https://www.svhuizen.nl/opnieuw-nederlaag-voor-huizen/n3629c139
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Opnieuw nederlaag voor Huizen
  11 nov 2017
  Ron Tuijnman
  75 Minuten aanvallen, een tegenstander die met tien man wankelt en dan toch nog met lege handen de bus in... Een verslag.
  opnieuw-nederlaag-voor-huizen

  Inhalen
  Geen weer waar je ’s ochtends vergenoegd voor uit bed stapt, maar wel lekker voetbalweer: een beetje motterig en een straf briesje.
  Vandaag dus naar Putten voor de inhaalwedstrijd tegen Sterk Door Combinatie Putten. Opnieuw een tegenstander waarbij ik op voorhand zou tekenen voor een puntje. In de voorbereiding troffen we de Puttenaren al en toen werden we de tweede helft resoluut naar een 3-1 nederlaag gespeeld. Vandaag zal dat echt beter moeten, want de stand op de ranglijst begint zo langzamerhand toch echt wel zorgelijk te worden. Als je met de winterstop in zicht alleen op doelsaldo van de laatste plek af weet te blijven, dan begint het credo ‘de ranglijst liegt niet’ toch wel zo langzamerhand opgeld te doen.
  Vorige week wist Huizen aanvankelijk de snelle 2-0 achterstand nog voor rust om te buigen en zag het er even hoopvol uit daar in Opheusden. Na de rust viel dan het doek toch wel redelijk overtuigend met 4-2, maar de veerkracht die de ploeg voor rust toonde was hoopgevend.
  SDCP staat met elf puntjes net boven de degradatiezone en leeft daarmee voor mijn gevoel wat onder haar stand. Wellicht heeft het bekeravontuur toch iets teveel van de Puttenaren geëist. Nou wens je een sportman nimmer blessures toe, maar ik heb toch de stille hoop dat er wat mensen in de Putter ziekenboeg zullen verblijven.
  Bij Huizen is de tergkeer van onze onvolprezen hoofdtrainer een aangename verrassing. Erik Assink neemt zijn plek op de bank weer in en daar krijgt hij gezelschap van de nog immer niet volledig fitte Renee Troost, Lucas Pelgrum, Thomas Malolepszy, Lucas van Esterik, Bob Brilleman en reservedoelman Onür Batman. Eerste doelman Kevin Rijnvis heeft op de training last gekregen van de knie en speelt vandaag niet en dat levert dus een bankplaats voor Onur en een basisplaats voor Rinaldo O’Niel op. Ook De naam van Wouter Vente vind ik tot mijn schrik niet op het formulier terug: ook Wouter is niet fit en dat levert een laatste lijn op die bestaat uit Desmond Mensen, Danny Benning, Joey Papamelodias en Nino van Jaarsveld. Het middenveld wordt vandaag bevolkt door Jordey Buitenhuis, Aron Klaassen en Kevin Smit. Voorin moeten Murat Önal, Hidde van der Veldt en Quincy van Waveren het de Puttenaren lastig gaan maken.
  Bij onze gastheren tref ik weinig namen aan die me iets zeggen, al is spits Rick Degenaar met zijn twee goals in de vriendschappelijke ontmoeting uiteraard wel een naam die me bij is gebleven.
  Wachtend op de wedstrijd in die schitterende accommodatie blijkt dat de geluidsinstallatie nog even afgesteld moet worden, want met een trommelvliesverscheurend gepiep worden de laatste voorbereidingen voor de loterij getroffen. Het overtreft zelfs het geratel op het zinken dak van de immense hagel/plensbui die kort voor de wedstrijd Putten passeert.
  Als we dan eindelijk op de knusse tribune plaatsnemen blijkt dat de hagelbui er de schrik stevig in heeft gejaagd, want ondanks dat er inmiddels een vriendelijk najaarszonnetje schijnt is nagenoeg ieder plekje bezet en worden echtparen wreed uiteengedreven in de zoektocht naar een droog plekje.

