Zalmkado Huizerkaas BC Zuyderzee Slokker IT Services MECO groep
 • Lid worden
 • Webshop
 • Businessclub
 •  

  Wedstrijdverslagen

  Momentum: HZVV – Huizen: 1 – 4

  Gepubliceerd op:

  Hoogeveense Zaterdag Voetbal Vereniging

  Zelf rijden voor uw Apenstaartje. En dat dan uitgerekend naar een van de verste uitwedstrijden die we dit seizoen zullen gaan beleven. Met een busrit van anderhalf uur en een aanvangstijd van 15.00 uur wordt het namelijk wel erg krap als je na aankomst in Huizen meteen door moet naar Amsterdam voor een cabaretvoorstelling. Dat wordt dan zo krap dat ik dan liever niet van anderen afhankelijk wil zijn. En ach, iedere hobby kost nou eenmaal geld…
  Het betekende echter ook dat ik pas tegen middernacht de korte versie van het wedstrijdverslag kon plaatsen, waarvoor excuses! Cabaretier André Manuel was echter zeer de moeite waard. Ik heb me anderhalf uur de tranen gelachen. En uiteindelijk draait alles in het leven er om of je aan het eind kunt zeggen: ‘Het was het waard!’…
  Na de eclatante 5- 1 tegen kampioenskandidaat DHSC is het zaak voor Huizen om tegen deze laagvlieger (HZVV staat voorlaatste!) die ‘bonuspunten’ niet meteen weer in te leveren. Op papier moet dat geen probleem zijn, maar HZVV zal er ongetwijfeld op gebrand zijn om tot het gaatje te gaan om die broodnodige punten hier op sportpark Bentinckspark te houden. Voeg daarbij de magere 0 – 0 die Huizen op de Wolfskamer uit het vuur wist te slepen, het ene schamele puntje waar Huizen tegen destijds nummer laatst d’Olde veste genoegen moest nemen, en we worden hard met onze neus op de feiten gedrukt dat er in deze poule gewoon geen ‘makkelijke’ tegenstanders zijn.
  Een fraai complex dat sportpark Bentinckspark. In de bestuurskamer wacht me een hartelijke ontvangst en een prima bakje koffie. Daar was ik na die lange rit wel aan toe. Onder het genot van dat kopje koffie neem ik de opstellingen even door. In Hoogeveen heeft men afscheid genomen van de sympathieke trainer Rick Mulder. Het zijn de harde wetten van het voetbal. Met vrijwel dezelfde selectie wist Mulder het vorig seizoen nog een keurige middenmoot-positie in te nemen, maar die lage klassering werd hem dus toch noodlottig en wordt zijn plaats nu ingenomen door Jaap Scholing en Rob van der Sleen. Topschutter bij de Hoogeveners is Sander Dzemidzic die met negen treffers al bijna de helft van de HZVV-productie voor zijn rekening nam. Daartegenover kan Huizen nauwelijks spitsengeweld in het veld brengen met de schutters Zschusschen en Visser die met blessures buiten de ploeg moeten worden gehouden en Kozjak die vandaag van de KNVB alle tijd krijgt zijn onnodige overtreding tegen DHSC nog eens goed te overdenken.
  Dat spitsenprobleem moet Arnold Klein vandaag dus zien op te lossen. Kiest hij daarbij voor Vos en Van der Veldt op de vleugels met een zwervende Zinga als diepste spits? Of gaat Zinga naar zijn favoriete stek op de vleugel en gaat Vos als stormram fungeren. Ook is daar nog een optie om Van den Bosch in die spits op te laten duiken. Dat was uit tegen AZSV nogal succesvol. Gezien het feit dat ik drie uitgesproken aanvallers op het formulier zie geef ik deze variant weinig kans. Maar met Klein weet je het maar nooit, die is echt niet in zijn eerste onverwachte tactische zet gestikt…
  Achterin wordt het ontbreken van de geblesseerde Jeroen Lamme opgevangen door de jonge Robin Creebsburg. Al met al zie ik op de tribune een halve selectie aan niet inzetbare spelers voor me verschijnen: Lamme, Kozjak, Van Kammen, Boterenbrood, Zschusschen, Van Schaik en topschutter Visser. Da’s toch een stevige jas die je daar als team uit doet. En een jas kunnen we zeker gebruiken op die frisse tribune, waar we na de opkomst met heuse vendelzwaaiertjes de twee pupilletjes van de week ieder een andere kant op zien dribbelen. Op zich wel een leuke geste, als lijkt het me voor het pupilletje dat zijn eigen doelman moet passeren toch minder leuk dan degene die de vijandelijke doelman naar het net mag sturen.

