Zalmkado Huizerkaas BC Zuyderzee Slokker IT Services MECO groep
 • Lid worden
 • Webshop
 • Businessclub
 •  

  Wedstrijdverslagen

  Mager: Huizen – Hoogland: 2 –1

  Gepubliceerd op:

  Hoogland

  Hoogland speelt net als Huizen in de vierde divisie, maar dan aan de zondagkant. De 3 – 7 voor aanvang van het seizoen was een walk-in-the-park voor de Huizer hoofdmacht en het getuigt van karakter dat de mannen van Dick Kooijman zich desondanks toch opmaken voor een revanche.
  Het is vrieskoud, maar de wind is gaan liggen en dat maakt het wel koud, maar niet ‘akelig’ koud.
  Voor de kantine tref ik enkele stafleden van Hoogland die me verzekeren dat het er vanavond anders aan toe zal gaan dan bij de voorgaande ontmoeting. Daarnaast wordt mij bereidwillig een lijst met namen en rugnummers geappt. Men was op mijn verzoek voorbereid!
  Alleen de hele trouwe supporters en enkele geliefden trotseren de vrieskou om getuige te zijn van deze oefenpartij.

  Sterk

  Huizen opent sterk: een fraaie actie van Tijmen Bakker die op de rechtsbackplaats begint en met een lichaamsschijnbeweging zijn tegenstanders het bos in stuurt en dan ook nog eens een fraaie crosspass loslaat. De aanval die daar uit voortvloeit strandt rand zestien voor doelman Sebastiaan Bruins er aan te pas hoeft te komen, maar kort daarop gaat een gretig spelende Hidde van der Veldt langs verdediger Frank Voorwald en vanaf de achterlijn dwingt hij Bruins tot een redding bij de eerste paal.
  Huizen is sterker en dringt aan, maar ook Hoogland laat zich niet geheel onbetuigd en Lex Hienekamp duikt voor doelman Hensen op. Onze doelman is attent en weet het gevaar ten koste van een corner te bezweren. Toch iets van onderschatting op basis van de resultaten uit het verleden?
  Anouar Aktaou besluit dan de kwaliteit van het glas van de radioruimte even te testen. Verschrikt deinst manus-van-alles Gert van der Roest achteruit als de bal als een kruisraket op zijn hokje afstuift. Maar het glas is sterk en gelukkig berekend op dit soort projectielen; Gert komt dan ook met de schrik vrij.

  Openingstreffer

  Het overwicht van Huizen mondt dan na twaalf minuten toch uit in de openingstreffer als de weer dartel spelende Ritchie Zinga zijn klasse etaleert en zich vrijspeelt. Niet zelfzuchtig gaat de bal perfect naar de sprintende Sergio Kozjak die op zijn beurt een fraaie voorzet aflevert waar ‘horzel’ Frank van den Bosch voor Bruins opduikt en de doelman met een fraaie volley kansloos laat. Het is een volkomen terechte voorsprong die Huizen op dit moment neemt; een overwicht dat zich uitbetaalt met een 1 – 0 voorsprong. Nu doorgaan en eens zien of we die score van begin dit seizoen kunnen evenaren?
  Daar is dit Hoogland echter toch de ploeg niet naar. Eerst is daar Hienekamp weer die de bal hard voor de goal van Hensen langs jaagt en diezelfde Hensen die attent zijn goal uit komt om een diepe pass Delano Esseboom onschadelijk te maken. Het oogt allemaal degelijk en solide daar bij Huizen achterin. Eenmaal voetballend weet Huizen bij vlagen heerlijk voetbal op de koude mat te leggen: lopende mensen die perfect in de loop worden aangespeeld, kaatsend, tikkend, bewegend, dynamisch voetballend en één keer rakend! Het is even genieten in die twintigste minuut om te zien hoe Huizen als een geoliede machine over dat veld davert met de Hooglanders als wanhopige pacmanspookjes achter zich aan hollend.
  Zo’n heerlijke aanval loopt dan ook via Sergio Kozjak die eerst de bal herovert, een goede actie maakt en vervolgens de bal op een presenteerblaadje voor de voeten van Zinga legt. Diens schot spat richting onderkant lat, waar de vuist van doelman Bruins de bal het laatste zetje moet geven om een tweede treffer voor Huizen te voorkomen. De corner die dat oplevert blijft helaas verder zonder gevolgen.

