https://www.svhuizen.nl/roda-46-zet-huizen-lelijk-te-kijk-3-1/n4289c163
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Roda `46 zet Huizen lelijk te kijk: 3-1
  11 mei 2019
  Ron Tuijnman
  Met de derde periode nog theoretisch op het vizier, reisde Huizen af naar Woerden om daar door de thuisclub vervolgens lelijk te kijk te worden gezet. Een verslag...
  roda-46-zet-huizen-lelijk-te-kijk-3-1

  Mensen die niet van voetbal houden…
  Eigenlijk wilde ik na die dramatische woensdagavond in mei even helemaal niets meer met voetbal te maken hebben. Hete tranen heb ik geplengd en mijn vrouw durfde zich pas vrijdag weer in de woonkamer te begeven om te vragen of ik weer aanspreekbaar was. Het zijn dit soort momenten die Dirk Bunschoten tot zijn legendarische uitspraak bracht ‘Dat mensen die niet van voetbal houden een gelukkiger leven leiden…’

      ...Huize Tuijnman woensdagavond....

  Maar nu dan toch maar weer richting Leusden voor de ontmoeting met Roda’46. Na het bereiken van de finale van de districtsbeker lijkt de competitie echter gevoelsmatig ook een beetje ‘bijzaak’ te zijn geworden — in ieder geval althans bij mij. Toch is dat niet het geval, want hoewel men aan technische zijde iedere speculatie in die richting van zich af werpt, staan we er nog steeds redelijk voor om de derde periodetitel te pakken. Daarvoor is echter wel de volle winst uit de nog resterende wedstrijden (waaronder die tegen titelkandidaat AFC) noodzakelijk. Maar goed: je mag van Mark van Bommel pas opgeven als je niet meer kan en Huizen verkeert de laatste weken in een soort flow waar JOS/Watergraafsmeer, SDO en Eemdijk inmiddels van kunnen meepraten.
  Roda is nu in die reeks een onberekenbare hobbel die ‘even’ genomen moet worden. Een wisselvallige ploeg en de reden voor die wisselvalligheid laat zich door een paar statistieken in het programmaboekje wellicht ontrafelen: Nigel van Zelst heeft in zijn eentje zo ongeveer de halve doelpuntenproductie van de Leusdenaren voor zijn rekening genomen. Schakel je van Zelst dus uit, dan heb je de angel uit de ploeg getrokken.
  Je verwacht dan een ongekende populariteit voor zo’n topschutter, maar dan valt mijn oog op het lijstje voor de speler van het jaar-verkiezing en dan neemt die Van Zelst slechts een bescheiden vierde plek in. Opmerkelijk, en ik filosofeer zomaar bij elkaar dat die Van Zelst dus een ‘sluipschutter’ is, een killer die uit het niets toeslaat en zijn toeschouwers eerst tot wanhoop drijft voor hij onverbiddelijk toeslaat.
  Het is dus zaak die Van Zelst uit de wedstrijd te spelen. Consequente mandekking denk ik dan met mijn beperkte voetbalverstand.
  Bij Huizen ontbreekt Quincy van Waveren. De blessure van vorige week bleek toch ernstiger dan het zich liet aanzien en dat is een stevige aderlating voor Huizen. Jammer, want Quincy was juist aan een goede serie bezig. Dat levert Zakaria el Biyar een basisplek op.
  Achterin kiest Klein toch weer voor Jeroen Lamme centraal achterin. Logisch: met Jeroen gaan we volgend seizoen verder, waar zijn concurrenten aan het einde van het seizoen hun spullen weer mogen inleveren.
  Dat levert een bank op met Ben Honing, Thomas Müller, Renee Troost, Joshua Lo-Asioe en reservegoalie Wilco Mackaay.
  Geen grensrechters door de KNVB aangesteld en dus mag good old Gert van der Roest de vlag weer eens ter hand nemen.
  Geen makkie
  Een daverende yell in de kleedkamer en nog eens dunnetjes over op het veld. Roda draait niet lekker de laatste tijd en heeft alle kunst- en vliegwerk nodig om het moreel een beetje op te peppen.
  Geen pupil van de week. Opmerkelijk, want Roda is gezegend met een ferme jeugdafdeling. Navraag leverde me op dat de man die dat altijd regelde er niet was en niemand bij Roda zich geroepen had gevoeld deze taak waar te nemen. We kunnen dus meteen van start en dat doet Roda dan ook. Meteen wordt duidelijk dat dit geen ‘makkie’ gaat worden voor Huizen. Meteen in de tweede minuut soleert Jesper van Dalen gevaarlijk richting Willemse en betoont onze doelman zich een betrouwbaar sluitpost door te doen wat de defensie niet lukte: Van Dalen afstoppen. De rebound wordt dan wel verwerkt en dat levert Roda een corner op.
  Huizen tracht voetballend onder de druk van Roda uit te spelen. Maar de wilskracht bij de thuisploeg is groot en dat levert in de vijfde minuut een fraai stukje ‘Zeeuws voetbal’ op: een kluwen spelers die sterk deed denken aan de taferelen die men op een pupillenveldje kan aanschouwen, spelers die vallend, kruipend, zwoegend en ploeterend een poging tot balbezit doen, Luctor et Emergo: Ik worstel en kom boven! En dat geldt dan voor Roda dat als winnaar uit die worstelpartij tevoorschijn komt.
  Een minuut later grijpt Zakaria el Biyar sterk in en weet meteen Olivier Blaauw te lanceren. De bal valt echter precies op de rug van onze nijvere aanvaller en dat is per definitie toch niet het lichaamsdeel waar je een bal lekker mee controleert.
  Roda dringt deze openingsfase sterk aan en wil vlug tot zaken komen en de wedstrijd naar zich toe trekken.
  In de achtste minuut voert Roda de druk weer op en probeert het over onze rechterflank. Dan herovert Huizen de bal en dan laat het even zien hoe voetbal gespeeld dient te worden: soepeltjes gaat de bal van voet naar voet, spelers maken loopacties, trekken gaten en als een warm mes door de boter snijdt de Huizer aanval door de Leusdener defensie. Daar bewaart Hidde van der Veldt de rust en met een fraaie actie laat hij doelman Arne Heneweer achter zich en koeltjes schuift hij de 0-1 binnen. Een domper voor het zo sterk openende Roda en ik vermoed zomaar dat dit een tik is die de mannen van coach Willem Romp niet meer te boven zullen komen, gelet op de slechte fase waarin ze momenteel verkeren. D’r moet toch iets van ‘Daar gaan we weer’ door die hoofden gaan…

