje richting en de bal spat rakelings over de lat, doelman Pansier met een hartverzakking achterlatend.
  We schrijven de eenendertigste minuut als SDCP dan voor het eerst serieus voor Rijnvis opduikt. Max Rick Degenaar gaat uitstekend door en loopt weg uit de rug van onze verdediger en komt oog in oog met onze doelman. Zijn inzet is hard en venijnig, maar Rijnvis weet er toch de voet tussen te krijgen en weet zo de openingstreffer te voorkomen.
  Op slag van rust wordt de bal uitstekend door SDCP voorgezet en Camilo van Bronkhorst jaagt de bal hard naast de goal van Rijnvis.

  Rust
  En zo bereiken we met een 0-0 stand de rust. Huizen doet zichzelf hiermee stevig tekort gelet op het beeld van de wedstrijd. Met name de twee kopkansen moéten op dit niveau eigenlijk gewoon doelpunten zijn, want zoveel van dit soort kansen krijg je ook in de hoofdklasse niet in een wedstrijd.
  Aan de andere kant moest Rijnvis echter ook een keer handelend optreden, dus de koers is bepaald nog niet gelopen voor Huizen.  Qua slagvaardigheid moet er dus nadrukkelijk een streepje bij. Wellicht dat dit in de tweede helft met wat wissels wat beter gaat…

  Herboren
  Maar in die verwachting komen we bedrogen uit, want het is SDCP dat ‘herboren’ uit de kleedkamers komt. En dat is niet zo vreemd ook gelet op de grote hoeveelheid wissels die de thuisploeg in het veld heeft gebracht. En dat levert een totaal ander SDCP op dat Huizen meteen de duimschroeven aandraait. Een onaangename verrassing, want Huizen komt er eigenlijk niet echt meer aan te pas. We mogen van geluk spreken dat de aanvallers meer op de poppetjes op het terras mikken dan op de goal van doelman Rinaldo O’Niel die Rijnvis na rust vervangt, want als we het hebben over aanvalsgolven, dan is het bepaald ‘vloed’...
  Dan gebeurt het onvermijdelijke: nadat O’Niel dapper de op een prachtige pass van Rick Degenaar doorgebroken Jurian van den Brink had weten te stuiten, wordt de bal opnieuw ingebracht en is het Wouter de Bruin die van dichtbij de 1-0 laat aantekenen.

  Sodeknetters!
  Met de eerste helft nog vers in gedachten hopen we op een ommekeer nu Huizen wakker is geschud door deze treffer die we heel naïef op de tribune nog ‘tegen de verhoudingen’ in vinden. Maar niets blijkt minder waar: twee minuten later is het weer die Rick Degenaar die gestuit lijkt te worden over de flank, maar de bal komt toch voor de goal en deze keer is het Jurian van den Brink die de bal eenvoudig achter O’Niel kan prikken: 2-0…
  Balen!
  Dit valt ons wel héél rauw op ons dak en we realiseren on op de tribune dat de eerste lichting SDCP ons aardig zand in de ogen heeft weten te strooien.
  Hidde van der Veldt probeert dan voor Huizen nog wel iets te doen en zet goed door. Zijn inzet wordt echter gekraakt en als de aanval doorloopt zien we hoe Thomas Maolepszy de bal hard voor het doel van doelman Hoogewoning (die na rust het doel van SDCP verdedigt) langs jaagt. Even dus weer wat druk van Huizen en even later mag Vd Veldt de bal redelijk vrij aannemen en heeft dan net één aanname teveel nodig waardoor de SDCP-defensie op tijd weet in te grijpen.