  Aantrekkelijk
  Beide ploegen openen aantrekkelijk: het spel verplaatst zich snel en SDCP wil als thuisploeg goed uit de startblokken schieten en Huizen meteen op zijn plek zetten. In de derde minuut zien we dan onze doelman Rinaldo O’Niel voor het eerst echt in actie als een kopbal van Jurian van den Brink na een lange voorzet recht in handen van onze doelman wordt gekopt. Twee minuten later is onze doelman er attent en goed bij als diezelfde Van den Brink ineens op een lange pass van achteruit helemaal alleen op O’Niel af mag. O’Niel wint het sprintduel nipt en Van den Brink heeft even verzorging nodig voor hij weer verder kan.
  Dan begint Huizen de draad van de wedstrijd op te pakken en zien we hoe Murat Önal op het middenveld de bal oppikt. Önal kreeg meer dan gemiddelde aandacht van de Putter defensie en moest de bal vaak op het middenveld ophalen. Dan volgt er een pass op Hidde van der Veldt die er een corner uitsleept. Als die corner voor komt levert dat een situatie op waarbij veelvuldige korte combinaties en wippertjes telkens op het nippertje niet in een schotpoging uitmonden. Huizen oogt voor het eerst echt ‘brutaal’ en ‘gretig’.
  Met een minuut of elf gespeeld is er dan een goede actie en dito voorzet van Quincy van Waveren. De bal rolt over de rand van het strafschopgebied, maar twee, drie spelers kijken verwachtingsvol naar elkaar voor de afronding. Als Aron Klaassen er dan tenslotte maar vol inklapt in zijn doelpoging is de kans eigenlijk al voorbij en zijn inzet wordt dan ook door de instormende verdedigers geblokt.

  Domper
  En terwijl de 0-1 inmiddels meer in de lijn der verwachtingen ligt, slaat het noodlot dan toch weer toe in de persoon van die lastige gezette spits Rick Degenaar. Alleen het ‘Life is life’ muziekje ontbrak nog aan de achterlijn als Degenaar aan een soort goocheltruc begint die normaliter geen schijn van kans zou mogen hebben. Maar als de Huizer defensie dan niet durft in te grijpen uit angst voor een strafschop, dan kan Degenaar de bal waarschijnlijk tot zijn eigen verbazing zomaar breed leggen waar Joost Heerschop de bal van dichtbij en voor een nagenoeg leeg goal maar voor het intikken heeft. En zo loopt Huizen opnieuw al weer even vroeg als onnodig tegen een achterstand aan te voetballen.
  En heel even lijkt het nog erger te worden als Degenaar opnieuw aan de aandacht weet te ontsnappen en de bal van dichtbij hard en wild over de kruising jaagt.
  Maar Huizen recht opnieuw de rug en Joey Papamelodias die vandaag ook zijn perfecte trap weer in zijn voetbaltas had gedaan legt de bal keurig op Hidde van der Veldt die zich gaandeweg steeds meer als een ‘pain-in-the-neck’ voor zijn directe tegenstander ontwikkelde en als Hidde dan een schitterende actie in huis heeft door de bal in één keer op de borst mee te nemen, volgt er een vlammend schot dat echter door de excellerende doelman Manuel Hoogewoning verwerkt wordt.

  Rood!
  Zoals gesteld had Hidde het vandaag op zijn heupen en vormde een ware plaag voor de Putter defensie. Zo ook in de 23e minuut als Hidde op volle snelheid richting Hoogewoning wil gaan en van achteren wordt neergehaald. Is het erbinnen of erbuiten? Op de tribune denk ik erbinnen, maar later zou Hidde zelf aangeven dat hij er inderdaad nog buiten was. Maar Hidde was wel doorgebroken en dus trekt arbiter Germs in één keer de rode kaart tevoorschijn. Een beslissing waar niets op aan te merken zou moeten zijn, want als ik een demonstratiefilmpje moest maken van rood voor het neerhalen van een doorgebroken man, dan koos ik dit moment.
  Tien Puttenaren dus nog op het veld en een vrije trap die spekkie voor Quincy’s bekkie moet zijn. En inderdaad zet Quincy zich erachter. Nu is echter de afstand best een probleem, want zo dicht op de goal is het lastig om de bal én over de muur én onder de lat te krijgen. Met een galm die in half Putten hoorbaar moet zijn geweest jaagt Quincy de bal spijkerhard over de muur en óp de lat! De rebound wordt getracht met een halve omhaal nog tot doelpunt te promoveren, maar dat mislukt helaas jammerlijk.

