https://www.svhuizen.nl/puntjes-sprokkelen-huizen-wv-hedw-2-2/n4255c163
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Huizen wilde graag sportief revanche nemen voor die belabberde wedstrijd in Amsterdam. Maar dat ging moeizamer dan verwacht... Een verslag...
  puntjes-sprokkelen-huizen-wv-hedw-2-2

  Wilhelmina Vooruit - Hortus Eendracht Doet Winnen
  Hoe men zo’n clubnaam in een clublied denkt te gaan verwerken is mij een raadsel, vooropgesteld dat men daar in Amsterdam een clublied hééft, uiteraard. Een fusie van drie clubs ooit, maar wel een met een roemrucht verleden. Mijn eerste herinnering aan WV-HEDW is een foto uit de Telegraaf van hun doelman tijdens een bekerwedstrijd. Een donkere doelman, met pet. Zeker voor die tijd een unicum, want dan hebben we het over een veertig, vijftig jaar geleden. Een naam heb ik daar dan ook niet meer bij. Daarna kan ik niet zeggen dat ik verder ooit nog een prettige herinnering aan die club heb overgehouden: nederlagen, zwakke wedstrijden en sinds de vorige editie ook nog bittere koude en supporters die me letterlijk met de nek aankeken. O ja: één klinkende overwinning, maar die maakte in mijn geheugen minder indruk dan die bitterkoude decemberdag daar in Amsterdam. Wellicht dat die gevoelens meespeelden toen ik besloot zaterdagmiddag nog snel even wat te gaan werken voor ik naar de Wolfskamer zou afreizen. En dan gaat het dus subiet mis als je in de automatisering zit: die projecten lopen namelijk altijd uit…
  En dus arriveer ik maar nipt op tijd en heb geen tijd om eerst naar de bestuurskamer te gaan voor mijn voorbeschouwing. Geen tijd meer voor het doornemen van opstellingen etc. Ik zie Müller en Buitenhuis nog wat met de bal pielen als de rest al naar binnen is en dat zullen dus wel de eerste twee reserves zijn van vandaag.

  (foto's: Henk Heijnen Fotografie)

  Geconcentreerd
  Als de pupillen van de week hun klusje geklaard hebben en de bal achter doelman Heimens hebben gedeponeerd gaan we dan van start. Huizen opent met de fab-four achterin: Vente, Bonke, Troost en Benning. Daarvoor Lamme, Klaassen, Brilleman, Van Kammen en voorin Van Waveren en Blaauw. Het bekende recept, dus met Van Kammen als de inschuivende spits.
  Huizen combineert secuur, geconcentreerd en precies in die openingsfase: de bal gaat geconcentreerd  van voet naar voet en de driehoekjes rijgen zich soepel aaneen zoals een trainer ze graag op dat witte bord tekent. Na drie minuten doemt Huizen zo als dreigend voor doelman Heimens op. Het levert wel een schotpoging op, maar clubgrensrechter Dennis Nijsen staat al met zijn vlag omhoog en de poging beleeft dezelfde afronding als die spreekwoordelijke nachtkaars.
  De achtste minuut levert een situatie op waarin Quincy van Waveren ongrijpbaar bleek voor de Amsterdamse defensie. Zijn voorzet is echter wat hoog en de inkomende Olivier Blaauw komt ongeveer een metertje in lengte tekort om er nog iets van te kunnen maken. De dreiging is er dus en Huizen lijkt vastbesloten om de zeperd in Amsterdam sportief recht te gaan zetten.
  Danny Benning komt in diezelfde minuut dan goed mee op en probeert het deze keer met een lage voorzet. De schuiver is gevaarlijk en nu is het Van Kammen die maar net een schoenmaat tekort komt om er de openingstreffer van te kunnen maken.