  Lekker!

  Huizen opent heerlijk combinerend; de bal gaat soepeltjes van voet naar voet en HZVV heeft kennelijk besloten deze kat maar even uit de boom te kijken en de Huizers het spel te laten maken. En dat doet Huizen met volle overgave en zelfvertrouwen. De aanvalsgolven denderen richting doelman Rodney Rosink, zonder dat deze daarbij ernstig in de problemen gebracht wordt. Gedisciplineerd houden de Hoogeveners de Huizer spitsen in bedwang zodra ze zich rand zestien begeven. Het is de uitblinker van vandaag Anouar Aktaou die de ene diepe bal na de andere lanceert en daarmee gebruik maakt van de snelheid die we daar voorin hebben lopen met Vos, Zinga en vooral de weer lekker op dreef zijnde Van der Veldt.
  Het laat zich aanzien dat mijn eerste gok voor het invullen van de spitspositie de juiste was: Zinga duikt veelvuldig centraal op, maar schuwt het uitwijken naar de flanken niet.
  Wel mag Huizen al in de derde minuut de eerste corner van de wedstrijd nemen. De bal wordt door Aktaou goed voor gebracht, waar de arbitrage echter iets onreglementairs in het strafschopgebied constateert en daarmee is het gevaar voor HZVV weer geweken.
  HZVV beperkt zich tot snelle counter en Huizen mag dan even van geluk spreken dat een heerlijke steekpass van Tim Mulder door topschutter Sander Dzemidzic niet lekker onder controle gebracht kon worden, waardoor de bal een eenvoudige prooi voor doelman Hensen zou worden.
  Nóg een benauwd moment als diezelfde Dzemidzic diep wordt gestuurd en oog in oog met Hensen verschijnt. De doelman lijkt de bal te missen, maar appelleert meteen dat Dzemidzic hands gemaakt zou hebben. Gelukkig wordt hij daarin gesteund door de grensrechter en de redding op de doellijn van Joshua Lo-Asioe op de inzet die daaruit voortvloeit van Noah ten Brinke is daardoor achteraf onnodig, maar zeker lekker voor het ongenaakbare gevoel dat vanmiddag over Huizen lijkt te hangen. En zo ontspint zich een heerlijk voetbalduel dat maar zo alle kanten op kan vallen.

  Heerlijk!

  Huizen bereikt toch regelmatig de plaatsen waar ‘het te verdienen valt’. Zo ook Joshua Lo-Asioe - vandaag weer met de aanvoerdersband om de arm spelend – die door Anouar Aktaou het strafschopgebied ingestuurd wordt. Alex Zomer zit hem op de hielen en als die dan een duwtje nodig heeft om Joshua uit zijn evenwicht te krijgen, dan laat ‘DJ Joshy’ zich wat al te makkelijk vallen om arbiter Eric van der Vaart van een strafschop te overtuigen. Maar Huizen wordt wat dreigender richting Rosink. De doeltrap wordt genomen en Tim Mulder lijdt dan knullig balverlies als hij al solerend onder druk van Frank van den Bosch uit wil proberen te voetballen. De bal gaat dan naar Timo Vos die gretig uithaalt en doelman Rosink eigenlijk voor het eerst op de proef stelt. De doelman heeft echter een voortreffelijke safe in huis en nu is het HZVV dat hier ontsnapt aan de openingstreffer.
  Toch gaat die treffer er komen: een prachtige splijtende pass van Dennis Lamme bereikt de op snelheid liggende Timo Vos die voor zijn tegenstander Tim Mulder het strafschopgebied wil binnen snijden. Mulder voorkomt dit door Vos neer te tikken, net naast de hoek van het strafschopgebied. Uiteraard mag Huizen hier een vrije trap voor nemen. Een driemans muurtje, doelman Rosink die nerveus aanwijzingen geeft en Anouar Aktaou die zich met deze opgave gaat belasten. Rosink posteert zich wat ver naar de verre paal en als de krul dan perfect over zijn driemansmuurtje richting korte hoek zeilt, is hij ondanks zijn dappere poging waarbij hij nog dicht bij de bal weet te komen, kansloos en komt Huizen dan eindelijk op voorsprong.