  Overwicht
  En vanaf dat moment is er eigenlijk nog maar één ploeg die voetbalt. Putten trekt zich terug en verdedigt met de moed der wanhoop. Scheidsrechter Germs is vanaf nu ook de gebeten hond in de ogen van enkele Puttenaren. Eén van de supporters is daarbij zo blind-partijdig dat iedere volkomen terechte beslissing van de perfect fluitende Germs met termen als ‘blinde’ wordt begeleid. Zelfs enkele mede-Puttenaren kijken wat gegeneerd weg. Ik herinner me de supporter nog van vorige ontmoetingen toen hij ook luidkeels en volkomen buitensporig partijdig commentaar zat te geven. Als je tot zó weinig relativerend vermogen in staat bent, dan vraag ik me serieus af of je geen deskundige hulp zou moeten zoeken.
  En Huizen gaat op zoek naar de gelijkmaker die nu steeds nadrukkelijker in de lucht lijkt te hangen. Een schot van Danny Benning gaat nog ruim over als hij een doodlopende aanval met een zondagsschot probeert op te leuken, Jordey Buitenhuis doet een uitstekende poging Hoogewoning te passeren maar stuit op de vuisten van die voortreffelijke doelman, de bal komt nu voor de voeten van Klaassen die het dan maar laag probeert – maar weer is het die rode panter in de goal van de Puttenaren die er nu een voet tegenaan krijgt. Het begint een schiettent te worden en de gelijkmaker een kwestie van tijd…
  Een rush van Van der Veldt strandt ook op Hoogewoning, de rebound wordt door Kevin Smit ingeschoten en levert een corner op. De bal komt voor en ketst in een warboel van spelers bijna via de knie van Aron Klaassen binnen maar wordt op de lijn gekeerd. Het is pompen of verzuipen voor Putten. Op slag van rust nog een vlammend schot van Quincy van Waveren - die net als Hidde van der Veldt een constante plaag voor de Putter defensie was – dat echter slechts het zijnet treft. Een pass op Önal had tot de mogelijkheden behoord, maar een spits die in zo’n situatie niet voor zijn eigen kans gaat die is eigenlijk geen spits… Dan nog een flipperkastsituatie waarbij de bal onberekenbaar van speler naar speler flitst. Uiteindelijk mondt het allemaal uit in een zwak kopballetje van Aron Klaassen dat voor deze geweldige doelman uiteraard geen enkel probleem vormt. Maar de toon van de wedstrijd is gezet…

  Rust
  We gaan dus aan de thee met een wankele 1-0 en ondanks die achterstand heerst er toch vooral optimisme onder het groen-gele contingent op de tribune. Huizen speelt dominant en alleen die akelig lastige Degenaar en dat rooie monster daar in die goal staan een driepunter in de weg.
  Het laatste beetje geluk ontbreekt nog en als Huizen deze lijn doortrekt naar de tweede helft, dan kan het haast niet anders of er moet een goal vallen – en misschien wel meer…

