Zalmkado Huizerkaas BC Zuyderzee Slokker IT Services MECO groep
 • Lid worden
 • Webshop
 • Businessclub
 •  

  Wedstrijdverslagen

  Regelmatig: Huizen – Sliedrecht: 5 – 0

  Gepubliceerd op:

  Nerveus!

  Sliedrecht, de nummer drie van de ranglijst komt op bezoek. Huizen heeft nog vier punten nodig uit drie resterende wedstrijden, waaronder dus ook nog de derby aan de andere kant van het hek. Uit werd het in Sliedrecht 2 – 2 in een wedstrijd zonder publiek. Wel twee keer op voorsprong, maar uiteindelijk toch met een klein katertje de bus weer in.
  Gelukkig heb ik wel goed kunnen slapen, maar de hele ochtend drentel ik wel gespannen heen en weer tussen tuin en woning. Meerdere malen overweeg ik dan maar héél vroeg op de fiets te springen, maar gelukkig weet ik dat tot half één te rekken. Fietssleutel vergeten, tas controleren, telefoon vergeten, tas controleren, portemonnee vergeten en dan toch eindelijk op de fiets richting Wolfskamer. 67 Jaar en dan nog zo gespannen voor een voetbalwedstrijdje…
  Heerlijk voetbalweertje! Niet te koud, niet te warm, perfecte omstandigheden voor een topper!

  (foto's: Casper Bunschoten)

  Ik fiets achter de bus van Sliedrecht aan het sportpark op. Het centrale hek is gesloten en ik weet helaas niemand te bereiken om het even voor onze gasten te openen. Is de psychologische oorlogsvoering hier dus al begonnen?
  Ontspannen komen onze mannen uit de wedstrijdbespreking de trap van het dakterras af. Ik ben verdorie nerveuzer dan zij!
  Het bestuur van Sliedrecht heeft er blijkbaar een hard hoofd in en heeft zich om hen moverende redenen laten excuseren. Assistent trainer Jean-Philip Becht neemt de honneurs dan maar even waar. Van hem leer ik dat de naar Achilles Veen vertrekkende Dennis van der Steen op zal worden gevolgd door Marco Verbeek afkomstig van het Gorkumse GJS. Ook verneem ik dat de Sliedrechters voor volgend seizoen een compleet ander team in de wei willen zetten met zo’n acht of negen nieuwe spelers. “Nee, dat geeft geen onrust in de ploeg,” verklaart Becht desgevraagd. “Alle spelers die weg moeten zijn inmiddels weer ‘onder dak’…”
  Bij Huizen begint vandaag ‘Boter’ weer in de basis. Verder ze ik alle bekende namen weer op het formulier staan en de opstelling kent dan verder ook geen verrassingen.
  Wel een onaangename verrassing als ik bij mijn schrijftafeltje kom. Twee jongedames hebben zich er genesteld en spelend met waterpistooltjes is mijn schrijftafeltje één grote kliederboel. Ik foeter de meiden uit en er kan gelukkig wel een benepen ‘Sorry…’ van af. Er is blijkbaar toch iets van opvoeding blijven hangen bij de dames. Nu nog even wat aandacht voor het onderdeel ‘begrijpend lezen’, want het bord met ‘GERESERVEERD PERS’ was ze klaarblijkelijk volledig ontgaan. Gelukkig heb ik in de tas van Okkie Trooi (voor de ouderen onder ons) ook een handdoekje zitten voor dit soort gelegenheden en het is tenslotte maar water, maar mijn toch al zo gespannen gemoed wordt er bepaald niet beter van.
  Voor een potentiële kampioenswedstrijd vind ik de belangstelling magertjes. De tribune ter linkerzijde van mij vertoont meer lege dan bezette plekken. ‘De rest schuift pas aan als de tap open gaat voor het feest,’ schamper ik in mezelf.
  Speaker Klaas Vos worstelt met een onwillige microfoon. Blijkbaar niet helemaal op de hoogte van het fenomeen ‘rondzingen’ heeft hij de deur van zijn radiohokje open laten staan. Gevat merkt hij op dat hij het niet is die zingt, maar de microfoon… Als ik met handen en voeten duidelijk heb gemaakt hoe dit euvel op te lossen kan hij dan gelukkig verder ongestoord zijn verhaal doen.
  De pupilstertjes van de week laten zien waarom we en krachtige meidenafdeling zouden moeten hebben en scoren keurig achter doelman Mathijs Donatz. En dan kunnen we dan eindelijk aan de gang! Hals und Beinbruch!

