https://www.svhuizen.nl/pover-huizen-wordt-vierde-in-zuiderzeecup/n2804c129
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Ook de wedstrijd om de derde en vierde plek in de Zuiderzeecup ging op de valreep verloren. Huizen speelde slordig en weinig geïnspireerd tegen hoofdklasser Urk...
  pover-huizen-wordt-vierde-in-zuiderzeecup

  Kaartje
  Bij het hek moet ik de neiging al onderdrukken om meteen maar weer rechtsomkeert te maken: de overijverige toegangscontrole weet me te vertellen dat mijn bestuurspas ook bij Huizen niet geldig is en dat dit toernooi buiten de hoofdklasse valt. Tja, logisch: hij vermeldt nog hoofdklasse en de mannen gaan me omstandig staan uit te leggen dat Huizen nu Derde Divisie speelt en dat mijn kaart ook daar niet meer geldig is. Pas als ik uitleg dat ik nog geen nieuwe kaart heb en dat ik voor de website van Huizen schrijf mag ik schoorvoetend naar binnen. Bij de toegang tot de ‘perstent’ begint het hele circus opnieuw en als ik aangeef dat ik alleen maar op zoek ben naar de lijst met namen en rugnummers wordt me te verstaan gegeven dat die hier helemaal niet te vinden zijn. En dus ga ik dan maar terug naar de VVOG kantine. Van enig ‘genoegen’ is voor mij echter geen sprake meer bij ‘Voetbal Vereniging Ons Genoegen’. Als dan het broodje bal ook nog eens tegenvalt realiseer ik me dat Huizen toch echt met een afdroogpartij afstand van Urk zal moeten gaan nemen wil deze dag voor mij nog goed komen.
  Terwijl ik het zompige geval nog zit te verorberen, komt Pierre Bigot met de opstelling van Huizen aan – gewoon uit die ‘perstent’ dus!
  De lijst leert me dat de reservebank vandaag gevuld wordt door Garrett Jones, wiens blessure van dinsdag dus blijkbaar meeviel, Rudy Etwi, Issam Bounou, Aron Klaassen en reservedoelman Wilco Mackaay. Geen Denny van Loen, Desmond Mensen, Joey Papamelodias bij de wedstrijdselectie en ook Sam Doeve is nog niet terug van zijn vakantie en zal pas later bij de groep aansluiten.
  Bij een volgende poging om nu dan maar in de bestuurskamer de namenlijst van Urk te bemachtigen heb ik succes: de omroeper van dienst reikt me een keurig exemplaar aan en vertelt tussen neus en lippen dat hij afgelopen dinsdag verbaal nogal onheus bejegend is door een van de Huizen supporters omdat hij niet alle wissels zou hebben opgelezen. Dit gedrag past een aanhanger van Huizen niet en dit soort wangedrag brengt onze club in diskrediet. Wie deze schoen past mag ‘m dus zeker wel even aantrekken…

