https://www.svhuizen.nl/kies-niet-tussen-plezier-of-prestaties-maar-kies-voor-samen-beter-worden/n4342c177
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   

  breedteteams j012-j019

  Een hobby is leuk om te doen en het wordt leuker als je er beter in wordt.

  De spelers (en niet alleen van deze teams) hebben voetbal als hobby. Dan is het ook leuk als je er beter in wordt!
  Je begint met een hobby omdat het je leuk lijkt om te doen. Dan ga je daar enthousiast mee aan de slag en probeer je het steeds beter te kunnen. Dat kan min of meer vanzelf gaan door het vooral veel te doen of je gaat er op oefenen, trainen. Maar ja, als je na een tijdje niet veel verder komt, dan is de lol er snel van af….
  Zo is het ook met voetbal. Spelers worden altijd wel een beetje beter door het spelletje veel te spelen en werkt gerichte oefening/training sneller en beter.

  Veelal worden (spel)plezier en prestaties als het belangrijkste genoemd en is er vaak de gedachte dat bij selectieteams presteren het belangrijkste is en bij de breedteteams plezier voorop staat. Zo zwart-wit is het uiteraard niet; de niet-selectieteams willen ook graag winnen en de selectieteams willen ook plezier beleven aan het voetbal. Dan zou het dus steeds een beetje van beide zijn, waarbij voor de selectieteams een ietsje meer waarde aan prestaties wordt gehecht en bij breedteteams zou dat juist om het plezier gaan.

  Kies niet tussen plezier of prestaties, maar kies voor "samen beter worden".


  Als je als individu en als team beter wordt, wordt het beleven van plezier en de kans op winnen structureel groter. Het gaat dus om het leren en leren is leuk!

  Met dit als uitgangspunt wordt er voor de breedteteams JO12 t/m JO19 een structuur/organisatie neergezet waarbinnen de teams het verdere invulling kunnen geven. Daarbij wordt de begeleiding (trainer, coach en leider) van de teams de mogelijkheden geboden om met ondersteuning (meer) kennis en ervaring op te gaan doen.
  Wat eens startte als train-de-trainer traject is inmiddels meer dan alleen de bedoeling om de kwaliteit van de trainingen te verbeteren. Vanaf dit seizoen gaan we samen aan de slag om betere begeleiding van de teams, kwalitatief betere trainingen en een goede wisselwerking tussen training en wedstrijd te bewerkstelligen.

   

  Er ligt een fantastische uitdaging om de spelers als individu, de teams én de begeleiding naar een hoger niveau te tillen. We willen allemaal met plezier naar het voetbal blijven komen!

  Ron Bunschoten

  Hoofdtrainer breedteteams sv Huizen JO12-JO19