Zalmkado Huizerkaas BC Zuyderzee Slokker IT Services MECO groep
 • Lid worden
 • Webshop
 • Businessclub
 •  

  Wedstrijdverslagen

  Lastig: N.I.V.O. Sparta – Huizen 0-3

  Gepubliceerd op:

  Carnaval


  > Foto's van Oomen fotografie

  Heel zuidelijk Nederland is in de greep van polonaise, slechte muziek, bier en extravagante uitdossingen. Kortom: carnaval.

  Persoonlijk vind ik een verjaardag met meer dan vier personen al een hele drukte, dus ik laat dit fenomeen het liefst zo ongemerkt mogelijk aan me voorbij gaan. Maar niet in deze contreien dus en derhalve is de wedstrijd Na Inspanning Volgt Ontspanning Sparta – Huizen naar het ongebruikelijke tijdstip van 13.00 uur verplaatst om tenminste nog wát toeschouwers te kunnen trekken. Later verneem ik dat het daarmee ook de enige wedstrijd in deze omgeving zal zijn.

  Als pensionado moest ik bijna de wekker zetten om de bus te kunnen halen, maar gelukkig is de groep compleet en reizen we in alle vroegte af naar ‘Mispelgat’. Ja, zelfs de plaatsnamen verkleden zich daar tijdens het carnaval…
  N.I.V.O. Sparta is een mij onbekende tegenstander. Ik haal me zo 1-2-3 geen historie van deze tegenstander voor de geest. N.I.V.O. Sparta bivakkeert in de middenmoot met een zevende plek en positioneert zich daarmee onderaan het linker rijtje. Op voorhand geen reden tot paniek, dus. Maar onderschatting is een gevaarlijke tegenstander die maar zo kan toeslaan, juist tegen dit soort ploegen. En dus ben ik – pessimist als ik ben — er niet echt gerust op. De website van de Zaltbommelaars leert me dat de club géén fusieclub is, maar dat aan de oorspronkelijke afkorting N.I.V.O. van deze voormalige straatvoetbalploeg ooit gewoon de naam ‘Sparta’ is toegevoegd.
  De nek-aan-nekrace met onze buren duurt nog immer voort en daarmee is winnen geen optie, maar een must. Zuidvogels moet vandaag tegen het toch altijd lastige Montfoort waarin Danny van Loen zich opnieuw zeer verdienstelijk kan maken voor Huizen na zijn treffer die ons in Veen de derde divisie in schoot. Probleem is wel dat Zuid gewoon wél om half drie speelt en dus al wéét wat het te doen staat. De tijd zal het leren!
  Bij Huizen vandaag geen Sebastian van Kammen die last heeft. Dennis Lamme lijkt dan de voor de hand liggende vervanger. Tijdens de warming up zien we dan ineens Frank van den Bosch ook naar de kleedkamer pinken. En met Ritchie Zinga en Felitciano Zschusschen al geblesseerd op de tribune en Kroeze ook nog niet helemaal wedstrijdfit op de bank wordt de spoeling dan toch wat dunnetjes.
  Gelukkig verschijnt een ingetapete Van den Bosch even later tóch op het veld en schiet enkele ballen op doel. Blijkbaar geeft de tape voldoende steun en kan onze publiekslieveling toch aan de wedstrijd beginnen.
  De Zaltbommeler omrooper heeft het carnaval ook al nadrukkelijk in het hoofd en vooral óp het hoofd. Als een volleerd DJ jaagt hij beide ploegen door grote rookwolken het veld op, maar erg veel verder dan dat reikt zijn bijdrage aan de informatieverstrekking helaas niet. Het is een prachtig complex daar in Zaltbommel, waarbij het ontbreken van een fatsoenlijke stadionklok toch wel een opvallende dissonant is: het kleine uurwerkje tussen de 0 – 0 waarmee iedere wedstrijd begint is vanaf de tribune helaas nauwelijks te onderscheiden. Aan de slag met de stopwatch dus…

