https://www.svhuizen.nl/naar-het-slappe-koord-berkum-huizen-2-1/n3918c139
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Nadat Huizen tot het gaatje moest in Aalten om een zwaar bevochten punt uit de strijd te kunnen slepen, moest het nu dan aantreden tegen titelkandidaat Berkum. Een verslag...
  naar-het-slappe-koord-berkum-huizen-2-1

  Vermoeid maar niet gebroken
  Na één dagje rust na die heroïsche wedstrijd in Aalten en zitten we dus al weer in de bus voor de volgende heksentoer: Berkum! De club uit de Zwolse wijk staat derde en heeft nog volop zicht op de titel. Dat Huizen per wedstrijd de overwinningen harder nodig krijgt, mag genoegzaam bekend zijn.
  Eigenlijk kan je het als KNVB niet maken om amateurs die twee of drie keer in de week een uurtje trainen zo weinig rust te gunnen tussen de wedstrijden – zeker als de belangen zo hoog opgelopen zijn zoals voor zowel Huizen als Berkum – al zal die ploeg weinig bezwaar hebben gemaakt tegen deze planning. Zelfs de profs in de eredivisie doet men dit niet aan! Maar de competitienood breekt blijkbaar ook deze wet en dus arriveren we vol goede moed op dat fraaie complex in Berkum. Beide ploegen hebben een overwinning nodig, Berkum voor de titel en wij in de strijd tegen het degradatiespook en dat belooft een wedstrijd op het scherpst van de snede.
  Huizen kan vandaag gelukkig weer een beroep doen op Randy Onuoha, Joey Papamelodias en Thomas Malolepszy die dan ook alle drie in de basis beginnen. Daarentegen missen we vandaag Danny Benning die zijn schorsing uitzit. Ik had nog even stille hoop dat de KNVB de bevestiging niet tijdig bij ons zou krijgen waardoor Danny tóch speelgerechtigd zou kunnen zijn (ik ken de regels daaromtrent niet exact, moet ik bekennen) maar Danny maakt aan alle onzekerheid een eind: “Nee, ik had de bevestiging dezelfde avond nog binnen! Dat gaat heel snel tegenwoordig met de mail…”.
  Geen Danny dus vandaag, maar ook ontbreken nog steeds de namen van Kevin Smit, Wouter Vente en Lucas Pelgrum vanwege blessures op het wedstrijdformulier. Niet dat dat nou allemáál basisspelers zijn, maar het maakt je bank toch wat breder.
  Problemen dus achterin voor Weggemans en zijn staf. Afgaande op de namen die ik via Jaap Vedder krijg voorgeschoteld vermoed ik dat ze het ‘intern’ gaan oplossen. Onuoha op zijn vertrouwde stek, Troost en Klaassen centraal achterin en dan Buitenhuis op de plek van Benning. Verder weer een basisplaats voor Brilleman en Van Esterik op het middenveld waar Papamelodias zijn plaats op het middenveld weer inneemt.
  Voorin verrassend de naam van Malolepszy die blijkens mijn formulier aanvankelijk vanaf de bank had moeten beginnen. En dus zien we op de bank weer die jongeling Dennis Lamme verschijnen die zo’n uitstekende indruk in Aalten had achtergelaten, Garrett Jones, Desmond Mensen, Hidde van der Veldt en reservedoelman Rinaldo O’Niel.
  Bij Berkum valt uiteraard de naam van Bacuna mij op. Had die niet bij Groningen gespeeld? Maar Google leert me dat er hele hordes Bacunas rondlopen die blijkens de lovende recensies allemaal een heel aardig balletje weten te trappen. Zo ook deze Johnsen.
  Een van de bestuursleden ziet me driftig schrijven aan dit voorwoord en vraagt me of ik de uitslag ook al heb ingevuld. “0-3!” antwoord ik wat uitdagend en met groot lef, want eerlijk gezegd teken ik vandaag ongezien voor een punt – maar dat hoeft dat bestuurslid nog niet te weten…

