JO17-3 haalt uit tegen Altius
    9 nov 2019
    sv Huizen JO17-3
    sv Huizen JO17-3 - Altius JO17-1: 6-0 (3-0)
    jo17-3-haalt-uit-tegen-altius
    JO17-3 komt niet verder dan gelijkspel
    2 nov 2019
    sv Huizen JO17-3
    DOSC JO17-2 - sv Huizen JO17-3: 1-1 (1-1)
    jo17-3-komt-niet-verder-dan-gelijkspel
    Lekker voetballen, JO17-3
    19 okt 2019
    sv Huizen JO17-3
    sv Huizen JO17-3 - Forza Almere JO17-2: 4-2 (0-2)
    lekker-voetballen-jo17-3

Lekker voetballen. Dat is wat de JO17-3 van sv Huizen vooral wilde gaan doen. Op een kunstgrasveld, met prima weersomstandigheden, met Forza Almere JO17-2 als tegenstander in de volgende beker wedstrijd. Een wedstrijd van alles of niets, er moest een winnaar komen. Maar bovenal na al het gedoe van de vorige wedstrijd, gewoon weer lekker voetballen.

Het team moest het doen zonder Thomas, de geblesseerde Thijmen en topscoorder Wim. Het kreeg hulp van Ramon en Tomas van de JO17-4. Ook de tegenstander bleken een aantal gastspelers te hebben, jongens die snel opvielen door grote fysieke gestaltes en voetbaltechnische kwaliteiten.

Sv Huizen begon slordig aan de wedstrijd en het kreeg na 4 minuten de deksel op de neus. Een goede steekpass op de rechtsbuiten, de bal terug leggen en hard binnen schieten, het ging geraffineerd en rap: 0-1.

Sv Huizen kreeg maar geen grip op de wedstrijd en Forza Almere drukte door. Het leek deze keer goed de verkeerde kant op te gaan. Er waren wel wat kansjes te noteren die door sv Huizen niet werden verzilverd en aan de andere kant van het veld hield de druk op het doel aan.  Keeper Niels had het er maar druk mee en begon zich te onderscheiden. Een 1 tegen 1 situatie kon nog onschadelijk worden gemaakt door puik keeperswerk, de volgende 1 tegen 1 in de 28e minuut werd hem te machtig. De bal werd onverwacht hoog en hard ingeschoten, werd door Niels nog wel geremd maar niet gestopt: 0-2.
    Sv Huizen had niet veel te vertellen en mocht de handen dicht knijpen met het bij rust geen 0-4 stond.

Ramon voelde zich niet lekker en moest in de rust afhaken. De tweede helft zou een enorme kluif kunnen worden. Eerst maar eens de schroom van je af gooien, niet meer onder de indruk zijn van een tegenstander, laten zien dat jij er ook bent en dat jij er ook wat van kan. Het team werd op 6 posities gewisseld en de mouwen werden opgestroopt.

Forza Almere oogde minder gretig en de rollen werden langzaam omgekeerd. Sv Huizen toonde zich steeds vaker en op meer plaatsen op het veld de strijd aan te willen gaan en begon de overhand in het spel te krijgen. Net op het moment dat langs de kant werd uitgesproken dat het harde werken wel een doelpuntje zou verdienen, gebeurde dat ook. In de 57e minuut speelde Merijn zich handig vrij, kon het strafschopgebied in dribbelen en legde de bal vanaf de achterlijn terug op Tim die op zijn beurt de bal hoog in de touwen joeg: 1-2. Het begin was er en het eerste loon naar werken was er.

Bij de volgende wisselronde, 20 minuten voor tijd, werd er op 4 posities gewisseld. Boaz kwam rechtsbuiten te spelen, Cas in de spits en Joep vanaf linksvoor.
    Vier minuten later kon Boaz vanaf de rechterkant van het veld het strafschopgebied in dribbelen en de achterlijn opzoeken. Waar de meeste een balletje terug verwachten, zag Boaz zijn kans schoon en tikte de bal langs de doelman: 2-2. Nauwelijks een minuut later een sublieme voorbereidende actie van Joep op links die Cas in stelling bracht: 3-2.

Nadat de voorsprong een feit was werd vanaf de zijkant voor rust en controle gepredikt, maar sv Huizen wilde van geen ophouden weten. Acht minuten later opnieuw een assist van Joep op Cas die er vastberaden 4-2 van maakte. Een fantastische comeback dat met veel inzet en beleving voor elkaar werd gebokst. Forza Almere kreeg in de tweede helft ook kansen, grote kansen zelfs.

Bij sommige ballen was het vooral een raadsel dat ze er niet invlogen. Zo vloog een inzet via lat en paal er weer uit en spatte de volgende inzet op de lat uiteen. Geluk dwing je af, wordt dan gezegd en dat was zeker van toepassing op keeper Niels. Het moest voor Forza Almere om moedeloos van te worden zijn geweest, al werd langs de lijn sportief waardering uitgesproken voor de keeper van sv Huizen.

Wat Niels er allemaal uit hield en met name de manier waarop, begon te grenzen aan het ongelooflijke en liet maar weer eens zien wat een enorme klasbak er onder de lat staat. Bij een gelijkspel zou er een penalty-serie volgen en het was niet gek geweest als Forza Almere daar niets eens aan was begonnen. Niels was on-pas-seer-baar.

Sv Huizen barstte van het zelfvertrouwen en dat was in de rust welhaast ondenkbaar.
    Op de vraag vanaf de kant hoeveel tijd er nog te spelen was, gaf de scheidsrechter aan dat er nog 8 minuten te gaan was. De beleving aan de kant was 2 minuten, maar aanvoerder Nick verwoordde het vertrouwen van het team: “mooi toch, lekker voetballen!”

En zo is het maar net. Als het gaat zoals het sv Huizen JO17-3 verging in de tweede helft, dan wil je nooit meer stoppen. Een geweldige teamprestatie dat als een droom uitpakte, het was genieten geblazen van een potje voetballen. Lekker voetballen.

JO17-3 met 2 gezichten
    12 okt 2019
    sv Huizen JO17-3
    Victoria JO17-3 - sv Huizen JO17-3: 3-4 (0-4)