  Aftasten

  Na een minuut of tien kijk ik op mijn aantekeningen en zie daar alleen een notitie van een aanval waarbij een goede voorzet van de weer herstelde Kogeldans waarop de jarige Joshua Lo-Asioe net een paar krullen tekort komt om deze tot openingstreffer te promoveren. Er gebeurt weinig in deze openingsfase: beide ploegen spelen afwachtend en voorzichtig. N.I.V.O. Sparta realiseert zich dat het tegen de lijstaanvoerder speelt en Huizen is bang voor dat open mes waar al te aanvallend ingestelde ploegen nog wel eens in plachten te lopen. Dat maakt het op die koude tribune helaas niet bepaald een feest om naar te kijken.
  En dus zijn de kansen sporadisch te noteren. De weer degelijk acterende Helms die de plek van Kroeze in mocht vullen heeft op de achterlijn een fraaie tackle op de doorbrekende Yri Schalkx. De corner komt laag voor en aanvoerder Frenkie Schaap jaagt de bal naast. Twee kansen dus in tien minuten en dat gemiddelde zou de wedstrijd nog een tijdje aanhouden.
  Na een kwartier een uitbraak van Dennis van Meurs en Iain Brands en een voorzet waar Schaap achteraan jaagt. Hensen komt zijn goal uit om te onderscheppen, maar het wordt een wat koddige holpartij tussen Schaap en Hensen waarbij de bal uiteindelijk blijkbaar via Schaap over de achterlijn gaat waar men op de tribune een corner vermoedde. Arbiter Jerry Molenaar zal er ongetwijfeld beter zicht op gehad hebben…

  Voorzichtig

  En zo ontspint er zich een wedstrijd waarbij voorzichtigheid de moeder van de porseleinkast is. Huizen is wat dominanter aan de bal, heeft beter positiespel en fraaiere combinaties, maar de counters van de thuisploeg lijken eerlijk gezegd meer gevaar te stichten dan die verzorgde Huizer opbouw.
  Joshua Lo-Asioe ontpopt zich weer als een van de drijvende krachten. Hij is het ook die na een klein half uur goed doorzet en besluit met een schotpoging van buiten de zestien. Dan zien we eigenlijk  voor het eerst doelman Mark van der Heijden in actie: hij moet zich strekken om de bal buiten zijn doelvlak te duwen. Anouar Aktaou legt de corner voor die in eerste instantie weggewerkt wordt. Aktaou zet meteen druk en verwerft zo een herkansing in de vorm van een vrije trap. De bal is hard maar gaat recht in handen van Van der Heijden.
  Een goede kans nog voor N.I.V.O. Sparta als Schaap de bal goed doorkopt op Iain Brands die daarmee vrij voor Hensen opduikt. We houden ons hart vast als Hensen snel zijn goal uitkomt en zich voor de voeten van Brands werpt. Brands tracht de bal langs onze doelman te werken, maar de uitschuifbenen van Hensen blokken de bal. Brands is er echter wel langs en die bal ligt er dan maar voor het inschieten. Gelukkig is Hensen niet onze enige reddende engel: uit het niets duikt daar Remco Helms op die de bal weet te ruimen voor Brands er akelige dingen mee kan uitrichten. Remco Helms… Onze Haarlemmer Olie: overal goed voor, altijd goed voor een zeven of een acht. Wat een rijkdom om zo’n speler in je selectie te mogen hebben!
  Opnieuw Schaap deze keer, die een goede schietkans krijgt als Brands deze keer als aangever fungeert. Schaap ‘veegt’ de bal echter meer dan dat hij schiet en daarmee is de inzet een simpele prooi voor Jaime Hensen.

  Bingo!