  Openingstreffer
  En dan valt die openingstreffer toch – aan de andere kant…
  Meestal doet die eerste voetbalwet pas opgeld als er een groot deel van de wedstrijd verspeeld is, maar vrouwe Fortuna was blijkbaar opgestaan met een kater en besloot haar gram te halen over de rug van onze aanvoerder Renee Troost: WV-HEDW zet over de flank aan voor een aanval via de razendsnelle nummer 11 – Mick van Moerkerk. De aanvaller van WV-HEDW maakt een lichte overtreding op onze captain en daardoor moet hij een ultieme poging doen met een sliding erger te voorkomen. Troost glijdt er dan een perfecte sliding uit, maar de bal rolt achter zijn rug tegen zijn arm. Troost heeft de bal nooit gezien en van bewust hands of zelfs maar voordeel is dan ook geen sprake, maar arbiter Hans Spaans besluit vervolgens toch tot een strafschop… In gedachten ga ik weer terug naar de uitwedstrijd vorig seizoen tegen Eemdijk toen Wouter Vente liggend op de grond de bal tegen zich aangeschoten kreeg en er een strafschop én rood werd gegeven. Dat rood blijft ons nu dan gelukkig bespaard, maar de bal gaat op de stip en Tim Correia legt de bal feilloos in de hoek. Willemse zit er nog bijna aan, maar de bal is zuiver en hard genoeg: 0-1 dus en wat een domper!

  Onzekerheid
  Huizen heeft moeite deze tik te verwerken en van het zuivere spel uit de openingsfase is ineens niets meer over. Het oogt nu verkrampt en onzeker, spelers lopen niet op de plekken waar hun medespelers hen verwachten en dat levert een hoop frustratie en miscommunicatie op.
  Dan toch een hoogstandje van Bob Brilleman die tot drie keer aan toe bij zijn tegenstanders wegkapt en de bal keurig in de ploeg houdt. Toch jammer dat er volgend seizoen voor deze heerlijke voetballer geen plek meer is in onze selectie.
  Aan de andere kant moet Danny Benning weer zijn rol als rots in de branding vervullen als Damien de Vegt fraai naar de achterlijn opstoomt en daar geconfronteerd wordt met onze noeste verdediger. Het lijkt wel of hij met de week sterker gaat spelen. Als ik voor dit seizoen een speler van het jaar zou mogen kiezen, dan was Danny zeker één van de voornaamste kandidaten!
  Huizen jaagt op de gelijkmaker. Slordig, maar wel gedreven. Quincy van Waveren is blij vlagen ongrijpbaar, maar helaas wat ongelukkig in de voortzetting van zijn acties. Met een kwartier op de klok wordt eerst zijn hoge voorzet met moeite geruimd door de WV-HEDW-defensie. Quincy herovert echter de rebound en bezorgt de bal bij Benning die een corner uit het vuur weet te slepen. De bal komt in de doelmond waar Blaauw en Troost beiden een koppoging doen. De bal wil echter maar niet dat doelvlak passeren.
  Ook Aron Klaassen doet even later een poging na een fraaie balcontrole, maar in deze openingsfase ontbrak het onze middenvelder aan overtuiging en geluk. De bal gaat dan ook ruim over de goal van Heimens.

  Dan toch!
  Aan de andere kant heeft onze defensie erg veel moeite met de snelle Mick van Moerkerk. In de twintigste minuut is die dekselse Van Moerkerk er weer voorbij en legt de bal perfect breed voor Tim Correia. Waar Correia even daarvoor bij de strafschop nog zo koel en trefzeker was geweest, faalt hij bij deze opgelegde schietkans nu echter nadrukkelijk! Hij heeft de hoek maar voor het uitzoeken, maar ziet zijn inzet naast de goal van Willemse een roemloos einde vinden.
  Vier minuten later een briljante steekpass van Aron Klaassen die perfect in de loop van Quincy van Waveren valt. Afdrukken - goal? Helaas: oog in oog met Heimens schiet onze snelle vleugelspits de bal hoog over… En moedeloosheid daalt als een natte deken over het spel van onze mannen neer…
  Dan geel voor Rico Boumans die Van Kammen opzichtig beetgrijpt. Een duidelijk geel, maar wel een op een manier waaruit respect voor de tegenstander blijkt. Ik zie dit toch liever dan de doodschop waar Boumans voor had kunnen kiezen.
  Dan vervolgens een stijgend schot van Van Kammen dat echter iets teveel bleef stijgen en dus net over de kruising boven Heimens scheert. Huizen drukt en zet wel aan, maar van doorbijten is vooralsnog geen sprake.
  Het halve uur staat op de klok als Huizen een corner krijgt te nemen. De bal fladdert voor en mag wonder boven wonder de tweede paal bereiken. Met een gewaagde vallende kopbal ketst aanvoerder Troost de bal dan binnen en heeft Huizen eindelijk haar gelijkmaker: 1-1!

