https://www.svhuizen.nl/open-mes-breukelen-huizen-4-2/n4668c176
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Open mes: Breukelen – Huizen 4-2
  26 sep 2020
  Ron Tuijnman
  Huizen is er niet in geslaagd de positieve lijn van vorige week door te trekken tegen Breukelen. Ondanks een uitstekende eerste helft bleven de punten in Breukelen…
  open-mes-breukelen-huizen-4-2

  Benauwd naar Breukelen
  Voor het eerst sinds de corona weer eens met een bus mee. En dat betekent mondkapje op. Man, man, man, wat zit dát benauwd! Braaf zet ik dat ding op en merk hoe oncomfortabel zo’n kreng zit. Als m’n bril dan ook door al mijn gehijg begint te beslaan overweeg ik een moment om dan toch maar lekker met de eigen auto te gaan. Maar ik zet door en met wat gefrunnik weet ik mijn bril weer uit de gevarenzône te krijgen. Een uitwedstrijd wordt op deze manier wel een aanslag op de conditie, bedenk ik me. De mannen zullen straks al buiten adem zijn voor ze ook maar een bal hebben zien rollen.
  Chauffeur Paul is met pensioen vertelt de charmante chauffeuse Wilma me als ik vraag of hij een vrije dag heeft. Een heel vrij leven verder, dus. Vanaf deze plek wil ik Paul bedanken voor de vele kundige en veilige ritten waarmee hij ons keurig in de onmogelijkste uithoeken wist neer te zetten. Paul: geniet van je pensioen, en ik hoop je nog heel vaak langs de lijn aan te mogen treffen!
  Ook Wilma zet ons keurig in Breukelen neer. De immer gastvrije en hartelijke ontvangst daar is eigenlijk de enige prettige herinnering die ik aan onze bezoekjes in Breukelen heb, want vorig seizoen nog snoepten de Breukelenaren ons in de slotfase twee dure punten af met een late gelijkmaker. Breukelen uit, altijd lastig, dus… Het is dan ook zaak de goede lijn van vorige week door te trekken willen we hier met een resultaat vertrekken.
  De opstelling is logisch en weinig verrassend. De opstelling van de stadionklok wel: die staat óp de tribune en is dus onzichtbaar vanaf diezelfde tribune. En dus de stopwatch maar weer tevoorschijn gehaald.
  De pupil van de week heeft een stevige trap en Jaime Hensen heeft nog moeite de bal te ontwijken. Glunderend rent het menneke naar zijn vriendje aan de zijlijn om hem vol trots zijn avontuur uit de doeken te doen. Heerlijk!

  Aanvallûh!
  Huizen gaat druistig van start en overloopt het arme Breukelen volkomen. Die klok boven me moet nog louter nullen vertoond hebben als Huizen de eerste corner al mag nemen. De bal komt voor en Dennis Lamme durft dan even buiten de zestien de directe uithaal niet aan. Dat geeft de Breukeler defensie de gelegenheid zich voor de bal te storten en de openingstreffer voor nu alvast te voorkomen.
  Theo Visser jaagt kort daarop drie man af in hun eigen strafschopgebied en zorgt er voor dat de paniek toeslaat achterin bij Breukelen. De bal gaat dan zo in de voeten bij Laurens Kooij die met een striemend schot de vuisten van doelman Niels Neering teistert. Ik noteer de eerste mogelijkheid voor Huizen en ga er maar eens lekker voor zitten.
  Een minuut later word ik al op mijn wenken bediend als de onnavolgbare Ritchie Zinga verdediger Luke Molkenboer helemaal zoek speelt en een krulbal richting tweede paal loslaat. De invliegende Visser kan dan nét niet voldoende bij de bal om alsnog de openingstreffer te laten noteren.
  Breukelen kreunt en steunt en heeft sinds de aftrap de middenlijn eigenlijk nog niet van dichtbij mogen bewonderen. Dit moét gewoon een treffer voor Huizen op gaan leveren en we gaan er maar eens lekker voor zitten en maken ons op voor een ruime ruststand.