  Sterke fase
  Na de goal lijkt Roda inderdaad wat aangeslagen. De defensie is wel attent als een mispeer van Jordey Buitenhuis even vrije doorgang lijkt te gaan geven voor Van Dalen en Majolée en kort daarop ligt doelman Willemse er opnieuw goed voor als Roda in buitenspelsituatie dreigt te scoren. Maar verder is het Huizen dat nu vrijuit voetbalt en het wankelende Roda even onder druk weet te zetten. Aron Klaassen onderbreekt op het middenveld een aanvalsopzet van de Leusdenaren en met een uiterste krachtsinspanning weet hij meteen Blaauw aan het werk te zetten. Via Hidde van der Veldt mondt dat uit in een corner. Arne Heneweer is echter paraat en verlengt de bal met een ferme vuistslag tot ver buiten de zestien.
  Dan toch een onnodige corner als twee verdedigers de bal wat besluiteloos over de achterlijn werken. Onnodige corners hebben de akelige gewoonte om te promoveren tot al even onnodige tegengoals. Opgepast dus. Gelukkig is Dennis Lamme attent en de rosse kuif maakt een einde aan dat gevaar. Niet alle onnodige corners worden dus tegengoals…
  Inmiddels lijkt Roda de mokerslag van die tegengoal toch wat verwerkt te hebben en komt weer sterk opzetten. Niet me echt fraai voetbal, maar vooral met wilskracht, onverzettelijkheid en vastberadenheid. Freek van Belzen geeft een bal strak voor en hoewel gedekt weert Gilbert Ilaria de bal toch via zijn mandekker over de goal te werken. Wéér een corner en deze keer zit broer Jeroen Lamme er goed tussen. Opnieuw een corner, deze keer een korte, en dan lijkt die Van Zelst een kans te krijgen. Nu is het Klaassen die alert is en redding brengt. Maar Roda draait Huizen de duimschroeven weer slagje voor slagje aan.