  Oeps!

  Nu is het voor Huizen zaak om door te pakken en afstand te nemen van de dapper tegenspartelende HZVV’ers. In de opbouw wordt Frank van den Bosch nog even stevig aangepakt door Jan Hup die de aanvalsopzet meedogenloos onderbreekt en er terecht geel voor gepresenteerd krijgt van arbiter Eric van der Vaart. Anouar kopt een bal fraai terug op Hensen en er lijkt geen vuiltje aan de lucht voor de mannen van Klein. De twee vingers lijken de neusgaten niet te hoeven verlaten. Maar net als ik ‘vrijuit voetballend Huizen’ noteer, kijk ik op en zie hoe Alex Zomer de bal blind in de zestien brengt waar Kelly Joao in de mangel tussen Kogeldans en Aktaou de vallende bal toch opzij weet te leggen op Jesse van Dalen die zich niet bedenkt en met een heerlijke volley Hensen kansloos laat in de verre hoek. 1 – 1 en dat was iets war eigenlijk niemand hier nog op gerekend had.
  Huizen lijkt de draad een beetje kwijt hierna: het gaat slordig en wat verkrampt voetballen en van het soepele spel van de openingsfase is ineens geen sprake meer. HZVV ruikt bloed en zet aan. De rappe Kelly Joao wordt dan weggestuurd met een splijtende pass. Hensen komt zijn goal uit maar is te laat. Hij houdt gelukkig zijn hoofd erbij en begaat geen overtreding als Joao hem soepeltjes passeert en vanuit moeilijke hoek toch het doelvlak weet vinden. Daar staat echter de onverzettelijke Sergae Kogeldans die de bal van de lijn haalt voor Huizen verdere averij op kan lopen. Maar het is duidelijk dat Huizen zich snel moet herpakken wil het niet tegen een zeperd aanlopen.

  Herstel

  Dan zet dat herstel zich inderdaad weer in. Huizen herpakt zich en komt weer wat bij zinnen. Eerst is het Zinga die een wat wilde trap naar voren van Kogeldans op waarde weet te schatten en zich op de hem bekende wijze langs Alex Zomer slingert. De bal komt goed voor en daar komt Van der Veldt net een stapje tekort om de bal op te pikken en tot een schotpoging te kunnen komen. Lorenzo Valente stuurt dan een slimme krulbal het Huizer strafschopgebied in. Noah ten Brinke gaat vol voor de bal, net als Aktaou en Hensen, de bal valt er ergens midden tussen in en Ten Brinke appelleert voor hands. Ik heb niet kunnen constateren of het appél terecht was, maar Ten Brinke stopt met voetballen en als arbiter Van der Vaart dan geen overtreding heeft geconstateerd is de kans voor Ten Brinke verkeken. Op een pass van Joshua Lo-Asioe weet de snelle Van der Veldt de bal voor de achterlijn voor te trekken, maar er is helaas niemand die een vervolg aan deze voorzet weet te geven.
  Er kruipt iets van besluiteloosheid in de thuisploeg: voorin wordt er pas gelopen als de bal gespeeld is, de pass wordt zelden meer door een loopactie getriggerd. Een voorbeeld is de bal van Tim Mulder die Jesse van Dalen probeert te lanceren. Als Van Dalen eerder was gestart had hij een kans gemaakt, nu is Hensen hem gewoon te snel af en raapt de pass op voor Van Dalen er iets dreigends mee uit had kunnen halen.