  Huizen heeft zichtbaar moeite met de stugge Zaltbommelaars en bedient zich onder druk dan ook graag van de lange bal om tot een counter te komen. Zo ook in de 32e minuut als Timo Vos er op volle snelheid vandoor gaat. De weg is lang en Vos’ snelheid hoog. Het lijkt een honderd procents kans te worden als hij het strafschopgebied in stuift. Dan is daar echter Kevin Nikolov die minstens zo snel als Vos blijkt en hem de pas afsnijdt met een weergaloos fraaie sliding tackle: keurig op de bal, bikkelhard, maar fair. Het levert Vos wel een blessure op waarvoor hij even behandeld moet worden door Harm ‘Jomanda’ Baijens. Dankzij de helende handen van onze verzorger kan Vos de wedstrijd gelukkig voortzetten.
  Twee minuten later gaat Frank van den Bosch uitstekend door over de vleugel. Zijn inzet komt via via voor de voeten van onze ‘sluipwesp’ Theo Visser. Ter hoogte van de tweede paal komt de bal even binnen de zestien voor zijn voeten en hoewel hij vanmiddag niet altijd even gelukkig was met zijn doelpogingen, slaat deze onverbiddelijk binnen achter de wanhopig uitvallende Van der Heijden. Lichtelijk tegen de kansenverhouding in komt Huizen zo dus toch op voorsprong. Ik weet niet of het frustratie was, maar onze carnavalsmuts aan de omroepinstallatie vond het het vermelden niet waard...
  Een voorsprong die enkele minuten later nog verdubbeld had kunnen worden als de schuiver van Visser voorlangs iets meer richting goal had geweest, nadat Martijn de Wildt de bal wat knullig in de eigen zestien verspeelde. Maar ja, als mijn moeder een snor had gehad, dan was het mijn vader geweest…
  Huizen koestert de voorsprong en probeert de wedstrijd te controleren, speelt rond en zoekt het in snelle uitvallen. Timo Vos ontfutselt dan Van der Heijden de bal als deze zich laat verleiden tot een onbezonnen actie. Een kort maar fel grondgevecht levert dan uiteindelijk een bal op die net náást de goal van N.I.V.O. Sparta hobbelt. De stand is en blijft ‘broos’…

  Rust

  En zo breekt de rust aan met een 0–1 voorsprong voor Huizen als ook een corner van Abdullah Tan in twee keer onschadelijk gemaakt wordt.
  Huizen heeft weliswaar het beste van het spel, maar de counters van de thuisploeg stellen de groen-gelen toch regelmatig voor problemen. Helemaal gerust zitten we dan ook niet op die tweede helft te wachten. Geen serieuze warmlopers en ik verwacht dan ook geen wissels voor die tweede helft. Een helft waarin Huizen zich weer voor de volle honderd procent moet laten zien om die zonder kleerscheuren te overleven. Dat is echter ook een verhaal dat ik hier al meerdere keren heb afgestoken: Huizen hoeft voor geen enkele ploeg onder te doen, maar het kan zich ook tegen geen enkele ploeg permitteren op halve kracht de strijd aan te gaan…

  Oeps, oei, pfieuw!

  Nadat de tweede helft begint met een goede aanval van Huizen waarbij een combinatie tussen Kogeldans en Van den Bosch uitmondt in een harde voorzet richting Hidde van der Veldt en we al verwachtingsvol opveren, zien we hoe de bal rakelings aan onze rappe vleugelspits voorbij gaat. Hij was ook wel wat scherp en hard die voorzet…
  Dan gaat Huizen achterin akelig in de fout! Notabene één van onze sterkhouders laat zich kinderlijk aftroeven en geeft daarmee Brands vrije doorgang naar Hensen. Oog in oog met onze doelman wil Brands met een lob de gelijkmaker op de borden zetten. Maar Hensen is lang, Hensen is goed en Hensen is scherp. Alsof het een pluisje van een boterbloem betrof vangt hij de bal doodgemoedereerd weg, Brands in vertwijfeling achterlatend. Het was uiteraard wel weer zo’n oogje van de naald waar Huizen doorheen kroop en het toont maar aan dat deze race nog zeker niet gelopen is…
  N.I.V.O. Sparta is sterk uit de kleedkamers tevoorschijn gekomen en zet alles op alles om de gelijkmaker te forceren. Huizen kraakt en piept in haar voegen.
  Heel even veren we nog op als Hidde van der Veldt op de rand van de zestien gevloerd wordt. Het geel van arbiter Molenaar voor dader Jory Ruijsch is voor discussie vatbaar, dus wat rest is de vrije trap van Theo Visser die bij ontbreken van Van Kammen de aangewezen man lijkt voor deze klus. De bal krult prachtig naar de hoek en lijkt op een zekere goal af te stevenen, maar het is de lat die hier als spelbreker fungeert.
  De twaalfde minuut na rust levert dan opnieuw onzekerheden achterin op die tot balverlies leiden waarbij we ons hart vasthouden. Nee, dit is geen comfortabele middag voor de Huizer getrouwen op de tribune…

