https://www.svhuizen.nl/klaar-voor-de-start/n3731c139
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Klaar voor de start?
  17 jan 2018
  Ron Tuijnman
  Huizen deed wat het doen moest in de laatste oefenwedstrijd voor de hervatting van de competitie...
  klaar-voor-de-start

  Trainingskampje
  Koud en guur en ik benijd zeker de mannen niet die zo vanuit Valencia hier zijn komen opdraven voor een oefenpotje tegen Huizen. Uit betrouwbare bron zoals dat heet, vernam ik dat de mannen van trainer Roy Versluis vannacht pas om 01:00 uur weer in Nederland arriveerden na een lang weekend in Spanje. Een ‘trainingskampje’ waarbij de bar niet ontzien werd en een aantal mannen kon dan ook nog niet veilig in de buurt van open vuur komen vanwege de alcoholdampen. Maar ze stonden er toch maar wel! Dat onderscheidt de mannen van de jongetjes, klasse!
  Een lijstje met namen en rugnummers is niet direct voorhanden, maar wel krijg ik de opstelling keurig op een briefje. Maar goed, als er een speler in een scrimmage scoort, dan ben ik al blij als ik zijn rugnummer uit de menigte kan vissen, maar ik weet dan met geen mogelijkheid meer op welke positie hij ooit van start is gegaan. En dus vraag ik Roy Versluis de namen toch ook nog maar even te voorzien van de juiste rugnummers, hetgeen me vriendelijk toegezegd wordt. Prima vent lijkt me dat, die Versluis.
  Dan verneem ik via diezelfde betrouwbare bron hoe een tweede klasser als Loosdrecht helemaal naar Valencia kan. Dat gebeurt via een soort sponsoring: iedere speler moet vier sponsors vinden die bereid zijn voor iedere driepunter € 2,50 in de pot te storten. Bij verlies moeten de spelers zelf vijf euri de man aftikken in de pot. En dat kan dus aardig oplopen – gesteld dat je punten pakt, want met onze huidige puntenaantal had het wellicht een dagje Oud Valkenveen geworden. Maar goed, het idee is leuk en blijkbaar kan je er met wat geduld toch een retourtje Valencia mee bekostigen. Overigens wordt de pot momenteel bij Loosdrecht ook vooral door de eigen spelers gevuld, want met een schamele elf punten staan ze ook slechts op plaats elf van veertien…
  Als ik de tribune beklim maakt de Wolfskamer een naargeestige indruk. Niet alleen qua weer, dat de hagelstenen met enige regelmaat op het dak laat kletteren, maar ook qua entourage. Speelt je vlaggenschip en is er blijkbaar niemand te vinden die een muziekje draait of zelfs maar het scorebord aan zet. De malaise is blijkbaar ook organisatorisch aan het doorsijpelen…

  Stroef
  Huizen opent snel met een aanval waarbij Malolepszy neer gaat binnen de beruchte lijnen. Uiteraard ziet Thomas daar zelf wel een penalty in, maar de scheidsrechter van dienst oordeelt terecht dat dit toch echt een té licht vergrijp is om de bal al op de stip te leggen.
  Drie minuten later zien we echter al hoe spits Sercan Ozturk de bal maar ternauwernood naast de verre paal naast doelman O’Niel lepelt, en kort daarop breekt Aboubakr Ouaddouh door onze defensie, legt de bal perfect af op een speler wiens rugnummer ik niet kan onderscheiden in de snelheid van deze prachtige aanval en de bal komt dan voor de voeten van Edwin Klok. Nu keek ik op de site van de Loosdrechters voor wat extra info en bij de spelersinformatie van Edwin wordt vermeld dat hij in seizoen 2014-2015 voor het laatst gescoord heeft en toen nog wel het respectabele aantal van dertien(!) goals. Daarna stond hij ‘droog’. Gelet op deze statistieken is het begrijpelijk dat hij wat overweldigd werd door deze reuzenkans en hij wist de bal dan ook naast de goal te werken. En Huizen moet dus al weer twee kansen toestaan tegen tweede klassers die de halve nacht hebben doorgehaald. Zorgelijk!
  Huizen speelt ‘stroef’, er gaat veel fout in de opbouw en doelman Boy Mulder heeft eigenlijk nog niet voor hete vuren gestaan. Mogelijk dan zo'n vuurtje bij de vrije trap die Murat Önal mag nemen als Klaassen op het middenveld goed stoort en onderbreekt, de bal bij Malolepszy brengt en diens voorzet aan de andere kant van het strafschopgebied ingeschoten dreigt te worden. Loosdrecht moet dan even aan de noodrem en de vrije schop is een logisch gevolg. Een lekkere bal voor Quincy van Waveren, maar helaas ontbrak die in de selectie vanavond en dus zet Murat zich achter de bal. Hij weet de bal echter te weinig curve mee te geven en de bal slaat ruim tegen de ballenvanger achter Boy Mulder.