  Opluchting

  De rust nadert met rasse schreden en dus die toch wat teleurstellende 1 – 1 stand. Doelman Rosink neemt zijn tijd voor de uittrap, maar weet hem desalniettemin toch op het hoofd van Dennis Lamme te plaatsen, die hoog boven zijn tegenstander uittorent. De bal gaat naar voren waar Hidde van der Veldt de bal leep in één keer doortikt in de loop van Zinga. Die gaat de hoek van het strafschopgebied binnen en wordt net binnen die beruchte lijnen neergelegd door Yannick Manusiwa. Het wat chauvinistische thuispubliek ziet er een schwalbe in, maar arbiter Eric van der Vaart komt tot de enig juiste conclusie en wijst naar de stip.
  Een van de vele voetbalwetten die we kennen is dat degene op wie de strafschop is veroorzaakt hem nooit zelf moet nemen. Toch zet Zinga zich zelf achter de bal. De aanloop en een prima inzet richting hoek. Met een geweldige reflex werkt Rodney Rosink vlak naast de paal weg. Ontzetting alom in de Huizer harten. Maar dan grijpt de grensrechter die de doellijn bewaakt in en geeft aan dat Rosink te vroeg van de lijn is gekomen. En dat geeft Zinga een herkansing vanaf de stip. Deze keer laat hij die arme Rosink geen enkele kans en Huizen komt zo vlak voor rust op een lekkere 1 -2 voorsprong. Zondermeer verdiend gezien het spelbeeld, maar zuur voor de dapper knokkende Hoogeveners. De druiven op de tribune zijn zuur: ‘Geef ze dan meteen die drie punten!’ foetert een dame schuin voor me verbeten. En ergens kan ik me dat wel voorstellen. Eerlijk gezegd heb ik op dit niveau nog maar uiterst zelden een penalty om deze reden zien overnemen. Achteraf zouden HZVV’ers mij nadrukkelijk aangeven dat ‘de beelden’ aangaven dat Rosinks hak nog op de lijn stond op moment van schieten. Vanaf mijn positie kon ik dat niet constateren en ik vertrouw dan ook maar op de arbitrage.

  Rust

  Nadat doelman Rosink met een gewaagde kap Hidde van der Veldt nog even aan zich voorbij zag stuiven gaan we dus met een toch wat onbevredigende 1 – 2 voorsprong die rust in. Een vrije trap en een penalty, maar dus geen ‘veldgoal’. Huizen bleek toch wat moeite te hebben met het creëren van doelrijpe kansen.
  Maar het spel oogt bij  vlagen uitstekend en er lijkt voor Klein dan ook geen enkele reden tot wisselen. Wellicht dat hij in de loop van de tweede helft, als de vermoeidheid aan beide zijden wat begint op te spelen de snelle Schaap nog in gaat brengen.
  Natuurlijk zal HZVV meteen na rust proberen te gaan stormen. De wedstrijd ligt nog open en de arbitrage vormt hierbij toch een wat onzekere factor. Een aantal malen viel tot groot ongenoegen van de HZVV-bank een aantal beslissingen in ons voordeel uit, maar omgekeerd was dat eerlijk gezegd ook wel een paar keer. Geen dramatische beslissingen, maar het voelt toch wat kriebelig als vrije trappen en uitballen de ‘verkeerde’ kant op worden gegeven. Maar goed: zolang het over en weer gaat heeft niemand daar verder voor- of nadeel van.

  Ongewijzigd

  En beide ploegen komen ongewijzigd weer het veld op voor de tweede helft. HZVV probeert inderdaad aan te zetten om tot een gelijkmaker te komen. Een schot van Dzemidzic is hard, maar recht in handen van Jaime Hensen. Joshua Lo-Asioe wordt na goed doorzetten toch geblokt op het middenveld en verdient zo een vrije trap waar Anouar Aktaou zich weer mee belast. Bij de verre paal weet Joshua Lo-Asioe de bal terug te koppen waar Frank van den Bosch net een standje van de tondeuse te veel had gebruikt om de bal binnen te kunnen koppen. Zinga kopt nog eens op het dak van het doel na een langlopende aanval over beide zijden, een half missertje achterin biedt Jesse van Dalen een kleine mogelijkheid waar Hensen goed het oog in had. De wedstrijd kan nog steeds alle kanten op en dat maakt het tot een door de spanning uitermate aantrekkelijk schouwspel. Dat wordt alleen verstoord door het herhaaldelijk op het veld verschijnen van een tweede bal die de aandacht dreigt af te leiden. Is dit psychologische oorlogsvoering of gewoon kinderen die de bal al spelend over de omheining werken?
  Aan die spanning komt een eind als Vos weggestuurd wordt door Dennis Lamme. Vos is snel, wipt de bal langs zijn directe tegenstander en vind daar recht voor de goal de mee op sprintende Frank van den Bosch die de bal met de binnenkant van de linkervoet tegendraads langs doelman Rosink binnen aait. Eindelijk heeft Huizen met die 1 – 3 een marge die een slippertje moet kunnen velen. Voor HZVV moet dit eigenlijk toch wel de nekslag betekenen.