  Nee hè…
  Dan fladdert arbiter Spaans wat makkelijk met geel. Eerst als Brilleman en Tjeerd Meijer even een akkefietje hebben en kort daarop als Bonke zich nadrukkelijk inhoudt en Damien de Vegt wel heel nadrukkelijk de overtreding zoekt om nog wat uit zijn actie te halen.
  Dan slaat het noodlot in de 37e minuut opnieuw toe voor Huizen. Correia gelooft wel in een steekpass waar de Huizer defensie inclusief doelman Willemse wat halfslachtig op reageert. En dan is Correia dus eerder bij de bal dan Willemse en tikt de bal slim en precies in de verre hoek achter onze doelman. En dus kijkt Huizen opnieuw tegeneen achterstand aan: 1-2…
  En dan hebben we het dus over een tegenstander die voorlaatste staat. Dit gaat toch echt wel op een thuissyndroom lijken zo!
  Rust
  Nadat Quincy van Waveren nog zwaar gehinderd door Bouwmans een corner uit het vuur had weten te slepen, gaan we dan de rust in met een even beschamende als onnodige 1-2 achterstand.
  De 0-1 mogen we rustig voor een goed deel op pech en de arbitrage schuiven: dit zijn gewoon géén strafschoppen. Ongetwijfeld zullen er paragrafen in de spelregelboeken staan die het hebben over het nemen van het risico bij zijn sliding, maar iedere anatomisch onderlegde voetballer zal kunnen vertellen dat die armen nu eenmaal bij een menselijk lichaam horen en niet naast het colbertje in de kleedkamer gehangen kunnen worden. Die dingen gaan dus mee het veld in en moeten érgens blijven. Geen bewuste beweging naar de bal, de bal gaat juist naar de arm. De arm was strak naast het lichaam. Een speler die half op zijn eigen arm ligt kan dan geen kant meer uit met dat ding. Alleen bij de mannetjes van een tafelvoetbalspel is een handsbal onmogelijk! Daarbij zag arbiter Spaans ook de daaraan voorafgaande overtreding over het hoofd. Een wat discutabele beslissing dan ook, maar wel een met noodlottige gevolgen voor onze mannen.
  De 1-2 was echter symbolisch voor het zwakke optreden in onze laatste lijn: halfslachtig ingrijpen waardoor de aanvallers van WV-HEDW een heerlijke middag gehad moeten hebben. Onbegrijpelijk dat die Amsterdammers zo laag staan met zoveel kwaliteit in de voorhoede!
  Geen serieuze warmloper te bekennen en dus lijkt het erop dat Klein met dezelfde elf zal willen doormodderen. Achterin missen we meedogenloosheid en scherpte, voorin eigenlijk hetzelfde verhaal. We spelen als een tandeloze oude bouvier: we knijpen alleen maar, maar bijten ho maar…

  Tweede helft
  Dan blijkt dat Klein wel degelijk in heeft gegrepen: met een dubbele wissel nog wel. Troost en Vente blijven in de kleedkamer achter en Buitenhuis en Van der Veldt maken hun entree.
  Het is WV-HEDW dat echter het eerste wapenfeit laat optekenen als De Vegt en Meijer een combinatie opzetten. De bal spat naast en we kunnen weer opgelucht ademhalen. Twee minuten later is het dan weer Huizen dat van zich doet spreken als een voorzet door Wouter Bonke goed naar de grond wordt geknikt. Bij de paal moet Heimens alles uit de kast halen om erger te voorkomen en hij klaart die klus stijlvol.
  Ook Van der Veldt doet dan van zich spreken als hij met een reeks hoogstandjes een aanval van de Amsterdammers onderbreekt en een eigen aanval opzet.
  Maar verder is het nu letterlijk TROOSTeloos voetbal en de 1-3 lijkt nadrukkelijker in de lucht te hangen dan de gelijkmaker. Het oogst dan ook geen verwondering dat ook Thomas Müller aan de warming-up wordt gestuurd.
  De Vegt haalt vanuit de draai goed uit en de bal zeilt maar centimeters over de deklat. Huizen  wankelt.
  Dan toch een goede aanval. Eerst is er een appèl voor hands waar arbiter Spaans geen gehoor aan wenst te geven. Vanaf mijn positie kon ik zijn gelijk of ongelijk  niet vaststellen en dus krijgt de arbiter van dienst dan altijd het voordeel van mijn twijfel. Maar dan staat hij wel in het vervolg van die aanval in de weg en verhindert zo een eerste schotpoging. De bal caramboleert dan verder naar Klaassen die in het overvolle strafschopgebied uithaalt en Bouwmans treft. Dat vormt dan meteen de opmaat voor een tegenaanval en de verder wat onopvallend spelende WV-HEDW topscorer Joost Heij laat een gevaarlijke diagonale schuiver los. Het blijft gelukkig allemaal zonder nadelige gevolgen voor onze mannen.