  Openingstreffer
  Ook achterin oogt Huizen bij tijd en wijle ongeconcentreerd en slordig. Zo trapt doelman O’Niel finaal langs een terugspeelbal en stuift Aboubakr Ouaddouh gretig achter de bal aan waar O’Niel denkt dat deze blooper met een sisser – lees: achterbal – zal aflopen. Maar Aboubakr Ouaddouh weet de bal pal voor de lijn binnen te houden en ineens is er weer paniek in de tent. De bal komt voor en het schot van Sercan Ozturk smoort in de aangesnelde verdedigers.
  Ook bij Loosdrecht is het dan even ‘Comedy Capers’ als Hidde van der Veldt,  na een felle sprint die hem vlak voor de achterlijn in balbezit brengt, de bal voorzet en Anthony Albert de bal volkomen verkeerd raakt. Via de bovenkant van de lat rolt de bal nog corner, maar Boy Mulder was volkomen kansloos geweest.
  Al met al moeten we tot de negentiende minuut wachten voor we van de eerste serieuze doelpoging kunnen spreken als Murat Önal diagonaal Mulder op de proef stelt. De hoek is echter te moeilijk en Mulder op zijn post en dus blijft het wachten op de openingstreffer.
  Die valt dan gelukkig achter Boy Mulder als Nino van Jaarsveld van een meter of twintig de bal ineens op de slof neemt en daarmee doelman Mulder verrast. Niet alleen Mulder overigens, want beide doelwachters hadden we tot dan toe nog amper in actie gezien. De bal van Van Jaarsveld is snoeihard en loepzuiver en zelfs al had Mulder in die verre hoek gestaan, dan nog was het de vraag geweest of hij deze spetter had kunnen pareren.

  Dompertje
  1-0 Dus en nu zou Huizen tegen de tweedeklasser wel gaan doordrukken is de verwachting.  Maar we komen bedrogen uit, want net zes minuten later slalomt Aboubakr Ouaddouh als een aal door onze defensie, steekt goed door op Mervelinio Olijfveld die vervolgens de bal via en onder de vallende O’Niel binnen prikt en daarmee niet alleen de gelijkmaker, maar tevens ook zijn eerste goal van dit seizoen laat aantekenen (wederom volgens de Loosdrecht site)…
  En dus kan Huizen weer van voren af aan beginnen. En het liep al zo stroefjes…
  Dan ook nog een kopkans voor Sercan Ozturk als de bal scherp voor komt. Ozturk kan echter waarschijnlijk zelfs letterlijk op een haar na niet bij de bal en we komen weer met de schrik vrij.

  Rust
  Klasse verloochent zich niet. En dat geldt zeker voor onze spits Önal. Hoewel hij zeker niet zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde, excelleert hij als de bal wat achter hem komt en gedekt en wel tot een omhaal besluit. Met een schitterende boog zeilt de bal keurig binnen achter de kansloze doelman Mulder.
  2-1, En langs de lijn de nodige commotie omdat de grensrechter buitenspel (?) had geconstateerd bij de situatie die aan de voorzet vooraf ging. Persoonlijk heb ik dat niet geconstateerd, maar dat zegt in mijn geval niets. Je moet een welhaast fotografisch geheugen en een wiskundeknobbel hebben wil je de hedendaagse buitenspelregel nog naar de letter der wet kunnen uitvoeren. En dat heb ik allemaal niet...
  De arbiter van dienst legt de Loosdrechter bank nog eens omstandig uit dat de bal van een eigen speler van Loosdrecht zou zijn gekomen en morrend speelt Loosdrecht de laatste minuten naar de rust uit
  Een rust die dan aanbreekt met een toch wel erg schrale 2-1 voorsprong voor de hoofdklasser die we zijn. Teleurstellend niet alleen vanwege de stand die een Loosdrecht met een wat fitter Loosdrecht maar zo andersom had kunnen zijn, maar ook omdat op het veld eigenlijk het verschil tussen de hoofd- en de tweede klasser niet echt tot uitdrukking was gekomen. Natuurlijk: voor de Loosdrechters was het een prachtige uitdaging om na een heerlijk lang weekend teambuilding tegen Huizen voor een stuntje te zorgen, waar het voor de Huizers vooral een verplicht nummer was in de aanloop tot de tweede competitiehelft. Maar toch moet je je daar als hoofdklasser overheen kunnen zetten en orde op zaken kunnen stellen.
  Maar goed, daar hebben we dan ook die tweede helft nog voor…