  Scherp maar toch ook weer niet
  De harde bankjes op de tribune hebben blijkbaar geen gelijke tred gehouden met de rest van de fraaie accommodatie en het belooft een lange zit te worden vanmiddag.
  Scherp is de overtreding in de eerste minuut waarmee Önal onderuit wordt geveegd. ‘Even een koekie geven,’ lijkt het devies.
  Berkum opent sterk en Onuoha moet al meteen aan de bak als Bacuna door dreigt te breken. Randy blijft echter uitstekend op de been en doorbreekt de omsingeling fraai met een prachtige crosspass.
  Dan komt Huizen eruit en de aanval lijkt stuk te lopen als er terug wordt gespeeld op doelman Dominic van Hoof. De geroutineerde doelman neemt echter wat veel tijd en Murat Önal jaagt hem fel af. Van Hoof blijft rustig en haalt de bal terug waardoor Önal onverrichterzake voorbij vliegt. Wat Van Hoof echter niet in de gaten had was dat er nog een tweede speler aan het afjagen was: Thomas Malolepszy! En als Van Hoof zich dan omdraait is het noodlot eigenlijk al geschied: zo ongeveer vanaf de doellijn jaagt Malo de bal hard binnen en staan we nu al op een onvermoede voorsprong van 0-1.
  Heel even schiet me mijn gewaagde voorspelling nog even door het hoofd: zou het dan toch zo’n dag worden?
  Maar die gedachte kan ik snel laten varen als we twee minuten na onze treffer Youp Kok de lat zien teisteren en weer een minuut later  Bacuna jammerlijk zien missen als de bal perfect voor zijn voeten gebracht wordt. Nee, dit wordt geen 0-3...
  Ondanks de kansen die Berkum zich met scherpe en snelle counters verschaft, blijft Huizen toch lekker aanvallen en is er geen moment op het veld zichtbaar dat het hier een wedstrijd tussen nummer laatst en nummer drie betreft.
  Weer een uitval van Berkum: deze keer gaat Bacuna er goed langs en zijn voorzet op Kok is op maat. De uithaal is dan wild en ongecontroleerd. Blijkbaar staat het vizier van de Berkummers niet echt op scherp.
  En dan haalt Bob Brilleman maar eens uit. De afstand is groot, maar de bal is scherp ingeschoten. We veren al op als de bal dan toch op de paal uiteen spat. We waren maar ‘een piemeltje in een ijsbad’ verwijderd van de 0-2 zoals iemand achter me opmerkte.
  Veel meer scheelde de inzet van Quincy van Waveren kort daarop, de bal vliegt nu een meter of twee naast de goal van Van Hoof en we zien dat Huizen maar zo deze voorsprong zou kunnen vergroten.
  Maar dan zet een puntertje van Thom Kooke ineens Bacuna vogeltje vrij voor Mackaay. We houden de adem in, maar Bacuna legt de bal náást de goal in plaats van erin.
  Bacuna was deze fase een ware plaag voor onze defensie en we kregen haast geen vat op die behendige buitenspeler. Snel als de wind, benen als luciferstokjes, maar in elk lijf-aan-lijf-duel leek hij als winnaar uit de strijd te komen.
  Zo ook in de achttiende minuut als Bacuna zich weer langs alles en iedereen worstelt. Nadat arbiter Timmer hem geen strafschop wenste te geven, versiert hij alsnog via de toegesnelde Troost een hoekschop.