  Hoe kán dit?!
  Als Breukelen dan eindelijk een van haar spaarzame aanvallen weet op te zetten, dan is daar altijd Jeroen Lamme of Tim Krux om bijna hautain een einde te maken aan de snode plannetjes van de Breukelenaren. Het valt op, dat pas als nummer 6 – Falko van Doorn – zich met de Breukeler aanvalsopzet bemoeit, dat het dan pas tot over de middenlijn weet te komen. Indrukwekkende voetballer die Van Doorn!
  En ik heb dit nog niet genoteerd of Van Doorn steekt schitterend het middenveld over en voetbalt Breukelen daarmee onder de Huizer omsingeling uit. Dan is de voorzet scherp en afgemeten en duikt bij de tweede paal spits Mike Versloot op, die tégen iedere verhouding in, de bal zomaar binnen kopt! 1-0 voor Breukelen in - geloof ik - de tweede of derde keer dat ze Hensen van dichtbij zagen! Wie zegt dat voetbal rechtvaardig moet zijn? De simpelheid en het gemak waarmee Breukelen deze treffer wist te produceren baart me ineens ernstig zorgen.
  Lang heb ik niet om me in die zorgen te wentelen, want nog geen minuut later mag Theo Visser een vrije trap nemen. De bal komt op onze beurt nu goed in de doelmond, Sebastian van Kammen loopt goed in en van dichtbij knikt hij de gelijkmaker alweer tegen de touwen. Vals alarm, dus? Nog geen kwartier gespeeld en met twee goals al op de teller lijkt het publiek vanmiddag de grote winnaar te gaan worden. Het publiek dat de Breukelenaren opgeleukt hadden met een jeugdelftalletje dat luidkeels hun helden stond aan te moedigen. Niet iedereen kon dat geschreeuw waarderen, maar ik vind het wel wat hebben –coronadreiging of niet…

  Voorsprong
  Tim Krux weet met meetkundige precisie de bal op de stropdas bij Zinga te leggen. Het zijn dat soort ballen dat voetbal zo waanzinnig mooi maakt om naar te kijken. Zinga slingert zich onnavolgbaar om Van Doorn heen, zet weer fraai voor en vanaf de andere kant komt Kooij ingestormd. De inzet is goed en deze keer zijn het niet de vuisten, maar de voeten van Neering die Huizens tweede treffer voorkomen.
  Aan de andere kant lijkt Breukelen voor de tweede keer uit het niets toe te slaan als een vrije trap slim richting eerste paal wordt gelepeld. En dan duikt daar ineens Nino Scheenhart op die tot onze opluchting de bal langs de verkeerde kant van de paal jaagt. Huizen, let op uw saeck!
  Opluchting voor Breukelen als met een goed half uur gespeeld Van Kammen een vrije trap mag nemen, net buiten de zestien en recht voor de goal. We gaan er weer lekker voor zitten op die harde bankjes daar in Breukelen. Met een machtige krul jaagt Van Kammen de bal over en langs de witte muur en tot zijn opluchting ziet doelman Neering toe hoe de pegel zijn paal doet zingen. Sommigen vinden het geluid van een bal die op het metaal ketst mooier klinken dan een goal, maar daar was ik het op dat moment even niet geheel mee eens. De rebound wordt weer ingebracht en als de bal dan voor komt haalt Kogeldans vernietigend uit. Zijn schot stijgt echter net teveel om Neering in de problemen te kunnen brengen.
  Vijf minuten later is het dan toch raak voor Huizen als Joshua Lo-Asioe in de Breukeler zestien wordt weggestoken. Lo-Asioe blijft er met zijn hoofd bij en met een schitterende voetbeweging lanceert hij op zijn beurt Zinga weer. De krulbal is fraai en we veren al op als de bal ongehinderd in de verre hoek lijkt te gaan draaien. Maar Neering is een uitstekende doelman en met een weergaloze snoekduik weet hij de bal vlak voor de paal weg te tikken. De corner komt voor en dan is daar het sterke lijf van Lo-Asioe dat oprijst te midden van de wanhopig meespringende Breukelenaren. De knik is goed en Neering kansloos en eindelijk heeft Huizen haar welverdiende voorsprong te pakken.

