Zalmkado Huizerkaas BC Zuyderzee Slokker IT Services MECO groep
 • Lid worden
 • Webshop
 • Businessclub
 •  

  Nieuwe aanwinst: Felitciano Zschusschen

  Gepubliceerd op:

  Het is rond! Felitciano Zschusschen speelt het resterende seizoen 2021/2022 bij s.v. Huizen.
  Felitciano heeft in het verleden o.a. bij clubs als FC Twente, NAC en VVSB gespeeld. 
  Wij wensen Felitciano veel succes! En we hopen dat hij het net onwijs vaak weet te vinden.

  Afgelopen zaterdag sprak onze Ron met Felitciano. Wie is hij? Wat zijn zijn ambities?

  In gesprek met 
  Hoever ben jij met Huizen?
  “Met Huizen ben ik rond, de KNVB moet de overschrijving nog goedkeuren, maar met Huizen zelf ben ik rond!”

  En hoever is Huizen? Jij kunt daar als ‘buitenstaander’ en gelauwerde prof wellicht wel iets van zeggen?
  “Ik zie heel veel jongens die hongerig zijn en ik denk dat dat alleen maar goed is. De jongens zijn er op gebrand om naar de hoofdklasse door te stoten en ook de club heeft die ambitie uitgesproken en wil dat ook uitstralen. Vandaag hebben we dan verloren, maar we moeten gewoon nog even weer in het ritme komen. Ik persoonlijk moet weer helemaal fit worden en de jongens moeten mij eerst wat beter leren kennen qua speelwijze en dan gaat het straks vanzelf wel goed komen.”

  Ik herkende wel meteen de voetballer in jou: hoge handelingssnelheid, ballen snel in één keer doorspelen…
  “Wat leuk dat u dat opvalt! Ik probeer altijd gewoon mijn eigen spel te spelen, zo snel mogelijk te handelen en op zo hoog mogelijk niveau vooruit te denken. Zoals ik op hoger niveau heb gedacht zo moet ik ook hier denken en meegeven aan de jongens. Ik probeer dat op de training ook mee te geven dat je het jezelf makkelijker maakt als je iets sneller handelt, sneller speelt. Dan blijf je makkelijker uit de duels en word je effectiever en vermijd je moeilijke situaties. Als je eerste aanname goed is kan je zorgen dat je de bal gespeeld hebt voor je tegenstander er aan te pas kan komen. Vooruitdenken, van tevoren weten wat je straks wilt gaan doen, dat zijn van die kleine dingen die ik probeer mee te geven aan de groep. De jongens zijn heel leergierig en gretig. Ze ‘hoeven’ natuurlijk niet te luisteren, ik probeer gewoon mijn ervaring met hen te delen en ik heb dar een goed gevoel over. Ik ben blij dat ik hier bij de groep aangesloten ben.
  Mijn carrière is er een van pieken en dalen. Je weet hoe het gaat in het voetbal: sommigen redden het en ik redde het dus net niet. Ik heb met jongens als Dusan Tadic en Leroy Fer gespeeld en die ervaring neem ik natuurlijk wel mee. Ik weet wat ik kan brengen voor Huizen en ik moet alleen nog wat fitter worden, maar dat is een kwestie van tijd.”

  Hoe ben je zo bij Huizen terecht gekomen?
  “Ik speelde bij VVSB, maar ik werk bij defensie en door mijn wisselende diensten werd dat steeds moeilijker te combineren met het trainen. Het was bijna een uur rijden. Ik kwam na de training soms pas om half twaalf thuis en dan ging de wekker weer om vijf uur. Dat brak me op en dat kon ik niet echt meer opbrengen en daarom wilde ik dichter bij huis spelen. Ik woon in Hilversum en had met Huizen een goed gevoel uit de gesprekken overgehouden, dus was de keuze snel gemaakt. Ik voel me hier ook eigenlijk meteen al thuis, er is veel humor in de groep en daar houd ik wel van. De sfeer is goed, gewoon een leuk team. Mijn ambitie hier is net als de rest: de hoofdklasse proberen te halen en uiteraard eerst zelf helemaal weer fit worden…”

  Fit worden? Je hebt het maar steeds over fit worden, maar je ziet er perfect afgetraind uit. Ik vind je er beter uitzien dan Ihattaren!
  “Hahaha! Ja, maar een wedstrijd spelen is heel wat anders dan alleen trainen, hoor. Mijn ‘inhoud’ - mijn conditie - is nog niet helemaal zoals ik die wil, hoor! Je bent als voetballer constant bezig met loopacties en daar moet je wel honderd procent fit en ‘ready’ voor zijn. En daar moet ik echt nog even aan werken en ben ik nu mee bezig.”
   

  Gerelateerde artikelen

  25 januari 2022

  Welke spelers verlengen nog meer?

  Goed nieuws! Deze spelers blijven op de Wolfskamer

  19 januari 2022

  Theo Visser & Joshua Lo-Asioe verlengen contract