  Opluchting
  Me een uur gespeeld slalomt die dekselse Van Moerkerk er weer doorheen alsof hij etalagepoppen omspeelt. Ook een fanatieke sliding van  Klaassen neemt hij alsof hij op een roltrap stapt en Klaassen glijdt onverrichter zake voorbij aan de rappe aanvaller. Oog in oog met Willemse weet onze doelman de bal half te keren en de rebound wordt door topscorer Heij overgeschoten. Huizen komt opnieuw met de schrik vrij.
  Dan mag Müller het veld in voor Brilleman en Hidde van der Veldt dendert goed door naar de achterlijn. Zijn voorzet is strak, maar te weinig van de goal af en daarmee wordt het een eenvoudige vangbal voor Heimens.
  Een minuut later eigenlijk een herhaling van zetten als nu Van Waveren goed doorzet en een voorzet afgeeft. Deze keer kan Heimens er niet bij en ter hoogte van de eerste paal weet Dennis Lamme voor zijn man te komen en de bal van een meter of twee binnen te tikken! Huizen staat weer gelijk: 2-2!
  En dan krijgt de wedstrijd toch iets van een sudden-death: wie nu scoort pakt drie punten mee uit deze vertoning. Weer Van Moerkerk die er onstuitbaar vandoor gaat. Zonder te kijken geeft hij een  voorzet die op zich perfect geweest zou zijn, ware het niet dat er blijkbaar niemand van zijn teamgenoten de moeite had genomen mee op te stomen. De bal verdwijnt dan ook in de leegte.
  Van kammen steekt de bal dan op Thomas Müller. De bal gaat diagonaal hard voor de goal langs en ook hier geen Huizer teentje dat de bal tot een doelpunt wist te promoveren.
  na een actie aan de achterlijn raakt Quincy van Waveren dan een beetje aangeslagen. Alle wissels zijn opgebruikt en dus moet Quincy de wedstrijd dan maar op halve kracht zien vol te maken.
  Aan de andere kant wordt Heij vervangen door Stef Leliveld.
  En zo ontstaan er in die slotfase diverse mogelijkheden over en weer: Invaller Danny Blom rommelt zich door de defensie maar ziet zijn inzet over de goal vliegen, Van Kammen lanceert Dennis Lamme die op zijn beurt eerst goed controleert, maar dan wat onbesuisd voorlangs schiet, Rico Bouwmans  kopt uit een vrije trap rakelings over en een boogbal van Hidde van der Veldt wordt door Heimens netjes bij de tweede paal weggevangen.
  Dan kopt Lamme bij de tweede paal nog een keer goed in en ziet zijn inzet met een corner beloond en aan de andere kant Jordey Buitenhuis die met een fraaie loopactie die snelle Van Moerkerk van de bal weet te lopen.
  De 90 staat al enige tijd op de klok als Dennis Lamme nog een keer een voorzet van Quincy van Waveren tracht in te koppen. Bouwmans weet WV-HEDW voor een treffer te behoeden, maar moet dat wel met een blessure bekopen. Nick Lammers moet voor hem in die blessuretijd nog uit het trainingspak om de tijd met elf man vol te kunnen maken. En dan is het voorbij en moet Huizen zich tevreden stellen met één zwaar bevochten punt uit twee wedstrijden tegen nummer voorlaatst. Ik kan dan toch de teleurgestelde gevoelens niet helemaal wegpoetsen met dat ene schamele puntje…

