https://www.svhuizen.nl/n-kraker-de-meern-huizen-beloften/n3830c88
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Dinsdag 13 maart speelde onze beloften een wedstrijd tegen de beloften van De Meern in het kader van de beloftencompetitie. Het werd een bloedstollende ontknoping. Een verslag...
  n-kraker-de-meern-huizen-beloften

  Kwartfinale
  Stapvoets met half Nederland om me heen van Zeist naar Vleuten, alwaar ik op voorhand het Grieks restaurant Oniro had uitgezocht om ook de inwendige mens nog aan haar trekken te laten komen. De beeldschone serveerster verontschuldigt zich dat het haar eerste dag is als ik vraag naar een ‘snel gerecht’ en laat hulptroepen aanrukken. Al met al staat er binnen no-time een voortreffelijke schotel op tafel en ben ik dus ruim op tijd op het prachtige complex van De Meern. In de catacomben wordt me niet alleen een lijstje met namen en rugnummers beloofd, maar tevens ook een heerlijke bak koffie en daar ben ik inmiddels wel aan toe. Perfect geregeld Marcel de Graauw!
  Huizen is dus doorgedrongen tot de eindronden van dit beloftentoernooi en treft in De Meern een tegenstander van formaat. Met een uitstekende score en een indrukwekkende lijst overwinningen heeft het zich voor deze kwartfinales geplaatst.
  En dat merkt Huizen ook meteen vanaf de aftrap: de thuisploeg zoekt stevig de aanval en stoomt met het nodige zelfvertrouwen richting doelman Hoelscher. In de tweede minuut dreigt Serkan Yasar door te breken en op een meter of twintig van de goal mag De Meern aanleggen voor een vrije trap. De bal wordt geblokt door de Huizer defensie en de rebound is dan een eenvoudige prooi voor Hidde Hoelscher. Ook komt onze doelman als winnaar uit de strijd als Yasar even later alsnog gevaarlijk doorbreekt. Huizen moet zich die eerste minuten vooral beperken tot ‘tegenhouden’.
  Het is dan ook geheel tegen de veldverhouding is als bij de eerste de beste voldragen aanval van Huizen Colin Veerkamp het goede werk van Bing Scot bekroont met een schitterende kopbal in de kruising die De Meern doelman Cody van Veenendaal volstrekt kansloos laat: 0-1 en dat is een lekkere opsteker!

  Oef…
  Lang kunnen we echter niet van deze luxe genieten, want vier minuten later is het Tim de Graauw die tot groot genoegen van zijn vader én zijn opa de gelijkmaker binnenschiet: Huizen krijgt de bal niet lekker uit de eigen zestien en De Graauw blijft killer-koel en prikt de bal geslepen in de hoek: 1-1.
  De opbouw bij onze gastheren is echter wat slordig en met fel afjagen weet Colin Veerkamp de bal nog in de zestienmeter van De Meern te veroveren. Zijn snoeiharde inzet verdwijnt echter naast het doel. Ook een kopbal van Youri van Kommer lijkt een treffer op te leveren als hij de bal prachtig naar de kruising stuurt. Nu is doelman Van Veenenedaal echter met een even stijlvolle als katachtige reactie op zijn post en tipt de bal net buiten zijn doelvlak. Maar Huizen krijgt zo dus toch wel wat kansjes.
  Even hilariteit als de scheidsrechter van dienst een kansrijke aanval onderschept en keurig voor de thuisploeg uitverdedigt. Het was een kolderiek gezicht en de grollen vliegen dan ook over de tribune.
  Weer een kans voor Huizen als Dennis Lamme alleen op doelman Van Veenendaal af mag omdat Bing Scot – vandaag echt een smaakmaker – opnieuw goed afjaagt, onderbreekt en dus ook een goede voortzetting in huis heeft. Dennis Lamme doet alles goed en stift de bal keurig over de uitkomende doelman heen. Helaas valt zijn prachtige boogbal op de kruising en zien we dus weer een fraaie kans in rook opgaan.
  Met de 2-1 in de 23e minuut lijkt dan ook de hoop een beetje in rook op te gaan. Bij een corner duikt verdediger Lennard van de Brink slim op bij de eerste paal en met een subtiele voetbeweging kaatst hij de bal binnen. 2-1, en hoewel Huizen de nodige kansen kreeg, lijkt het toch of het fysiek wat sterker ogende De Meern nu afstand gaat nemen. Zeker als nog geen tien minuten later de 3-1 op het scorebord  tevoorschijn komt als spits Jesse Schuin zichzelf uitstekend vrij speelt en heel bekeken de bal bij de eerste paal binnenschuift.

