RONdje langs de velden: JO15-3+JO19-3
    3 okt 2020
    Ron Bunschoten - Breedteteams 2020-2021
    rondje-langs-de-velden-jo15-3-jo19-3

Bij de breedteteams van sv Huizen zal er bij de thuiswedstrijden regelmatig een extra toeschouwer zijn. Op zaterdag bij de wedstrijden is goed te zien hoe het staat met de ontwikkeling van spelers als individu en van de teams. Vanuit de Opleiding Commissie staat Ron Bunschoten langs de lijn.  Ondersteuning van de coach om het voetbaltechnische niveau bij de wedstrijden te verbeteren en samen met de begeleiding kijken hoe een team er voor staat.

Bij de breedteteams is er altijd wel wat te beleven. Zo ook bij de JO15-3, een team met veel spelers die al geruime tijd samen spelen. Zij zagen een aantal spelers uit het team van vorig seizoen naar de selectie vertrekken en vlak voor de wedstrijden dit seizoen van start gingen, werd ook de keeper getransfereerd.
    Top voor die jongens natuurlijk en voor de overgebleven spelers een mooi voorbeeld, alleen werd het aantal overgebleven spelers vrij krap voor een JO15 team. Daar kwam ook bij dat de coach logischerwijs die rol weer terug gaf met het vertrek van zijn zoon (de keeper) uit het team.

Soortgelijk is de situatie bij de JO19-3. Gestart met een krap aantal spelers en zeker in die leeftijdscategorie is dat een lastige klus om op te lossen. Dan maar elke week puzzelen en daar kwam bovenop dat de trainer/coach is gestopt. Net 1 probleem opgelost (lagere indeling in de competitie) en het volgende ligt al weer klaar om opgepakt te worden.

Het zijn de uitdagingen en tegelijkertijd ook wel weer de charme van de breedtesport in optima forma. Zaak om samen weer de schouders er onder te zetten en eerst te zorgen dat de jongens kunnen trainen en wedstrijden kunnen spelen. En ja, dan kan het zomaar gebeuren dat je met het RONdje langs de velden in plaats van de coach te ondersteunen zelf als coach langs de lijn staat. Kom maar op….

Bij de JO15-3 kwam de koploper op bezoek. Nog maar 2 wedstrijden gespeeld, maar wel met de volle winst. Het vertrouwen bij de JO15-3 is broos. De eerste wedstrijd in de competitie ging weliswaar met 3-0 verloren, er werd tevreden terug gekeken op het spel.
    Toch gekozen voor een tactiek met iets meer de focus op verdedigen en loeren op de uitbraak.
    Er werden 3 spelers van de JO13-3 geleend, ook omdat er nog een aantal spelers op de terugweg van een blessure zijn. En dat is dan ook gelijk de kansen die spelers krijgen, ook bij breedteteams, om bij andere teams op voor hen een hoger niveau die ervaringen mee te pikken.

In de eerste helft kwam sv Huizen een paar keer goed weg. Het team hield heldhaftig stand en had simpelweg vette mazzel bij doelrijpe kansen voor de tegenstander. De uitbraken van de JO15-3 zelf waren vrij zeldzaam, maar hoefde maar 1x goed te zijn. En dat lukte, met een bekeken en goed geplaatst schot kwam sv Huizen op voorsprong: 1-0.
    Het leek alsof de twijfel bij de tegenstander toesloeg. Tot het doelpunt waren zij eigenlijk continu de aanvallende partij en speelde het spel zich vooral op de helft van sv Huizen af. Daar wilden ze wel mee doorgaan, maar er moest ook achterin blijkbaar goed worden opgelet.

De tweede helft herpakte de tegenstander zich prima en begon druk uit te oefenen op het doel van sv Huizen. Het leverde de gelijkmaker op en dat geeft natuurlijk weer de nodige energie en motivatie.
    De JO15-3 had het zwaar in deze periode en moest zich beperken tot tegen houden. Het lukte de thuisclub ook om onder de druk vandaan te spelen en weer met een aantal gevaarlijke counters de tegenstander aan het twijfelen bracht. Beide teams wisten niet de winnende goal te maken en eerlijk is eerlijk, dat zou voor sv Huizen ook niet terecht zijn geweest.

Al met al maakte beide teams er wel een heerlijke wedstrijd van, met veel inzet en beleving. Het uiteindelijke resultaat werd een  1-1 gelijkspel en dan kan de JO15-3 terug kijken op een prima wedstrijd waarin de inzet fantastisch was en daar begint het mee. Je bent zo goed als je instelling is.

Dan laat in de middag door met de JO19-3. Om 16:00 uur werd dat team bij Jonathan in Zeist verwacht.
    Het heeft de hele wedstrijd geregend, letterlijk en ook figuurlijk regende het doelpunten. Helaas niet één van sv Huizen, het werd uiteindelijk 9-0. De JO19-3 is een klasse lager gaan spelen en trof daar in Jonathan een tegenstander die met gemak in de klasse zou kunnen spelen waar sv Huizen net uit kwam.

Een goed team met veel automatismen, een voetballend prima niveau en met een gedrevenheid om jaloers op te worden. In de eerste helft kon de schade nog beperkt worden tot 2-0 en leek sv Huizen zelfs af en toe best aardig aan te haken op het niveau.

De tweede helft was er eentje om heel snel te vergeten. Er werd vooral gespeeld op de helft van sv Huizen en daar leken de bezoekers van de hele speelhelft een grote rode loper van te maken.

Jonathan werd veel te weinig in de weg gelegd en leek zelfs ook steeds verbaasder hoe makkelijk het zijn gang kon gaan. Er is nog een lange weg te gaan voor de JO19-3, zover is duidelijk. Het lukt maar niet en het vertrouwen is ver, heel ver te zoeken.

Dan was dit niet de tegenstander om dat vertrouwen op te krikken, dat werd met name in de tweede helft snel en pijnlijk duidelijk. Op naar de volgende kans.