  Er op en er over!

  Huizen ‘spat’ uit de startblokken. Frank van den Bosch lanceert met een crosspass Hidde van der Veldt die als een wervelwind langs zijn verdediger stuift. Zijn voorzet dwarrelt echter over en achter de goal van Donatz, maar de bedoelingen van Huizen zijn zonneklaar!
  Meteen daarna jaagt Theo Visser de bal bij Donatz voorlangs, na een goede actie van Felitciano Zschusschen die de bal herovert bij een Sliedrechter poging uit te verdedigen. Hij zoekt een gaatje om uit te kunnen halen, maar het is te druk en dus gaat de bal naar Visser die snel moet handelen.
  Er gebeurt genoeg en we zitten allemaal op het puntje van ons kuipstoeltje. Joshua Lo-Asioe loopt tegen de schouder op – of wordt even opgevangen – door Robby van de Wetering. Even de wonderspons in de nek en dan kan Joshua gelukkig weer verder. Diezelfde Lo-Asioe probeert dan met een hakbal Donatz te verschalken als Tim van Stek bij een snelle aanval van Tim Boterenbrood en Hidde van der Veldt een corner moet weggeven. Frank van den Bosch neemt ‘m ‘kort’ en de bal komt in de drukte voor de voeten van Theo Visser die gretig uithaalt. De bal smoort en dan probeert Joshua dus zijn kunststukje dat echter door Donatz door een woud van benen met de voeten gepareerd wordt.
  Ook Sliedrecht komt hier om te voetballen en de bezoekers zoeken waar het kan dan ook de aanval. Onze defensie is echter alert en weet de Sliedrechter pogingen nagenoeg allemaal te neutraliseren voor doelman Hensen er aan te pas moet komen. Weinig weggeven, heet dat. Dennis Verhoef komt nog het dichtst bij in de buurt als een voorzet op de rand van het strafschopgebied hem tot een uithaal verleidt. De defensie is echter paraat en beide spelers gaan voor de bal. De Huizer verdediger wint en Verhoef gaat neer en blijft geblesseerd liggen. Huizen zet meteen weer de tegenaanval in en Felitciano Zschusschen wordt diep gestuurd. Donatz komt geagiteerd zijn goal uit stormen omdat arbiter Vink niet floot en rost de bal weg voor Zschusschen er de benen aan waagt.
  Tien minuten gespeeld en dan is Zschusschen betrokken bij een scrimmage bij de paal. De bal spat omhoog en Donatz mag nu arbiter Vink dankbaar zijn dat hij de doelman in bescherming neemt en de kans wegfluit wegens ‘aanvallen van de keeper’.

  Dubbel Bingo!

  Visser en Lo-Asioe vormen een ware plaag voor de Sliedrechters. Maar zeker ook Frank van den Bosch had er vandaag zichtbaar ‘zin an’. Onze kleine pitbull jaagt richting strafschopgebied en wordt dan op de rand van het strafschopgebied gevloerd. Er binnen of er buiten? Arbiter Vink overlegt even met zijn grensrechter en de bal gaat op de rand van de zestien. Captain Bas van Stokkom is er inmiddels bij gaan zitten en ondanks de verzorging is duidelijk dat hij de wedstrijd niet zal kunnen voortzetten. De aanvoerdersband gaat om de arm van doelman Donatz en Marciano Simonis mag nu al zijn opwachting maken in de ploeg van Dennis van der Steen.
  Wat rest is de vrije trap. Zowel Visser als Anouar Aktaou zetten zich achter de bal. Het is verwarrend voor de defensie, want beiden staan bekend om hun zuivere traptechniek. Twee gelijktijdige aanlopen en dan haalt Anouar Aktaou de trekker over! Feilloos ploft de bal achter de verbouwereerd toekijkende Donatz. Geen schijn van kans voor de kersverse aanvoerder en Huizen pakt binnen het kwartier al de voorsprong waar het zo nadrukkelijk op aan het jagen was: 1 – 0. En dat was zeker een zucht van verlichting die er over de tribune rolde – van mij in ieder geval!
  Even wat onzekerheid achterin als Boterenbrood met een doffe dreun wil ruimen, maar de bal volkomen verkeerd op de voet krijgt. Gelukkig is Hensen paraat en mag de bal gewoon vangen. Eigenlijk was dit nog de gevaarlijkste doelpoging waar hij het hoofd aan te bieden had.
  Even wat rommelig voetbal waarbij de bal beurtelings door Boterenbrood, Jeroen Lamme en de Sliedrechter Luciano van Harlingen over de zijlijn wordt gewerkt.
  Dan moet Chris Boom een corner weggeven als Visser er weer als een speer tussenuit trekt. Visser weet de bal voor de achterlijn binnen  te houden en zet strak voor. De corner wordt wederom ‘kort’ genomen door Anouar Aktaou en voorzet belandt op de krullenbol van Joshua Lo-Asioe die deze keer niet direct het doel zoekt, maar Hidde van der Veldt vindt die van een meter of twee de bal maar voor het intikken heeft: 2 – 0 en mijn geluk kan niet op daar achter mijn schoon gepoetste schrijftafeltje.