  Herstel

  Langzaam maar zeker begint Huizen zich dan toch onder de druk van N.I.V.O. Sparta uit te voetballen. Een vlammend schot van Theo Visser spat recht in handen van Van der Heijden, nadat van den Bosch de bal schitterend wist te controleren.
  Dan toch weer een duikkopbal in onze zestien die gelukkig een prooi wordt voor Hensen, omdat Schaap en invaller Mitchell Heesbeen elkaar wat in de weg liepen in hun ijver de gelijkmaker te produceren.
  Dan wisselt Arnold Klein de leeg gespeelde Van den Bosch en Anouar Aktaou voor spits Lennart Dubbeldam en Tim Boterenbrood. Het zou een gouden wissel blijken, want amper in het veld zet Joshua Lo-Asioe weer eens goed door en bezorgt de bal bij diezelfde Dubbeldam. Lennart kiest de verre hoek en met een koele onverschrokkenheid die de goede spitsen kenmerkt schuift hij de bal ijzig kalm de hoek in: 0–2 en dat is toch wel een domper op de Zaltbommeler ambities…
  Voor Huizen valt er met deze marge toch wel een last van de schouders. Vissers volgende inzet mist net wat kracht om Van der Heijden te verontrusten, Hidde van der Veldt gaat goed door als Merlijn Bax even wat ruzie met de bal heeft en opnieuw moet Van der Heijden in de rol van reddende engel.
  Het geloof is er inderdaad een beetje uit bij de thuisploeg. Een rebound wordt door Martijn de Wildt gelijk zijn achternaam hoog over gejaagd, Daan Schreuders wordt door coach Blom nog gebracht voor Merlijn Bax in een poging het tij te keren, maar Huizen heeft de wedstrijd weer strak in handen. Met het inbrengen van Dubbeldam lijkt de aanval van Huizen niet meer slechts te grommen, maar ook de tanden te hebben om door te bijten. Dubbeldam wordt in zijn opmars gestuit door de dapper uitkomende Van der Heijden. De bal gaat richting middenveld waar Van der Veldt de lange boogbal richting verlaten goal niet aandurft. Het was ‘m eerder ook al niet gelukt en dat zal zijn besluit om toch maar de combinatie te zoeken zeker beïnvloed hebben.
  Weer Dubbeldam die voorop in de strijd gaat en zijn poging door Heesbeen geblokt ziet.

  Frustratie

  Het levert wat frustratie op waar Joshua Lo-Asioe het slachtoffer van wordt. Abdullah Tan gaat (te) hard door op onze motor op het middenveld die daarop ook weer de helende handen van Harm Baijens nodig heeft voor hij de wedstrijd kan voortzetten.
  Als een voorzet van Kogeldans dan tot corner wordt verwerkt, is het diezelfde Lo-Asioe die weer hoog boven alles en iedereen uittorent. Waar vorige week de bal keurig aan de goede kant tegen het net sloeg, vindt hij nu de verkeerde kant van het zijnet. ’t Kan niet altijd feest zijn…
  Laurens Kooij komt dan voor Timo Vos en coach Blom brengt Daniël Gonzalves Nepomuceno en Damian van Doesburg in het veld. Weer wil N.I.V.O. Sparta aanzetten voor een slotoffensief en als Hensen dan een voorzet van die invaller met die prachtige naam simpel wegvangt en snel de counter zoekt belandt de bal uiteindelijk opnieuw bij de ijverige Dubbeldam die de doelman verschalkt met een wonderschone boogbal die aan alle verzet van de thuisploeg een einde zal maken. 0 – 3, wedstrijd in de knip.
  Tristen Kroeze komt nog even voor Dennis Lamme en een fraaie krulpoging van Theo Visser zeilt nog rakelings naast. Dan vindt arbiter Molenaar het welletjes: zonder blessuretijd bij te trekken verlost hij N.I.V.O. Sparta uit haar lijden en gaan onze blikken richting onze mobieltjes om te zien wat onze buurconcurrent aan het doen is. Maar wat er normaliter ook gebeurt: Huizen is weer een week langer lijstaanvoerder!