  Erop en erover?
  Nu is het zaak die voorsprong uit te bouwen. Goed opletten achterin en blijven gáán richting Neering. Dit kán gewoon niet meer fout gaan, een monsterscore is in de maak. We verkneukelen ons in afwachting van de dingen die komen gaan.
  Maar wat er komt had voor onze mannen een waarschuwing moeten zijn: Breukelen zet weer even aan en als de bal dan in de menigte voor Hensen valt en we de bal maar niet weg lijken te kunnen krijgen, caramboleert de bal met een merkwaardige curve onder de lat. Achterover vallend doet Hensen nog een uiterste poging het noodlot af te wenden en slaagt daar wonderwel in, maar wel hálf. De bal valt weer en dan is daar die weer ongelofelijk hard werkende Visser die in zijn eigen zestien met een halve omhaal voor opluchting zorgt. Dat was een krap oogje in die naald waar Huizen doorheen kroop… Waarschuwing twee…
  Het lijkt nu vooral zaak dat veldoverwicht eens lekker in doelpunten uit te drukken en veilig afstand van Breukelen te nemen. Het veldoverwicht is er, de kansen zijn er, het is nu gewoon erop en erover!
  Zinga rukt op en snijdt naar binnen. Weer een striemend schot dat de vertwijfeld duikende Neering tot zijn opluchting naast de paal ziet spatten.

  Rust
  De 1-2 ruststand is maar een magere afspiegeling van het spelbeeld van deze aantrekkelijke eerste helft. Huizen doet zichzelf tekort door Breukelen de illusie te geven dat er vandaag iets te halen zou vallen. Toch voelt die stand ondanks het spelbeeld benauwd aan door die smalle marge en de ervaring die we hier vorig seizoen hadden dat een Breukeler kat in het nauw tot rare sprongen in staat is!
  Nu zou ik me zeker zorgen gaan maken als al dat overwicht niet tot kansen geleid zou hebben, maar misfortuin en die uitstekende doelman Neering stonden menig mogelijkheid in de weg. Voor alsnog geen reden voor wissels wat mij betreft, want het loopt op zich als een zonnetje. Maar zolang we Breukelen in leven houden, hangt die gelijkmaker net zo makkelijk in de lucht als de 1-3…

  Je gelooft je ogen niet!
  Geen wissels inderdaad, al zie ik wel dat coach Klein Tristen Kroeze aan het warmlopen stuurt. Wél een wissel bij Breukelen: Okan Özcelik is in het veld gekomen. Een gedrongen voetballer die me nog bijstaat van de vorige ontmoeting toen hij óók als invaller in het veld kwam en ons handen vol werk bezorgde. En ook nu gaat hij driftig aan het sleuren en trekken. Dan is Falko van Doorn weer ijzersterk in de middencirkel en moet hij middels een overtreding worden afgestopt. De vrije trap gaat snel naar die Özcelik die zijn hielen laat zien en vanaf de achterlijn scherp voortrekt. Hensen is alert en onderschept. Gevaar geweken, maar Özcelik geeft wel even zijn visitekaartje af.
  Huizen blijft zoeken naar uitbreiding van de voorsprong en ook Joshua Lo-Asioe ziet zijn voorzet door de Breukeler doelman onderschept.
  We zijn goed twee minuten onderweg als Van Doorn die sterke spits Mike Versloot wegsteekt. Met de bal aan de voet stevent hij langs de zijlijn onstuitbaar richting Hensen. Onstuitbaar ook voor Hensen die zijn doel nog verkleint, maar kansloos is op de bekeken schuiver die Breukelen weer op gelijke hoogte met Huizen brengt. Wat een domper zo kort na de rust! Je gelooft je ogen toch niet?