  Doordrukken?

  Nu is het een kwestie van doordrukken. Het verlies van Van Stokkom, de twee treffers en het dominante voetbal van Huizen laat zijn sporen achter bij de Sliedrechters. Weer glijdt Van den Bosch onstuitbaar langs zijn tegenstanders. De voorzet is goed al glijdt de bal net voor de invliegende Theo Visser langs. De bal wordt aan de andere kant opgevangen door Felitciano Zschusschen die echter meteen Roy van ’t Hoog op de schoen gekleefd heeft en die de bal buiten weet te spelen voor Felitciano er zijn snode plannen mee ten uitvoer heeft kunnen leggen. Uit de inworp weet Huizen een corner te forceren die door Visser hard voor wordt gebracht. Eerst is daar Jeroen Lamme die de bal met de hak schampt en vervolgens ziet hoe Joshua Lo-Asioe bij de tweede paal maar net onder de bal doorgaat.
  Sliedrecht ‘verstopt’ zich niet, graaft zich niet in. Rodney Huygen heeft dan de pech dat Sergae Kogeldans vandaag weer in een ongenaakbare vorm stak en Huygen ziet dan ook zijn counterpoging door een geweldige ingreep van onze kleine mannetjesputter in rook opgaan.
  Weer gaat Frank van den Bosch er vandoor en opnieuw moeten de Sliedrechters aan de noodrem gaan hangen. Arbiter Vink geeft echter voordeel als de bal voor de voeten van Felitciano Zschusschen valt die uithaalt en spijkerhard op de kruising pegelt. Even wat discussie of er dan nog sprake is van ‘voordeel’ en of er niet een kaart getrokken moest worden, maar arbiter Vink houdt het bij een gesprekje met Arnold Klein.
  Hensen blijft kalm als een vreemde carambole de bal bij Niels Nieuwsteeg brengt en vangt diens inzet simpel weg.
  Geel voor Dennis Lamme die er wat te stevig ingaat bij Huygen. Op zich een terechte prent, maar Vink had zich bij de diverse aanslagen op onder meer Van den Bosch toch wel wat vergevingsgezind opgesteld en de kaart wekt dan ook wat onbegrip en wrevel op de tribune.
  Nog een scrimmage voor het heiligdom van Jaime Hensen. Niels Nieuwesteeg weet er een corner uit te slepen die kort wordt genomen. De voorzet komt en Chris Boom loopt in op de bal. De inzet wordt stevig geblokt en Boom moet even trekkebenend zien dat hij weer op eigen helft komt.
  Een uitbraak aan de andere kant, opnieuw van die sterk spelende Frank van den Bosch. De tackles zijn scherp, maar Frank blijft knap op de been. En dan zet hij struikelend Joshua Lo-Asioe alleen voor Donatz. Joshua bedenkt zich niet en haalt verwoestend uit. Donatz heeft zijn doel echter verkleind en met meer geluk dan wijsheid voelt hij de bal tegen zich aan spatten. Een honderd procents kans, maar die honderd procent blijkt in de praktijk blijkbaar toch nog wel eens wat lager uit te kunnen vallen.
  Een fraai stukje techniek bij Zschusschen die de bal knap onder controle brengt en meteen een voortzetting in huis heeft die Hidde van der Veldt in actie zet. Via Donatz en de lat levert dat opnieuw een corner voor Huizen op. Jeroen Lamme knikt de bal echter rakelings langs de verkeerde kant van de lat. Het wachten is nadrukkelijk op nummer drie voor Huizen…
  De rust nadert inmiddels met rasse schreden. De tijd vliegt als je lol hebt en lol hebben we zeker want het is een heerlijke eerste helft die we hier beleven!
  Visser trekt naar binnen en haalt uit. De schuiver wordt knap gekeerd door Donatz. Via via komt de bal dan weer voor de voeten van Van der Veldt die Donatz opnieuw tot een schitterende redding dwingt.