  Druk
  En Huizen weet die druk ook in de tweede helft vast te houden. Quincy van Waveren en Aron Klaassen worstelen zich door de Putter defensie maar de bal wordt opnieuw uit de doelmond gehaald, een corner komt voor de voeten van Nino van Jaarsveld die goed uithaalt en tot onze ontzetting zien we hoe de bal via een verdediger en de vingertoppen van Hoogewoning en de paal opnieuw slechts een corner oplevert. Deze versie leidt echter tot niets en we moeten ons op de tribune nog even blijven verbijten.
  Dan eindelijk gerechtigheid als Hidde van der Veldt een pegel afvuurt die door Hoogewoning maar ternauwernood gekeerd kan worden. De bal valt voor de voeten van Kevin Smit die opnieuw een pegel loslaat die nu wel diagonaal achter Hoogewoning binnenslaat: 1-1 en gerechtigheid, dus voor een hard werkend Huizen.
  Met nog een half uur te spelen zit er met dit overwicht gewoon méér in voor onze mannen en gelukkig zetten we de druk op de goal van Hoogewoning voort. Een kopbal van Klaassen gaat rakelings voorlangs, een goed schot van Van der Veldt wordt weer gepareerd door die keepende octopus.

  Schrikken
  Dan is het toch weer even schrikken. Eerst een schot van Jerry Geurtsen waar O’Niel weer attent op reageert en dan legt even later die dekselse Degenaar de bal slim panklaar voor Jurian van den Brink. Diens uithaal spat op de lat boven O’Niel uiteen en we kruipen toch weer even door het oog van de naald.
  En dan worden we toch wat onrustig op de tribune. is er immers niet die eerste voetbalwet die stelt dat als je zelf niet scoort dat je tegenstander dat dan wel doet?
  Dan komt de bal aan de andere kant toch weer schitterend voor. De goal lijkt open te liggen en we zien hoe Murat Önal in een uiterste poging een duikkopbal loslaat die zomaar binnen lijkt te vliegen. Geen Hoogewoning in de buurt om roet in het eten te gooien, maar nu is het opnieuw de paal die voor die roetwolken zorgt.
  Quincy van Waveren wordt dan bruut onderuit geveegd als hij na een schitterende aanname op weg lijkt naar het strafschopgebied van Putten. Het levert een gele kaart op voor Wouter de Bruin en een pijnlijk been voor Quincy. De vrije trap levert dan verder geen gevaar op voor het doel van Hoogewoning.

  Wat een drama…
  Nadat Huizen dan bij een van de schaarse aanvallen van de thuisclub nog een hard schot van Sander Duits heeft weten te blokken, gaat het dan toch weer dramatisch mis als achterin de bal maar niet verwerkt wordt en de bal zomaar voor de voeten van Jurian van den Brink terecht komt die zich niet bedenkt en de bal via de lat hoog in het kruis achter O’Niel jaagt. En tot onze ontzetting, verbijstering en gruwel staan we weer achter. Zo onnodig, zo simpel te voorkomen, zo overbodig… Dit kan haast geen toeval meer zijn, zo makkelijk als we de goals weggeven, dit is gewoon een structureel probleem als tegenstanders op de rug liggend maar gewoon geduldig hoeven te wachten tot we ze de kansen weer gewoon in de schoot werpen. Putten lag op de pijnbank, speelt met tien man en weet nog gewoon op voorsprong te komen uit een moment waarop verdedigen toch zo’n simpele zaak lijkt te kunnen zijn.
  Weer tracht Huizen de rug te rechten. De ballen gaan naar voren en Önal probeert het maar eens van afstand. De bal gaat naast.
  Assink grijpt in en brengt Bob Brilleman voor Desmond Mensen en Malolepszy voor Smit. Quincy gaat er weer langs en bereikt Malolepszy in de hoek van het veld. Malolepszy draait naar binnen en zoekt een gaatje voor een uithaal. Dan haalt hij uit en blijkt de Putter defensie dat gaatje ook gezien te hebben. De bal wordt geblokt en Hoogewoning kan zich over de bal ontfermen. Weer teistert Klaassen de vuisten van Hoogewoning en ziet Brilleman geen kans de rebound te verzilveren. De minuten kruipen voorbij en Putten kraakt in haar voegen, wankelt en wisselt en pakt de ene gele kaart na de andere – uiteraard zeer tot ongenoegen van het Putter publiek.
  Hidde gaat er dan in die slotminuten nog een keer op snelheid voorbij, Als de voorzet komt wordt er een overtreding gemaakt. De vrijetrap belandt echter in en muur van verdedigers. En nadat Van Jaarsveld nog een hard schot op de balustrade van dat prachtige balkon uiteen had zien spatten is het dan over en sluiten: Huizen verliest omdat Putten wél weet hoe je een resultaat binnen hengelt - ook al lig je op apegapen…