  Gelijk
  Er ontstaan wat irritaties bij de Berkummers als Klaassen na de corner neergaat en een vrije trap meekrijgt van Timmer. Het gaat blijkbaar niet naar de zin van de Berkummers en dat is een goed teken. Ook op de tribune heeft Timmer het ‘gedaan’ en de roep om vrije- en strafschoppen neemt hand over hand toe. Timmer blijft echter rustig en laat het gejoel onbewogen aan zich voorbij gaan. Zeker als Murat Önal zich verdedigend onderscheidt en Bacuna in zijn opmars stuit en een vrije trap, een vermaning, maar géén geel, tegen krijgt. De minuut daarop weer veel misbaar in onze doelmond en dan toch geel voor Van Brummen als die het recht wat in eigen hand neemt. Youp Kok gaat dan kort daarop wel wat nadrukkelijk neer bij een stevige charge.
  Tussen de irritaties door werd er toch nog wel gevoetbald: Joey Papamelodias begint aan een indrukwekkende rush maar raakt al slalommend rond de zestien de controle over de bal kwijt. Jammer, want er was nog maar één horde te gaan tot doelman Van Hoof.
  Dan geeft Timmer een onterechte corner (hij zou dat in de rust ruiterlijk toegeven, maar daar koop je geen moer meer voor natuurlijk). De bal komt voor en wordt in eerste instantie de lucht in gewerkt. De vallende bal is dan voor Buitenhuis die echter niet gecoacht wordt en daardoor niet weet dat ie alle tijd van de wereld heeft om de bal afdoende weg te werken. En dus kopt hij de bal achterwaart het strafschopgebied uit. Gevaar geweken, lijkt het, maar dan pompt aanvoerder Van der Meulen de bal nog maar eens hoog in de doelmond en ziet tot zijn eigen verbazing zijn voorzet zo in de verre hoek zweven! 1-1 En dat is even slikken vanwege de botte pech waarmee deze treffer tot stand kwam: een onterechte hoekschop en een voorzet die er per ongeluk invalt.

  Knak…
  Twee minuten later zien we Murat Önal een bal verlengen. De bal dartelt hoopvol voorlangs, maar het levert geen treffer op. Meteen daarop is het weer Bacuna die het de defensie lastig maakt. Er wordt niet geruimd, maar gezocht naar een ‘voetballende’ oplossing. En dat is niet slim met die handige en duelsterke Bacuna in de buurt. Deze zorgt ervoor dat de opbouw verstoord wordt, de bal gaat hotseknots net buiten ons strafschopgebied van voet naar voet en wordt dan ineens strak doorgestoken naar die slim weggelopen Bacuna die opnieuw oog in oog met Mackaay verschijnt. Deze keer houdt Bacuna het hoofd wel koel en met een misselijkmakende schuiver werkt hij de 2-1 binnen.
  Uiteraard is één doelpunt verschil geen onoverkomelijke achterstand, maar de kansen voor Berkum regen zich aaneen en deze treffer leek al enige minuten een kwestie van tijd. Zou Huizen met die zware wedstrijd tegen AZSV nog in de benen het huzarenstukje nogmaals weten uit te voeren?
  Malolepszy doet in ieder geval een poging als hij zich er kort voor rust langs worstelt. Zijn inzet wordt echter gekraakt en levert slechts een corner op. Brilleman jaagt de bal er dan vervolgens met een volley hoog overheen.
  Opslag van rust even verwarring over een vrije trap. In de desorganisatie moet men aan de noodrem en van een meter of twintig pegelt Mark Bloemendaal de bal via de muur corner. Björn Bakker jaagt die echter hoog voorlangs en zo houden we de zaak verder ‘droog’ tot de rust.

  Rust
  Die rust gaan we dan in  met een 2-1 achterstand. Terecht? Gelet op het aantal kansen dat een snel en gevaarlijk counterend Berkum zich wist te verschaffen ben ik geneigd dat te beamen. Met name het gevaar Bacuna liet zich deze eerste helft maar nauwelijks beteugelen en Randy Onuoha zal vannacht nog wel eens zwetend zijn wakker geworden met rugnummer 7 op zijn netvlies.
  Defensief hebben we echter weinig bakens om te verzetten en ook de wissels ogen in de rust niet alsof ze meteen aan de aftrap zullen verschijnen.
  Positief is echter het veldspel van Huizen dat beslist niet onderdoet voor dat van de titelkandidaat. Sterker nog: er waren zeker periodes waarin Huizen gewoon zelfs de bovenliggende partij was. Maar ook nu weer gaat alles prima totdat we de doelman van de tegenpartij in het vizier krijgen en dan houdt het op. Daarin is Berkum gewoon doelgerichter en agressiever.
  Maar goed: met de 2-1 ‘leven’ we nog wel en er hoeft er maar ééntje te vallen voor een puntje. Alleen zullen we dan wel het gevaar Bacuna moeten beteugelen.