  Rust

  Nadat Dennis Lamme tot twee keer aan toe een corner wist te blokken, gaan we dus met een comfortabele 2 – 0 voorsprong  de rust in. Dat voetbal ook een feestje kan zijn werd met deze heerlijke eerste helft nog maar eens aangetoond. Twee ploegen die alle twee gewoon komen om te voetballen leverde een heerlijke open wedstrijd op waarin Huizen de bovenliggende partij was, hetgeen voor de groen-gele aanhang natuurlijk wel bijdroeg in de feestvreugde.
  Hoewel weinig tot niets werd weggeven, is de 2 – 0 natuurlijk nog geen ‘veilige’ stand. Een aansluitingstreffer via een ongelukkige penalty of mistrap blijft natuurlijk op de loer liggen, zeker tegen een ploeg als Sliedrecht die de aanval niet schuwt.
  Inmiddels roept Klaas Vos mistroostig om dat De Zuidvogels op de valreep in Montfoort ook op voorsprong zijn gekomen en dat is een kleine domper op de feestvreugde. Maar goed: we hebben nog een halve wedstrijd te gaan en er kan daarin nog van alles gebeuren. Afwachten en nagelbijten dus…

  Doffe dreun

  Van der Steen grijpt rigoureus in en brengt drie wissels: Justin Beemsterboer komt Tim van Stek aflossen, Danny van Laarhoven vervangt Niels Nieuwesteeg en Mike van Kraaij neemt de plaats in van Rodney Huijgen.
  Zo hoopt van der Steen de bakens te verzetten en meteen gaat Justin Beemsterboer met veel misbaar neer. Iedereen inclusief arbiter Vink ziet dat er weinig tot niets aan de hand is en Beemsterboer is duidelijk met de opdracht het veld ingestuurd om ‘oorlog’ te gaan maken.
  Frank van den Bosch laat zich daar niet door van de wijs brengen en met een heerlijke actie zet hij zijn tegenstander te kijk om vervolgens met een afgemeten voorzet de invliegend Joshua Lo-Asioe te bedienen die de bal voor de derde keer met een doffe dreun achter de kansloze Donatz in het net plant! 3 – 0, En Dennis van der Steen kan daarmee zijn herstelplannen wel weer de prullenbak in mikken: hier valt voor Sliedrecht geen eer meer aan te behalen. Op dit ontketende Huizen staat geen maat. Als hij een handdoek bij de hand had gehad, dan had hij die nu geworpen…
  Een huzarenstukje van Theo Visser als hij bij een uitval op een blocktacle loopt die hem zo ongeveer een halve salto doet maken. Vallend weet Theo echter Hidde van der Veldt weg te sturen als de bal opnieuw in zijn buurt komt. Helaas wordt deze actie afgevlagd en afgefloten voor buitenspel, want de actie van Visser had zonder meer een doelpunt verdiend.
  Toch weer even werk voor Hensen als Van Laarhoven de bal voorzet op Beemsterboer. Via het blok spat de bal omhoog en Hensen blijft de situatie meester door de bal weg te vangen voor er verdere schade kan ontstaan.
  Huizen blijft heerlijk combinerend de aanval zoeken: Visser, Zschusschen, wéér Visser en wéér Zschusschen bezorgen de bal bij Lo-Asioe die goed voorzet. Voor de goal is duikt dan Visser op die zijn kopbal echter in handen van die sterke doelman Donatz ziet eindigen.
  Na een lange bal op Felitciano Zschusschen denkt onze spits doelman Donatz te kunnen verschalken. Zijn inzet van ver mist echter alles dat een dergelijke poging nodig heeft om succesvol te kunnen worden: kracht, richting, hoogte… Wéér laat Huizen een goede kans liggen om Sliedrecht nog verder op de pijnbank te leggen.