  Wisselen

  Voorbereidingswedstrijden staan altijd in het teken van het maken van minuten voor zoveel mogelijk spelers. Arnold Klein brengt na een half uur dan ook de eerste nieuwe krachten in het veld: Anouar Aktaou en van der Veldt staan hun plekken af en Timo Vos en Remco Helms komen binnen de lijnen. Zonder dat deze invallers daar enige ‘schuld’ aan hebben, vormt het wel het begin van een fase waarin Hoogland Huizen de wil op weet te leggen. Eerst is daar Coen Heus die zijn voorzet aan alles en iedereen voorbij ziet vliegen waarbij een simpele intikker zomaar mogelijk geweest zou zijn. De bal wordt aan de andere kant van het veld weer opgepikt en Huizen moet een corner toestaan die opnieuw zonder veel hoofdbrekens geruimd kan worden. Huizen laat de teugels wat vieren en dat leidt dus meteen tot druk van Hoogland. Ineens is het fraaie voetbal van Huizen ver te zoeken.
  Toch is het slotakkoord voor rust voor Huizen als Theo Visser een corner goed voor brengt. De bal valt in de menigte voor doelman Bruins en blijft daar wat rommelig hangen. Zinga bedenkt zich niet en waagt er een puntertje in de drukte aan. Hij kan de bal echter te weinig vaart en richting meegeven waardoor doelman Bruins de bal simpel kan rapen.

  Rust

  Rust na een aantrekkelijke eerste helft met als hoogtepunt die twintigste minuut waarin alles voor Huizen even leek te passen. Maar toch staat er slechts die té magere 1 – 0 op het scorebord gelet op het overwicht dat Huizen het grootste deel van deze eerste helft aan de dag heeft gelegd. Huizen moet zich daar meer voor belonen. Wat die eerste ontmoeting met Hoogland blijkbaar zo soepeltjes werd afgerond, heeft nu aanzienlijk meer voeten in aarde. Blijkbaar heeft Hoogland sinds augustus toch iets meer progressie geboekt dan Huizen. Desalniettemin deed het krachtsverschil op het veld een groter klasseverschil vermoeden dan louter de zaterdag– versus de zondagcompetitie.
  De acties van met name Ritchie Zinga houden een belofte in voor de de tweede helft. Niet alleen van deze wedstrijd, maar ook van de competitie. We zagen echt de Zinga die ons bij ARGON het leven zuur maakte weer even terug!
  Een heerlijk warm bakje koffie mij aangeboden door voorzitter Klaas Vos en secretaresse Marianne de Groot maken dat ik toch enigszins opgewarmd aan de tweede helft kan beginnen.

  Vastberaden

  Het is Hoogland dat met doelman Jari Smit voor de tweede helft onder de lat vastberaden aan de slag gaat om toch met een resultaat van het veld te kunnen stappen. De eerste corner is dan ook voor onze gasten. De bal gaat op de rand van het strafschopgebied naar de volledig vrijstaande Coen Heus die met een krulbal Jaime Hensen tracht te verschalken. Hensen houdt er echter goed het oog in en vangt de bal simpel weg.
  Opnieuw een corner als Bas Wobbes met een steekpass op avontuur wordt gestuurd. Jeroen Lamme moet ingrijpen en dat levert dus opnieuw een corner op. Hoogland springt te slordig met dit soort mogelijkheden om en ook deze corner gaat hoog over alles en iedereen heen richting een roemloos einde.
  Even schrikken als Sergae Kogeldans in een duel kermend naar het gras gaat met een schouderblessure. Even vrezen we dat zijn arm uit de kom is gekomen tijdens het lijf-aan-lijf-duel, maar gelukkig kan Sergae door de helende handen van verzorger Harm Baijens de wedstrijd voortzetten.
  We hebben een uur gespeeld als Marvin Renfurm ineens zomaar voor Hensen mag opduiken. Verbijsterd zie ik hoe de defensie Renfurm volkomen ongedekt laat lopen. Weer moet Jaime Hensen handelend optreden en doet dat met verve. Het betekent weliswaar een corner voor Hoogland, maar de mannen van Dick Kooijman lijken daar weinig mee aan te kunnen vangen. Wel jaagt Renfurm nog een bal spijkerhard op een half metertje naast de goal van Hensen tegen de reclameborden, maar ook Hoogland lijkt moeilijk tot scoren te kunnen komen. ‘n Fraaie poging, maar dus wéér geen treffer voor onze gasten…

