Zalmkado Huizerkaas BC Zuyderzee Slokker IT Services MECO groep
 • Lid worden
 • Webshop
 • Businessclub
 •  

  Klaas Vos stelt zich voor

  Gepubliceerd op:

  ‘Stel jij even netjes voor’ , werd je gezegd in een voor jouw nieuw gezelschap.

  Nu is de SV niet nieuw voor mij, maar wellicht zijn er toch nog leden van ons gezelschap, onze familie die niet precies weten wie ik als beoogd voorzitter ben.

  Mijn naam - Klaas Vos - wijst op een oerband met ons dorp. Ik ben er in 1949 geboren, heb er 23 jaar gewoond. Daarna studie theologie in Utrecht en twee jaar in Roemenië. Vervolgens predikantschap van de Hervormde gemeente Vreeland en drie jaar predikant op Wieringen.

  Daarna heel veel jaren gewerkt voor de VPRO-radio en Langs de Lijn.

  In 2009 weer predikant geworden, in Ossendrecht en sinds een paar jaar weer woonachtig in het dorp en sindsdien weer vrijwel elke zaterdag te vinden langs de lijn, uit en thuis.

  Voetbal is een passie die toen ik een kind was al als een virus zich in mij nestelde en dan direkt in het heerlijke groen-geel. De grote jaren van onze club mee mogen maken.

  In mijn jeugd ontstond ook de tweede liefde, voor Ajax en ook dat is gebleven tot de dag van vandaag.

  Eind jaren tachtig werd ik gevraagd voor de clubbladen te schrijven; voor de VPRO TV kon ik met Rimco Haanstra films maken over de Ajaxjeugdopleiding, Wesley Sneider en Bobby Haarms. In 2000 werden we gevraagd lid te worden van de vereniging en in 2006 werd ik gekozen in de ledenraad van Ajax tot 2012 toen de ledenraad werd opgeheven en plaats maakte voor een bestuursraad.

  Ik vond het al een eer om een van de speakers  te mogen zijn, maar het verzoek om voorzitter te willen worden was een complete verrassing en beschouw ik als nog groter eer. Ofschoon ik weet dat het nergens altijd rozengeur en manenschijn is ben ik blij in deze positie van betekenis te kunnen zijn voor ‘mijn eerste liefde’.  En dat gelukkig samen met het gehele bestuur, sponsors en alle vrijwiliggers die zich op welke plek ook inzetten voor deze prachtige club. Ik hoop zoveel als het kan op de club aanwezig te zijn, de komende tijd met alle geledingen kennis te maken. Over vijf jaar bestaan we honderd jaar. Voor mij een stimulans extra om met z’n allen het geel-groen nog meer te laten glanzen, te laten zien. Samen dit ‘oudje’ springlevend houden: prachtig toch!

  Gerelateerde artikelen