  Pijnbank

  Het zou de laatste actie van Zschusschen zijn, want hij wordt vervangen door Lennart Dubbeldam. Inmiddels is ‘Zuid’ op 0 – 2 gekomen en lijkt het titelfeestje nu toch echt nog even de ijskast in te moeten.
  Een prachtige loopactie van Hidde van der Veldt – die weer een puike wedstrijd speelde – en een perfecte pass van Dennis Lamme. Hidde is echter teveel naar de buitenkant gedreven en ook deze fraaie voetballende actie krijgt daarmee niet de beloning die hij verdiend had.
  Maar Huizen heeft ‘The Jazz’ en het blijft genieten. Timo Vos komt binnen de lijnen voor de uitblinkende Van den Bosch.
  Even schrik as arbiter Vink zich moet laten verzorgen aan de knie. Voor de wedstrijd had Vink me al toevertrouwd dat hij wat knieproblemen had gehad die hem vier maanden aan de kant hadden gehouden. Het zal toch niet dat we ook deze wedstrijd straks uit zullen moeten gaan spelen?
  Gelukkig kan Vink verder en amper drie minuten in het veld wordt de snelle Vos weggestuurd door Hidde van der Veldt. Oog in oog met de uitkomende Donatz zoekt hij als een doorgewinterde spits zijn hoek uit en schuift de 4 – 0 binnen!
  Ik denk dat het voor Dennis van der Steen een soort gooien van de handdoek was, want hij brengt meteen Coen van der Waal voor Dennis Verhoef.
  Ook Arnold Klein trekt een blik wissels open: Laurens Kooij komt binnen de lijnen voor Hidde van der Veldt, Remco Helms komt Anouar Aktaou aflossen en de traditionele wissel op de rechtsbackplek kost Tim Boterenbrood weer zijn stekkie ten faveure van Tristen Kroeze. Het is heerlijk een bank te hebben die zo dicht tegen de basiself aan zit qua niveau.
  Het is in Sliedrecht te prijzen dat men blééf voetballen. Simonis en kort daarop Akram Chentouf laten even twee heerlijke staaltjes voetbal zien. Het levert aanvankelijk slechts een inworp op. Dan wordt de bal door Van de Wetering ingebracht en ziet Beemsterboer dat zijn kopbal de juiste richting mist.
  Ook Laurens Kooij lijkt op weg naar een treffer. Opnieuw moet de noodrem er aan te pas komen. Even buitende zestien zet Visser zich nu alleen achter de bal. De bal komt voor en lijkt een eenvoudige prooi voor Donatz te gaan worden. Maar deze prima doelman moet lossen en gretig –alsof hij op zoek was naar de openingstreffer – is daar Joshua Lo-Asioe om de bal voor de vijfde keer achter Donatz te werken. Sliedrecht wist dus uiteindelijk toch niet echt te ontkomen aan die pijnbank…
  Nog een afzwaaier van Kroeze en een mislukte omhaal van Visser en dan blaast Vink ons weer drie punten dichter bij de titel…