  Gelijk…

  Net als het lijkt dat Huizen de wedstrijd met twee vingers in de neus uit zal weten te spelen, gaat het dan toch fout. Achterin lijdt Huizen balverlies en in een ultieme poging zijn fout te herstellen gaat onze ijverige verdediger in de fout binnen het strafschopgebied. Is het Wobbes die neergaat? Ik kan het rugnummer niet lekker onderscheiden. De rode baan dwars door het rugnummer heen maakt het bij dit licht moeilijk te onderscheiden van deze afstand. Het is in ieder geval wel Wobbes die het vonnis voltrekt vanaf de penaltystip: bekeken stuurt hij Hensen de verkeerde kant op en excuseert zich daar heel sympathiek nog even voor bij onze doelman. Maar de gelijkmaker is een feit en daarmee lijkt Huizen zich figuurlijk in de eigen voet te schieten.
  Nu is het natuurlijk zo dat oefenwedstrijden niet echt om het resultaat gaan, maar het voelt hoe dan ook toch lekkerder als je met een overwinning van het veld stapt en met een zelfverzekerd gevoel aan die tweede competitiehelft kunt beginnen.
  En dus gaat Huizen op zoek naar een voorsprong. Het lijkt of de ploeg even op twee gedachten hinkt: aanvallen en voor de zege gaan of rustig uitspelen en de volgende overwinning voor de competitie bewaren?

  …en weer voor!

  Blijkbaar had Huizen slechts drie minuten nodig om de neuzen weer allemaal dezelfde kant op te krijgen, want nadat Theo Visser een meter of drie buiten het strafschopgebied onreglementair tot staan was gebracht, kent arbiter Jensch ons een vrije trap toe. Visser neemt zelf de rol van scherprechter op zich en jaagt de bal spijkerhard op de goal. Doelman Smit zit er nog iets aan en de inzet spat op de lat uiteen. Kans voorbij, denken we. Maar dan duikt daar ineens Joshua Lo-Asioe weer op en plant er diens donkere krullenbol onder. Met een fraaie boog stuurt hij de bal opnieuw richting doel en nu heeft Smit geen antwoord meer, al doet hij nog wel een vertwijfelde poging. Fraai zeilt de bal over de graaiende handen van de Hoogland doelman binnen voor de 2 – 1, Huizen heeft weer loon naar werken!
  Uiteraard tracht Hoogland deze bakens alsnog in hun voordeel te verzetten. De sterk spelende Bas Wobbes steekt Vincent Muis weg die zijn fraaie loopactie met een tegendraads schot voorlangs besluit.
  Coach Kooijman brengt dan een vijftal nieuwe spelers in het veld. Met nummer 18 heeft Rinze Muis het enige rugnummer dat geen basisplek verraadt. De andere vier kunnen blijkens hun rugnummer wel op een basisplek rekenen. Het lijkt Kooijman dus toch echt ernst te zijn om hier met een resultaat te kunnen vertrekken.
  Toch verandert er niet veel aan het spelbeeld. Hidde van der Veldt die inmiddels ook weer binnen de lijnen is verschenen wordt zwaar op de huid gezeten door Kiyjano Hugo. Vallend laat hij toch een gevaarlijke schuiver los waar doelman Smit gestrekt voor moet.