  Erik Assink
  Dat Erik Assink niet gelukkig was met de uitslag moge duidelijk zijn, maar hij kon zonder meer leven met het vertoonde spel van zijn ploeg vandaag. Ook hij constateerde dat er maar één ploeg aan het voetballen was geweest en dat we helaas een fantastische keeper tegen ons troffen die ons geweldig in de weg heeft gestaan. Daarbij verzuimde Huizen om uit bepaalde situaties het volle pond te halen bij ballen op paal en lat, rebounds die er net niet ingaan. Huizen bracht veel dreiging voor de goal van Putten en had heel veel rust aan de bal. Dat hier de rode kaart debet aan was kon Assink niet ontkennen. Huizen speelde de buitenspelers goed aan en die hadden heel veel geslaagde acties die uiteindelijk dan in de vijfmeter strandden. “Dan moet zo’n balletje ook echt goed vallen,” verzuchtte Assink na afloop. Daarin maakten we het Putten net niet lastig genoeg met die grote jongens daar achterin die alles wegkopten. En wat er dan nog doorkwam was voor die keeper die daarbij wellicht ook wel eens wat mazzel had: schoten die tussen tien man doorgingen en dan toch op de juiste plek staan, met je vingertoppen de bal nog net via de buitenkant van de paal buiten werken… Assink was van mening dat we toch wel wat veel van dat soort situaties hebben gehad.
  Behoudens de twee tegengoals kon Assink zijn ploeg dan ook niet zoveel verwijten. Die tegengoals beschreef hij als ‘kinderlijk verdedigen’ en ‘kleutergoals’ die we tegen kregen. Die stevige spits (Degenaar, red.) draait er simpel zijn kont in en dat is niet de verdienste van die spits, dat is gewoon veel te slap verdedigd. Die tweede goal konden we alles doen: terugkoppen op de keeper, wegwerken, uitschieten en we doen niets van dat alles. Weer heel slecht verdedigd, dus.
  Assink was uiteraard wel tevreden over het spel van Hidde van der Veldt en Quincy van Waveren waar erg veel gevaar vanaf kwam. Maar ook het spel van Joey Papamelodias met zijn prachtige openingen kon hem bekoren: de ballen kwamen haast zonder uitzondering goed aan en Putten had handen en voeten nodig om dat af te stoppen. “we hebben nu vijfentwintig goals tegen,” constateert Assink nuchter. “En dat is gewoon niet goed!” Assink meent dat bij vijftien - en misschien nog wel meer - van die tegengoals hij verzucht heeft dat het toch wel héél erg makkelijk ging. Het is dan weer de één, dan weer de ander die een steek laat vallen. Het is bijna alsof ze stuivertje wisselen.
  Toch meent Assink dat we een hele leuke wedstrijd hebben gezien. En hij is dan ook niet ziek van het spel, maar wel van de uitslag. Het spel was verzorgd en rustig en met voldoende variatie. We zijn vandaag onderuit gegaan door een gebrek aan gogme en de persoonlijke fouten achterin.
  Ondanks dat de ‘winnaar’ Assink baalt van de vele nederlagen en de stand op de ranglijst, ziet hij toch wel voortgang in de ploeg en gaat zijn voetbalhart sneller kloppen van de progressie die hij bij een aantal spelers en de ploeg als geheel constateert. We zijn nog steeds niet echt van het veld gespeeld door een ploeg. We geven een paar keer een voorsprong van twee goals weg en vaak nog in de slotfase ook. Als je bedenkt dat we nog steeds niet in onze gewenste opstelling hebben kunnen spelen, met Troost die al een tijd uitgeschakeld is en vandaag dan ook nog een keer Wouter Vente geblesseerd. Twee spelers wier terugkeer Huizen gewoon sterker zou maken. Het is en blijft toch een ‘kwaliteitsverhaal’. Als je polsstok te kort is moet je inventief zijn om over de sloot heen te komen. Het is nu allemaal érg jong wat we in het veld kunnen brengen, weinig jongens die op een stuk ervaring kunnen bogen. En daar moet Assink zijn aanpak op aanpassen qua benadering: een jonge speler heeft meer schouderklopjes nodig dan schoppen onder de kont. Maar Assink ziet de progressie in zijn ploeg. Een ploeg die smal, maar conditioneel goed fit is en probeert te voetballen naar een ‘idee’, druk op de bal, via in plaats van ‘over’ het middenveld te voetballen. Aan de manco’s die er nog in het team zitten daar werken Assink en zijn staf hard aan, maar Assink realiseert zich ook dat dat niet van vandaag op morgen gaat en dat we daar het nodige geduld mee moeten hebben. Niet teveel, want als de jonge jongens pas over een jaar zover zijn dat ze volwaardige hoofdklassewaardige basisspelers zijn, dan is dat uiteraard wel wat aan de late kant.
  “Maar goed,” besluit Assink. “Het was dit seizoen toch vaak zo dat het dubbeltje net niet ónze kant uitviel. En dat is iets dat je misschien meer moet zien af te dwingen. Geluk moet je ook afdwingen en opzoeken.”