  Wissels
  Dan grijpt Assink in en brengt Jones en Mensen terug in de ploeg. En dat blijkt toch wel een gouden greep, want Jones brengt meteen meer power in de ploeg en dat mondt dan uit in een doorbraak over de flank als hij een pass van SDCP goed onderschept en oog in oog met Hoogewoning de verre hoek kiest en beheerst binnenschiet: 2-1.
  En er is dus weer hoop op een resultaat.
  Jones heeft de smaak te pakken en met een klein kwartier te gaan neemt hij schitterend aan en weet de bal goed in te schieten. De bal gaat naast, maar het was zondermeer een fraaie actie die een beter lot verdiend had.

  Einde oefening
  Drie minuten later is het dan toch einde oefening als Huizen wat te druistig op zoek gaat naar de gelijkmaker en achterin teveel risico neemt. Na een mispeer/foute taxatie achterin mag Mike Helsdingen op volle snelheid op doelman O’Niel af. Het halve veld ligt open voor hem, en in volle ren speelt hij de bal langs onze doelman die vervolgens geen andere optie ziet dan hem bij de voet te grijpen. De strafschop die de prima leidende scheidsrechter Paarhuis toekent is volkomen terecht en als Rick Degenaar de bal spijkerhard binnen jaagt is de wedstrijd gelopen voor Huizen.
  Rinaldo O’Niel weet de handen nog een keer op elkaar te krijgen als hij schitterend een snoeihard schot van Tim Schep klemvast uit de hoek pakt. Even later laat Rick Degenaar een prachtige crossbal los op zijn broer(?) Max los die vrij op de goal van O’Niel door lijkt te kunnen gaan. O’Niel komt dapper zijn doel uit, maar lijkt te laat te komen in dit sprintduel. Dan blijkt Max toch wat minder slagvaardig dan broer Rick, want het is toch O’Niel die als winnaar uit de strijd komt.
  En zo lijdt Huizen opnieuw een gevoelig nederlaag in deze prille oefencampagne.

  Erik Assink
  Het duurt een tijdje voor onze hoofdtrainer de kleedkamer verlaat. “Als je de ruststand, 0-0 en de eindstand 3-1 bekijkt, dan is dat correct op basis van de tweede helft, maar op basis van de ruststand zou je moeten concluderen dat we eigenlijk twee of drie doelpunten in de plus hadden moeten staan. Ik heb zeker vijf situaties gezien, waarvan zeker twee enorme kansen, die eigenlijk helemaal niets opgeleverd hebben. Dat was dus heel mager en na rust moesten we noodgedwongen ook het een en ander wisselen en stonden we niet al te lekker op het veld en maakten wij verdedigend een paar hele grote fouten waardoor zij binnen twee minuten twee goals konden maken. Daar moeten we echt mee aan de slag, anders is het gewoon niet goed genoeg. Die tweede helft hadden we gewoon een periode te weinig ‘body’ op het veld.
  Ook aanvallend hebben we te weinig afgedwongen en was een aantal aanvallers gewoon ‘onzichtbaar’.
  We hebben wel hard gewerkt, maar gewoon te weinig succes. Een paar acties waar wat inzat, maar in ieder geval op die bal van Garrett Jones na geen goal.
  We misten vandaag natuurlijk Murat Önal (persoonlijke verplichtingen), Quincy van Waveren (lichte blessure), Troost (vakantie), toen viel ook Vente nog weg met een lichte blessure waar ik geen risico mee wilde nemen, dan praat je al over vier man, da’s een kwart van je elftal dat niet beschikbaar is.
  Maar het heeft ook met een stukje mentaliteit te maken. Hier in het Gooi hebben de voetballers niet echt die ‘over mijn lijk’ mentaliteit die je bijvoorbeeld in Utrecht, Spakenburg en de bollenstreek veel sterker aantreft. Sommige spelers nemen het toch allemaal wat te makkelijk op, hier. Dat vind ik kwalijk, maar dat pak je niet zo 1-2-3 maar aan. Ik heb daar persoonlijke gesprekken met die jongens over. Je moet ook heel reel zijn en dit jaar zien of ze dat oppakken, anders moet je gewoon van een aantal spelers afscheid nemen omdat ze het gewoon niet gaan redden. Ze moeten zich realiseren dat ze dit jaar een enorme kans krijgen om op dit niveau aan te haken. Er is geen heel contingent aan nieuwe spelers gekomen die ze sowieso buiten de ploeg houdt, grote kansen dus voor de spelers die er vorig jaar nog net niet aan te pas kwamen. Die moeten wakker zijn en hun kansen grijpen!
  Op het middenveld misten we vandaag een speler die fysiek en qua mentaliteit wat dwingender aanwezig is. Ik heb goede hoop dat Renee Troost die rol straks kan gaan invullen, een speler die een bal opeist en zich laat gelden. Dat evenwicht moet er nog inkomen. Maandag sluit Renee weer aan en is ook Murat Önal er weer bij, ik hoop dan met de ploeg toch weer wat stappen te kunnen gaan maken, zeker als de lichte blessures dan ook weer aansluiten. Maar goed, ook al missen we vier man uit de selectie, we mogen nooit zo’n groot verschil tussen eerste en tweede helft laten zien. Het was ook een stukje onnozelheid toen er met drie man achterin ook nog eens eentje mee naar voren ging om daar zijn steentje bij te dragen, die ruimte werd dus heel slecht bespeeld door ons die slotfase en dat kostte ons de kop. Maar goed, dat benoem ik ook met die jongens erbij, dat zijn de dingen die we verder moeten ontwikkelen! Die ‘speelsheid’ moet er uit en de ‘over-mijn-lijk-mentaliteit’ moet er in!”, aldus onze nieuwe hoofdtrainer voor wie er nog een schone taak ligt weggelegd voor de competitie begint.