  Rust
  De 0-1 waarmee we de rust in gaan druist dus toch wel wat tegen het beeld van de wedstrijd in. De wilskrachtige thuisploeg heeft op het kwartiertje na openingstreffer na de overhand gehad. Huizen heeft het Arne Heneweer bepaald niet moeilijk gemaakt en laat voetballend te weinig zien. Toegegeven: de goal was van een oogverblindende schoonheid, maar verder hebben we weinig gezien van onze mannen: doelman Willemse heeft van beide doelwachters absoluut het meeste wit van de ogen van de aanvallers moeten aanschouwen.
  Wissels? Ik denk het niet. De bank is niet echt ruim bezet en de reservespelers liggen lekker in het zonnetje voor de dug-out. De enige die aan een serieuze warming-up bezig is, is de nummer veertien van Roda: Maties van Heesbeen. Is onze bank al niet dik bezet, coach Romp heeft welgeteld drie reserves tot zijn beschikking. Als doelman Heneweer onverhoopt een blessure krijgt, dan zal een veldspeler zelfs diens handschoenen moeten overnemen….

  Slaapwandelen
  Het is inderdaad Van Heesbeen die aan de aftrap verschijnt. Charif Esadik is voor hem in de kleedkamer achtergebleven. Maar eigenlijk is ook half Huizen in de kleedkamer achtergebleven. Ik weet niet wat er in de thee heeft gezeten, maar de op het veld verschenen Huizers komen niet eens de middenlijn meer over. En terwijl ik dit schrijf, kijk ik op om de bal zomaar achter Willemse binnen te zien schieten. Een boogbal over onze doelman heen en een intikker voor… U raadt het al: Nigel van Zelst… Even stille hoop op een afkeuring, maar arbiter Nefkens wijst naar de middenstip en niet voor een overtreding. En dus floept de 1-1 op het scorebord en vrezen we inmiddels een pittig middagje. Jesper van Dalen jaagt de bal dan nog maar eens vlak naast de goal van Willemse en een afstandspegel van Gilbert Ilaria heeft nog wat meer ruimte nodig. Maar de druk is onmiskenbaar. We zijn nu vijf minuten verder en nog steeds is Huizen eigenlijk niet over de middenlijn geweest. Het lijkt wel of ze lopen te slaapwandelen: het middenveld wordt volkomen overlopen, alle tweede ballen zijn voor Roda, alle duels eindigen met een Leusdenaar aan de bal.
  Het is voor coach Klein aanleiding in te grijpen. Zakaria el Biyar is net begonnen met de ramadan en lijkt nu ‘leeg’, dapper brengt Klein Thomas Müller binnen de lijnen.
  Koud in het veld springt een verdediger Müller in de rug en geeft zo even zijn ‘visitekaartje’ af. Arbiter Nefkens was echter bepaald niet op de hand van onze mannen en kende ons meer geel dan vrije trappen toe. Müller heeft even nodig voor hij verongelijkt weer aan het spel deel neemt. Een beetje meer ‘Dolberg-mentaliteit’ zou bij onze jonge spits geen kwaad kunnen.

  Nekslag
  Met net geen uur op de klok zien we dan een aanval over links. Daan Banning zet fraai voor op Mitchell van der Veer. De publiekslieveling jaagt de bal spijkerhard op de paal en opgelucht denken we adem te kunnen gaan halen, maar dan is daar als een duveltje uit een doosje die dekselse sluipschutter Nigel van Zelst die de rebound hard en hoog binnen jaagt: 2-1 en figuurlijk pakken zich de donkere wolken boven Huizen samen…
  Opnieuw een wissel. Klein moet op de bank zo ongeveer wanhopig zijn geworden van het lethargische spel van zijn ploeg en Renee Troost wordt ingebracht voor Jordey Buitenhuis. Troost gaat voorin lopen omdat Klein zich uit de thuiswedstrijd nog wist te herinneren dat Roda daar destijds veel moeite mee had. Hidde van der Veldt zakt terug naar de backplaats die Buitenhuis heeft achtergelaten.
  Veel verandert het echter niet aan het spelbeeld. Nadat Majolée nog een keer een geplaatste poging over de goal van Willemse had zien zeilen, mag Roda doorstoten over de flank. De voorzet rolt dan miraculeus tussen de benen van een sprintende verdediger door en dan heeft Jesper van Dalen een keurige stift in huis om de uitkomende Willemse kansloos te laten.
  Weer grijpt Klein in: Joshua Lo-Asioe komt in het veld voor Sebastian van Kammen en zou in die paar minuten een van de weinige lichtpuntjes uit deze wedstrijd worden: een speler waar we nog een hoop plezier aan kunnen gaan beleven!
  Maar Joshua kan in zijn eentje het tij ook niet keren uiteraard en een fraaie boogbal van Van Zelst landt op het dak van het doel. Het is uitspelen en de schade beperkt houden dat de klok slaat voor Huizen. Het ploetert en zwoegt, voetbalt deels tegen zichzelf en van enige ‘brille’ is geen sprake meer. Als deze wedstrijd een paard was, dan liet ik het arme dier inslapen…
  Nog even een stuiptrekking als een hoge bal ineens bij de tweede paal fladdert en Blaauw nog een kopkans krijgt. Hij weet de paal nog te raken en dat is op zich al een prestatie, want hij werd gedekt door een verdediger die zeker een kop groter was. Danny Benning legt dan nog een keer aan voor een vrije trap. De frustratie won het echter van het richtingsgevoel en Danny illustreerde zo treffend het Huizen dat we vandaag aan hebben zien modderen… Ilaria is dan ook nog een keer drie man te sterk af op het middenveld. Het leidt nergens meer toe, maar ook dát was illustratief voor de wanprestatie die Huizen vandaag in Leusden leverde. Een terechte overwinning voor Roda, daar was niets, maar dan ook niets aan af te dingen. En dat mag Huizen zich zeker aantrekken…

