Mededeling bestuur
    2 apr 2020
    mededeling-bestuur

Beste leden van sv Huizen,

Nu het kabinet heeft aangegeven de maatregelen voor sportclubs te verlengen t/m 28 april en de KNVB dat de competities niet worden uitgespeeld, wordt het voor ons duidelijk dat we dit seizoen niet kunnen afmaken. Een hele rare en unieke situatie in de geschiedenis.

We hebben de vraag gekregen waarom er nog contributie betaald moet worden terwijl er geen training wordt gegeven en er geen wedstrijden gespeeld kunnen worden.

Graag geven we daar antwoord op en delen dat met al onze leden.

De coronacrisis creëert een situatie waarbij sprake is van overmacht voor iedereen. Ook voor onze voetbalvereniging. Doordat het gehele sportpark gesloten moest worden en voorlopig moet blijven, lopen we als vereniging heel veel inkomsten mis. Het voorjaar is bij uitstek de periode waarin we een groot deel van onze horeca-inkomsten binnen halen. En de horeca-inkomsten zijn samen met de contributie de belangrijkste bronnen van de totale inkomsten van de vereniging. Echter de kosten voor het seizoen worden grotendeels aan het begin van het seizoen gemaakt. Denk aan de inkoop van materialen en wedstrijdkleding, het onderhoud van de velden en de accommodatie zodat er weer gevoetbald en gedoucht kan worden.

We bezuinigen nu waar het kan, maar we hebben dus de contributiegelden hard nodig om de vereniging staande te houden en de benodigde kosten voor het volgende seizoen weer te kunnen maken.

Een vereniging kenmerkt zich door het idee van verenigen, met elkaar maken en dragen we de verenging. Ook in zware tijden als deze vertrouwen wij daarop. We hopen op uw begrip daarin.

Intussen bereiden we ons voor op het organiseren van leuke voetbalactiviteiten voor het geval ons sportpark nog voor de zomervakantie weer (gedeeltelijk) open mag. Denk bijvoorbeeld aan trainingen, clinics of toernooien. We blijven de ontwikkelingen volgen en informeren u als we nieuws hebben.

Bestuur sv Huizen