https://www.svhuizen.nl/n-kortstondig-bekeravontuur-huizen-goes-2-3/n4361c168
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Hoewel de uitslag wellicht een spannende strijd doet vermoeden, had Goes aan 23 minuten genoeg om deze bekerwedstrijd naar zich toe te trekken... Een verslag
  n-kortstondig-bekeravontuur-huizen-goes-2-3

  Piekmomentje
  Trainer Arnold Klein noemde vorige week het bekertreffen tegen Goes nog een ‘piekmomentje’, maar dan wel een veel te vroeg ‘piekmomentje’. Met slechts twee oefenduels in de benen en een groep die pas twee weken voltallig bijeen is kan er van een serieuze voorbereiding nog niet echt gesproken worden. Als dan derde divisionist Goes al op volle oorlogssterkte tegen je aantreedt, dan zou dat nog wel eens net een bruggetje te ver kunnen zijn. Het is dan ook met gemengd gemoed dat ik me op de Wolfskamer meld: enerzijds hoop op een stuntje, afgaande op het goede resultaat tegen Hoogland, maar ook met grote vreze omdat bij dit spel wel degelijk de knikkers tellen en Swift midweeks aantoonde dat Huizen toch nog niet helemaal op de rails staat die Klein zo graag zou hebben uitgelegd.

  (foto's: Henk Heijnen Fotografie)


  Interessant is wel het feit dat Klein nu wel al gedwongen wordt serieuze keuzes te maken en hoewel de voorbereiding na deze wedstrijd nog lang is, biedt dat wel ruimte voor de eerste speculaties. Als ik de opstelling onder mijn neus geschoven krijg springt al meteen op de eerste regel een opvallende keuze in het oog: vandaag krijgt Jaime Hensen de voorkeur boven Brian Willemse onder de lat. Ook zie ik een in mijn ogen opvallende basisplek voor Tristen Kroeze. Vorig seizoen nog gewogen en te licht bevonden, maar nu dus in de basis. Tegen Hoogland maakte hij op mij al een goede indruk en ik ben benieuwd of hij die indruk ook vandaag weer zal weten door te trekken.
  Ook een opvallende keuze voor de aanvoerdersband die vandaag om de arm van Jeroen Lamme zal zitten. Een rijzende ster die Jeroen Lamme: vorig seizoen pas na de winterstop volledig inzetbaar, maar eigenlijk na zijn debuut niet meer uit de basis weggeweest. Heel even meen ik dat we met hem achterin ook geen officiële wedstrijd meer verloren hebben, maar dan zie ik helaas die dramatische pot tegen Roda over het hoofd. Maar goed: toch een sterke reeks die nu dus beloond wordt met die aanvoerdersband.
  Met de nieuwelingen Krux, Van ’t Land, Kogeldans en Knul in de basis blijft het toch een beetje gokken hoe Klein de mannen neer zal gaan zetten. Gebruikt hij de mannen zoals ik denk dat ze zullen gaan spelen of past hij voor deze wedstrijd nog posities tactisch aan.
  Ik gok op een laatste lijn met Kroeze, Jeroen Lamme, Krux en Kogeldans, een middenveld met Van ’t Land, Van Kammen en Dennis Lamme en voorop Knul geflankeerd door Van der Veldt en Blaauw.
  Een op het oog wel logische opstelling lijkt me, al zie ik wel wat ‘dingetjes’. Het lijkt erg logisch om je ‘beste’ elf spelers op te stellen, maar de elf beste spelers maken nog niet het beste ‘team’. Ik herinner me het Feyenoord dat met Cruijff in de gelederenkampioen werd. Daar stond ook een waterdrager in om het vuile werk voor Cruijff te verrichten: Stanley Brard. Daar had Feyenoord beslist een betere voetballer voor aan boord, maar soms is het geheel meer dan de som der delen. Kwaliteiten moeten elkaar aanvullen, zwakheden mogen elkaar niet versterken. Maar laat duidelijk zijn, ik ben en blijf een geïnteresseerde leek, heb geen trainersdiploma en ik zie die jongens niet drie keer in de week aan het werk op de training.
  Het wordt dringen in de dug-out, want we hebben een ‘brede bank’ met Lo-Asioe, Willemse, Schmitz, Van Esterik, Martina, van Mill en Van Vark.
  Goes mist nog een drietal spelers vanwege blessures, maar trainer Pennings had al luid en duidelijk in de media te kennen gegeven op volle oorlogssterkte naar Huizen af te reizen. In een Zeeuwse courant meldde hij Huizen niet te zullen onderschatten en dat Huizen op het nippertje promotie was misgelopen. Vreemd: ik heb dat seizoen toch echt wel iets anders beleefd… Zou hij zich dan toch al proberen in te dekken?