  Tweede helft
  We beginnen toch met Garrett Jones in de ploeg. Deze keer niet voor een verdediger, maar nu voor de aangeslagen Murat Önal die al voor de wedstrijd aangaf last te hebben.
  Qua spelbeeld zien we weer Bacuna die onze defensie de baas is met zijn acties. Met een gewaagde tackle straalt Randy Onuoha echter de verbetenheid uit om dat gevaar nu eindelijk eens te beteugelen. Weer veert de tribune op om een strafschop te eisen, maar Onuoha komt gewoon als overwinnaar uit de strijd met de bal aan de voet. Gewoon bal gespeeld, dus en Timmer laat heel terecht gewoon doorvoetballen.
  We zijn twee minuten onderweg als een prachtige pass van achteruit Quincy van Waveren wegstuurt over de flank. Quincy is snel en weet zijn man op snelheid af te schudden en de weg ligt open naar de goal van Van Hoof! We houden de adem in en Quincy doet eigenlijk bijna alles goed: hij passeert de uitkomende doelman met een bekeken schuiver richting verre hoek. We veren al op, maar de bal rolt luttele centimeters langs de verkeerde kant van de paal…
  Dit soort ballen moet gewoon hangen! We scheppen ons al niet zo veel kansen, dus moet je de kansen pakken wanneer ze zich voordoen. Teleurgesteld en foeterend zakken we terug op onze pijnbankjes.
  Aan de andere kant zien we dan een gruwelijke misser als die dekselse Bacuna opnieuw een corner weet te versieren. De bal komt voor en als de bal dan via via voor de voeten van Bacuna komt heeft deze eigenlijk een open doel voor zich. De trap is gelukkig onbesuisd en wild en de bal zeilt hoog over de goal van de kansloze Mackaay.
  Een minuut later doet Quincy weer van zich speken, nu met een uitstekend schot dat nu wel goed op doel gericht is. Doelman Van Hoof laat echter ook grote klasse zien als hij de bal uit de bovenhoek zweeft en weer rest ons niets anders dan een corner.

  Alles of niets
  En zo begint de tijd dan toch te dringen wil Huizen het wonder van Aalten herhalen. Dennis Horstman moet alles uit de kast halen om de op snelheid liggende Malolepszy af te stoppen. Zijn ingreep is er echter een die alle bewondering verdient. Berkum wordt terug gedrongen, láát zich wellicht wat terugdringen, en Huizen zet de tanden op elkaar om er dat laatste beetje uit te persen dat de ploeg nog in zich heeft. Dat geeft echter ook ruimte voor de counter en Buitenhuis pakt geel als hij een pass even verkeerd inschat en dan in arren moede zijn tegenstander bij de arm grijpt. Een minuut later een breedtepass die makkelijk onderschept wordt en weer Bacuna als een speer en onstuitbaar er vandoor. Alleen voor Mackaay zoekt hij nu het doel echter veel te hoog. Prima speler, die Bacuna, maar ‘trefzeker’ zou ik maar niet op zijn CV zetten als ik hem was…
  Garrett Jones houdt de bal dan met gevaar voor eigen lijf en leden in bezit en dat biedt Malolepszy een schietkans. De bal krult gevaarlijk voorlangs, maar Van Hoof hoeft niet in te grijpen. Mackaay is het struikelblok voor Mark Bloemendaal als die er ook een keer vandoor gaat en voor onze doelman opduikt.
  En bij ‘alles-of-niets’ lijkt sinds vorige week dus gewoon de naam van Dennis Lamme te horen. Wederom mag Bob Brilleman plaats maken voor ons jonge talent (wiens broer ons komend seizoen ook komt versterken) maar eerst is het opnieuw Bacuna die de bal naast weet te werken na een soepel lopende Berkummer aanval.
  Berkum coach Hoekstra brengt dan met Ruud Wellenberg voor de wat onzichtbaar spelende Thom Kooke een middenvelder voor een middenvelder en met de van een pittige blessure teruggekeerde Zarubi Gulbani voor Mark Bloemendaal een aanvaller voor een middenvelder en lijkt daarmee toch een beslissing te willen forceren.