  Arnold Klein
  Meestal is Klein snel ter plekke om zijn commentaar op de wedstrijd te geven. Nu duurde het even. Als ik aangeef dat ik vooral een wilskrachtiger, gedrevener en agressiever Roda heb gezien, maar eigenlijk toch niet een beter voetballend Roda,  antwoordt hij: ‘Mwoah, laat ik het zo zeggen: we hebben Roda de eerste helft gewoon de bal gegeven en scoren we uit de eerste de beste aanval. Daarna waren zij wel voetballend beter, vond ik, maar hebben ze niet echt veel weten te creëren de eerste helft. Niet dat wij nou zo goed stonden, want we hadden heel veel moeite met hun lopende mensen. De goede vorm die we de afgelopen weken hebben getoond die begint bij een stukje instelling, bij een stuk strijd. En dat ontbrak vandaag. Niet alleen op het middenveld, je moet het met elkaar dan gewoon goed neerzetten, voor elkaar bereid zijn om te lopen. De eerste helft werkte dat niet en hadden we geen idee hoe we ze moesten oppakken en dan kom je dus overal een stap tekort. Dan lijkt het vaak of de mannen niet ‘willen’, maar vandaag ontbrak er écht een stuk strijd en beleving: er zat totaal geen agressie in. Eigenlijk verlies je de wedstrijd in de twee helft en kijk je na twintig minuten al tegen een 3-1 achterstand aan en lieten we ons eigenlijk heel makkelijk afslachten. Die eerste goal ook: die speler is bij een inworp gewoon doortastender, tikt de bal over de keeper heen en die spits heeft ‘m maar voor het intikken. De beleving en strijd die we tegen SDO nog aan de dag legden, die was er vandaag niet…”
  Heerste er misschien iets van berusting dat de competitie ‘klaar’ is? We komen niet meer voor PD in aanmerking en hebben eigenlijk alleen de bekerfinale nog als kers op de taart…
  Als dat zo is, dan vind ik dat een schande! Je speelt wel voor sv Huizen en ik vind dat je vandaag een schande hebt laten zien aan je supporters, dus als dat zo is, dan keur ik dat zeker niet goed en ga ik vrezen voor de laatste wedstrijden…
  Tja, die derde periode, daarvoor had je dan nog drie keer op rij moeten winnen en dat is ons deze hele competitie nog niet gelukt. Dus daar hield ik niet echt rekening mee. Maar waar ik wel ontzettend pissig over ben is dat we hiermee de goede fase waarin we zaten laten onderbreken, dat we als makke schapen naar de slachtbank liepen.
  Ik bracht Thomas Müller voor Zakaria. Zakaria is momenteel bezig met de ramadan en hij zat ook niet lekker in de wedstrijd. Daarom bracht ik Müller in de hoop dat het daardoor wat makkelijker werd om alles weer wat aan elkaar te koppelen. We wisten nog van de thuiswedstrijd dat ze heel veel moeite hadden met Troost in de spits, dus ook Troost gebracht om fysiek daar nog wat te kunnen doorbreken misschien, Hidde naar rechtsback om dáár mogelijk nog wat verschil te kunnen maken, maar wat ik ook probeerde het zat er vandaag gewoon niet in…”
  Ik zou ook eigenlijk niet weten wie ik strak nog even voor een interviewtje zou moeten vragen. Eigenlijk heb ik vandaag bijna geen voldoendes uit kunnen delen…
  “Nee, ik zou het ook zo 1-2-3 niet weten. Dennis misschien die in zijn taak bleef spelen…”
  Ook van een Dennis vroeg ik me de tweede helft op een gegeven moment af of hij überhaupt nog wel meedeed!
  “Tja, dat is natuurlijk met jonge jongens: als het loopt dan zie je ze mooie acties maken, maar als het niet loopt dan zie je ze dus niet…
  Nee, ik kan er vandaag ook weinig positiefs uithalen. Het was gewoon het totale niet uitvoeren van het plan. Daar komt het eigenlijk gewoon op neer, het niet op kunnen brengen te doen wat er van ze gevraagd wordt... Je mág verliezen, maar niet op deze manier! Dat heb ik ze zojuist onomwonden duidelijk gemaakt en ik hoop dat de boodschap duidelijk is geweest!”