  Belangstelling
  Toen ik vanmiddag aan kwam fietsen viel me de stilte al op: eenzaam zit Henk Brasser in zijn hutje te wachten op toeschouwers die een kaartje willen kopen. Stewards zijn al weer vertrokken en ook Jan Klein met zijn lootjes zit wat mistroostig op het terras te wachten op voorbijgangers.
  Een minuut of twintig voor de wedstrijd is het nog steeds akelig leeg op de tribune. Het miezert een beetje en ik verwacht dus geen toeschouwers die nog even van het zonnetje genieten voor ze de tribune opzoeken. Jammer! Onze mannen kunnen de support in de voorbereiding en tegen zo’n pittige tegenstander echt wel goed gebruiken.
  Midweeks was SWIFT dus nog met 6-0 te sterk gebleken voor onze groen-gele helden. Lekker: schrijf je tegen Hoogland nog dat het verdedigend zo sterk stond, pompen ze er gewoon even zes in! Arnold Klein wist me echter desgevraagd te melden dat Huizen lang op 1-0 had gestaan met mogelijkheden voor een gelijkmaker. Toen werd er na vijf kwartier negen(!) keer gewisseld en voor de nieuwe lichting door had wat er aan de hand was, liep SWIFT uit naar die 6-0. Dat verzacht het leed toch wel iets. Maar mogelijk speelde dat resultaat toch wel wat door in de achterban.
  Ook een nieuwe (invaller?) speaker met een éigen stijl’. Duidelijk en zeker niet onplezierig. Toch knap van het bestuur dat ze telkens toch maar weer invulling weten te geven aan al die al dan niet tijdelijk openvallende functies. Chapeau!
  14.24 uur: Maar mondjesmaat druppelt het publiek binnen op de tribune. Speel je eindelijk in de grote KNVB-beker, laat het publiek je in de steek… De term ‘De Lange Leegte’ speelt me wat door het hoofd, maar ik weet er geen passende opmerking mee te maken. Was ik vorig seizoen al teleurgesteld over de publieke opkomst, dit voorspelt helaas ook weer weinig goeds.