  Arnold Klein
  Een potje ‘worstelvoetbal’ typeerde Klein deze wedstrijd. “Het was een worsteling om tot ons eigen niveau te zien te komen. Daarin worden we dan ook niet gesteund door een – in mijn ogen – onterechte penalty. Er gaat een overtreding op Renee Troost aan vooraf die de scheidsrechter blijkbaar is ontgaan en daarna ziet ie een rollende bal tegen de hand aankomen en legt ‘m op de stip. Daardoor loop je op dat moment achter de feiten aan en dat is juist het spel waar WV-HEDW in wil komen met die drie levensgevaarlijke spitsen voorin.
  Dat die Van Moerkerk nagenoeg ongrijpbaar was niet de voornaamste reden dat ik Wouter Vente wisselde. Wouter zat gewoon niet goed in de wedstrijd, werd te makkelijk uitgespeeld, speelde ook een keer weer een ongelukkige bal dwars door het hart op Aron Klaassen wat weer tot balverlies leidde. Een  opeenstapeling van dezelfde soort foutjes. Met het inbrengen van Hidde van der Veldt trachtte ik ook wat meer snelheid op die Van Moerkerk te zetten en ook wat meer aanvallende impulsen te brengen. Hidde moet alleen nog veel meer vanuit zijn eigenkracht spelen, daar moet ik hem nog teveel in coachen.
  In onze sterke openingsfase werden we genekt door dat doelpunt en dat is niet de eerste keer hier thuis. Op de een of andere manier is er dan steeds een  doelpunt en is het weer even ‘weg’…
  Dan maken we een goede 1-1 uit een cornerbal en krijgen we dan weer zo’n ongelofelijk knullige 1-2 tegen waarbij we gewoon overal weifelend staan te verdedigen, niemand die echt doorpakt, ook onze doelman niet. En dan moéten we die tweede helft weer. Na de 1-1 zag je toch weer even de combinaties terug van het begin, maar na de 1-2 zakte dat ook weer weg. Je ziet bij ons dat een doelpunt voor of tegen zo’n groot verschil maakt in ons spel…”
  Heeft dat ook te maken met de thuisdruk? He gevoel het hier voor eigen publiek te moeten máken?
  “Geen flauw idee! Natuurlijk vertraagt hier het kunstgras altijd, zeker op een wat drukkender dag als vandaag, maar dat is geen excuus natuurlijk. Verder, ja, we moesten vandaag…”
  Maar het is niet iets van vandaag alleen: we hebben hier ontzettend veel en onnodige punten laten liggen…
  “Ja, dat ben ik met je eens, maar vind daar maar eens de crux! Ook vandaag hebben we de tegenstander het laatste half uur gewoon achterover, maar we drukken dan weer niet door. Aan de andere kant moeten we ook weer blij zijn dat ze niet eerder de 1-3 maken, want dat hing ook wel een paar keer in de lucht, maar dat hoort ook een beetje bij het spel dat ontstaat als er één ploeg gaat drukken en de ander op de counter gaat loeren. Achteraf moeten we dan ook blij zijn met een punt. Ik moet de ploeg een compliment geven dat ze toch terug kwamen na de omzettingen in de rust en na die 2-2 er nog vol voor zijn gegaan om de overwinning naar ons toe te trekken – ondanks dat misschien dat stukje laatste scherpte er nog aan ontbrak. WV-HEDW speelde met vier man achterop en nog tweemiddenvelders die zich daar bij voegden, dus er was ook gewoon heel erg weinig ruimte voor onze voorwaartsen…”