  Uitspelen

  Huizen moet nu gewoon de wedstrijd op slot gooien en de drie punten mee de bus in spelen. Het is in de thuisploeg te prijzen dat men het hoofd niet in de moede schoot legde en toch voor een resultaat bleef voetballen. De sterk spelende Lorenzo Valente probeert het met een lastige diagonale schuiver, maar al grabbelend is Hensen de inzet toch de baas voor hij in de lange hoek verdwijnt of de toegesnelde Noah ten Brinke een kans weet te bieden.
  Valente speelt een fraaie crossbal op Kelly Joao die de mazzel heeft dat Kogeldans onderuit gaat in zijn poging hem de pas af te snijden. Maar dan is daar die onvermoeibare Frankie van den Bosch die de gretige inzet tot corner blokkeert. Die corner van Mulder bereikt via via Jan Hup die een pegel produceert waar het etiket ‘wanhoop’ vanaf droop en waar alle gevogelte rond ’t Bentinckspark een goed heenkomen voor moesten zoeken.

  Wissels

  Arnold Klein haalt dan Helms naar de kant en brengt de verse Tristen Kroeze binnen de lijnen.
  Een diepe bal op Ten Brinke. Die legt terug op Joao en de voorzet gaat fraai naar de tweede paal waar Dzemidzic de bal tegendraads naar de eerste paal terugkopt. Jaime Hensen duikt. In het zwembad zouden we gniffelend geconstateerd hebben dat Hensen ‘plat’ terecht was gekomen met zijn duik. Door de smak die hij maakt glipt de bal uit zijn handschoenen en rolt over de achterlijn. Gelukkig wel al buiten de palen, zodat het HZVV ‘slechts’ een corner oplevert die Hensen meteen maar even met speels gemak wegvangt.
  Het is wel een mindere fase van Huizen dat slordig verdedigt en negen van de tien afgepakte en onderschepte ballen meteen weer inlevert bij de rood-witte brigade van Scholing en Van der Sleen. Nu is het Huizen dat countert en HZVV het spel laat maken. Vos komt net een fractie tekort als Creebsburg (solide partij gespeeld!) een diepe bal loslaat waarbij Zinga sneller bij de bal is dan doelman Rosink. Nu is het de HZVV-doelman die het hoofd koel houdt en geen overtreding begaat. De bal komt voor en dan komt Vos er dus niet niet aan. Jammer: ik had die hardwerkende ‘Vossie’ zijn beloning wel gegund!
  Zinga breekt nog een keer door maar wordt op de achterlijn gestuit door doelman Rosink die een sterke partij keepte en HZVV voor een grote nederlaag wist te behoeden.
  Dan komt ook Kevin Schaap binnen de lijnen en bij HZVV moeten Hup en Jorn Ballast het veld ruimen voor Justin Lambers en Daan Wijma.

  Over en sluiten

  We zitten acht minuten voor het reguliere eindsignaal als Zinga weer onheus bejegend wordt door invaller Lambers. Uiteraard gaat de uitblinkende Aktaou zich weer belasten met de vrije trap. Zinga loopt onopvallend weg van de plaats des onheils en als de bal bij de tweede paal voor komt kan Zinga vogeltjevrij de bal ontvangen. De controle is goed en dan is de afwerking simpel en is Huizen helemaal in veilige haven: 1 -4.
  Ook Lars van der Wal en Tijmen Bakker mogen dan nog even het genoegen smaken van een paar minuten vierde divisie. Voor de wedstrijd maakte het echter niets meer uit. Huizen pakte een verdiende overwinning tegen een onmachtig HZVV dat hiermee op de laatste plaats belandde en de rode lantaarn overgedragen kreeg van Flevo Boys…