  Hete vuren
  Goes laat er weinig twijfel over bestaan met welke intenties het hier naar de Wolfskamer is afgereisd: het neemt meteen het heft in handen en zet vanaf de eerste minuut Huizen onder druk. Doelman Hensen moet al meteen aan de bak als in de derde minuut de bal voor de voeten van Goes-spits Steve Schalkwijk dwarrelt. Die bedenkt zich niet en haalt meteen de trekker over. Hensen weet de inzet echter te keren. Maar de toon is al gezet: dit gaat een zwaar middag je worden voor Huizen dat het vuur aan de schenen gelegd wordt door Goes.
  Na zes minuten even een klein opstootje als eerst een tackle van Huizen door arbiter Bronsvoort met de mantel der liefde wordt bedekt en vervolgens Goes achtereenvolgens Blaauw en Van der Veldt neerhaalt in een tweetal wel érg fysieke duels. Als Van der Veldt dan niet gediend is van het excuus handje laaien de gemoederen wat op. Bronsvoort weet het allemaal te sussen en doet het voor alsnog af zonder kaarten.
  In de daaropvolgende aanval even een onzekerheidje bij aanvoerder Lamme, maar Tim Krux let goed op en weet dit plooitje glad te strijken. De druk houdt aan en alle hands moeten aan dek om de Zeeuwen het scoren te beletten. Eerst is het Lamme die in een uiterste poging een doorbraak verijdelt en Kogeldans moet dan vol aan de bak om de afvallende bal te verdedigen voor die levensgevaarlijke Schalkwijk zijn snode plannen ten uitvoer kan leggen. Het is pompen of verzuipen want ook de Zeeuwse nummer 2, Jelle Klap, komt veelvuldig en gevaarlijk opstomen over de vleugel.
  Een corner van Hieposs Nguyen komt gevaarlijk voor. Her en der overstapjes en dan wordt bij de eerste paal de bal via een groen-gele hak rakelings naast gewerkt. De daarop volgende corner wordt tot onze opluchting fors over gewerkt.

  Onvermijdelijk
  Met een goed kwartier op de klok gaat dan Sylvio Hage er over de flank vandoor. De voorzet is strak en er wordt slim bij de eerste paal overheen gestapt door een speler wiens nummer ik niet heb kunnen onderscheiden en dan schiet de bal door voor de vrijstaande Schalkwijk die dan simpel binnen kan tikken, ondanks verwoede poging van Kogeldans die helaas te laat komt om nog wat uit te kunnen richten. Hensen van deze afstand uiteraard kansloos en de onvermijdelijke 0-1 staat dan toch op het bord.
  Goes blijft drukken en de we houden ons hart vast. Zeker als doelman Hensen op een voorzet van diezelfde Sylvio Hage een merkwaardige act heeft die doet denken aan een jongleur met iets teveel balletjes. Het loopt goed af als Hensen met de moed der wanhoop en een snoekduik de bal weet weg te meppen.
  Aan de andere kant levert dat meteen een aardige tegenaanval op, maar spits Knul ziet zich tegen een overmacht geplaatst en wordt vakkundig van de bal gelopen.
  We schijven de drieëntwintigste minuut als er op het middenveld een veel te slappe bal richting laatste lijn wordt gegeven. Schalkwijk is gretig en hongerig naar goals en als dan ook captain Lamme wat weifelend ingrijpt, is de weg naar Hensen vrij. Droog en koel kiest en vindt Schalkwijk de verre hoek en met deze 0-2 lijkt het pleit al wel beslecht.

  Professioneel
  Voor Goes begint volgende week de competitie al en men weet dat deze buit wel binnen is. Meteen begint men bij de Zeeuwen de bal professioneel van man tot man te laten gaan en neemt Goes zichtbaar gas terug. Heel houden en verder geen averij oplopen is het devies voor de mannen uit Goes. Heel af en toe gaat het mis en gaat heel kort de turbo er weer even op waardoor Huizen het balbezit maar zo weer kwijt is en het rondspelen weer een aanvang neemt. Het is een kolfje naar de hand van de fysiek sterkere Zeeuwen, zeker als Huizen dan ook nog eens slordig blijkt in de opbouw en met enige regelmaat de verkeerde keuzes daarin maakt.
  Een klein kansje als Dennis Lamme goed doorgaat en voorzet. Spits Knul weet er bij de eerste paal een voetje tegenaan te krijgen, maar de inzet is te zwak om doelman Meulmeester te verontrusten.
  Ook een poging van Van Kammen om de Zeeuwse doelman vanaf eigen helft te verschalken loopt op een stevige misser uit. De bal komt niet in de buurt van de Zeeuwse goal…
  Het drama lijkt compleet als Schalkwijk uit de draai een slap schot van een meter of dertig loslaat. Een simpele prooi voor Hensen lijkt het. Maar Hensen ziet de bal eerst tussen zijn handen en vervolgens ook nog tussen zijn benen door glibberen. Een nachtmerrie voor iedere keeper, maar wel een waarvoor je in de wachtkamer zit op het moment dat je zegt ‘Geef mij die handschoenen maar..’ Een afschuwelijke blunder, maar wel een zoals je die op ieder niveau tegenkomt - van de pupillen tot aan de champions league. Dit soort blunders is inherent is aan het keepersvak.  Maar wat een drama voor een keeper in zijn eerste officiële wedstrijd voor zijn nieuwe club… Daar zal hij vannacht nog wel eens zwetend van overeind zijn geveerd…
  De 0-3 dus en op de tribune vrezen we al voor een mega-afstraffing…
  Gelukkig is de volgende bal recht op hem af en kan Hensen zich op een schot van Mart de Kroo weer even wat herpakken.
  Drie minuten voor de rust dan toch even Huizen in de aanval. Van der Veldt zet goed voor en Van Kammen staat klaar om te koppen. Die goede vleugelverdediger – Jelle Klap – zit er echter goed tussen en we moeten het doen met een corner. Die lijkt in één keer binnen te zwaaien, maar dan heeft arbiter Bronsvoort iets onrechtmatigs op de doellijn geconstateerd en teleurgesteld maken we ons dan maar op voor de rust…