  Ja? Ja! JA!... Neeee!!!
  Met nog een kwartiertje te gaan draait een corner van die invaller Gulbani over de doellijn zonder dat iemand daar een beslissend zetje aan weet te geven en Joey Papamelodias jaagt de bal tot twee maal aan toe van ver kansloos over en naast de goal van Van Hoof “Het was een waardeloze, lichte bal,” verklaarde Joey na afloop. “Daar was geen goede trap mee te geven!”. En dat verklaart mogelijk ook die rare zeilbal waarmee Berkum de gelijkmaker liet aantekenen.
  Ook Hidde van der Veldt komt dan Quincy van Waveren vervangen en Onuoha neemt na een goede actie Van Hoof onder vuur. De bal is echter recht op deze geroutineerde doelman en levert dus geen gevaar op voor Berkum.
  Bij een corner die goed in de doelmond valt raakt een kopbal van Dennis Lamme een verdediger en Berkum kan weer uitverdedigen.
  Als Björn Bakker dan een prachtige kans om zeep heeft geholpen na een goede actie en voorzet van Gulbani, dan is daar in de voorlaatste minuut ineens die dekselse Dennis Lamme die met een heerlijke steekbal de halve Berkum defensie passeert en zo aanvoerder Renee Troost alleen voor Van Hoof zet. Troost controleert de bal uitstekend, passeert de uitgekomen Van Hoof en lijkt de bal maar voor het inschieten te hebben. Maar dan gaat het in het zicht van de haven alsnog mis als Troost bijna op de achterlijn staand een te moeilijke hoek voor zich ziet en niet tot een voldragen voorzet komt. Gedesillusioneerd storten we op onze bankjes terug, heel de Huizer aanhang juichte even, maar huilt nu bittere tranen, want in de resterende seconden zien we nog twee kansloze pogingen iets te forceren en fluit Timmer deze pijnlijke nederlaag in de boeken.

  Michael Weggemans
  “De tweede helft geven we inderdaad nog wel kansen weg, maar we creëerden er zelf ook wat meer. De eerste helft hebben we ze wel zes grote kansen gegeven, ondanks dat we vaak een veldoverwicht hadden. Maar over die tweede helft ben ik eigenlijk best wel tevreden, alleen hebben we dan net de pech dat die twee kansen er niet in gaan. Maar als je in dié minuut, dié kans krijgt, dan moet ie gewoon zitten…”verzucht onze coach. “Maar ja, Renee wil die bal er uiteraard ook gewoon inschieten, dus ik verwijt hem niets. Die keeper deed het ook goed, die dwong hem gewoon opzij. Het is zoals het is. We kunnen er nu niks meer aan doen en volgens mij staan we nog steeds vier punten achter en hebben we nog zes punten in de pot. Het is dus nog steeds mogelijk. Het enige dat we vandaag verspelen is de kans op rechtstreekse handhaving, maar daar hadden we eigenlijk toch al niet meer op gehoopt. En eigenlijk was PD ook al enige tijd een onbegonnen zaak, maar als je dan blijft winnen, dan komt dat toch ineens weer binnen je bereik. Het zat vandaag gewoon weer eens een keertje niet mee.. “
  Toch miste ik wel het ‘pompen’ dat ik donderdag nog wel zag…”
  “Ja, het is natuurlijk een zware pot en daarin hebben we alles moeten geven. Nu kwamen we weer in exact dezelfde situatie en ook nog hebben we weer Renee Troost erbij gezet voorin en je ziet dat dat toch het nodige gevaar oplevert. Nu valt ie dan wel goed, maar mis je ‘m kort voor tijd…
  Ja, we hebben in de rust aangegeven dat die Bacuna geen centimeter ruimte meer mocht krijgen. Zo’n speler is natuurlijk levensgevaarlijk als ie kan draaien en met zijn gezicht naar de goal kan komen te staan. Dat ging de tweede helft dan ook een stuk beter.
  De keuzes achterin heb ik gemaakt met de wedstrijd tegen AZSV in het achterhoofd. Randy Onuoha kwam terug dus die kon op zijn vertrouwde stek op links en hadden we alleen aan de rechterkant een open positie. Jordey Buitenhuis heeft dat toen uitstekend ingevuld en vandaar dat ik die keuze voor hem maakte.”