  Aanvoerder Wouter Bonke
  Dan kom je straks thuis en vraagt je vriendin: ‘En? Hoe ging het?’ En wat ga jij dan antwoorden?...
  “Dan antwoord ik dat we als een stel kinderen op een speelplein hebben gespeeld. Het was niet zoals het zou moeten in ieder geval. Daarmee is nu de competitie wel klaar, hè… “ klinkt het chagrijnig. “Als je vandaag had gewonnen, dan had je daar nog enige kans op gehad, en nu speel je dan twee wedstrijden voor ‘niks’ eigenlijk, voor de eer… We straalden het vandaag echt niet uit dat we nog ergens voor gingen. Ik vond dus wél dat Roda beter voetbalde. Onze goal was inderdaad wel een mooie goal, maar we kwamen in de eerste helft al veel tekort. We konden dat nog een beetje verbloemen met die 0-1 voorsprong, maar ik vond toen ook al dat we continue achter de bal aan liepen en dat Roda het een stuk beter dan wij voor elkaar hadden. Drie minuten na de rust scoorden ze de gelijkmaker al meteen uit een situatie waar we al vaker tegenaan zijn gelopen en waar we maar niet van leren. Da’s hartstikke zonde! Bij zo’n inworp moet er altijd een mannetje voor staan zodat hij ‘m niet zo in zijn voeten gegooid kan krijgen! En dan sta je dus binnen een kwartier na rust met 3-1 achter en konden wij verder geen enkele aanspraak maken op ‘meer’. We verloren dus volkomen terecht… Roda heeft best een leuk voetballende ploeg, voetballend gezien zelfs een van de betere ploegen in deze competitie. Ze proberen er met een idee uit te komen en daar hadden wij vandaag dus totaal geen antwoord op. Het was niet alleen die spits, het waren ook die andere spitsen en het middenveld, daar zit gewoon veel beweging in en als je dan niet in de duels weet te komen dan loop je daar dus de hele tijd gewoon alleen maar achteraan.
  Ja, het is een hele rare competitie dat zo’n ploeg voorafgaand aan deze wedstrijd dus gewoon een punt onder ons staat. Als ik zie dat een BOL dan vierde staat – een ploeg waar wij dan weer twee keer redelijk eenvoudig overheen zijn gelopen – dan vraag je je af hoe dat kan. Dan kan je dat wel vreemd vinden, maar wij staan dus gewoon onderaan de middenmoot, dus eigenlijk mogen we er ook niet teveel van zeggen zoals we hier staan.
  Maar goed, we staan boven de rode streep en blijft dit relatief zonder gevolgen, maar het is gewoon jammer dat dit de resultaten van de afgelopen weken wat teniet doet. We zaten lekker in een flow met goede potten en door in de beker natuurlijk, daar werpt deze wedstrijd toch wel weer een behoorlijke smet op. Het gevoel was na de afgelopen weken goed en we hadden er ook alle vertrouwen in voor vandaag, maar ja….Zucht…”