  Rust
  Met de 0-2 was de wedstrijd eigenlijk al gelopen. Goes nam nadrukkelijk gas terug en Huizen wist daar eigenlijk niet of nauwelijks van te profiteren.
  Goes was fysiek en voetbaltechnisch gezien gewoon beter dan Huizen. Ook waren de mannen van Ruud Pennings verder in hun voorbereiding en dus is de stand dan ook een reële afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Zuur blijft het wel dat we eigenlijk twee van de drie tegengoals op ons eigen conto kunnen schrijven. Ook die eerste goal was op de keper beschouwd niet sterk verdedigd. Met een 0-0 of 0-1 op het bord had dit nu nog een wedstrijd geweest, nu moeten we maar hopen dat Goes blijft freewheelen en er geen slachting van gaat maken. Ik hoop dat Pennings zijn gedachten al min of meer bij volgende week heeft.
  Wissels? Als wisselt Klein ze alle elf, dan nog zou het denk ik geen verschil maken. Huizen is gewoon nog niet ver genoeg in de voorbereiding voor deze tegenstander, deze wedstrijd en dat is gewoon jammer, maar wel een keihard feit.
  Onze nieuwbakken stadionspeaker heeft wel gevoel voor humor, want als de mannen weer het veld op komen draait hij doodgemoedereerd Bob Marley met Three Little Birds en terwijl het ‘Don’t worry ‘bout a thing’ over het veld schalt maken we ons op voor de tweede helft…

  Hoosbui
  Terwijl er naarstig paraplu’s op de bank worden uitgedeeld vanwege een stevige stortbui die over de Wolfskamer trekt, gaat Goes onverdroten voort. De eerste poging wordt hard en scherp over de goal van Hensen gejaagd. Die sterke nummer twee is echter in de kleedkamer achtergebleven en wordt vervangen door Jesse Bank.
  Ook Mike van ’t Land waagt er dan maar eens een afstandspegel aan nadat hij met een fraaie lichaamsschijnbeweging wat Zeeuwen het Gooische bos had ingestuurd. Huizen lijkt toch wat moed te hebben geput in de pauze en speelt wat brutaler en maakt wat meer gebruik van de gemakkelijke houding van Goes. Goed doorzetten van Rob Knul en een goede scherpe voorzet op Blaauw lijkt dan al de aansluitingstreffer op te gaan leveren, maar inglijdend raakt ons goudhaantje de bal volkomen verkeerd en zien we een honderd procent kans roemloos verloren gaan.
  Aan de andere kant heeft Mart de Kroo een goede kopkans, maar de attent meespringende Jeroen Lamme weet erger te voorkomen.