  Arnold Klein

  Ik denk dat de enige teleurstelling van vandaag is dat je nog niet met de kampioensschaal boven je hoofd staat te zwaaien…
  “Haha, ja ik had wel gehoopt op vandaag, al verwachtte ik niet zo heel veel van Montfoort. Die maken wel veel kabaal, maar voor de rest laten ze op het veld niet zo heel veel zien. Maar goed, wij moesten vandaag gewoon alleen naar onszelf kijken en ons ding doen. En we hebben getracht Sliedrecht pijn te doen waar we ze pijn zouden kunnen doen. Als je de eerste helft bekijkt, dan is de 2 – 0 nog maar een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen in die eerste helft.
  Net als vorige week WNC was ook dit een ploeg die net als wij graag wil voetballen en dan krijg je voetbal tegen voetbal en dat resulteert gewoon in aantrekkelijke wedstrijden. Dan gaat het erom welk ploeg het beste, het sterkste, ‘staat’. Daarin worden we gewoon geruggesteund door een snelle goal binnen het kwartier en daarna zie je hoe de spelvreugde van de ploeg afstraalt…”
  Af stráált? Af spat!...
  “Ja, spat! Dan doe je jezelf eigenlijk tekort als je met de rust dan nog maar 2 – 0 voorstaat…”
  Kan je eigenlijk nog wel spreken van ‘jezelf tekort doen’ als je zo overtuigend voor staat tegen nummer drie van de ranglijst?
  “Als je 2 – 0 voor staat met rust, dan loop je toch maar weer zo tegen een aansluitingstreffer aan en kan zo’n wedstrijd een heel andere wending nemen.
  We hadden in de rust afgesproken op dezelfde voet verder te gaan. Heel even moesten we die draad weer oppakken, maar dan maken we die fantastische derde goal uit een uitmuntende actie van Frank van den Bosch, daar kan je eigenlijk alleen maar van genieten. Het meest heb ik eigenlijk nog genoten van de manier waarop wij stonden. Als je dat vergelijkt met een week of drie, vier geleden en als je nu ziet hoe we tegen WNC en nu weer tegen Sliedrecht staan, dan zie ik ons nu heel erg goed staan en daar wil ik de ploeg dan ook vooral voor complimenteren! Dat geeft de ploeg ook veel zelfvertrouwen als je merkt dat je zelf positioneel goed staat. Dan hoef je ook minder te lopen en kan je aanvallend omschakelen en kan je vanuit die omschakeling meteen gevaarlijk zijn.”
  En nu dus op naar de derby… Eén puntje is genoeg…
  “Ja, maar daar gaan we niet op spelen, maar dat zit helemaal niet in onze ploeg. We gaan ook dáár gewoon weer voor een overwinning het veld op!”

  Dennis van der Steen

  Dennis is een beetje een voetbalvrindje van me geworden door de jaren heen. Via de beloften en nu dan Sliedrecht hebben we met enige regelmaat contact gehad. En dus laat ik ook Dennis even zijn visie op deze wedstrijd geven.
  Jij zult met heel andere verwachtingen hierheen gereden zijn…
  “Nou ja, in ieder geval wel dat we er meer een wedstrijd van zouden kunnen maken! We wisten natuurlijk allemaal wel dat Huizen erg sterk is, als je maar één keer verliest dan ben je gewoon moeilijk te kloppen. Toen mijn aanvoerder er geblesseerd af moest wist ik dat het lastig zou gaan worden, dat is toch iemand waar we defensief op leunen. Maar laten we er duidelijk over zijn: Huizen heeft gewoon in iedere linie betere voetballers lopen!”
  Jullie vielen me hel eerlijk gezegd een beetje tegen… Ik had meer tegenstand van jullie verwacht…
  “Nou, dat wil ik omdraaien: ik denk dat wij ons normale niveau wel hebben gehaald, maar dat we gewoon zijn afgeschminkt door Huizen! Huizen speelde prima, wij kregen er gewoon geen grip op! We wilden hier inderdaad wel gewoon voetballen. Ingraven zit niet in onze aard. We hebben wel wat aanpassingen vooraf gedaan. We weten gewoon dat er iemand op Visser moest staan, dus daar ben je zo al een man op ‘kwijt’. Dan het loopvermogen van Joshua Lo-Asioe, als je twee van die mannen rond hebt lopen, dan moet je daar wat op zien te sleutelen. En dan heb ik het nog niet eens over die Dennis Lamme ­– een fantastische voetballer. Huizen had het middenveld gewoon helemaal in hun grip en als je dan als team ook nog beter ‘staat’, dan heb je al de helft gewonnen. Wij hebben gewoon niet de kwaliteit in huis om het dit Huizen lastig te kunnen maken.”
  Knapte er ook wat mentaal bij jullie na de 2 – 0?
  “Tja, als je nog aanknopingspunten had gehad om er nog wat van te maken, maar als je constant tegen een muur aanloopt, dan zakt de moed je in de schoenen. Huizen was duidelijk beter en we voelden dat we tegen dit Huizen gewoon tekort kwamen. Iedereen was het er na afloop dan ook over eens dat we terecht hebben verloren!
  Ik ben blij dat we redelijk fit zijn gebleven op Van Stokkom na dan. Volgende week hebben we weer een belangrijke wedstrijd voor de periode. We staan nu drie punten voor op Almkerk en WNC en die moeten we volgende week veilig stellen!”