  Slotfase

  Invaller Sam Portenge jaagt ook goed door en weet zo brutaal een inworp te forceren. De bal komt voor zijn voeten en ook hij test doelman Smit. Helaas mist de jongeling de kracht om het Smit écht lastig te maken.
  Dan gaat Anouar Aktaou met krampverschijnselen neer en kort daarop zie ik hoe ook Timo Vos naar het gras gaat. Blessures zonder dat er een tegenstander bij betrokken is zijn meestal geen prettige blessures en ook Timo moet hinkend en ondersteund het veld verlaten. Met nog een minuut of vijf te spelen besluit Arnold Klein die slotfase dan maar met tien man uit te spelen. Je krijgt een koude speler van de bank nooit meer binnen die paar minuten warm genoeg om hem zonder risico voor spierblessures het veld in te sturen. ‘n Verstandige beslissing, dunkt me.
  Ook met die tien man weet Huizen zonder noemenswaardige problemen de wedstrijd uit te spelen. Arbiter Jensch besluit weinig tijd aan deze ontmoeting toe te voegen en zo besluit Huizen de oefencampagne opnieuw met een zege. Een zege die weliswaar hoger had moeten uitvallen, maar die behoudens de blessure van Vos toch lekker aanvoelt. Huizen lijkt klaar voor de hervatting van de competitie!

  Arnold Klein

  Lekker dat we gewonnen hebben, maar het viel me op dat het toch veel blaffen en weinig bijten was! We drukten ons overwicht wéér niet in doelpunten uit!
  “Nee, klopt! Dat was ook de onvrede van de spelers in de rust. We wisten wel de man te vinden die we wilden vinden, maar dan moet er vervolgens wel diepte gezocht worden en dat werd te weinig gedaan. Ik wist hoe Hoogland zou gaan spelen en we hebben ons bewust niet aan hun speelwijze aangepast en hebben gewoon gespeeld zoals wij dat graag willen. Dat betekent dat je heel veel arbeid moet leveren als de tegenstander in balbezit is, maar dat je in je opbouw wel een man meer kunt creëren. En dat hebben we goed gedaan en hebben tot de dertigste minuut gewoon de zaak goed weten te controleren. Daarna volgde er een fase waarin we te vaak onnodig balverlies leden waardoor het wat rommelig werd. Dat pakten we gelukkig in de laatste fase voor rust weer op. En dan ben ik het met je eens dat je dan wel de vereiste diepgang zien te brengen….”
  Ik heb bij vlagen ronduit zitten genieten van het fraaie combinatievoetbal dat Huizen aan de dag legde. Maar dan kijk ik in de rust op het scorebord en zie ik ‘maar’ 1 – 0 en dat is dan gewoon te weinig voor wat ik gezien heb!
  “Misschien is dat wel zo, maar vergeet niet dat dit gewoon een gelijkwaardige tegenstander is. De eerste helft hebben we wel onze wil aan ze opgelegd, maar ik ben het met je eens dat we daaruit niet doeltreffend genoeg zijn geweest…
  We zagen dat ook de eerst seizoenshelft: leuk voetballen is leuk, maar het gaat uiteindelijk om een stukje rendement dat je uit dat leuke spel haalt.”
  Youp van ‘t Hek riep ooit: ‘Niks spel! Knikkers!’…
  “Ja, nou ja, laat ik het maar zo zeggen: ik hoop dat we het bewaard hebben tot zaterdag!”
  Zaterdag dit resultaat, dan ben ik gewoon bij voorbaat tevreden…
  “Ja, dat ben ik met je eens. Zaterdag doen we er gewoon alles aan om voor de winst te gaan, dat is het enige dat telt. Dan hebben we gewoon twee keer leuk geoefend en waarin we leuk hebben kunnen voetballen. Alleen helaas dat Timo nou nog net even geblesseerd raakt… Ik hoop dat het meevalt, maar dat is even afwachten…”

  Felitciano Zschusschen

  Ik denk dat je wel weet wat ik je wil vragen…
  “Het gaat echt de goede kant op. Ik ben nu ook veel in de sportschool bezig en ik kan nu in ieder geval al pijnvrij lopen. Binnenkort gaan ze een scan maken en moet duidelijk worden wat er precies aan de hand is.
  ik voel het nu niet met lopen, maar ik heb al eerder risico genomen door weer te beginnen met meetrainen en heb toen ook een terugslag gekregen. Ik wil gewoon weten wat er aan de hand is voor ik weer verder ga en misschien meer kapot maak. Dat wil ik niet hebben natuurlijk.”
  Dat betekent alleen wel dat we je nog even kwijt zijn…
  “Ik vrees van wel, ja… ik kan wel lopen, maar ik weet gewoon dat als ik weer ga wenden en keren dat het weer fout gaat.”
  Zo jammer: een tandem Zinga-Zschusschen lijkt me een gouden duo…
  “Ja dat zo mooi zijn, een leuk duo met Theo Visser erachter… Ik wou hiervoor al graag samen met Zinga spelen, dus daar verheug ik me wel op… Ik wil ook zó graag weer terugkomen! Ik zie hoe het team voortgang maakt en wil daar ook graag deel van uitmaken…”