  Rood!
  Na vijfenvijftig minuten stuurt Dennis Lamme dan Hidde van der Veldt diep. De pass is perfect op maat en Hidde ligt op volle snelheid. Oog in oog met de uitkomende doelman Meulmeester lijkt de aansluitingstreffer dan een kwestie van intikken. Meulmeester blijkt dan toch wat weinig professioneel en net buiten de zestien glijdt hij Van der Veldt genadeloos van de sokken. Op het neerhalen van een doorgebroken speler in een scoringsrijpe positie staat maar één straf en dat is direct rood. En dus mag Meulmeester zijn handschoenen inleveren bij reservedoelman Hoekman. Hoekman is nieuw aangetrokken bij de Zeeuwen, maar heeft al wel het befaamde nummer 1 op de rug gespeld gekregen. Kaarten tellen mee voor de competitie en Meulmeester kan dus een schorsing tegemoet zien. Tja, sta je 0-3 voor en speel je je directe concurrent zo in de kaart, hoe onprofessioneel kan je zijn?
  De vrije trap net buiten de zestien wordt over de muur, maar ook over de goal geplaatst en dus staat Huizen nog steeds met lege handen, maar de Zeeuwen dus nu met tien man.
  Meteen stuurt Klein drie man van de bank om warm te gaan lopen.
  Huizen put moed uit de overtalsituatie en de Zeeuwen volharden nu helemaal in hun behoudende spel. Rob Knul en Mike van ’t Land worden dan naar de kant gehaald voor Dani Schmitz en Servanio Martina en met hernieuwd elan gaat Huizen op zoek naar minimaal de eretreffer.
  Goes speelt echter gedisciplineerd en laat Huizen naar hartenlust tikken op het middenveld om vervolgens rand zestien onverbiddelijk een einde te maken aan alle offensieve plannen van onze mannen.
  Het dichtst bij een treffer is opnieuw Blaauw als een goede combinatie via Dennis Lamme en Van der Veldt de bal voor de voeten van onze jonge aanvaller brengt. Zijn schot is gericht en gaat maar rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Tien minuten voor tijd opnieuw Blaauw die een voorzet van Kogeldans op waarde schat en inknikt. De katachtige reflex van die lange invaller doelman maakt echter ook een einde aan deze illusie. Ook Krux krijgt nog een goede mogelijkheid als de bal voor zijn voeten belandt. Te gehaast drukt hij af en de bal vliegt hoog over.

  Slotfase
  De hoop en de minuten sijpelen weg. Nog twee minuten te gaan op de klok als ik mijn spulletjes bijeen pak om voor de drukte de trappen af te kunnen richting catacomben. Onderweg zie ik nog hoe Hidde van der Veldt in kansrijke positie komt. Hij wacht echter te lang en ziet zijn schot gekraakt. De corner die dat oplevert komt voor en dan heeft Dani Schmitz een fraaie omhaal in huis die de lat teistert. Bronsvoort fluit dan vervolgens af voor buitenspel en de strijd lijkt gestreden.
  De extra tijd breekt aan en de 90 staat al een minuut of wat op de klok als Ralph de Kok nog geel krijgt voor een stevige charge. De vrije trap komt voor en lijkt een prooi voor invaller doelman Hoekman. Maar het is geen beste dag voor doelwachters, want ook hij moet lossen en als de bal het veld weer inspringt is daar Van Kammen alert die de bal meteen weer voor brengt. De bal gaat nog rakelings aan Martina voorbij, maar twee meter verder staat Jeroen Lamme klaar om de bal tegen de touwen te werken. 1-3 en de eretreffer is een feit.
  Maar de koek is nog niet op. Met bewonderenswaardig elan start de ploeg zich op de aanval en als Schmitz dan een hoge bal voorzet kopt Goes-invaller Jesse Bank de bal fraai door op het hoofd van Jeroen Lamme die met een ferme knik de bal opnieuw achter Hoekman plant: 2-3!
  Inmiddels zitten we diep in de blessuretijd en aan alles komt een eind, zo ook aan deze wedstrijd als de voortreffelijke arbiter Bronsvoort af fluit. Goes (terecht) verder, Huizen toch nog dichtbij een stunt…