  Joshua Lo-Asioe

  Naast het feit dat ik wekelijks van zijn spel geniet, was hij toch met zijn twee goals weer bepalend voor dit Huizen.
  “Hoe gaat het met je?” glundert Joshua als hij als volleerd discjockey de muziek voor zijn feestende maten heeft aangeslingerd.
  Dankzij jou fantastisch! Maar ik geniet eigenlijk elke week wel van je!
  “Dát vind ik leuk om te horen!
  Ja, het waren échte Lo-Asioe-goals. Bij die eerste alle credits wel naar Frank (Van den Bosch, Red.) dat hij ‘m eerst door de benen van die verdediger speelt. Hij kijkt op en ziet mij staan en ik krijg de bal echt op een presenteerblaadje! Ik hoefde er alleen mijn voet maar tegenaan te zetten.”
  Die tweede vond ik écht Josh! Gewoon er op rekenen dat die keeper ‘m los zou laten, en dat terwijl die keeper toch bepaald niet zwak was en verder een puike wedstrijd keepte!
  “Ik had met Theo afgesproken dat we gewoon altijd door zouden lopen op dit soort ballen. En je ziet hoe het gaat als je doorloopt. Het was zeker een voortreffelijke keeper en er was inderdaad geen aanleiding om te verwachten dat hij de bal los zou laten. Het was voor ons gewoon een gelukje!”
  Jullie kwamen ontspannen de bespreking uit. En ik stond stijf van de zenuwen! Waren jullie niet gespannen?
  “Ik denk dat we er allemaal gewoon heel veel zin in hebben. Daarbij hebben we het natuurlijk allemaal in eigen hand. We spelen gewoon met zoveel lol en plezier en daardoor kunnen we gewoon vrijuit voetballen. Al had ik eerlijk gezegd van tevoren niet gedacht dat we déze uitslag neer zouden gaan zetten! Ze staan tenslotte niet voor niets derde. Ik denk dat Jaime Hensen één of twee reddingen heeft moeten verrichten en verder hebben ze geen kans gehad. We hebben er ook zoveel zin in en we staan met zijn allen ook zo goed, we weten wat we van elkaar kunnen verwachten, het is gewoon een voorrecht om in dit team te mogen spelen!”

  Melvin Vink

  In de bestuurskamer spreek ik na afloop even kort met arbiter Melvin Vink.
  Ik verwachtte een moeilijker wedstrijd…
  “Het is altijd even inschatten hoe beide team erin staan, maar Huizen pakte de eerste helft meteen voorsprong en liet meer kwaliteiten zien. Ik denk ook dat jullie volgend seizoen terecht naar de hoofdklasse gaan als jullie volgende week de titel pakken. De tweede helft zag je ook dat Sliedrecht geen risico meer wilde nemen om nog blessures op te lopen.
  Ik heb het inderdaad niet echt moeilijk gehad, twee keer geel. Er was van beide kanten ook heel veel acceptatie en daar moet ik beide teams dan ook de complimenten voor geven.”
  Je kwam wel even in gesprek met onze trainer die aanmerkingen had, denk ik…
  “Nee, ik kwam alleen even uitleggen dat als ik een voordeelactie geef – jullie schoten de bal daarna op de lat – dat ik dan niet meer terug kan stappen naar een gele kaart. Dat is in de spelregels vorig jaar gewijzigd.”
  Ik meen me toch echt van Studio Sport te herinneren dat ik ze nog wel geel heb zien trekken na de voordeelregel…
  “Alleen als het een onbesuisde actie betreft, maar dit was het onderbreken van een veelbelovende aanval…”
  Ik schrok wel even toen je even verzorging nodig had. Weer die blessure aan de knie die opspeelde?
  “Ja, maar vreemd genoeg zat het nu aan de andere kant dan waar ik eerder mee kampte. Dus niet écht de oude blessure! Ik had in de rust al wat last, maar ik wilde deze wedstrijd gewoon uit fluiten…”