  Aron Klaassen
  Het lijkt of hij met de week sterker gaat spelen en ook achterin op een positie die hem eigenlijk vreemd is, geeft hij me altijd een warm gevoel van vertrouwen, rust en zekerheid.
  “Ja, het is balen tot en met,” verzucht Aron. “We komen dan wat gelukkig op 0-1 – hoewel ik wel vind dat we die goal afdwingen door zo af te jagen – maar daarna werden zij via onze linkerkant steeds sterker en creëerden ze zich heel veel kansen. Dan denk je dat je het toch gaat redden omdat ze er niet ingaan en dan valt die bal van hun ineens heel gelukkig binnen. Het was geen corner trouwens, maar goed, we hebben ook wel een paar beslissingen in ons voordeel gehad, dus daar wil ik niet over klagen.
  Die twee wedstrijden in drie dagen daar moet je gewoon niet aan denken. Je benen voelen natuurlijk wel wat vermoeider, maar als die vermoeidheid ook in je hoofd zit, dan gaan ze nóg zwaarder voelen. Je moet dus gewoon gáán als je in het veld staat en niet denken aan die vermoeide benen en dan houd je het wel vol. Goed drinken van tevoren.
  We konden inderdaad iets minder druk geven dan donderdag, maar dat kwam ook door Berkum dat ook in de eindfase best nog wel gevaarlijk was. Het was gewoon ook een andere tegenstander dan AZSV: daar kon ik van over de middenlijn de lange bal geven, nu moest het haast vanuit het eigen strafschopgebied. Die Bacuna dat was echt zo’n ‘bijtertje’ en die moesten we constant in de gaten houden.”
  Jouw eigen rol in het team wordt steeds meer defensief lijkt het wel. Hoe bevalt dat?
  “Nee, wat mij betreft is dat niet iets blijvends. Volgend seizoen wil ik toch echt weer graag naar het middenveld, dat is toch de beste positie voor mij, denk ik. Centraal achterin gaat het inderdaad wel goed en als het voor het team nodig is, dan vul ik dat gewoon in. Maar als we straks wouter Vente en Renee Troost centraal achterin hebben, dan is dat prima ingevuld en denk ik dat ik beter op het middenveld tot mijn recht zal kunnen komen…”