  Op jacht
  Voordeel is natuurlijk wel dat we nu nog alle tijd hebben om de wedstrijd alsnog naar ons toe te trekken. Klein zet ook meteen Helms en Dubbeldam aan het warmlopen.
  De inbreng van Özcelik heeft echter een kentering in het spel van Breukelen gebracht en Özcelik en Nasser el Aissati combineren er lustig op los. Gedreven zoekt Özcelik de ruimte en maakt het Tim Boterenbrood akelig lastig. Een voorzet vanaf de andere kant wordt half door Krux gemist en bereikt zo de gretig wachtende Özcelik die met een vernietigende uithaal de bal via de kruising over jaagt. Dit is een heel ander Breukelen dan waartegen we voor rust zo makkelijk wisten te voetballen.
  Dan een tegenslag: Kogeldans gaat zitten en geeft aan gewisseld te willen worden. En dan brengt Arnold Klein Tristen Kroeze voor Kogeldans en haalt ook meteen Dennis Lamme naar de kant voor Remco Helms.
  Joshua Lo-Asioe wint dan niet alleen het kopduel op het middenveld, maar zet daarmee ook meteen Laurens Kooij aan het werk. Deze gaat sterk langs zijn man en ook zijn voorzet is keurig op maat. De inkomende Van Kammen bedenkt zich niet en jaagt de bal kiezelhard op de goal. Helaas spat de bal net naast, maar het leek weer even op het Huizen van vóór de rust.
  Ook een pegel van Jeroen Lamme mist het doel van Neering op centimeters als Van Kammen de bal keurig bij de tweede paal legt uit een vrije trap.
  Laurens Kooij speelde sterk vanmiddag, al was hij wat ongelukkig in de afronding. In de vijfenzestigste minuut rommelt hij zich het strafschopgebied binnen en zet Zinga aan het werk. Het levert een corner op die uiteindelijk via het voorhoofd van Kroeze ‘geruimd’ wordt door de Breukeler defensie.
  Ook Hidde van der Veldt mag dan zijn opwachting maken ten koste van Sebastian van Kammen. Nog meer snelheid en diepgang voorin? Huizen lijkt aan te gaan zetten ‘for the kill’.

  Aantrekkelijk
  Maar Breukelen is niet van plan zich zomaar naar de slachtbank te laten leiden. Opnieuw is het Özcelik die het voortouw neem en diep gaat. Met zijn zaalvoetbalbewegingen speelt hij Kroeze de benen volledig in de knoop en mikt op de kruising van de verre hoek. Maar ook wij hebben een gigant in de goal en stijlvol zweeft Hensen de bal uit de kruising. De bal blijft in het spel en dan jaagt Nick van Nieuwkerk de bal spijkerhard op de paal! Huizen komt hier goed weg!
  Het spel golft heen en weer en nog steeds is het smullen voor het publiek. Zeker als Laurens Kooij op de achterlijn met een weergaloze beweging Nino Scheenhart het bos in stuurt. Brutaal, gracieus en effectief. De voorzet is dan keurig op Zinga, die uithaalt en via de hak van een verdediger een corner uit het vuur sleept. Helaas wordt de corner geruimd voordat een Huizer er iets productiefs mee heeft kunnen aanvangen.
  Tim Boterenbrood stuwt Huizen op met een fraaie rush, bezorgt de bal bij Zinga die met een fraaie sleep de bal tracht te verlengen. Weer zoekt hij het doel iets te ver naar links en de bal verdwijnt opnieuw náást de goal van Neering. Huizen blijft zoeken naar de voorsprong. Weer neemt de druk op de goal van Neering toe als de alom aanwezige Visser een corner versiert. De bal komt voor, wordt bij de eerste paal weggewerkt, opnieuw ingezet, Neering eruit met de vuisten, het is even ‘all hands on deck’ voor Breukelen.