  Dennis Lamme
  “ik zou je haast ‘matchwinner’ willen noemen, ware het niet dat we dus niet gewonnen hebben…”
  “Ja die treffer was wel belangrijk, maar ik baal alsnog van die 2-2. Ik ben natuurlijk wel blij dat we alsnog gelik hebben weten te maken, maar ik had natuurlijk wel gehoopt op drie punten hier uit dit duel te halen. Maar dat we achteraf met 2-2 eigenlijk niet echt ontevreden mogen zijn, dat is zeker waar… Als je naar het wedstrijdbeeld kijkt, dan is die 2-2 misschien wel terecht, maar je hoopt toch dat we er in de slotfase nog een bij zouden kunnen prikken. Dat gebeurde dus niet en we moeten blij zijn dat ze niet verder op ons inlopen.
  Ik had al een vermoeden dat Quincy daar op de achterlijn zijn man uit zou gaan spelen. Ik dacht dat hij misschien toch niet voldoende kracht meer zou hebben om de bal bij de tweede paal neer teleggen, dus kroop ik naar de eerste paal toe. De voorzet kwam inderdaad en ik wist voor mijn man te komen en toen was het een kwestie van binnentikken! Het was inderdaad een echte ‘spitsengoal’, ja, haha!
  Ik ging de tweede helft iets dieper staan. Ik moest meer afwisselen met Bob Brilleman. Daardoor kwam Bob de tweede helft wat meer in een verdedigende positie te spelen die ik de eerste helft had ingevuld.”
  Je carrière hier verloopt de laatste tijd wat wisselend…
  “Klopt! Ik heb een periode gehad dat het er echt niet inzat, waarin ik helemaal uit vorm was. Nee, ik kan daar zelf geen oorzaak voor aangeven. Ik ben nog jong, ik moet nog veel leren van de oudere spelers. Daarbij ben ik een week weggeweest voor school en daardoor raakte ik mijn plek even kwijt. Wellicht dat ik me daardoor een beetje te ‘druk’ heb gemaakt om me er weer in te spelen. Ik moet nu gewoon veel plezier beleven aan het voetbal en mijn best blijven doen om weer stappen te gaan maken en te leren van de ervaren spelers…”

  Quincy van Waveren
  Je speelt ongelukkig, je mist een dot van een kans, maar toch kan je terugkijken op een goede wedstrijd waarin je een beslissende rol speelde… Het is wat tegenstrijdig allemaal…
  “Haha, ja dat is wel zo. Ik was inderdaad wel dreigend en als aanvaller moetje ook gewoon een beetje ‘voeding’ krijgen van achteruit. Die bal die ik miste was uit een goede pass, maar daarna heb ik eigenlijk niet meer zulke ballen gekregen. Als je één zo’n bal krijgt, dan is de kans er natuurlijk dat je ‘m mis schiet, maar krijg je er vijf, dan gaat er geheid een of twee in. Het was dus een momentopname en verder ben ik inderdaad niet altijd even gelukkig geweest in mijn acties en gelukkig kon ik dan toch nog beslissend zijn met een assist, net als vorige week en de week daarvoor. Natuurlijk ben ik niet altijd even tevreden over mijn eigen spel, dat weet ik ook wel, maar ik heb toch wel van waarde kunnen zijn de afgelopen weken. Maar dat moet meer, vind ik zelf ook…
  Ja, ik was inderdaad wat aangeslagen dat laatste kwartier. Ik kreeg bij de achterlijn bij die actie waarbij ik de bal binnen wilde houden een knietje in mijn lies. Maar we hadden al drie wissels gehad dus ik moet inderdaad even door de pijn heen bijten, maar dat was niet fijn, inderdaad…
  Voor die blessure aan mijn voet heb ik diclofenac - een ontstekingsremmer - gehad en dat gaat nu gelukkig beter. Ik voel het nog wel, maar er zit in ieder geval schot in de zaak.
  Maar goed: ik denk dat als je de hele selectie langsgaat wie er de laatste weken helemaal pijnvrij gespeeld heeft, dat je niemand vindt die niet hier of daar met een pijntje gespeeld heeft…”
  En dat terwijl we vooraf riepen dat de breedte van de selectie een van onze sterke punten zou gaan worden…
  “Ja, maar je ziet wel vaker dat de zaken die je vooraf voorspelt achteraf niet zijn uitgekomen…”
  Ik vond het geen fraaie wedstrijd. Hoe kijk jij daar tegenaan?
  “Ik kan me voorstellen dat het er vanaf de kant heel traag heeft uitgezien. Het veld was ook heel traag, veel spelers hadden ook moeite met de bal en struikelden er soms zelf over. De bal was ook kneiterhard. Waarom ze dat ding zo opgepompt hadden weet ik niet, maar het speelde niet lekker. Maar dat droge veld maakte draaien en kappen gewoon lastig en daar werd het spel bepaald niet beter van. Ik hoor dat ook vaker van de mensen langs de kant dat het net lijkt of er geen beleving is. Maar dat is dan niet omdat wij dat niet willen, maar soms is het spel gewoon zo… Dan kan je jezelf wel helemaal voorbij gaan rennen, maar daar schiet je dan ook niets mee op, dat gaat ook niet werken. Soms gáát het gewoon niet en dan moeten we misschien wel wat meer vechtlust in de strijd gooien, daar moeten we denk ik gewoon nog meer aan werken.
  ik heb ook echt geen idee waar dat ‘Wolfskamersyndroom’ vandaan komt. Soms heb ik inderdaad wel het gevoel van ‘Goddank, volgende week spelen we weer uit…’ gewoon omdat we uit meer winnen dan thuis. Waar dat aan ligt, ik heb werkelijk geen idee. Het veld is dan wel wat vertrapt en voor mijn gevoel een keer aan vervanging toe, maar dat mogen we niet als excuus gebruiken, want daar heeft de tegenpartij ook last van.
  Maar zoals vandaag ook, vandaag wil je juist winnen. Er is een DJ, een zanger, hartstikke gezellig, maar als je gewonnen had dan had je hier toch even anders gestaan denk ik. Nu moet je dan nog blij zijn met een punt al heb je dan toch het gevoel dat je twee punten verloren hebt. Ik had wel het gevoel dat zij gelukkiger met dat puntje waren dan wij. Het is gewoon weer zo kinderlijk hoe we die goals tegen hebben gekregen – zonde!. Nee, voor mijn gevoel was de 2-2 toch niet echt een terechte uitslag, daarvoor hebben we toch teveel kansen gehad die we hebben laten liggen. Aan de andere kant mogen we ook blij zijn dat de kansen die WV-HEDW kreeg er niet in zijn gegaan. Dus 2-2 achteraf misschien toch terecht, maar voor mijn gevoel had er meer in gezeten…”