  Arnold Klein

  “Ja, dan kun je wel zeggen, “ beaamt Klein mijn opmerking dat dit een lekkere overwinning was.
  Ik was namelijk vooraf een beetje bang of we met een gehavende ploeg tegen een voluit strijdend HZVV opgewassen zouden zijn. “Ik denk dat we meteen vanuit het goede vertrouwen van vorige week ons spel meteen konden kopiëren. Daarbij hebben we in balbezit onze volwassenheid getoond. We stonden weliswaar bij balverlies niet altijd meteen positioneel goed, maar er was wel heel veel beleving en energie om de bal meteen weer te heroveren.
  Die vrije trap was natuurlijk een beauty. Daarna krijgen we een knullige goal tegen die een lastige fase voor ons inluidde waarin HZVV effe wat meer felheid en energie wist te brengen dan wij. Daardoor kregen we wat moeite met hun lopende mensen. Da’s toch even die beleving door die  1 - 1 waardoor HZVV er weer in ging geloven en wij een dompertje kregen. Vorige week gingen we daar beter mee om, maar alle wedstrijden zijn gewoon anders.
  Dan hebben we de mazzel dat die strafschop over mag. Het is denk ik voor het eerst sinds ik in het trainersvak zit dat ik zie dat een penalty zonder VAR opnieuw genomen mag worden. Dat is het geluk van de fase waarin we nu zitten.
  De tweede helft denk ik niet dat we heel erg in de problemen zijn geweest. Dat HZVV is best een aardige ploeg, dat vond ik bij ons thuis ook al. Zoals wij in het begin van de competitie met de complimenten naar huis mochten en de tegenstander de punten meenam, in die fase lijkt HZVV zich nu te bevinden.
  Wij zijn nu heel erg bezig met looplijnen en lopende mensen. Dat wordt steeds belangrijker in ons spel, maar ik denk dat dat sowieso heel belangrijk in het voetbal is. Als de bal naar A gaat, dan betekent dat niet dat de rest stil kan aan staan, iedereen moet dan mee gaan doen. Iedereen moet mee in die dynamiek. Na de winterstop lijken de dingen wat meer in elkaar te passen, al moet je daar wel ook een beetje geluk bij hebben, scoren op de juiste momenten. Na de 1 – 3 en de 1 – 4 wisten we gewoon dat het ‘klaar’ was.”
  Wellicht kruipen we nu wat naar de top-5 toe. Vind je dat we voetballend gezien ‘recht’ op die plek hebben?
  “Ach, uiteindelijk heb je altijd ‘recht’ op de positie waar je op staat! Op basis van het spel dat we bij vlagen laten zien, denk ik dat we ons voetballend wel kunnen meten met de ploegen die daar nu ook staan. We zijn niks minder dan WV-HEDW, Swift is wellicht nog wat ‘slimmer’, tegen Buitenpost vond ik ons ook niet minder. Dus uiteindelijk denk ik dat we wel terecht staan waar we nu staan. Het was jammer dat we Eemdijk op een ongelukkig moment in de competitie troffen. Daar had ik ons graag op volle sterkte mee willen meten.”
  Persoonlijk vond ik Eemdijk de enige ploeg waar we duidelijk de mindere van waren…
  “De plek waar Eemdijk nu staat hebben ze ook volledig aan hun eigen goede spel te danken. Ik denk dat ook hun positie terecht is.
  We moeten nu van week tot week maar zien welke spelers we fit hebben. We zitten momenteel met drieëntwintig man aan het wedstrijdontbijt. Door heel veel spelers mee te laten trainen raken ook de jongere spelers een beetje gewend aan dit niveau en onze manier van spelen. Je ziet het aan Robin Creebsburg, die vulde de plek van Jeroen Lamme toch naar behoren in.”

  Jaime Hensen

  Onze doelman speelde vandaag een degelijke wedstrijd. Een paar momentjes in de problemen, maar veel meer heerste hij in zijn doelgebied en plukte de ene na de andere voorzet weg.
  “Ik kon er niks aan doen, Ron,” verontschuldigt hij zich bescheiden en met een glimlach om de lippen als ik hem voor de voeten werp dat hij wéér de nul niet heeft gehouden. “Maar weer drie punten en het teambelang is het allerbelangrijkste!
  Ja, het gaat de laatste tijd goed met hoge ballen en kan ik wat meer domineren waar nodig de laatste weken. Ook ballen met een lastige stuit weet ik momenteel lekker klemvast te pakken.
  Die bal die tussen Anouar en mij viel, dacht Anouar dat ik zou komen, maar ik coachte niet omdat ik dacht dat hij dat duel aan zou gaan. Dat was gewoon even wat miscommunicatie. HZVV gaf zeker de eerste helft wat goede lange ballen die een beetje bleven hangen tussen defensie en keeper in. Dat was vaak een snelle afweging die ik moest maken: komen of juist niet.
  Ik denk dat ik net als de rest van het team vandaag een lekkere wedstrijd heb gespeeld, als was het wel een fase na die tegengoal even wat minder. Ook in de slotfase lieten we hun het spel wat maken. Dat was afspraak om ons wat terug te laten zakken. Maar je ziet dat we in die fase ook gewoon de 1 – 4 binnen schieten. We zitten in een goede flow, dus laten we zo doorgaan!”

