Met hangen en wurgen
    sv Huizen JO15-2 Ron Hansen
    3 punten in the pocket
    met-hangen-en-wurgen

Een prachtige zaterdag ochtend, droog, zon en eindelijk weer een wedstrijd.

Na alle regen van de afgelopen week was ik bang dat de wedstrijd afgelast zou worden we speelden per slot van rekening op gras. En gras stond er zeker , zeker 3 cm hoog, en dat maakt het voetballen niet eenvoudiger.

Verder leek alles erop dat het een mooie ochtend zou worden voor de Jo15-2, we moesten nog wel even de kleine goals verwijderen en de netten los maken voor we konden aftrappen en ook de hoekvlaggen werden in allerijl gehaald zodat de wedstrijd kon beginnen.

Nou ja een van onze spelers was zijn sokken vergeten en daar had zelfs ik niet op gerekend, want hoe doe je je scheenbeschermers dan om ? Maar even mijn eigen voetbal sokken uitgetrokken je moet wat over hebben voor je team maar het was best koud eerlijk gezegd.

Dan eindelijk de aftrap en al snel bleken er twee zaken duidelijk. Wij zaten totaal niet in de wedstrijd en diegene die ze de fluit hadden gegeven had geen idee wat voetballen was(en dat zeg ik niet snel ) Ik loop al bijna een halve eeuw(ja zo een oude knar ben ik al) langs het veld maar dit had ik nog nooit meegemaakt.

Niet dat deze persoon een thuisfluiter of flierefluiter was maar hij kende de spelregels niet eens. Als er dan al een keer gefloten werd was dit zo zacht dat beide teams er pas twee minuten later achter kwamen  dat het spel al stil gelegd was.

Dit maakte dat de eerste helft rommelig,frustrerend en zeker niet goed was. We creëerden drie grote kansen maar waren niet rustig genoeg op het moment suprême. De tegenstander , die blijkbaar de scheidsrechter kende , profiteerde wel van zijn zwakke optreden en daar waar wij ons verbaasde en zaten te wachten op een fluitsignaal speelden zij rustig verder.

Met enig fortuin kwamen we op 0-1 door Sven een mislukte voorzet viel zomaar bij de tweede paal binnen een mazzeltje.

Net toen ik dacht dat we de rust wel zouden halen met 0-1 kwam het onvermogen van de scheidsrechter het duidelijkst to uiting. Nadat onze rechtsback Thijs de bal op de eigen achterlijn keurig had heroverd en op wilde stomen werd hij met twee handen hard achterover getrokken, vrije trap dacht alles en iedereen, behalve de scheidsrechter en de aanvaller van Roda 46. Uit de voorzet die volgde werd de bal bij de tweede paal binnen getikt, de gehele verdediging en onze keeper keken naar de scheidsrechter..... Doelpunt!! Te bizar voor woorden ik loop al bijna 50 jaar langs de lijn maar dit had ik nog nooit mee gemaakt geen thuisfluiter, geen flierefluiter maar gewoon iemand die geen idee had wat een scheidsrechter is. Rust stand dus 1-1

De 2e helft begon door wat omzettingen iets beter maar was nog steeds voetballend onder de maat van onze kant.

Nadat we een aantal grote kansen hadden laten liggen ging de oude voetbal wet weer op "als je hem zelf niet maakt valt hij aan de ander kant"althans daar leek het op. De scheidsrechter die op 40 meter stond gaf een penalty na appeleren aan Roda'46 dat kon er ook nog wel bij. Maar daar was onze Bram die met een geweldige save de bal onder uit de hoek tikte.

Vervolgens begon het bij ons iets beter te lopen en na nog een aantal gemiste kansen was het eindelijk 1-2 door Luuk op aangeven van Matthijs. Een paar minuten later opnieuw een redelijke aanval met een mooie steekbal van Daniel op weer Luuk die nu beheerst de 1-3 binnen schoot.

Niet lang daarna klonk(of toch niet) het eindsignaal Een wedstrijd waar we veel van kunnen leren, voetballend moet het echt beter daar gaan we met z'n allen hard aan werken.

Trainer RN(met koude voeten)

(1-1) 1-3