  Hidde van der Veldt
  Voor mij de absolute man van de wedstrijd met zijn rushes en acties. Betrokken bij de rode kaart en de gelijkmaker.
  “Nee, ik heb niet echt uitgeblonken,” pareert Hidde mijn stelling. “Als ik had uitgeblonken, dan hadden we wel gewonnen…”voegt hij daar bescheiden aan toe.
  Nou, aan JOU heeft het vandaag niet gelegen!
  “Ik had wel het gevoel dat ik lekker in de wedstrijd zat, maar het voelt gewoon anders als je winnend van het veld af stapt. Dan voel je dat het ook allemaal echt nut heeft gehad en nu voelt het toch een beetje als verspilde moeite eigenlijk… Ik kan ook nog steeds niet geloven dat we verloren hebben. Het leek wel een beetje een herhaling van de wedstrijd tegen Eemdijk: 2-0 voor en dan tegen tien man de wedstrijd toch nog uit handen geven. Huizer ziekte? Ik zou het ook niet weten.
  Ik voel wel dat het steeds beter gaat. In het begin van het seizoen moesten we allemaal nog wat wennen aan elkaar en nu merk ik dat de meeste spelers wel door hebben hoe ze mij het beste kunnen aanspelen, hoe ik graag de bal wil ontvangen. Dat zag je ook bij die rode kaart: Murat gaf die bal precies achter de verdediging zodat ik naar binnen kon kruisen en nee, dat was toch echt buiten de zestien…”
  Aldus onze uitblinker van hedenmiddag die nog zichtbaar terneergelsagen was door de onwaarschijnlijke nederlaag…