  Klok
  De eerste corner is voor Huizen, dat redelijk enthousiast aan de wedstrijd begint. De steeds meer op dreef komende Zakaria el Biyar gaat goed op een doorschietende bal door en zit zijn voorzet echter op de doellijn gekeerd door de inglijdende verdediger. De corner levert niets op, maar de toon lijkt gezet: Huizen gaat voor die derde plek in dit toernooi…
  Dan wordt ook duidelijk dat onze vriend achter de microfoon wat problemen heeft met het elektronische scorebord: het blijft maar steeds op 90 minuten staan en ondanks verwoede pogingen het ding tot de orde te roepen blijft het onverbiddelijk aangeven dat de wedstrijd afgelopen is.
  Ik kan dus geen tijdsaanduiding geven wanneer Nicolaï Verbiest van een meter of twintig een verwoestende pegel afgeeft die over de toppen van de kunstgrassprieten scheert. De Urker doelman Cornelis Koffeman gaat als een snoek naar de hoek en zet zijn vuisten tegen de bal die vervolgens recht omhoog spat en nog heel even zomaar weer binnen dreigt te vallen. De bal verdwijnt echter toch aan de voor Koffeman goede kant van de lat.
  Ook de derde corner is voor Huizen dat rommelig voetbalt, maar toch het overwicht heeft op dit moment. De bal wordt na een goede combinatie tussen Van Ruiswijk en El Biyar door Bilal Laoikili goed voorgezet. Spits De Graaf heeft echter iets teveel tijd nodig om tot een schotpoging te komen en zijn inzet mondt dan ook uit in weer een volgende corner.
  Als ook deze corner weer geen succesvol vervolg krijgt, is het de beurt aan Urk om zich te laten zien: een afstandsschot van Riekelt Nentjes slaat naast de goal van Verkerk tegen de reclameborden. Onze doelman ging voor de zekerheid naar de hoek, maar ingrijpen was gelukkig niet nodig. Dat is even later wel het geval als een vrije schop van Marinus Snoek van dichtbij wordt ingekopt. De bal gaat echter recht op Verkerk af die daarmee weinig moeite heeft.

  Loon naar werken
  In de 21e minuut (met dank aan Gert van der Roest voor de tijdwaarneming) wordt dan Iry Etwi weggestuurd door het hart van de Urker verdediging. Op snelheid is Iry maar door weinigen bij te benen en met een felle sprint staat hij dan ook oog in oog met Koffeman die hij met een bekeken schuiver kansloos laat: 1-0!
  Op dat moment loon naar werken: Huizen speelt bepaald niet oogstrelend, maar is wel de bovenliggende partij in dit duel.
  Een hoogtepuntje vormt even later de prachtige aanval die opgezet wordt via Siemen Eijkemans die Etwi op de flank bedient. Helaas heeft de schitterende volley van Zakaria el Biyar op de lange voorzet die dan volgt, niet voldoende richting om het Koffeman moeilijk te maken en zo deze aanval de bekroning te geven die hij eigenlijk verdiende.
  Nadat Johan Verkerk even voor een onzekerheidje zorgde door een doorschietende terugspeelbal wat ongelukkig te verwerken, is het daarop toch meteen weer Huizen dat uit de daarop volgende uitval een goede kans creëert: Zakaria el Biyar vindt Guido de Graaf die goed inkopt, maar weer is het Koffeman die er goed het oog in heeft en de bal met een katachtige reactie weet te pareren. De rebound verdwijnt dan via Iry Etwi in het zijnet en we blijven zo dus op die broze 1-0 voorsprong staan.
  Ook Siemen Eijkemans weet zich nog in kansrijke positie als een missertje van Bennie Dunnink hem vrije doorgang lijkt te verschaffen. Eijkemans is echter al wat te ver naar de zijkant afgedwaald en zijn voorzet weet dan vervolgens geen medespeler te bereiken.

  Kentering
  Huizen wordt echter weer wat slordiger: het spel dat we vertonen werd ooit door wijlen Fritz Korbach met de term ‘hotseknots-begonia-voetbal’ omschreven. Urk grijpt de ruimte die dit biedt aan en zet een langlopende aanval op waarin de Urkers diverse schietkansen krijgen die gelukkig alle gepareerd kunnen worden en na een serie corners lijkt Huizen zich weer wat onder de druk van Urk uit te kunnen voetballen. Maar dan kunnen we ineens op het middenveld de bal niet lekker kwijt en met fel afjagen weet Urk de bal te ontfutselen en een fraaie aanval op te zetten. Via Marinus Snoek en Gerrit Tol komt de bal voor de voeten van Riekelt Nientjes die verwoestend hard uithaalt en zijn inzet op de vuisten van Verkerk uiteen ziet spatten.