  Doorgaan
  3-1 En Huizen oogt wat aangeslagen. Met name in de momenten dat het voor de goal van Van Veenendaal komt ontbreekt het aan daadkracht en overtuiging. Zo ook een minuut of tien voor de rust als Scot weer heerlijk loopt te voetballen, maar verzuimt om uit te halen om zijn goede actie te verzilveren. Dralend en schijntrappen makend dwarrelt hij door het  strafschopgebied, de bal gaat dan nog van medespeler naar medespeler en uiteindelijk rest er niet meer dan een slap schot uit de tweede lijn dat recht in de handen van Van Veenendaal valt.
  Twee minuten later een prima aanvalsopzet via Dennis Lamme die Lucas Pelgrum bereikt. De aanval loopt door en als er dan een scherpe voorzet voor de goal langs zwaait, komt Scot net een teenlengte bij de tweede paal tekort om de aansluitingstreffer aan te tekenen.
  Een hoogstandje nog van Bing Scot,  vlak voor ons aan de zijlijn, als hij uitstekend doorzet en in een heerlijk lijf-aan-lijf gevecht met Lennard van de Brink als overwinnaar uit de strijd komt en er tussen neus en lippen ook nog even een heerlijke ‘panna’ uitgooit. Dit zijn de momenten die je het fileleed doen vergeten!

  Rust
  En zo breekt de rust met een weinig aan de verbeelding overlatende 3-1 voorsprong voor De Meern aan. De thuisploeg oogt wat daadkrachtiger en lijkt wat makkelijker aan de doelpunten te kunnen komen dan Huizen dat er toch wel wat érg veel kansen voor nodig heeft.
  Die kansen maken echter wel dat we ons in de rust bepaald niet kansloos achten, zeker als De Meern die slordigheid in de opbouw blijft vertonen die Huizen telkens weer de kans biedt om al druk zettend de bal te veroveren en zich zo kansen te verschaffen.

  Aansluiting
  De Meern opent de tweede helft zoals het de eerste begon: druistig en gedreven. Giovanni Nicolaas krult de bal rakelings over de goal van Hoelscher als een uitval scherp door onze defensie snijdt.
  Dan gaat doelman Hidde Hoelscher min of meer in de fout als hij veel te lang draalt met het wegtrappen van een terugspeelbal. Als hij dan uiteindelijk dan toch in de verdrukking komt, wordt zijn trap onderschept en kan De Meern de bal meteen weer voor brengen. Gelukkig is daar dan de rustig acterende Tristen Kroeze die de bal doodgemoedereerd in de handen van zijn doelman terugkopt.
  We zijn net geen tien minuten onderweg in deze tweede helft als nu De Meern de bal niet lekker weg krijgt uit de eigen zestien. Nadat men in eerste instantie nog met kunst- en vliegwerk de zaak had weten te klaren, valt de bal dan voor de voeten van Colin Veerkamp die hard uithaalt en de bal via het been van een verdediger in de goal ziet spatten: 3-2 en Huizen is ineens weer helemaal in de wedstrijd!
  Het geeft Huizen moed en vier minuten later biedt Veerkamp Dennis Lamme een prachtige kopkans. Helaas kon Dennis de bal onvoldoende richting meegeven en De Meern ontsnapt nog even aan de gelijkmaker.
  Die gelijkmaker komt er dan toch als Tristen Kroeze de bal binnen weet te werken in een scrimmage. Dan gaat de vlag echter resoluut omhoog en we vrezen een afkeuring. Vreemd: want de bal werd vanaf de achterlijn teruggekopt en dat kan dus nooit buitenspel zijn. Na ‘n kort beraad met de grensrechter besluit de arbiter van dienst de goal dan toch toe te kennen en staat Huizen dus heel knap toch weer gelijk! En daar was in de rust toch echt wel het nodige aan optimisme voor nodig geweest om dat te durven voorspellen.