  Renee Troost
  Ik heb een erecode dat ik spelers niet lastig val met vragen in de bus en ook niet ‘uit de bus klap’. Die bus dat is hun domein waar ze onder elkaar een nederlaag kunnen verwerken of een overwinning kunnen vieren. Vandaar dat ik aanvoerder Troost pas interview als we weer in Huizen zijn.
  “ja, ja, ja…” beaamt Renee als ik hem vraag naar die geweldige kans in de slotfase. “Ik dacht dat die centrale verdediger de bal zou onderscheppen, dus ik rekende er eigenlijk al niet helemaal meer op. Dat gebeurt dan niet en die bal had de goede snelheid, dus ik nam de bal voorwaarts aan, richting de goal. En ik zag die keeper liggen en overwoog nog een split second een stiftje, maar ik zat er al te kort op, dus ik ging er omheen. Daarna ging het allemaal zo snel en ik kan het moment slecht voor me halen. Wellicht dat ik toch een poging op doel had moeten doen, nu kapte ik terug en was er een verdediger bij me en was de kans verkeken. Ook overwoog ik nog om me over de handen van die keeper te laten vallen, maar je moet in een fractie van een seconden dat besluit nemen en dat pakte dus zo uit. Zo zonde, ik denk dat we vooral het eerste kwartier gewoon heel erg goed begonnen. We dwongen die goal af door goed af te jagen. Daarna gaven we verdedigend wat te veel ruimte weg aan onze linkerkant. Met heel veel geluk kwamen we daar een paar keer mee weg, en dan scoren zij zo’n goal, een bal die eigenlijk helemaal geen doelpoging was en die ook nog eens uit een onterechte corner ontstaat.
  Die tweede goal is gewoon een fout van ons. Die bal moet gewoon weggerost worden.
  Ja, we geloven er nog volop in. Wie had er in december nog gedacht dat we tot de laatste twee wedstrijden nog volop in de race voor PD zouden zijn? Natuurlijk wordt het heel erg lastig, maar als we blijven doen wat we moeten doen, dan denk ik dat we een goede kans maken. Maar goed: je bent gewoon afhankelijk van de concurrentie, maar wij moeten gewoon drie punten pakken en dat is te doen, dat zie je ook vandaag: ook tegen deze top 3 club hoeven we niet te verliezen. Als je ons ziet spelen, dan denk je niet dat je naar een ploeg zit te kijken die onderaan staat. Ondanks dat Berkum voor de titel speelt, lieten ze de bal veel aan ons en zakten ze ver in. Ze wachtten gewoon op het foutje van Huizen en daar ontstond die tweede goal ook uit.
  Maar goed: we gaan gewoon voor zes punten uit twee wedstrijden en dan zien we wel waar het ons brengt…”

  Apenstaartjes kijk op de zaak
  Het slappe koord… Twee wedstrijden te gaan en iedere misstap is nu écht fataal. Daarbij zijn we ook nog eens afhankelijk van NSC en Zuidvogels. Weet NSC nog één van de twee resterende wedstrijden te winnen (HZVV thuis en Genemuiden uit) dan is het einde oefening voor Huizen. Huizen treft ‘n HZVV dat volgende week Huizen op bezoek krijgt en zich bij een overwinning helemaal veilig kan spelen. Bij winst van Huizen kan het zich dan helemaal richten op de nacompetitie en dan treft het NSC dat zich dan op die laatste speeldag van Huizen kan ontdoen door HZVV in Nijkerk te kloppen.
  Zuidvogels staat er relatief iets gunstiger voor dan Huizen: drie punten meer en dus kan het met twee overwinningen ook PD veilig stellen. Het treft echter Ajax thuis en Staphorst uit. Ajax is nog bezig met de titelrace en de derde periode en moet koploper Eemdijk onder zich zien te houden. Staphorst speelt alleen nog voor de premie en daar liggen dan op voorhand de kansen voor onze buren.
  We kunnen dus alleen maar ons eigen ding doen en de volle winst uit die laatste twee partijen zien te halen en dan maar hopen dat onze concurrenten naast die laatste strohalmen zullen grijpen.
  Hoogeveen, het is een eind, maar als uw club u ooit nodig heeft gehad, dan is het nu wel…
  Ik roep u niet meer op onze mannen te steunen. Als u dat nu zelf nog niet door hebt, dan ziet u het nooit meer…Balancerend tussen hoop en vrees gaan we het slappe koord op...

  Berkum – Huizen 2-1 (2-1)

  6. Thomas Malolepszy 0-1
  28. Marc van der Meulen 1-1
  30. Johnsen Bacuna 2-1


  Opstelling Berkum:
  Dominic van Hoof, Jordi Lemmens, Johnsen Bacuna, Youp Kok, Marc van der Meulen (c), Dennis Horstman, Björn Bakker, Thom Kooke (66. Ruud Wellenberg), Mark Bloemendaal (69. Zurabi Gulbani), Hoeseb Yakob, Jeroen van Brummen

  Opstelling Huizen:
  Wilco Mackaay, Jordey Buitenhuis, Aron Klaassen, Renee Troost (c), Randy Onuoha, Bob Brilleman (64. Dennis Lamme), Joey Papamelodias, Lucas van Esterik, Thomas Malolepszy, Murat Önal (46. Garrett Jones), Quincy van Waveren (78. Hidde van der Veldt)