  Arnold Klein
  “Ik ben natuurlijk teleurgesteld over de uitslag,” antwoordt Klein als ik hem de keuze voorleg of hij teleurgesteld, optimistisch of beide is. “Die eerste twintig minuten hebben zij gewoon het voetbal laten zien zoals wij dat eigenlijk graag willen spelen. Zij zijn al een jaar of drie in deze samenstelling actie en daardoor ook doorgevoerd in een bepaalde manier van spelen. Dat vond ik een duidelijk verschil tussen deze derde divisionist en wij. Toch denk ik dat er voor ons meer in had gezeeten als we wat meer durf en lef hadden getoond. We werden die eerste vijfentwintig minuten gewoon ‘weggeblazen’ en wisten zijn met goed positiespel de ruimtes te benutten die wij ze lieten. Veel van onze spelers hadden ook moeite met het tempoverschil tussen die derde divisionist en wat wij in de eerste klasse gewend zijn.
  Na die openingsfase zakte Goes meer in en sloop er wat nonchalance in hun spel. Na die 0-2 had ik wel het gevoel dat we mogelijkheden zouden kunnen krijgen op de 1-2, maar met de 0-3 was het voor de rust ‘effe klaar’…
  Ook fysiek was Goes gewoon een stukje verder dan dat wij zijn, ook wat meer oudere, ervaren, spelers. Je mag best respect hebben voor Goes, maar geen ontzag! En wij hebben in die openingsfase gewoon teveel ontzag getoond. Ook na rust hadden we ze meteen pijn kunnen doen bij die kans van Olivier Blaauw. Dan moeten ze zich toch maar weer zien op te richten. We kregen ook in de eerste helft een paar kansen en daar moeten we er eigenlijk gewoon minimaal één van maken.
  Toen ze met tien man kwamen te staan heb ik zo gewisseld dat we vol met vier spitsen konden gaan spelen, waarmee we Goes helemaal naar achteren drongen. Daarna zijn ze ik denk nog één keer over de middenlijn gekomen, alleen wisten wij daar dan weer niet écht veel grote kansen uit te halen. We hadden meer moeten halen uit het feit dat Goes met het hoofd al min of meer bij volgende week aan bezig was en hier vooral zonder kleerscheuren vandaan wilden. Mijn gevoel zegt me dan ook dat er gewoon meer in had gezeten dan dit. Aan de andere kant, als Goes gewoon door had geblazen zoals die eerste twintig minuten, dan had het gewoon acht of negen nul geworden… Maar als ze dat niet doen, dan moet je daar wel van durven te profiteren.”
  Ik heb genoten van Kogeldans en Kroeze… Dat vond ik lichtpuntjes…
  “Toch was ik daar niet helemaal tevreden over. Zeker voor wat betreft het ‘durven’ en de ‘lef’ waar ik het eerder over had, vond ik dat ze meer hadden kunnen en moeten brengen. De tweede helft heb ik ze dan ook opdracht gegeven zich meer met de aanval te gaan bemoeien en meer lef te tonen qua positiespel en diepgang. En dan zie je ook wat daar voor dreiging uit voortkomt. Maar goed, we zijn een team in opbouw en dat zijn zaken waar we de komende weken nog verder aandacht aan zullen gaan besteden.”