  Apenstaartjes kijk op de zaak

  Mijn bezorgdheid vooraf was volkomen ongegrond: Huizen domineerde het grootste deel van de wedstrijd en pakte een degelijke en afgetekende overwinning op een onmachtig HZVV dat dapper knokte, maar voorin toch te weinig wist te brengen om het Huizen écht lastig te maken. Dzemidzic was zonder meer gevaarlijk, Lorenzo Valente een uitstekende voetballer, Rosink keepte een prima wedstrijd, maar verder had Huizen eigenlijk geen kind aan HZVV.
  Na afloop had ik graag nog even met de grensrechter gesproken die aan had gegeven dat de strafschop overgenomen moet worden. Ik word verwezen naar arbiter Van der Vaart voor commentaar, maar ook deze staat niet echt te popelen om commentaar te geven. Hij houdt het dan maar op dat doelman Rosink te vroeg van de lijn was gekomen. Ik merk toch dat de arbiters wat huiverig zijn de pers (waar ik mezelf gemakshalve dan ook maar even onder schaar) te woord te staan. Toch wel jammer: ik heb toch vaak plezierige gesprekken met de fluitisten van dienst en het biedt ze toch ook de gelegenheid hun beslissingen even toe te lichten. Beslissingen die vanaf de tribune vaak lang niet allemaal even goed waar te nemen vallen en dus best wel wat uitleg kunnen velen…
  Het werd met die 1 – 4 op zak dan ook een plezierige rit richting Amsterdam, waar ik op tijd arriveerde om een heerlijke voorstelling mee te kunnen maken. Met excuses dus dat hierdoor het korte verslag zo laat op de website verscheen. Maar het blijft wel vrijwilligerswerk, he…
  Een blik op de ranglijst leert me dat we niet echt gestegen zijn op die ranglijst. Dat had ik eigenlijk wel wat gehoopt. Persoonlijk vind ik dat qua voetbal Huizen best in die top-5 thuis zou horen.
  Al met al hebben we nu in deze tweede competitiehelft drie punten (correctie: zes! punten) meer gehaald dan in de eerste helft met alleen SDV Barneveld en Flevo Boys waar Huizen de volle winst tegen wist te behalen over twee wedstrijden. WV-HEDW en d’Olde Veste bleken echter toch onneembare hobbels voor Huizen, dat hiermee echter nog wel dit kalenderjaar ongeslagen is en zeker aan een prettige reeks bezig is. De wedstrijden tegen WV-HEDW en d’Olde Veste laten echter zien dat het toch nog niet écht overtuigend is, dat je voor een topklassering toch nóg een tandje bij zult moeten zetten.
  Dat tandje moet er zeker ook volgende week bij als Huizen op bezoek gaat in Amsterdam bij Ajax. Het Ajax dat dus heel netjes met 1 – 1 uit Genemuiden vertrok. Voorwaar een hele prestatie. Huizen kan dus weer de borst nat maken voor een pittige confrontatie. Het is te hopen dat de ziekenboeg een beetje leeg gaat stromen, maar helaas laat een aantal blessures zich toch als langdurig aanzien. Goede kansen voor de jonge spelers die op hun kans wachten. Het is wel zaak dat ze die kans dan met twee handen aangrijpen…
  Het was weer fijn langs de lijn (wel koud, maar het was het waard). Ik hoop dat u ook in Amsterdam de weg naar De Toekomst zult weten te vinden om onze mannen en jongens naar een overwinning te supporten!
  En zo was ik toch nog op tijd klaar met het uitgebreide verslag, ondanks dat het best wel laat werd gisteren…

  Op- en aanmerkingen, aanvullingen en correcties als altijd van harte welkom via

  ron apenstaartje rtpsoftware punt NL

  Waarom verscheen dit verslag pas zo laat op de site? Waarom reed Apenstaartje deze keer zelf? Wat heeft Arnold Klein voor verklaring voor de moeizame periode na de gelijkmaker?
  U leest het allemaal in het uitgebreide verslag dat u hier zondag 5 maart rond een uur of drie aantreft…

  Gerelateerde artikelen