  Apenstaartjes kijk op de zaak
  Vorige week gaf ik al aan dat ik prijs stel op een goede voorbereiding. De laatste twee wedstrijden gaven echter onverbiddelijk aan dat er nog een hoop werk ligt voor deze ploeg ‘op de rails staat’. Assink weet met veel humor, maar vooral ook duidelijkheid de mannen te motiveren en ik heb er alle vertrouwen in dat hij de ploeg klaar zal weten te stomen voor de competitie.
  Duidelijk is toch wel dat we op een aantal plekken weliswaar wat sterker zijn geworden, maar dat we als geheel toch wel een jasje uit hebben gedaan qua kwaliteit. Ik moet daarbij aantekenen dat we ‘het’ Huizen nog niet hebben gezien. De steeds wisselende mix van spelers die allemaal hun kansen en speeltijd moeten krijgen geven natuurlijk een vertekend beeld van de ware kracht van dit elftal. Assink gaf in zijn gesprek met mij al aan dat er langzaam maar zeker steeds meer posities in zijn gedachten worden ingevuld, maar met zijn beoogde formatie heeft hij nog niet kunnen spelen. Toewerkend naar de competitie zullen de contouren van dit Huizen langzaam maar zeker zichtbaar gaan worden en moeten we ons niet te veel blindstaren op de resultaten die deze gelegenheidsformaties op de mat leggen.

   

   

   

   

   


  Scoreverloop:
  55. Wouter de Bruin 1-0
  58. Rick Degenaar 2-0
  66. Garrett Jones 2-1
  75. Rick Degenaar 3-1 (penalty)

  Opstelling Huizen:
  Eerste helft: Kevin Rijnvis, Desmond Mensen, Wouter Vente (c), Joey Papamelodias, Danny Benning, Lucas van Esterik, Kevin Smit, Aron Klaassen, Thomas Malolepszy, Hidde van der Veldt, Garrett Jones.

  Tweede helft: Rinaldo O'Niel, Danny Benning, Wouter Vente (63. Desmond Mensen), Joey Papamelodias, Nino van Jaarsveld, Lucas van Esterik (63. Garrett Jones), Jordey Buitenhuis, Bob Brilleman, Hidde van der Veldt, Aron Klaassen, Thomas Malolepszy.