  Arnold Klein

  “Ja, we wisten van tevoren dat dit een tegenstander zou zijn die wilde inzakken en het speelveld heel klein zou gaan maken en dan moet je gewoon heel geduldig zijn in balbezit. Dat zijn we het eerste kwartier, twintig minuten geweest en waren we heel geduldig in de opbouw. Daarna volgde er een fase waarin we helaas wat slordiger werden en we teveel voor de bal gingen lopen, te vaak dezelfde lijnen gingen lopen en dan kom je niet makkelijk meer in het spel dat je eigenlijk wilt spelen,” beaamt Klein mijn opmerking dat de uitslag toch wel wat verbloemt hoeveel moeite we met deze tegenstander hadden vanmiddag. “Je weet gewoon dat als er één ploeg op de aanval gaat, dat er dan kansen uit counters zullen ontstaan. Doordat we in balbezit niet goed stonden, stonden we ook bij balbezit voor de tegenstander niet goed en konden we niet goed druk op die tweede bal geven, waardoor dus N.I.V.O. Sparta de mogelijkheden kreeg óm te counteren. Die fout maakten we dus na een minuut of vijfentwintig. Gelukkig maakten we voor rust al de 0 – 1 op een voor ons erg gunstig moment. En daarna zag je dat we ineen weer wél goed in onze posities kwamen te staan. Ik vind alleen wel dat je dan nóg geduldiger moet zijn om die voorsprong over de streep te trekken en geen slordige lange ballen gaan geven waardoor je wéér in de omschakeling moet…”
  Ondanks dat je wat spelers miste vandaag, heb je denk ik toch wel een beetje een luxeprobleem met spelers als Dubbeldam en Helms. Ik vond die laatste zeker één van de uitblinkers vandaag…
  “Nou ja, ik weet dat je een fan van Remco (Helms, red.) bent, maar ik wil hier nogmaals benadrukken dat het hier niet om het individu gaat, het gaat hier om ‘het team’. Dat zijn inderdaad moeilijke keuzes, ik zet niemand voor mijn ‘plezier’ op de bank! Dit is helaas ook een onderdeel van mijn taken. Het is mijn taak als coach om elke wedstrijd drie punten bij te kunnen schrijven! Wie daarbij in de basis komt te staan en wie er op de bank begint, dat is een keuze die aan mij is. Als je dan ziet hoe Dubbeldam invalt, dan geeft hij het enig goede antwoord. Hij was terecht gefrustreerd dat hij niet in de basis begon. Maar als je die frustratie zó kan vertalen zoals hij dat vanmiddag deed, dan vertaal je het goed! Je doet het niet voor een trainer, je doet het voor de hele groep! We hebben gewoon een brede groep nodig, dat zie je dan ook weer vanmiddag. De wissels waren beslissend voor de definitieve nekslag van N.I.V.O. Sparta!”