  Déjà vu…
  De minuten tikken weg en we verzoenen ons al met opnieuw een gestolen punt voor Breukelen als het noodlot toeslaat. Coach Schuitemaker brengt Olaf de Koning binnen de lijnen. Het is mij ontgaan wie er voor hem plaats maakte, maar dat zal in Breukelen niemand wat interesseren, want vijf minuten voor het eindsignaal van arbiter Eric van der Vaart jaagt De Koning de bal onhoudbaar diagonaal binnen als een voorzet over de hele voor zijn voeten valt. 3-2 en Huizen staat er bedremmeld en met lege handen bij.
  Dat diezelfde De Koning drie minuten later de bal nogmaals hoog in het kruis jaagt na een perfecte voorzet van doorgebroken spits Versloot is vooral van belang voor de statistieken. Huizen speelde alles of niets en dat werd dus niets. Wederom krijgt het het deksel op de neus in Breukelen, opnieuw even pijnlijk en kostbaar als onnodig puntverlies. Breukelen lijkt een angstgegner voor Huizen te worden…

  Arnold Klein
  Eerste helft geen vuiltje aan de lucht. Hoe verklaar je die ommekeer in die tweede helft?”
  “Geen idee!” antwoordt onze coach met lichte gelatenheid in zijn stem. “Breukelen speelde de eerste helft anders dan in de tweede helft. In de rust hadden wij ons gefocust op hun speelwijze van de eerste helft en daarmee verrasten ze ons min of meer. Ze waren gretiger in de omschakeling, daar waren wij niet scherp genoeg op.
  Dan krijgen we heel snel die 2-2 om de oren en kregen we toch nog een aantal kansen om zelf de 2-3 te maken en die maak je dan niet.
  Elk jaar als we hier voetballen, dan krijgen we legio kansen, maar we scoren niet. Ook vandaag krijg je meer dan genoeg kansen om de score naar je toe te trekken en uiteindelijk staan we hier dus met lege handen.”
  Mogen we van geluk spreken dat die trainer niet met die nummer achttien – Özcelik - begon?
  “Het blijft altijd lastig om tegen zaalvoetballers te spelen. Maar wij hebben gewoon zelf niet hetgeen gebracht dat we moeten brengen. Het gaat er gewoon om hoe wij slim met dat soort voetbal om moeten gaan, meer brengen in balbezit. Simpel gezegd: je moet gewoon de kansen dié je krijgt benutten! De eerste helft hadden we het gat al veel groter moeten maken dan het nu was. Dat hebben we dus niet gedaan, we hebben ze in leven gehouden… Dat lijken we hier wel iedere keer te doen: we laten ze in de wedstrijd en dan gebeurt er in de slotfase weer wat.
  Dit is inderdaad een harde les, zuur! Zeker na hetgeen we vorige week hebben neergezet, waar we vorige week de tweede helft de wedstrijd naar ons toe trokken, werden we hier vandaag door Breukelen afgetroefd op een stukje venijnigheid. Ze speelden een simpel maar succesvol spelletje waar we geen antwoord op wisten te vinden. Als je onvoldoende druk voorin en op het middenveld weet te zetten op hun opbouw, dan kunnen ze die lopende mensen vinden en wordt het heel moeilijk te verdedigen. Dan zijn die zaalvoetballers sterk in de één-op-één en dat zag je dus terug.
  Ik was er vooraf al niet echt gerust op: we lopen tegen Breukelen de laatste jaren steeds averij op. Wedstrijden waarin je zeventig procent balbezit hebt, maar telkens het deksel op je neus krijgt als je er niks mee doet.
  Met de wissel van Hidde van der Veldt voor Van Kammen wilde ik pure snelheid voorin hebben. Met Laurens Kooij en Ritchie Zinga hoopte ik het verschil nog te kunnen maken. Dat had inderdaad niks met het spel van Sebas te maken.”
  Wordt er volgende week op de training weer een oude module van stal gehaald?
  “Haha, ik zou nu zeggen: een module verdedigen! Maar dat moet ik komende week nog verder invullen. Ik merk wel dat spelers soms moeite hebben hun eigen invulling te geven aan de speelwijze waarop we willen spelen. Daarin moeten we nadrukkelijk nog stappen zetten. Nu dus even terug naar de basis om bij balverlies meteen weer druk te gaan zetten, dat was vandaag niet goed verzorgd bij ons. Ook een stukje ‘lezen’ van de speelwijze van de tegenstander, dat moeten de spelers in het veld eerder zien en weten hoe daar op in te spelen. Zeker na de rust toen ze van systeem waren gewisseld waren wij daar niet scherp genoeg op en lieten we ons verrassen.
  Een streep door de rekening?
  “Nou, in ieder geval wel heel teleurgesteld in het resultaat. Natuurlijk is er nog geen man over boord met pas de tweede wedstrijd, maar als je 1-2 met rust voorstaat en je laat dat zo makkelijk tussen je vingers wegglippen dan ben ik daar best wel ‘pissed’ over. Die vierde goal die tel ik eigenlijk niet mee, je gaat vol voor de 3-3 en dan zit het risico van nóg een tegentreffer er natuurlijk dik in. Je geeft iedere wedstrijd wel een kans weg, da’s inherent aan onze manier van vooruit- voetballen, maar vandaag deden we ze wel erg gemakkelijk cadeau…”