  Tijmen Bakker

  ‘Bakkie’ speelde lang en moest er op een gegeven moment toch weer in, waardoor hij bijna een hele wedstrijd speelde. Reden genoeg om hem even apart te nemen voor een paar vraagjes…
  “Ja, het ging wel goed voor mijn gevoel,” beaamt onze jonge verdediger. “Ik had het inderdaad in het begin een beetje lastig, maar dat pakte ik later voor mijn gevoel weer goed op. Het was ook een beetje nieuw voor mij om als back te moeten spelen, ik ben meer gewend om centraal in de verdediging te voetballen. Het was dus wel even wennen, maar uiteindelijk ben ik zeker niet ontevreden.
  De tweede keer dat ik er weer in moest had ik net twee keer wat heen en weer gelopen en toen moest ik alweer aan de bak. Maar ach, ik vind het altijd leuk om te voetballen, dus ik had er geen problemen mee.”
  Ik heb het gevoel dat je langzaam maar zeker tegen die eerste selectie aan het ‘aan schurken’ bent…
  “Dat vind ik fijn om te horen! Ik heb vorige week te horen gekregen dat ik bij de groep kom en dat vind ik uiteraard heel erg leuk. Nu is het aan mij om me waar te maken en mijn kansen te pakken waar het kan. Ik word door de groep binnen en buiten het veld heel goed opgevangen. Voordeel is dat ik een kind van de club ben en hier dus al een aantal jaren naartoe heb kunnen groeien. Dat maakt het makkelijker om die laatste stap te maken en er bij te komen. Ik hoop er zaterdag ook weer bij te zijn, maar dat weet ik nu op dit moment nog niet. Dat horen we donderdag of vrijdag. Maar ik moet gewoon mijn best blijven doen, dan komen de kansen vanzelf wel…

  Apenstaartjes kijk op de zaak

  Opnieuw een nette oefenoverwinning. Dat werkt toch prettig naar de herstart van de competitie toe waar Zakaria el Biyar en zijn maten van SDV Barneveld onze eerste tegenstander zullen vormen. De eerste wedstrijd wisten we daar in Barneveld met de volle winst de bus in te stappen, maar zoals het gevleugelde gezegde al aangeeft: resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie voor de toekomst!
  Huizen zal gewoon volle bak moeten gaan om de punten deze keer weer op de Wolfskamer te houden.
  Noodzakelijke punten want Huizen heeft toch eigenlijk teveel punten deze eerste helft van de competitie laten liggen. Onnodig laten liggen als we naar het vertoonde spel kijken. Maar ook deze gedane zaken nemen geen keer en we zullen er dus alles aan moeten doen om de komende weken een serietje neer te zetten dat ons uit die gevarenzone doet ontsnappen. Een gevarenzone waar SDVB echter nog volop in zit: het staat met zeven punten minder dan Huizen op een voorlaatste plek en waar het voor Huizen heel erg lekker is om punten te pakken, is het voor de Barnevelders echter bittere noodzaak. We kunnen ons dus opmaken voor een tot op het bot gemotiveerd SDVB waartegen we ons geen moment van slapte of onderschatting kunnen permitteren!
  Met enige kriebels in de maag kijk ik dan ook uit naar aanstaande zaterdag. Ik hoop dat een kolkende Wolfskamer onze mannen naar een klinkende overwinning zal stuwen. Ik reken op u!

  Op- en aanmerkingen, aanvullingen en correcties als altijd van harte welkom via 
  ron apenstaartje rtpsoftware punt NL

  Gerelateerde artikelen