  Jaime Hensen

  Ik heb je de laatste tijd amper meer voor mijn recordertje getrokken. Is dat dan het droeve lot van een keeper in een succesvol elftal?
  “Ja, we doen bovenin mee en dan krijg je als keeper soms maar één of twee ballen per wedstrijd. Dan is het toch heel belangrijk dat je die ballen pakt. Daarvoor moet je dan wel negentig minuten volop geconcentreerd zijn. Die ene bal kan net dat doelpuntje worden waardoor je één nul achter komt…”
  Je zat er vandaag toch echt weer eens een paar keer beslissend tussen. Ik telde ‘m twee keer eigenlijk al!
  “Het is heel lekker als je als keeper zulke ballen inderdaad weet te pakken en je team er doorheen kunt slepen, want we hadden het best wel bij vlagen lastig tegen deze ploeg. We kregen maar één of twee kansen die eerste helft. We kregen pas wat meer ruimte nadat we toch op die 0–1 voorsprong waren gekomen. N.I.V.O. Sparta ging daardoor wat meer op de aanval spelen en gelukkig liep het allemaal goed af. Ik denk dat dat ook komt hoe ons team in elkaar zit, we zijn wel een eenheid: we vieren alles met elkaar en gunnen elkaar ook het succes. Lennart Dubbeldam komt erin en het is fantastisch zoals hij die twee prachtige doelpunten weet te maken en ons ook weer zo verder helpt. Als het lang 0–1 blijft krijg je het toch heel lastig als ze in de slotfase massaal gaan pompen.
  Tja, die bal dat Remco Helms me assisteert bij die doorbraak… Die speler kwam op me af en ik zag dat hij zijn blik volledig op de bal had gericht. Daardoor wist ik dat hij nog een paar stappen zou gaan maken voor hij zou gaan schieten en kon ik dicht bij hem komen. Ik kon ‘m in eerste instantie blokken en gelukkig zat Remco Helms er toen goed bij om de klus verder te klaren. Je ziet dat ik ook gewoon mijn teamgenoten nodig heb, ik kan het niet allemaal alleen doen en het is dan ook echt een teamprestatie dat we hier hebben gewonnen. We hebben dan ook een fantastische teamsfeer en het collectief wordt met de wedstrijd eigenlijk alleen maar beter. Ook buiten het veld gaan we goed met elkaar om en dat komt zeker ook binnen het veld tot uitdrukking.
  Ik had vanochtend al ‘n voorgevoel dat het vandaag zo’n dag zou worden waarop er wat zou kunnen gebeuren, waarop ik er zou moeten stáán. Een stugge tegenstander, maar gelukkig kunnen we de drie punten mee de bus in nemen!”

  Lennart Dubbeldam

  Als invaller tien seconden in het veld staan en scoren – en dan ook nog zo’n mooie tweede maken…
  “Ja die tweede was inderdaad heel mooi. Ik kon die bal van Theo Visser net met links meenemen naar het puntje van de zestien. Ik stond er net wat schuin voor. Toen zag ik die keeper wat links voor zijn doel staan en zag de mogelijkheid om die bal er overheen te ‘chippen’. Nou, die bal raakte ik echt heel lekker. Nee, dat hoef je echt niet elke week van me te verwachten, hahaha! Nee, het was gewoon een goal die heerlijk is om te maken. Het was intuïtie en gewoon ‘doen’ en dan is het alleen maar heerlijk als hij er dan ook nog in gaat!”
  Ik had het er met de trainer net over dat hij met jou en Remco Helms toch iets van een luxeprobleem heeft…”
  “Ja, ik ben de trainer niet. Je vindt als voetballer zelf altijd dat je in de basis hoort. Dat is best op het moment een beetje slikken en me schikken in de rol die ik nu heb. Ik ben natuurlijk een tijdje geblesseerd geweest vorig jaar en dat gaat nu goed gelukkig. Voor de winterstop had ik net weer het gevoel dat ik op de weg terug was en toen kreeg ik er een bovenbeenblessure overheen. Die is gelukkig in de winterstop helemaal genezen, maar de trainer maakt nu dus inmiddels wel andere keuzes en moet ik het dus in dit soort wedstrijden laten zien als ik ingebracht word. Hoe moeilijk het ook af en toe is dat je op de bank moet beginnen, je moet dan toch laten zien dat je belangrijk bent voor het team. Daar moet je gewoon rekening mee houden. We doen het goed en natuurlijk weet ik ‘never change a winning team’. Maar goed, ik blijf gewoon lekker knokken voor een basisplek en uiteindelijk is het toch het belangrijkste dat Huizen wint en niet dat ik speel. Dat is ook onze kracht als team. Als je invalt, dan voel je je gewaardeerd en als een vis in het water. Ook op de trainingen gaat het goed, is er een goede sfeer.
  Vandaag mocht ik een vijfendertig minuten of zoiets invallen. Dat was voor mij ook op het goede moment toen er ruimtes kwamen, daarin ligt denk ik mijn grootste kracht als ik lekker kan sleuren en diep kan gaan. Ze gingen wat meer één-op-één spelen en kwam ik lekker in het duel. Normaal heb je altijd twee verdedigers in je nek. Zij moesten nu wel komen met die achterstand en dan weet je gewoon dat er ruimtes gaan komen. Dat zijn wel de invalbeurten waar ik het van moet hebben, maar ik zou het toch ook wel graag weer eens vanaf minuut één laten zien. Maar het belangrijkste is dat de sfeer in de groep goed blijft en dat we voor elkaar blijven knokken. Gelukkig levert dat geen frustratie onderling op. We maken elkaar alleen maar beter, je weet dat je altijd 100% moet geven om er in te blijven staan, we houden elkaar scherp! Ik heb een dergelijk collectief nog niet vaak meegemaakt.”
  Ik heb jouw naam nog niet gezien in de lijst met verlengingen…
  “Ik heb wel al een gesprek gehad, maar ik ben er voor mezelf nog niet helemaal uit wat ik wil gaan doen. Er spelen verschillende factoren mee zoals mijn werk, maar zeker ook het perspectief op speeltijd dat ik ga krijgen. Ik kan uiteraard geen garanties krijgen dat ik ga spelen, dat realiseer ik me ook wel. Maar ik wil gewoon lekker voetballen en aankomende week zal het wel duidelijk worden wat het gaat worden. Ik schat de kansen denk ik fifty-fifty in…”