  Buitenspel!
  We zijn nog maar amper bezig of de bal ligt opnieuw achter Stan Baas - de tweede doelman van dienst bij de Loosdrechters. Wederom gaat de vlag omhoog aan de andere kant en deze keer honoreert de arbiter van dienst (waarom vergeet ik de naam van de arbiter nou ook altijd te noteren!) het vlagsignaal en keurt de treffer af wegens buitenspel. Het zou maar zo kunnen!
  Dan gaat ineens Antony Albert met grote passen alleen op Rinaldo O’Niel af. Sluw wacht hij zijn kans af, kiest zijn hoek en lepelt listig…TEGEN DE PAAL! De rebound wordt opgelucht door O’Niel weggevangen, maar veel mooiere kansen dan dit gaat Albert niet meer krijgen dit seizoen…
  Een minuut later wordt Thomas Malolepszy gevloerd door Jeroen Lamme. Wederom is de hoek wat lastig en wederom zet Murat Önal zich achter de bal. Met een rustige en bekeken boog over de muur plaatst hij de bal binnen voor de 3-1. De bal leek listig, maar niet echt onhoudbaar. Dit moment zal Stan nog wel eens in gedachten de revue laten passeren.
  Na rust is Bob Brilleman in het veld gekomen voor Huizen. En Bob draaide - heel zwak uitgedrukt-  als een tierelier! Ik heb wel vaker opgemerkt dat als Bob in goeden doen is, hij als een soort olie in een haperend horloge werkt: ineens gaat het soepeler lopen, ineens is daar die soepele overgang op het middenveld. Bob is nog jong en we mogen dit niet iedere wedstrijd van hem verlangen en ook deze wedstrijd zou hij nog wel eens een bal ‘zomaar’ inleveren. Maar ik heb werkelijk zitten genieten van de drive, de bewegingen en vooral de steekpasses die Bob met speels gemak rondstrooide als ware het pepernoten bij een Sinterklaasviering. Nee Bob, hou je schoenen aan, ga er niet meteen naast lopen, want er ging dus ook nog best het nodige verkeerd. Maar de pure klasse kwam hier toch een paar keer nadrukkelijk aan de oppervlakte.

  Vermoeidheid
  En dan begint de vermoeidheid zich te doen gelden bij onze gasten. Zolang er zicht was op een stunt kon men de arbeid nog wel opbrengen, maar nu het doek feitelijk wel gevallen is gaat er steeds meer mis bij onze gasten. Garrett Jones en Hidde Hoelcher komen na een goed uur voor Önal en O’Niel in het veld en bij onze gasten komt Bert Doornekamp in het veld voor een krampgeval wiens rugnummer ik van deze afstand niet kon lezen. Maar de pijp is leeg bij onze gasten. Eenvoudige ballen springen van de voet, rollen over de lijn en een leegte is daar waar men de bal speelt in de verwachting er een medespeler te treffen. En dat sterkt Huizen dat met steeds meer zelfvertrouwen gaat spelen. Jones gaat gedreven door. Na zijn blessure knokt hij zich terug en wil graag wat laten zien. Op inzet houdt hij een bal binnen en doet doelman Baas grabbelen bij de eerste paal. Via de handen van de doelman en de paal loopt het nog goed af voor de Loosdrechters. Anthony Albert breekt weer fraai door, voor de passeerbeweging ontbreekt hem de coördinatie en hij besluit tot een breedtepass. Maar geen Loosdrechter die dit voorzien had en dus rolt de bal zo in de leegte. Malolepszy krijgt de bal schitterend op het hoofd bij de tweede paal en doet eigenlijk alles goed: hij kopt goed naar de grond en via doelman Baas gaat de bal miraculeus over. Van Esterik drijft eerst dwars door de complete Loosdrechter defensie voor hij gestuit wordt en even later jaagt hij de bal snoeihard en rakelings naast. Ook Nino van Jaarsveld schiet van ver hard naast. Dan weer Jones die zich door de verdediging worstelt. Doelman Baas weet hem op het laatste moment te stuiten. Van Esterik jaagt een vallende bal spijkerhard op de vuisten van Baas. De kansen rijgen zich aaneen en Loosdrecht wankelt en lijkt rijp voor de slacht. En die slacht neemt dan vaste vorm aan in de 89e minuut als Wouter Vente vanuit de middencirkel(!!!) de bal vol op de slof neemt. De bal valt tegen de paal en stuit tegen de terug sprintende en weinig benijdenswaardige doelman Baas op, die hem vervolgens in eigen doel loopt: 4-1 en Huizen doet daarmee wat het aan zijn stand verplicht is....