  Tristen Kroeze
  “Over de eerste helft ben ik zelf niet zo tevreden,” antwoordt onze jonge vleugelverdediger bescheiden. “Ik had wat moeite met het doordekken als de bal van de ene naar de andere kant ging dan was ik nog wel eens te laat. De tweede helft kwam er wat meer de strijd erin en dat vind ik wel lekker, dan komt er meer sfeer en word ik ook wat scherper. De passing ging wel goed inderdaad, maar ik moet nog sneller naar voren durven spelen, voor mijn gevoel. Sneller en met minder aannames.
  Vorig jaar speelde ik ook bij Huizen, maar voornamelijk in het tweede elftal. De samenstelling van de groep was anders en ik voelde me daar niet helemaal lekker bij. Ik speelde inderdaad in de voorbereiding vorig jaar uitgesproken zwak en belandde daardoor in het tweede elftal. Dit jaar vind ik dat we een leuk team hebben en dat geeft me meer zelfvertrouwen. Het team van vorig jaar was overigens best gezellig, maar ik zat zelf niet helemaal lekker in mijn vel en had daardoor moeite de aansluiting te vinden. Ik keek misschien wat teveel tegen de andere spelers op omdat ik een van de weinigen uit de eigen jeugd was. Nu zitten er meer jongens uit de eigen jeugd bij en dat voelt wat vertrouwder…”

  Jeroen Lamme
  Captain Jeroen Lamme!
  “Ja, het is wat, hè?” glundert onze centrale verdediger bescheiden.
  Ik had al besloten om je te gaan interviewen als kersverse aanvoerder en dan komen daar ineens die slotminuten er nog eens bovenop!
  “Die aanvoerdersband heb ik nu tijdens de eerste wedstrijden in de voorbereiding een beetje gedeeld met Tim Krux. Er is nog geen besluit gevallen wie er straks definitief aanvoerder gaat worden. Het is best mogelijk dat het nog heel iemand anders gaat worden. Dat moeten we nog maar even bekijken.
  Jammer van vandaag. Laat ik voorop stellen dat Goes een hele goede indruk heeft achtergelaten, je zag duidelijk dat ze twee klassen hoger spelen dan wij. ’n Maatje te groot inderdaad. Dat neemt niet weg dat we er meer uit hadden kunnen halen. We stonden zeker in het begin gewoon teveel naar achteren waardoor hun flanken teveel vrij kwamen. We hadden teveel moeite om dat goed op te pakken. Kroeze en Kogeldans speelden inderdaad goed, dat laten ze ook op de trainingen steeds weer zien dat ze in de zone goed staan, verdedigend hun mannetje staan. Dus dat was geen verrassing.
  Vorig seizoen ben ik de laatste maanden eigenlijk pas aan spelen toegekomen. We draaiden op dat moment als team ook wel lekker en door blessures van anderen en zo ben ik er eigenlijk vanaf mijn debuut meteen ingebleven.”
  Volgens mij is dit zo ongeveer je eerste officiële wedstrijd die je met Huizen verliest…
  “Haha, nee, volgens mij was ik er ook bij toen we van Roda uit verloren. Maar zet dat er maar niet in, hoor! Haha!”
  En dan breekt vandaag die blessuretijd aan…
  “Ja, zonde hè? Dat we die niet wat langer hadden! Tja, na die rode kaart konden we wat meer gaan drukken en speel je automatisch wat meer naar voren. Het is jammer dat die eerste tegentreffer dan pas zo laat valt… Het is natuurlijk heerlijk om twee keer te scoren, maar uiteindelijk koop je daar dus helemaal niks voor. Maar bij die laatste bal die Jaime Hensen naar voren peerde floot die scheidsrechter af. Ik dacht: Aahhh! Als we nog één minuutje langer door hadden kunnen spelen, misschien… Maar natuurlijk voelt het persoonlijk wel lekker als je twee goals maakt.
  Natuurlijk gingen zij die tweede helft wat relaxt in, maar desondanks merkte ik wel dat we mede door wat omzettingen in de rust dat we wat meer vooruit konden spelen en meer grip op de wedstrijd hadden. Jammer dat we de kansen die daar uit voortkwamen niet af wisten te maken… Al met al sta ik hier toch met mixed-feelings…”

