https://www.svhuizen.nl/n-koekoeksei-rijnvogels-is-er-gelukkig-mee-2-0/n3175c129
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Als je zelf niet scoort etcetera.... Nadat Huizen aan een aantal mogelijkheden geen score had weten over te houden, legde arbiter Koekoek de bal dan maar voor de thuisclub op de stip. Een verslag...
  n-koekoeksei-rijnvogels-is-er-gelukkig-mee-2-0

  Griep
  Ook clubliefde kent zo zijn grenzen. Nadat ik me wekenlang gelukkig had geprezen dat de griepbacillen aan mijn deurtje voorbij waren gegaan, was het donderdag dan toch raak. De stille hoop dat ik zaterdags weer voldoende op de been zou zijn vervloog echter naarmate de wedstrijddag dichterbij kwam. Geen paracetamol ter wereld dat ook maar een half mens van me wist te maken. En dus moest ik mij helaas afmelden voor deze cruciale wedstrijd. Gelukkig heb ik in Boudewijn Vlot een meer dan volwaardig remplaçant en onderstaand verslag is dan ook van zijn hand.
  Ik wens u veel leesplezier en hoop u volgende week weer volledig van dienst te kunnen zijn.

  De winterstopdiscussie
  De afgelopen weken laaide de aloude discussie weer op omtrent de duur van de winter- en zomerstop. Waarom geen lange winterstop en doorspelen t/m juni? Waarom geen hele speelrondes afgelasten zodat een scheef verloop van de competitie wordt voorkomen? Maar waarom zouden we dan nog kunstgras willen? Het zullen vragen zijn die veel gesteld zijn, maar nooit bevredigend beantwoord zullen worden. Hoe dan ook, gezien het kunstgrasveld in Katwijk ging de wedstrijd ‘gewoon’ door en trad Huizen dan ook aan tegen Rijnvogels.

  Het begin
  Op een sneeuwvrij veld gaat de wedstrijd van start waarbij Huizen aantreedt met dezelfde ploeg als vorige week behalve Arnoud van Toor, die is vervangen door Aron Klaassen. Rijnvogels kent geen mutaties en start met hetzelfde elftal als vorige week.
  Huizen begint de wedstrijd aardig en treft in de beginfase een Rijnvogels dat geen moeite doet om het spel te maken. Huizen weet dat spel echter ook maar beperkt te maken en krijgt dan ook in de eerste beginfase weinig kansen.
  Nadat Rijvogels na ongeveer 10 minuten een vrije trap krijgt, komt hier indirect een schot voorlangs uit voort dat echter ongevaarlijk blijkt.
  In de 23ste minuut volgt dan de eerste kans voor Huizen middels een schot vanuit de draai van Denny van Loen dat echter naast de goal verdwijnt. Een paar minuten later volgt een schotkans voor Rijnvogels die via de vuisten van Johan Verkerk over de goal verdwijnt. Uit de afgeslagen corner volgt een nieuwe doelpoging voor Rijnvogels die gelukkig ook voorlangs verdwijnt.

  Rustig vervolg
  In het vervolg van de eerste helft gebeurt er verder weinig: Rijnvogels onderneemt nog steeds geen poging om het spel te maken. Ondanks dat Huizen probeert aan te zetten leidt dit niet tot (uitgespeelde) kansen en bloedt de wedstrijd richting de rust langzaam maar zeker dood. Hier kunnen enkele ongevaarlijke doelpogingen aan beide kanten weinig aan veranderen.

  Nieuwe start?
  Na de thee krijgt Huizen weer de kans om het spel te maken en is het opnieuw Rijnvogels dat afwacht. Het spel is deze fase van beide kanten slordig en het spel golft dan ook heen en weer. Een moment dat Henk van de Pol aangrijpt om de eerste wissel door te voeren: Bilal Laoikili wordt vervangen door Joey Papamelodias. Kort daarna trekt Zakaria el Biyar naar binnen en waagt een poging met een schot dat echter vrij gemakkelijk wordt opgepakt door keeper Messemaker van Rijnvogels.
  Dan staat de wedstrijd plotsklaps op zijn kop als scheidsrechter Koekoek zomaar een cadeautje geeft in de vorm van een penalty. Danny Benning speelde de bal, maar krijgt toch de strafschop tegen en een gele kaart. Hierbij windt Henk van de Pol zich op en wordt uiteindelijk met rood naar de tribune gestuurd. Rijnvogels kijkt het zojuist gegeven paard niet in de bek en komt via Arno Dijkstra op een 1-0 voorsprong.

  Niet laten afleiden
  Huizen laat zich niet te veel afleiden door deze situatie, het recht de rug en blijft op zoek gaan naar een doelpunt door het spel verder naar zich toe te trekken. Hierbij gebruikt de technische staf de twee resterende wissels om het elftal op een aantal punt om te zetten. In het directe vervolg leidt dit onder andere tot een kopkans voor Denny van Loen die op de lat eindigt.
  Doordat Huizen aanzet ligt er achterin echter veel ruimte waar Rijnvogels vervolgens tweemaal geen gebruik van weet te maken. Onder andere routinier Jaap van Duijn (die volgens de morrende Rijnvogels supporters te laat wordt gebracht) vindt hierbij Johan Verkerk op zijn weg. Uiteindelijk is het echter wel Jaap van Duijn die net voor het einde de bal klaarlegt voor ploeggenoot Arno van Dijk die zodoende zijn tweede van de middag weet te maken.

  Afdronk
  Nadat Huizen 2016 positief afsloot met twee overwinningen zit het momenteel weer in de hoek waar de klappen vallen. Nadat vorige week tegen de Rijnsburgse Boys een zeker lijkend punt verloren ging in de dying seconds, was het vandaag een discutabele penalty die roet in het eten gooide. Zodoende zijn (of lijken?) de veilige plaatsen uit het zicht geraakt. Er zijn echter nog wel mogelijkheden aangezien de stand wel wat wordt vertroebeld door de afgelastingen links en rechts. Volgende week wacht alweer het volgende duel tegen mede laagvlieger Almere, dat nu des te meer een 6-punten duel is geworden.

  Boudewijn Vlot

  Scoreverloop:
  71. Arno Dijkstra (penalty) 1-0
  90. Arno Dijkstra 2-0

  Kaarten:
   Danny Benning, Sam Doeve, Guido de Graaf (Huizen).
   Henk van de Pol (trainer Huizen).

  Opstelling FC Rijnvogels:
  Peter Messemaker, Bright Ampong, Kevein Wijmer, Mart Spierdijk, Rob Zandbergen, Pieter van den Breggen (c), Sander van der Horst, Romano van der Stoep (81. Ricardo de Vlugt), Jim Havenaar (72. Niels van Veen), Arno Dijkstra, Jop Verhagen (72. Jaap van Duijn).

  Opstelling Huizen:
  Johan Verkerk, Danny Benning (81. Rudy Etwi), Wouter Vente, Sam Doeve, Leroy Oehlers, Bial Laoikili (c) (62. Joey Papamelodias), Aron Klaassen, Guido de Graag, Iry Etwi, Denny van Loen, Zakaria El Biyar (77. Jorik van Ruiswijk).