  Rust
  Nadat Guido de Graaf nog een keer uit de draai rakelings naast heeft geschoten gaat Huizen de rust dus in met die wankele 1-0 voorsprong. Huizen was deze eerste helft de beter voetballende partij, zonder dat het overigens tot hoogstaand voetbal komt. De ploeg uit Urk blijft bij deze stand natuurlijk wel in leven en heeft nog steeds uitzicht op een resultaat. En dat mag Huizen zichzelf aanrekenen.
  We speculeren op de tribune dan ook welke wissels de tweede helft naar een hoger niveau zouden kunnen tillen. We komen er niet echt uit en wachten dus maar gespannen af op de dingen die komen gaan…

  Zelfde laken een pak
  En Van de Pol wisselt inderdaad: hij brengt Aron Klaassen, Rudy Etwi en Garrett Jones voor Jorik van Ruiswijk, Nino van Jaarsveld en Guido de Graaf. Wie hoopte op een kentering in het spelbeeld kwam vervolgens bedrogen uit, want het bleef voetbal van een bedenkelijk niveau dat we daar in Harderwijk op de mat legden.
  We zijn net vijf minuten onderweg in deze tweede helft of de ingevallen Harmen de Boer mag er vanuit kennelijke buitenspelpositie zomaar vandoor en rondt de aanval met een diagonale schuiver keurig af: 1-1…
  Huizen ploetert verder en desondanks zien we hoe een fraaie volley van Siemen Eijkemans doelman Koffeman wederom tot een schitterende reflex dwingt.
  Van de Pol brengt dan ook nog Lucas van Esterik en Issam Bounou voor El Biyar en Eijkemans, maar ook deze jonge aanwinsten voor onze selectie kunnen het verschil niet maken en het spelpeil blijft zeer doen aan de ogen.
  Urk neemt gretig meer en meer het voortouw in de wedstrijd en voelt dat er vandaag wat te halen valt bij het weinig geïnspireerd voetballende Huizen. Een schot van Lucas Nagel wordt moeizaam verwerkt door Johan Verkerk waarna de corner vervaarlijk voorlangs zwaait. Invaller Hessel Snoek gaat alleen door en kiest de verre hoek. Het is Johan Verkerk die ons dan op de been houdt en ten koste van een corner redding weet te brengen. De corner wordt vervolgens door Harmen de Boer rakelings mis gekopt.
  En net als we met 45 minuten speeltijd op de klok denken dat we met deze draak toch een virtueel puntje uit deze voorbereiding zullen gaan slepen, is het dan Teun Hakvoort die van dichtbij de voorzet van Hessel Snoek mag inkoppen en de 1-2 op het inmiddels herstelde scorebord mag zetten en Huizen met lege handen de kleedkamer in stuurt…

  Henk van de Pol
  Geen ‘punt’ gepakt deze voorbereiding. Dat moet toch wel een beetje knagen, denk ik…
  “Mwoah, we hebben natuurlijk wel een pittige trainingsweek achter de rug, maar ik moet wel zeggen dat het me te makkelijk is zoals we de tweede helft speelden. De eerste helft ging het op zich nog wel , het eerste half uur was ik eigenlijk wel tevreden over, daarna was het al een kwartier matig en de tweede helft vervolgens ook. Op de keper beschouwd hebben we maar een half uur ‘redelijk‘ gevoetbald. Maar qua power, druk zetten, balsnelheid waren we vandaag niet op niveau. Dat kan vermoeidheid zijn, ik weet het niet. We gaan het zien. We hebben afgelopen week geen rekening gehouden met het feit dat we vandaag een wedstrijd zouden spelen, we hebben gewoon keihard doorgetraind. Maar op zich zegt het me niks dat we hier van een Urk verliezen. We weten gewoon dat we een aantal mensen niet tot onze beschikking hebben bij de start van de competitie, dus daar ga je dan ook hier maar even niet mee spelen, dat zou niet al te slim zijn. We zijn hier aan het oefenen voor komende week en niet al voor de week erop. Ik wacht tot aanstaande zaterdag voor ik mijn basis bepaal. Het stelt mij gerust dat ik weet dat we nog veel en veel beter kunnen. Dat heb ik ook afgelopen dinsdag bij fases gezien en eigenlijk hadden we VVOG met de rug tegen de muur de hele tweede helft. Verder ben ik over de inzet van de jongens zeer tevreden, maar natuurlijk moeten er ook nog wel wat dingetjes veranderen, maar daar ga ik het van de week nog over hebben.
  Het zijn slechts oefenwedstrijden. Ik ben alleen maar bezig met het maken van keuzes om te zien wat nou de beste formatie is om die eerste competitiewedstrijd mee te starten, anders niet, ik ben helemaal niet met uitslagen bezig. Ik kijk uiteraard wel naar de dingen die ik fout vind gaan, dat wel. Maar daar heb ik het met de spelers zelf wel over…”