  Apenstaartjes kijk op de zaak
  De wedstrijd tegen Goes kwam te vroeg. En dat is jammer. Na afloop zag ik veel bedrukte gezichten en sprak ik mensen die Huizen een moeizaam seizoen voorspelden. Ik denk dat deze wedstrijd in meerdere aspecten een vertekend beeld van Huizen schetste: enerzijds speelden we tegen een tegenstander die twee klassen hoger speelt dan Huizen. Een tegenstander die dus hoe dan ook al geacht wordt sterker te zijn. Dan is die tegenstander ook nog eens langer in voorbereiding en dan worden de verschillen alleen maar groter. In het interview met Goes trainer Pennings verklaarde deze dat hij hoopte dat zijn ploeg door die langere voorbereiding met name in de slotfase het verschil zou kunnen gaan maken. Hij kwam daarin dus bedrogen uit, want het was een ontketend Huizen dat het hem in de slotminuten nog dun door de broek liet lopen.
  De uitslag verbloemt echter toch wel veel. Wie deze uitslag in de krant ziet staan die vermoedt waarschijnlijk een spannende wedstrijd van twee nagenoeg gelijkwaardige ploegen. Niets is echter minder waar: Goes had aan twintig minuten goed voetbal genoeg om de wedstrijd te beslissen. Pure nonchalance en wat Huizer mazzel zorgden voor een score die anders zou kunnen doen vermoeden, maar Goes is en was dat bekende maatje te groot voor ons.
  Aan de andere kant: twee van de drie Zeeuwse goals mogen we rustig op het conto van persoonlijke fouten schrijven: een verkeerde pass, zwak ingrijpen en een blooper. Zaken die voor mijn gevoel wel degelijk ook met de onwennigheid van een korte voorbereiding te maken hebben. Voeg daar dan een handjevol kansen aan toe die Huizen tijdens de reguliere speeltijd had laten liggen en de stand had maar zo andersom kunnen zijn. Daarentegen gebiedt de waarheid ook te constateren dat als Goes de lijn van de eerste twintig minuten had doorgetrokken dat ze dan naar een monsterscore zouden zijn uitgelopen.
  Toch denk ik dat dit een hele nuttige wedstrijd is geweest. We lieten toch maar zien onze rug nog te kunnen rechten tegen een tegenstander van formaat. We zijn hoe dan ook toch maar een eerste klassertje en we moesten ons meten met een ploeg die gewoon twee klassen hoger speelt. Een ploeg die niet alleen qua voorbereiding ingespeeld is, maar ook al enkele seizoenen in dezelfde formatie uitkomt. En dan is deze uitslag gewoon bemoedigend, daar moeten we ook als supporters doorheen kunnen kijken. Een piekmomentje met een hoge leerwaarde. De tijd en de rest van de voorbereiding zal leren waar we werkelijk staan!

  Goes Beker

  Huizen - Goes 2-3 (0-3)

  17. Steve Schalkwijk 0-1
  23 Steve Schalkwijk 0-2
  37. Steve Schalkwijk 0-3
  90+2 Jeroen Lamme 1-3
  90+4 Jeroen Lamme  2-3


  Opstelling Huizen:
  Jaime Hensen, Sergae Kogeldans, Jeroen lamme, Tim Krux, Tristen Kroeze, Dennis Lamme (74. Joshua Lo-Asioe), Sebastian van Kammen, Mike van ’t Land (62. Servanio Martina), Olivier Blaauw, Rob Knul (62. Dani Schmitz), Hidde van der Veldt

  Opstelling Goes
  Brian Meulmeester, Jelle Klap (45. Jesse Bank) , Jop Dekker, Ralph de Kok, Ruben Hollemans, Tim de Winter (83. Remon de Vlieger), Manuhuwa Jarreau, Hieposs Nguyen, Mart de Kroo, Sylvio Hage (57. Lorenzo Hoekman), Steve Schalkwijk