  En erover!
  Huizen gaat dan heel brutaal op jacht naar de winnende. Batuhan Ciyhan gaat voorop in de jacht en stuift richting strafschopgebied. In volle ren wordt hij stevig tegen het kunstgras gewerkt en Huizen mag aanleggen voor een kansrijke vrije trap. Achter de bal Bob Brilleman, de begenadigde technicus met de fijne trap. Maar niet vanavond: hoog over! Mensen van De Meern lopen die bal nog ergens op dat bijveld te zoeken.
  Dan gaat in de zeventigste minuut Batuhan Ciyhan opnieuw op avontuur en staat zo aan de basis van een prachtige, soepel lopende aanval van Huizen. Via die andere smaakmaker Bing Scot komt de bal dan voor en weet Collin Veerkamp de bal heel leep tot achter doelman Van Veenendaal te verlengen: 3-4! En Huizen staat opnieuw voor.
  In de spannende maar weinig verheffende slotfase van de wedstrijd komt Huizen eigenlijk niet echt meer in gevaar – ondanks een Huzarenstukje van doelman Hoelscher die met groot lef nog even een man uitkapte in de eigen zestien… ‘Weg is weg’ en ‘binnen is binnen’ en als de arbiter dan met vier minuten De Meern nog ruim de gelegenheid heeft gegeven iets aan de uitschakeling te doen, klinkt dan toch het verlossende eindsignaal en kan Huizen zich op gaan maken voor een halve finale!

  Marcel van Vark
  “Nee, het zag er inderdaad in het begin niet naar uit dat we deze winnend zouden gaan afsluiten,” is de interim-coach het met me eens. “Qua kansenverhouding was het iets van 3-3, maar zij schoppen er drie van in en wij maar één. De veldbezetting van De Meern was veel beter en we werden eigenlijk afgetroefd op onze eigen strategie. Dat deed De Meern goed en dat hebben we in de rust met elkaar besproken en het een en ander omgezet, waardoor we iets behoudender speelden en er iets meer ruimte achter die verdedigers kwam, en je ziet wat er gebeurde. Daarbij werden we wel wat geholpen door De Meern die niet sterk genoeg verdedigden bij twee goals. Aan het einde is het dan inderdaad nog even ‘billenknijpen’, maar dat is inherent aan een finalewedstrijd en de stand!
  Maar ik heb vanavond hele mooie dingen gezien, maar ook zaken die we beter en anders moeten gaan doen. Maar al met al ben ik heel trots op wat deze jongens vanavond hebben neergezet!”

  Apenstaartjes kijk op de zaak
  Het was weer een heerlijke voetbalavond. Ik zag weer heerlijk onbevangen voetbal met een wilskrachtig en vooral ook veerkrachtig Huizen dat zich zelfs door een kansloos lijkende 3-1 achterstand niet uit het veld liet slaan. Genoten van smaakmakers als Collin Veerkamp, Tristen Kroese, Batuhan Ciyhan en niet te vergeten Bing Scot die voor mij vandaag een openbaring was.
  Op naar de halve finale dus. Ik kan haast niet wachten!