  Tim Krux
  “Nou, eigenlijk liever niet,” grinnikt onze aanvoerder als ik hem voor mijn microfoontje vraag. “Ik denk dat wij ook wel een beetje het gevoel hadden dat we hier simpel met een overwinning vandaan zouden lopen na die eerste helft. We hadden wel wat moeite met die nummer zes [Falko van Doorn. Red.] die kreeg wat teveel ruimte en dat was hun kracht eigenlijk. De tweede helft deden we dat helemaal verkeerd, gingen we verkeerd druk zetten waardoor we die vent niet konden ‘dubbelen’, zodat we heel snel één-op-één kwamen met die spits [Mike Versloot. Red.] die heel rap is. Daar zat hun gevaar in. Daarmee hebben we hen de tweede helft nogal in de kaart gespeeld. We wisten dat ook niet echt meer om te zetten in het veld. Bij 2-2 hebben we nog wel twee of drie goede kansen gehad om de wedstrijd alsnog naar ons toe te trekken. Als je dan daaruit niet scoort en Breukelen maakt dan de laat de 3-2, dan weet je eigenlijk wel dat het klaar is. Daarna zag het er even helemáál niet meer uit.
  Die Özcelik die had de eerste helft ook niet veel klaar kunnen maken, denk ik. Toen stonden we nog goed. Pas toen we de tweede helft de ruimtes heel groot werden, toen werd het lekker voor hem om zijn acties te gaan maken. Daarin moeten we toch wat doortastender zijn en moeten we toch wat meedogenlozer optreden tegen dit soort dribbelaars. De eerste helft ging het nog goed, maar de tweede helft heel slecht… De vorige week, maar dan in omgekeerde volgorde. Daarbij vond ik dat ik zelf ook niet best speelde: twee keer net niet erbij.
  De eerste helft lag er ook veel ruimte achter onze defensie, maar konden we dat nog belopen omdat we de slag op het middenveld wisten te winnen. De tweede helft wonnen we geen tweede ballen meer en kon die Van Doorn helemaal vrij de bal zo naar die spits schuiven voor de 2-2. Niemand die uitstapt, niemand die terug komt, dan wordt het wel héél makkelijk voetballen voor Breukelen. Dat mág gewoon niet.”
  Worden dat nog harde woorden op de eerste training?
  “Ik denk wel dat we de tegengoals en de manier van voetballen van de tweede helft zullen nabespreken. Op een gegeven moment moet je natuurlijk wel een bepaalde tactiek weten vast te houden. Ik vond ons de eerste helft gewoon helemaal goed spelen. Als je vier of vijf één met rust voor staat mogen ze niks zeggen: wij een kans of zes, zij één en een scrimmage, waarbij Jaime die bal schitterend pakt. Als je die kansen benut dan is er niks aan de hand. Zij scoren er gelijk één en de tweede helft ook bij de eerste de best kans die ze krijgen, die effectiviteit was vandaag het verschil tussen Breukelen en Huizen…”