  Apenstaartjes kijk op de zaak
  De site van WV-HEDW geeft een verslag dat afwijkt van het mijne. Dat zal de persoonlijke beleving zijn die er uit spreekt. Quincy merkte net al op dat de Amsterdammers blijer waren met het punt dan wij en wellicht dat dat maakte dat men het daar een ‘aantrekkelijke’ wedstrijd vond, waar ik het als een lange zit heb ervaren.
  Ook vermeldt hun verslag een andere doelpuntenmaker: Damien de Vegt. Ik meen toch echt de nummer 7 als doelpuntenmaker gezien te hebben, maar het verslag van de Amsterdammers kent ze toe aan degene die met nummer 10 op mijn formulier vermeld staat. Mogelijk dat het wedstrijdformulier nog last-minute wijzigingen te verduren kreeg die mij niet hebben bereikt. Ik hoor graag nog even van iemand uit het Amsterdamse hoe dat nou uiteindelijk zat. En misschien moet ik toch maar weer eens bij Hans Anders langs...
  NB: Teammanager Bernard Kooy wist mij inmidels het volgende te melden: In je verslag zaten geen fouten, maar het had te maken met de maten van de shirts dat er verschillende namen andere rugnummers hebben gekregen. Dit werd geregeld boven in de businessruimte van Huizen waar de materiaalman het kwam doornemen met diegene die het wedstrijdformulier invulde. Dus ik weet niet hoe het op het wedstrijdformulier heeft gestaan maar daar komen de naamsveranderingen van.
  Waarvoor dank Bernard...
  Ook is Danny Blom blijkbaar ingevallen. Dat zal haast wel in de rust geweest moeten zijn en is mij dus niet bekend wie er voor hem plaats heeft gemaakt.
  Een ander item dat ik van de fraaie site van de Amsterdammers haalde, was een staatje van uit en thuis punten. Dat maakt het ‘Wolfskamersyndroom’ van onze ploeg schrijnend duidelijk:


  Thuis bezet Huizen hier slechts een trieste elfde plek met een gemiddelde van precies één schamel puntje per wedstrijd. Iets waarvan overigens ook onze buren wat last lijken te hebben, die moeten het thuis zelfs nog met vier punten minder dan wij stellen en bezetten daar de voorlaatste plek. Ooit merkte onze voormalige trainer Erik Assink op dat de Gooise mentaliteit geen vechtersmentaliteit was. Zou dat er wellicht mee te maken hebben?
  De uit-stand geeft dan weer een totaal ander beeld:

  Uitstand

  Huizen bekleedt daar dan een trotse tweede plek(!) en moet alleen DHSC boven zich dulden, met onze buren dan op een keurige vijfde plek.
  Het is een opmerkelijk beeld en voer voor psychologen, lijkt het wel. Is dat dan toch de druk van dat soms wat al te kritische Huizer publiek? Na afloop werden er nu ook wat spelers wat onheus bejegend bij het verlaten van het veld. Natuurlijksnap ik de frustratie en de teleurstelling, maar dít is niet de manier om die te uiten. Trainer Klein sprong kordaat in de bres voor zijn mannen en het akkefietje was dan ook weer snel geblust. Maar ik denk niet dat de betrokken spelers er ook maar een stap harder door zullen gaan lopen als je eigen supporters beschimpen na een moeilijke wedstrijd. Daarom wil ik een ieder dan ook oproepen vooral niet af te gaan geven op de mannen die zich ook wel zullen realiseren dat ze geen denderende wedstrijd hebben gespeeld. Natuurlijk is het moeilijk te verkroppen dat we drie seizoen geleden nog een toonaangevende amateurclub waren die zich blijkens het Back2Basics filmpje van de KNVB nu dan maar moet gaan richten op een rol als gezelligheidsvereniging met voetbalactiviteiten. Het is gewoon niet anders: we hebben de wedloop met de top gewoon niet vol weten te houden. Wie daar voor verantwoordelijk is? Ik denk dat wij dat allemaal zijn. Waar de grote clubs in tijden van tegenspoed de rijen sloten en de koppen - en de beurzen - bijeen staken, vielen wij uiteen in verdeeldheid en tweespalt. En als alle paarden een andere kant uit willen, dan wordt het moeilijk mennen.
  Maar volgende week zal die eensgezindheid er denk ik wel weer zijn als we de Huizer derby gaan spelen tegen onze buren. Een wedstrijd apart die voor beide ploegen nu ook scherpe kantjes qua stand op de ranglijst heeft. Zuidvogels moét wel haast winnen om de concurrentie voor te blijven. De afstand tot Huizen is vijf punten en dus moet ook Huizen haast wel met een overwinning terug huppelen naar de eigen kantine om niet ook weer naar de gevarenzone terug te zakken.
  Victoria is vandaag gedegradeerd, DHSC is na de bekeruitschakeling blijkbaar wat van de leg en moest toestaan hoe onze buren in de slotfase nog gelijk kwamen in Utrecht. Dat zal de spirit van de Zuid zeker geen kwaad hebben gedaan. DHSC moet zaterdag naar Aalsmeer en dus acht ik het zeker niet uitgesloten dat ook Aalsmeer punten gaat pakken. Ook Breukelen acht ik op voorhand niet kansloos bij Roda ’46. Maar ja, dat is een beetje het verhaal van deze knotsgekke competitie: iedereen wint van iedereen – behalve Victoria, dan…
  Meestal eindig ik hier met een oproep de ploeg te komen steunen. Ik denk dat dat voor volgende week niet echt nodig is. Als je deze derby niet wilt meemaken, dan zal mijn oproep hier denk ik ook geen verschil meer maken…
  Tot zaterdag!

  Ron Tuijnman

  Huizen - WV-HEDW 2-2 (1-2)

  9. Tim Correia 0-1 (pen.)
  30. Renee Troost 1-1
  37. Tim Correia 1-2
  66. Dennis Lamme 2-2

   

  Opstelling Huizen:
  Brian Willemse, Wouter Vente (45. Hidde van der Veldt), Wouter Bonke, Danny Benning, Renee Troost (45. Jordey Buitenhuis), Aron Klaassen, Sebastian van Kammen, Bob Brilleman (63. Thomas Müller),Quincy van Waveren, Olivier Blaauw, Dennis Lamme

  Opstelling WV-HEDW
  Jordy Heimens, Nik Gabel, Rico Bouwmans (90+. Nick Lammers), Daan Walraven, Tjeerd Meijer, Tim Correia, Kick van Aelst, Joost Heij (75. Stef Leliveld), Damien de Vegt, Mick van Moerkerk
  Ook Danny Blom is in het veld gekomen. Het is mij niet helemaal bekend voor wie dat is geweest.