  Apenstaartjes kijk op de zaak
  Ik vraag me zo langzamerhand af of ik dit onderdeel niet ‘Rons lichtputjes’ moet gaan noemen, want ook nu weer kan ik gewoon niet negatief op de wedstrijd terugkijken. Natuurlijk ben ik ziek van de nederlaag die zo onterecht en onrechtvaardig was. Maar wie zegt dat voetbal rechtvaardig moet zijn? Het was gewoon zo’n wedstrijd met een doelman die de vorm van de dag heeft. In mijn actieve voetballoopbaan had ik die dagen ook wel eens - om dan overigens de volgende week als een natte krant in die goal te staan, maar dat terzijde. Dat soort wedstrijden met paal, lat, keeper zit er gewoon tussen en het is gewoon botte pech dat Huizen vandaag een doelman trof die dan ook heel terecht tot man of the match werd uitgeroepen.
  Maar ik heb een heerlijke wedstrijd gezien met bij vlagen goed voetbal en dan nog eens goed voetbal van onze mannen ook. Ik heb dan ook nog steeds het gevoel dat ik in een boze droom zit en straks wakker word in het besef dat we tóch gewoon gewonnen hebben. Mijn arm is inmiddels blauw van het knijpen en die twee-een blijft hatelijk in beeld staan en die hatelijke (voor-)laatste plek ook.
  En dan moeten we toch heel eerlijk constateren dat Huizen een structureel probleem achterin heeft: Huizen wist immers iedere wedstrijd wel te scoren, maar telkens bleken 1, 2 of 3 goals niet voldoende voor een overwinning. Pas bij vier goals kon het Huizer publiek enigszins gerustgesteld achterover leunen. Een oudgediende merkte op: ‘Als Huizen vroeger één keer scoorde, dan hadden ze gewonnen, want dan ging de deur achterin onverbiddelijk op slot!’ natuurlijk speelt hier de selectieve herinnering een rol want Huizen werd heus niet ieder jaar kampioen, maar het geeft wel de kern van het probleem momenteel weer: ‘kleutergoals’ tegen – om met Assink te spreken.
  Vandaag dus een gestolen overwinning voor Putten dat juichend alsof ze een bekerronde verder waren gekomen de kleedkamers in strompelden. En ere wie ere toekomt: een uur lang met tien man overeind blijven en alsnog met de overwinning er vandoor gaan is gewoon een compliment waard. Trainer Michael van den Berg van SDCP gaf onmiddellijk toe dat er maar één ploeg was die de overwinning verdiende en dat dat Huizen was, maar de feestvreugde was er bepaald niet minder om.
  Huizen lijkt dus het noodlot aan de fiets te hebben hangen. Maar de progressie is duidelijk en uiteindelijk zullen de punten toch een keer moeten gaan komen. Als je zo voetbalt dan moet dat een kwestie van tijd zijn. Het wachten is natuurlijk op die eerste wedstrijd waarin we met de beoogde formatie aan de aftrap kunnen verschijnen, mét Renee Troost en mét Wouter Vente. Voeg daarbij een fitte Murat Önal en je hebt een heel behoorlijke centrale lijn staan die zeker hoofdklassewaardig is.
  Al met al kijk ik maar even niet naar het scorebord als ik constateer dat het weer fijn langs de lijn was en dat ik voldoende lichtpuntjes zie om niet te wanhopen. Maar dat de stand op de ranglijst zo langzamerhand geen lichtpuntjes maar eens schijnwerper nodig heeft, dat moge duidelijk zijn.
  Volgende week mogen we opnieuw een uitwedstrijd spelen, dit keer tegen AZSV in het verre Aalten. Ik hoop dat u zich niet door de rit laat afschrikken en met mij getuige zult zijn van een ontketend Huizen! Met één punt uit de laatste drie wedstrijden een tegenstander die beslist niet makkelijk te noemen is (maar dat geldt voor iedere tegenstander als je onderaan staat) maar die toch ook niet echt lekker draait op het moment. We houden moed en vertrouwen!

  .

  SDCP – Huizen   2-1 (1-0)
  16.  Joost Heerschop         1-0
  54.  Kevin Smit                   1-1
  75.  Jurian van den Brink    2-1

  Opstelling SDCP
  Manuel Hoogewoning, Thomas Amende, Sander Duits, Jurian van den Brink (84. Jefta van den Broek), Kees Pluim, Rick Degenaar, Jerry Geurtsen (Wesley Ruiter), Rick van den Brink, Wouter de Bruin, Joost Heerschop, Martijn Duits
  Opstelling Huizen
  Rinaldo O’Niel, Danny Benning, Nino van Jaarsveld, Quincy van Waveren, Murat Önal, Jordey Buitenhuis, Hidde van der Veldt, Aron Klaassen, Desmond Mensen (79. Bob Brilleman), Kevin Smit (82. Thomas Malolepszy), Joey Papamelodias

  Foto's: Henk Heijnen Fotografie