  Apenstaatjes kijk op de zaak
  Het komt zelden voor dat ik na een nederlaag toch moet constateren dat ik een heerlijke middag heb gehad. Vandaag was dat zo’n wedstrijd. Natuurlijk heb ik meer genoten va de eerste dan van de tweede helft, maar ik heb me geen moment verveeld of geërgerd daar in Breukelen.
  Een bekend voetbalwijsgeer stelde ooit eens: als je twee wedstrijden verdedigt speel je twee keer gelijk. Als je aanvalt, win je er één en verlies je er één. Maar dan heb je wel een punt meer! Ik denk dat dat voor Huizen vandaag ook gold: aan inzet lag het niet, aan de instelling lag het niet en met een klein beetje meer mazzel had Huizen ‘gewoon’ gewonnen van sluw Breukelen. Coach Schuitemaker hield twee slimme troeven in zijn mouw. Liet Huizen lekker uitrazen en beperkte de schade voor rust, om ná de rust zijn concept om te gooien en toe te slaan. Een sterk staaltje coaching waarvoor ik alle lof aan Schuitemaker wil toezwaaien. We hadden er gewoon tactisch gezien geen antwoord op.
  Zoals zowel Krux als Klein al aangaven: de factor geluk speelde natuurlijk ook een rol. Nou liggen effectiviteit en geluk voor mijn gevoel soms wel héél dicht bij elkaar. De tien(!) jaar verschil tussen bijvoorbeeld spits Versloot en spits Kooij zie je natuurlijk terug in de koelbloedigheid waarmee ze oog in oog met een keeper hun oplossingen weten te kiezen. Ik durf hier Kooij rustig als voorbeeld aan te halen, want hij pakte vandaag zeker een hele dikke voldoende voor zijn spel. Ook die Özcelik wist met zijn achtentwintig lentes wist goed hoe hij zijn stempel op deze wedstrijd moest drukken. Ervaring die er ook in het team van Huizen moet zitten want onze ‘basis’ was nog veertien jaar ouder dan die van Breukelen. Blijkbaar was Breukelen op de cruciale punten net wat slimmer dan Huizen.
  Uiteraard is zo’n ranglijst na twee wedstijden gewoon een verzameling jojo’s: geen peil nog op te trekken. Een kleine kopgroep tekent zich af met WNC, Nivo Sparta en Almkerk die nog de volle winst uit de eerste twee wedstrijden wisten te pakken.
  Huizen duikelt door deze nederlaag van de tweede plek naar de middenmoot. Nu dus het verlies wegslikken en ons opmaken voor het volgende treffen tegen het SVL dat het één puntje beter deed dan wij. Afgaande op de eerste uitslagen kon dit wel eens weer een pittige competitie blijken, waarin de ploegen niet veel voor elkaar onder doen en iedereen van iedereen kan winnen en dus ook verliezen.
  Als de corona het toestaat hoop ik u allen zaterdag weer op de Wolfskamer te treffen om onze ploeg weer omhoog te supporten. Mag ik u daarbij dringend verzoeken de anderhalve meter en de corona maatregelen in acht te nemen, ongeacht in hoeverre u daar het nut nou van inziet of niet. Eén BOA die wat al te zeer op zijn strepen staat en we spelen de derby straks zonder toeschouwers… En dat lijkt me een schrikbeeld waar ik wel even die anderhalve meter voor in de gaten zou willen houden!

  Breukelen - Huizen 4-2 (1-2)

  11. Mike Versloot 1-0
  12. Sebastian van Kammen 1-1
  37. Joshua Lo-Asioe 1-2
  47. Mike Versloot 2-2
  85. Olaf de Koning 3-2
  88. Olaf de Koning 4-2