Zalmkado Huizerkaas BC Zuyderzee Slokker IT Services MECO groep
 • Lid worden
 • Webshop
 • Businessclub
 •  

  Samenwerking tussen de meiden van HSV de Zuidvogels en s.v. Huizen

  Gepubliceerd op:

  Alle meiden laten voetballen in een team dat past bij hun ontwikkeling- en ambitieniveau

  De afgelopen jaren is het vrouwen- en meidenvoetbal hard gegroeid. Dat betekent dat er inmiddels in alle leeftijdscategorieën en op ieder niveau meiden bij ons voetballen. Alle meiden ieder jaar opnieuw op hun eigen niveau en leeftijd laten spelen is nu, met twee verenigingen naast elkaar een grote uitdaging. Ook het bouwen aan een goede jeugdopleiding met de juiste trainers is in ontwikkeling, maar los van elkaar zijn we te klein om hier een goede invulling aan te kunnen geven. Gezamenlijk hebben we veel meer mogelijkheden om die doelstellingen te bereiken.

  Namens de beide besturen is daarom een projectgroep gestart die uitvoerig heeft onderzocht of een verregaande samenwerking tussen HSV De Zuidvogels en s.v. Huizen haalbaar is. Hieruit is het idee gekomen om gezamenlijk de verdere organisatie en groei van het vrouwen- en meidenvoetbal vorm te geven. De bevindingen van de werkgroep zijn gepresenteerd aan de besturen van s.v. Huizen en HSV De Zuidvogels. Op basis van de presentaties is door beide besturen het voorgenomen besluit genomen om gezamenlijk de verdere organisatie en groei van het vrouwen- en meidenvoetbal te starten.

  Om dit vorm te geven zijn de verenigingen voornemens om een SVO (samenwerkende Vrouwenvoetbal Opleiding) op te richten. Dit is een door de KNVB ontwikkelde organisatievorm voor clubs die willen samenwerken. Binnen deze vorm is sprake van een eigen bestuur, een eigen technisch commissie en eigen sponsoring. Iedereen blijft wel lid van haar huidige club, maar gaat dus spelen voor de nieuwe SVO

  De meiden voorop!
  Bij een nieuwe organisatie hoort uiteraard ook een eigen gezicht, een eigen naam en logo en natuurlijk een prachtig nieuw en herkenbaar tenue. Door het samenvoegen van de meidenafdelingen gaat deze SVO bestaan uit circa 340 leden. Hiermee creëren wij ruimere mogelijkheden om voor alle meiden goede en leuke teams samen te stellen, welke worden begeleid door goede trainers en coaches. Deze nieuwe SVO wordt daarmee ook één van de grotere vrouwen- en meidenvereniging in de regio. De vrouwen en meiden gaan spelen op onze gezamenlijke velden en blijven gebruik maken van onze eigen faciliteiten.

  Informatieavonden
  Wij begrijpen dat deze ontwikkelingen veel vragen oproepen. Daarom verzorgen wij op dinsdag 22 maart en donderdag 24 maart een informatieavond, waarbij tijdens een presentatie een uitleg volgt wat een SVO voor ons betekent. Tevens beantwoorden wij graag al jullie vragen.

  Ouders en speelster zijn van harte welkom op:

  • Dinsdag 22 maart 19.30 uur kantine HSV De Zuidvogels
   of
  • Donderdag 24 maart 19.30 uur kantine s.v. Huizen

  ​Wil je hierbij aanwezig zijn? Geef je dan s.v.p. op via meiden@svhuizen.nl of meiden@hsvdezuidvogels.nl

  Wij hopen op een grote opkomst en zien jullie dan ook graag op één van bovengenoemde data!

  Met sportieve groet,

  Projectgroep Samenwerking Vrouwen- en meidenvoetbal HSV De Zuidvogels / s.v. Huizen

  • Bas Koopmanschap, bestuurslid HSV De Zuidvogels
  • Peter Schipper, bestuurslid s.v. Huizen
  • Denise Bakker, categorievertegenwoordiger meiden s.v. Huizen
  • Jan van Leeuwen, Vrouwen- en meidencommissie HSV De Zuidvogels
  • Timo Reessink, opleidingscommissie meiden s.v. Huizen

  Gerelateerde artikelen