  Apenstaartjes kijk op de zaak

  Een lastiger klip dan de uitslag doet vermoeden. N.I.V.O. Sparta wist het Huizen lang lastig te maken en we zagen het oog van die naald vaker langstrekken dan ons lief was. Toch een terechte overwinning: Huizen had het beste van het spel, combineerde beter en over de hele linie zat er gewoon meer ‘voetbal’ in Huizen dan in N.I.V.O. Sparta. Eens te meer werd echter duidelijk dat deze competitie er een voor een lange adem zal zijn. Week na week, wedstrijd na wedstrijd, zal Huizen volop aan de bak moeten om in die race richting hoofdklasse te blijven. Uitglijers zoals tegen Roda ’46 kunnen we ons niet meer permitteren met de concurrentie die ons fanatiek in de nek blijft hijgen.
  Men zegt wel eens dat als je ook dit soort wedstrijden weet te winnen, dat je dan titelkandidaat bent. Maar weet dan wel dat ook aan de andere kant van het hek een ploeg speelt die ook vandaag tegen Montfoort niet ‘groots’ speelde, maar wel gewoon de volle winst in huis wist te houden. Een ploeg waarvoor Sliedrecht coach Van der Steen ons al waarschuwde dat het een beresterk collectief is. En dat maakt de ontmoeting over twee weken uitermate interessant: twee sterke collectieven in een clash om de eerste plek. Het is zaak om datzelfde Sliedrecht niet als lachende derde uit die strijd te laten komen. Niet alleen aan de andere kant van het hek ligt de concurrentie op de loer, ook WNC staat maar stiekem op een vierde plek met een gelijk aantal punten als Sliedrecht te loeren op uitglijers van Huizen en Zuid.
  Maar éérst zal Huizen op de Wolfskamer nog een keer vol gas moeten geven tegen dat lastige Breukelen, traditioneel toch altijd weer een stugge tegenstander waar je maar zo 1-2-3 niet van wint. We vieren hier gelukkig geen carnaval, dus ik hoop dat u met mij deze wedstrijd zult willen meebeleven om Huizen als lijstaanvoerder de derby in te sturen!
  Ik heb nu al vlinders in mijn buik!

  Op- en aanmerkingen, aanvullingen en correcties als altijd van harte welkom via 

  ron apenstaartje rtpsoftware punt NL

  Gerelateerde artikelen

  20 februari 2022

  Overtuigend: Huizen – GRC’14: 3-0

  Met een overtuigend veldoverwicht zette Huizen de toon voor de hervatting van de competitie. Een verslag…