  Erik Assink
  Onze hoofdtrainer was niet ontevreden met de rust die hij zag in de laatste lijn. Minder tevreden was hij echter wel met de momenten waarop we Loosdrecht in het zadel trachtten te helpen met persoonlijke fouten. Maar we kwamen vaak goed door over de flanken, waarbij wel aangetekend moest worden dat we daar niet voldoende rendement uit wisten te halen en beide doelmannen eigenlijk maar figuranten in dit stuk waren geweest.
  Via een wat gelukkig afstandsschot kwamen we weliswaar op voorsprong, maar we deden te weinig met de voorzetten die we produceerden. Een vlakke vertoning noemde Assink de eerste helft. De tweede helft liep het allemaal wat beter, was er meer gedrevenheid en zag Assink enkele goede invalbeurten, waaronder die van Bob Brilleman die zich vandaag heel goed heeft doen gelden volgens Assink.
  Ondanks dat Huizen gisteren stevig getraind had liet het toch het nodige zien en daar was Assink goed over te spreken, al meende hij dat het best wel te zien was dat het lampje bij onze gasten uitging na hun escapades in Spanje. Desondanks was het weer eens goed voor de ploeg dat we weer eens als winnaar van het veld stapten. ‘We hebben al te vaak gehad dat het nét niét was…’ verzuchtte onze oefenmeester. Iets dat volgens hem met scherpte om te bouwen is naar ‘net wél’. Vandaar ook dat hij bewust jongens liet spelen die wellicht dit seizoen nog niet op een basisplek konden rekenen.
  Zaterdag tegen Staphorst wordt echter wel een wedstrijd en tegenstander van geheel andere orde, besluit Assink. ‘Dan zullen we vol aan de bak moeten om die luchtmacht van Staphorst aan banden te leggen!’

  Apenstaartjes Kijk op de zaak
  Noblesse oblige… Als je van laagvliegers in de tweede klasse niet meer wint, dan kan je beter ophouden. We troffen vandaag een vermoeid, maar mentaal optimaal gemotiveerd Loosdrecht dat een helft lang min of meer gelijkwaardig met ons meevoetbalde. De vraag is of wij dan op tweede klasse niveau gespeeld hebben of zij zich op hebben getrokken naar hoofdklasseniveau. Ik denk dat beide niet opgaat. De eerste helft was gewoon een matige vertoning waarbij een goed gemotiveerd Loosdrecht ons geen duimbreed wenste toe te geven. De tweede helft draaide Huizen de dappere Loosdrechters de duimschroeven aan, raakte de pijp leeg bij onze gasten en liep Huizen uit naar een reguliere 4-1 overwinning.
  Zoals Assink al opmerkte wacht ons zaterdag een heel ander soort tegenstander. Net zoals de Loosdrechters die die Huizers wel eens een poepie wilden laten ruiken, zo zal Huizen zaterdag deze ‘titelkandidaat’ met geslepen messen moeten ontvangen. Gemotiveerd tot op het bot, bereid om te knokken voor iedere meter, scherp als een lancet en geconcentreerd als azijnzuur. Het kan, het moet en het zál!
  Donders!
  Laat het spoken op die Wolfskamer aanstaande zaterdag! Spook mee en laat je horen bij de hervatting van de tweede seizoenshelft in deze berezware pot tegen een al even zware tegenstander!