  Apenstaartjes kijk op de zaak
  Na afloop van de wedstrijd tref ik enkele spelers achter de kleedkamers aan. “Het was niet om aan te zien, he?…” klinkt het wat beschaamd en schuldbewust. Ik kon het niet met droge ogen ontkennen. Ik probeer altijd om vooral de positieve punten uit een wedstrijd te pikken, je schrijft tenslotte op het uithangbord van de club, maar ik moet bekennen dat als ik het bij die punten gelaten had vandaag, dat het maar een erg kort verhaaltje was geworden.
  Als een van de mannen dan aangeeft dat je eigenlijk af en toe een verslag zou moeten kunnen overslaan, realiseer ik me dat ik vanochtend bij dat hek inderdaad maar beter rechtsomkeert had kunnen maken. Maar ja, dat doe je dan ook weer niet: een club is net een huwelijk: je bent trouw in voor- én tegenspoed.
  De nuchtere Henk van de Pol lijkt bepaald niet wakker te liggen van de povere resultaten in de voorbereiding. En natuurlijk heeft hij gelijk dat het alleen maar gaat om die wedstrijden voor de competitie. Nog een weekje, dan zullen we zien of alle inspanningen tot het gewenste resultaat hebben geleid.
  De oefenwedstrijd van a.s. dinsdag is afgeblazen door Zeeburgia. Er wordt nog gezocht naar een geschikte tegenstander. Ik adviseer u om deze website goed in de gaten te houden voor het laatste nieuws hieromtrent.
  Verder rest mij u niets anders dan u een goede nachtrust toe te wensen in de aanloop naar het nieuwe seizoen waar Harkema onze eerste tegenstander zal zijn. Ik hoop u dan massaal op de Wolfskamer aan te treffen, want onze mannen kunnen uw steun a.s. zaterdag heel erg goed gebruiken!

   

   

  Scoreverloop:
  21. Iry Etwi 1-0
  51. Harmen de Boer 1-1
  90. Teun Hakvoort 1-2

  Opstelling Huizen:
  Johan Verkerk, Leroy Oehlers, Wouter Vente, Nino van Jaarsveld (46. Aron Klaassen), Jorik van Ruiswijk (46. Rudy Etwi), Bilal Laoikili (c), Nicolaï Verbiest, Iry Etwi, Guido de Graaf (46. Garrett Jones), Zakaria el Biyar (77. Lucas van Esterik), Siemen Eijkemans (77. Issam Bounou).

  Opstelling Urk:
  Cornelis Koffeman, Ronald Wezelman (67. Jon Hakvoort), Gert Jan Nagel, Bennie Dunnink (46. Maarten Dijkhuizen), Riekelt Jan Brands, Marinus Snoek (79. Hessel Snoek), Jan van Slooten, Gerrit Tol (46. Harmen de Boer), Teun Hakvoort, Lucas Nagel (88. Ronald Wezelman), Riekelt Nentjes.