  Aron Klaassen
  Omdat strijdlust en werklust vandaag hot topics waren en ik eigenlijk geen échte uitblinkers bij Huizen kon aanwijzen, neem ik mijn toevlucht dan toch maar weer naar een speler van wie je veel kunt zeggen, maar niet dat hij verzaakt qua inzet…
  “Van begin af aan werden we op onze eigen helft teruggedrongen. We scoorden wel de 0-1, maar verder hebben we veel te weinig gedaan. Voor mijn gevoel hebben de bal nog geen vier keer achter elkaar in bezit weten te  houden. Vooral via de zijkanten kwamen ze gevaarlijk door zonder overigens tot erg veel kansen te komen. In de eerste minuten kregen ze een goede kans, maar verder waren ze niet gevaarlijk die eerste helft.
  De tweede helft valt dan die gelijkmaker – voor ons een beetje ongelukkig de manier waarop. Daarna zakte het als een kaartenhuis in elkaar… We kwamen overal steeds net een stapje te laat en dan kom je dus niet in de duels en dan lijkt het alsof je er niets aan doet. Dat probeer je wel, maar het lukt dan gewoon niet. Ik geef inderdaad altijd alles in een wedstrijd, want ik wil gewoon ook altijd winnen. Maar ik was vandaag ook zeker niet goed. Ik denk inderdaad dat er vandaag geen uitblinker bij ons was aan te wijzen. Maar ik denk dat iedereen er wel alles aan doet, hoor. Bij de een oogt het misschien wat ander dan bij de ander, maar het was gewoon een collectief falen vandaag…”

  Apenstaartjes kijk op de zaak
  Het is in Aron te prijzen dat hij zijn ploegmaten niet af wil vallen, maar ik denk dat er bij een aantal vandaag zeker het ‘heilig vuur’ ontbrak. Je maakt mij niet wijs dat dit Roda ’46 een ploeg was waar tegen we zo door het ijs moesten zakken. Ik heb andere Huizens gezien, strijdlustiger Huizens, Huizens die de duels in gingen met de ultieme wil om er als winnaar uit tevoorschijn te komen. Ik zag vandaag die mentaliteit bij te weinig mensen: bij Benning, Klaassen en Jeroen Lamme. Verder sjokte de ploeg wat moedeloos en verloren over het veld en was er geen moment te zien dat er nog ergens om gespeeld werd. Natuurlijk: het was een zwaar en teleurstellend seizoen. We hebben ons gehandhaafd en aan de vrije val van de afgelopen seizoenen lijkt voorlopig weer even een einde te zijn gekomen. De pijp lijkt dan ook voor een aantal spelers ‘leeg’.
  Ik hoop dat die pijp toch weer even gevuld kan worden voor de finale van de beker. Een prijs die dit verloren seizoen nog enige glans kan geven en een mooi afscheid voor de spelers die ons gaan verlaten. Volgende week komt CSW op de Wolfskamer op bezoek en als laatste competitiewedstrijd kunnen we nog een rol van betekenis spelen in de titelstrijd. Uiteraard niet voor onszelf, maar we kunnen in Amsterdam tegen titelkandidaat AFC nog één keer laten zien dat Huizen een tegenstander is om rekening mee te houden…
  Volgende week CSW dus, de laatste thuiswedstrijd van Benning, Vente, Bonke, Troost, El Biyar, Buitenhuis, Klaassen en niet te vergeten onze cult-held Wilco Mackaay. Reden genoeg om ook die laatste thuiswedstrijd nog een keer volle bak te gaan, als afscheidscadeau voor de vertrekkende spelers, maar zeker ook voor die hondstrouwe harde kern van supporters die er toch ook vandaag weer bij waren. Het moet kunnen. Vandaag hebben jullie een vrije dag genomen, dus volgende week verwacht ik weer een scherp en sterk Huizen dat CSW het vuur na aan de schenen zal leggen!

  Roda

  Roda '46 - Huizen 3-1 (0-1)

  Scoreverloop:

  8. 0-1  Hidde van der Veldt
  48. 1-1 Nigel van Zelst
  58. 2-1 Nigel van Zelst
  66 3-1 Jesper van Dalen

  Opstelling Roda ’46:
  Arne Heneweer, Guido den Daas, David Korankye (78. Niels van Ancum), Menno Majoléé (72. Jasper van Dijk), Mitchel van der Veer, Nigel van Zelst, Freek van Belzen, Daan Banning, Gilbert Ilaria, Jesper van Dalen, Charif Eskadik (46. Maties van Heesbeen)

  Opstelling sv Huizen:
  Brian Willemse, Danny Benning, Wouter Bonke, Zakaria el Biyar (54. Thomas Müller), Sebastian van Kammen (74. Joshua Lo Asioe), Jordey Buitenhuis (64. Renee Troost), Aron Klaassen, Hidde van der Veldt, Dennis Lamme, Jeroen Lamme, Olivier Blaauw