  Cees Baas

  Ook in de bestuurskamer spreek ik Cees Baas die me weet te vertellen dat we al eerder een kampioenschap op het terrein van De Zuidvogels hebben behaald.
  “Dat was in 1968,” vertelt hij. “Huizen kon toen ook kampioen worden in de uitwedstrijd tegen Zuidvogels. Het werd toen 1 – 2 voor Huizen, met doelpunten van Jan Veerman en Bennie Schubert. Het toenmalige tweede klasse, destijds het hoogste niveau van Nederland. De KNVB had besloten na de oorlog de voetbalpiramide weer van onderaf aan op te bouwen en begon met alleen een vierde klasse. Vandaaruit werd dat langzaam opgebouwd met alle volgende klassen. Huizen ging daarmee op voor het landskampioenschap en won dat in een wedstrijd tegen WHC met 2 – 0.
  Met welk Huizenteam dat jij hebt meegemaakt kun je dit Huizen vergelijken?
  “Ik denk niet dat dit team met een ander team is te vergelijken. Het beste Huizer team is voor mijn gevoel het team uit 1968, allemaal ‘eigen’ jongens. Misschien ook dat team van Roy Wesseling uit 2003. Maar je kunt het voetbal van nu niet meer vergelijken met dat van vroeger.”

  Apenstaartjes kijk op de zaak

  Als je die schaal nu niet pakt, dan pak je ‘m nooit meer!
  Eén punt heeft Huizen nog nodig om de titel te pakken. Dat het zomaar tijdens een derby plaats zou kunnen gaan vinden geeft het hele gebeuren natuurlijk een extra pikant tintje.
  Zuidvogels is uiteraard alleen al op basis van de ranglijst de lastigste tegenstander van allemaal, maar ook dorpsgenoot en concurrent. Het heeft er mede toe bijgedragen dat dit seizoen er een is die we niet licht zullen vergeten!
  Eén puntje dus. Het kán haast niet meer mis. Maar hebben we niet gekkere dingen gezien in het voetbal? Ajax dat titels verspeelde op de laatste speeldag tegen De Graafschap, het al gedegradeerde FC Dordrecht? Feit blijft dat Huizen het helemaal in eigen hand heeft en we momenteel in een blakende vorm verkeren. In deze vorm hoeft Huizen geen enkele ploeg te vrezen. Sowieso heb ik dit seizoen geen enkele ploeg gezien waar Huizen voetballend voor onder deed, zelfs niet in de enige nederlaag die onze mannen leden. Vol vertrouwen naar de andere kant van het hek, dus…
  Na afloop ontpopte Bertje Brons zich als een volwaardig spreekstalmeester bij het rad van avontuur. Ik schuif met mijn patatje even aan bij opa en oma Vos die de lootjes breeduit op tafel hebben liggen. Hartstikke trots zijn ze op kleinzoon Timo en glunderend harken ze de ene na de andere prijs binnen: genoeg Maaslander kaas voor een weeshuis, een plant, een megapak Brasil koffie.
  “Lotnummer 916!” roept Bertje in de microfoon. En wéér gaat oma Vos op pad om een prijs in ontvangst te nemen. Een fors bemeten fles wijn deze keer.


  Opa en Oma Vos en het prijzenfestival...

  “925!” Klinkt het door de volle kantine en deze keer stuurt oma gegeneerd Opa maar om weer een prijs in ontvangst te nemen. Die twee hebben hun lootjes er dubbel en dwars uitgehaald!
  Omrooper Klaas Vos pakt de hoofdprijs: een Blue Tooth speaker. Met dank uiteraard aan alle gulle prijzengevers!
  Volgende week hopen we uiteraard dit feestje in onze kantine nog eens dunnetjes over te kunnen doen als we na de wedstrijd en hopelijk met de titel op het eigen terrein terugkeren. Ik denk dat er dan weinig te vieren valt in die kantine daar aan de andere kant van het hek…

  Op- en aanmerkingen, aanvullingen en correcties als altijd van harte welkom via 

  ron apenstaartje rtpsoftware punt NL

  Gerelateerde artikelen