https://www.svhuizen.nl/karaktervol-eemdijk-verslaat-huizen-in-eerste-helft-4-2/n2651c117
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Het was vooraf al bestempeld als een cruciale wedstrijd. Het lastige Eemdijk moést aan de zegekar gebonden worden. Het liep echter anders...
  karaktervol-eemdijk-verslaat-huizen-in-eerste-helft-4-2

  Dag van de waarheid
  Nog drie wedstrijden op de rol voor het einde van de reguliere competitie. Met alle respect voor de overige tegenstanders: Eemdijk mag van die drie toch wel als de zwaarste hobbel gelden, gelet op de stand op de ranglijst en het thuisverlies tegen deze stugge ploeg eerder dit seizoen. Nou ben ik van nature al niet zo’n optimist, maar ik ben bepaald gespannen als ik samen met Gert Slokker het laantje naar het clubhuis van de ‘Diekers’ oploop.
  Het wedstrijdformulier dat mij welwillend ter hand wordt gesteld vermeldt vandaag voor het eerst de namen van Iry Etwi en Arnoud van Toor. Ze beginnen op de bank, waar ze aanspraak zullen krijgen van Desmond Mensen, Nino van Jaarsveld en reservedoelman Mackaay. Helaas ontbreken Joey Papamelodias en Bilal Laoikili wegens schorsingen en laten Denny van Loen en Jorik van Ruiswijk wegens blessures verstek gaan.
  Met deze namen puzzel ik gewoontegetrouw vooraf een opstelling in elkaar en met name in de spits bedenk ik drie varianten: Klaassen, Jones en Van Waveren. Met alle drie weet ik een in mijn ogen logische opstelling te fabriceren en ik ben dan ook benieuwd of Henk van de Pol voor vanmiddag ook tot een van deze varianten is gekomen of dat hij een tactisch konijn uit zijn hoge hoed zal toveren.
  De laatste keer dat ik sportpark De Vinken aandeed was er nog geen tribune en ik had me ’s ochtends met het ritme van de regen dat tegen de ramen tikte bezorgd afgevraagd hoe ik mijn aantekeningen boven water zou moeten houden. Maar de regenwolken hebben plaats gemaakt voor een strakblauwe lucht en de nijvere Diekers hebben inmiddels een keurige tribune uit de grond gestampt.
  De spanning die ik bij mezelf voelde, voel ik ook onder de ruim opgekomen toeschouwers die op die knusse tribune daar in Eemdijk deze cruciale wedstrijd zullen gaan volgen. Gespannen worden voorspellingen uitgewisseld en de mening overheerst dat vandaag alleen de uitslag telt: mooi, lelijk voetbal, het dondert niet, als die drie punten maar mee naar Huizen gaan!

  Aftasten
  Beide ploegen zijn in de openingsfase niet van plan zich het kaas van het brood te laten eten en beginnen aftastend. Huizen opent met Quincy van Waveren als diepste spits en dat is dus inderdaad één van mijn spitsenopties.
  Tasten doet ook Eemdijkspits Jan de Graaf als hij in de eerste minuut al een stevig duel aangaat en zich daarbij aan het dijbeen blesseert. Nou wens ik niemand een blessure toe, maar helemaal ongelegen komt me dit voorval toch niet voor. Deze ex-Huizenspeler kan toch een stevige ‘pain-in-the-neck’ betekenen als balvast en kopsterk aanspeelpunt. Dat die niet meer helemaal voluit mee kan doen is bepaald geen tegenvaller voor Huizen!
  Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd dat eerste kwartier en beide doelwachters maken weinig mee dat ze hartkloppingen zal hebben bezorgd. Wel ontwikkelt Eemdijk gaandeweg iets van een overwicht: het speelt directer, wint meer persoonlijke duels en zoekt vanuit de omschakeling direct de kortste weg richting Verkerk.
  En dan gaat het dus fout op ons middenveld: er wordt onvoldoende meegelopen en een pass op de opportunistisch sprintende Jasper Bolland snijdt dwars door onze defensie. Diagonaal stoomt Bolland met de bal aan de voet het strafschopgebied binnen en als hem dan geen strobreed meer in de weg wordt gelegd, schuift hij de bal feilloos langs Johan Verkerk in de verre hoek: 1-0!
  De reputatie van de Eemdijkers kennende een ferme tegenvaller: nu zal de ploeg helemaal gesterkt worden in haar stugheid en afgaande op dat eerste kwartier liggende kansen op de gelijkmaker bepaald al niet voor het oprapen.

  Overwicht
  Gesterkt door deze vroege treffer houdt Eemdijk Huizen het mes op de keel: op een vrije schop leidt tot een kopbal van Daniel de Haan van dichtbij bij de tweede paal maar rakelings over gaat laat Huizen nog met de schrik vrij komen, maar vijf minuten na de eerste treffer mag Bolland er deze keer over de andere flank weer vandoor. Zijn voorzet mag dan ongehinderd spits Jan de Graaf met zijn geblesseerde been bereiken en op een meter van de doellijn mag hij met een man in zijn rug rustig draaien en de bal zo de goal in lepelen: 2-0.
  Bij Ajax zou op dat moment de halve ArenA huiswaarts zijn gekeerd, want een gevoel van hopeloosheid daalt over het Huizer legioen neer zoals een nat douchegordijn zich aan een blote kont hecht… 1-0 Was nog overkomelijk geweest, maar 2-0? Tegen deze stugge en fysiek sterke Eemdijkers? Zonder dat we tot op heden ook maar een poging tot een kans voor onze groengelen hebben mogen aanschouwen? Je moest toch wel een ras-optimist zijn als je op dat moment nog een dubbeltje voor de kansen van Huizen zou hebben gegeven – en zoals gesteld: ik behoor van nature niet echt tot die categorie…
  Dat Eemdijk gesterkt door deze voorsprong de mouwen nog maar eens opstroopte werd nog maar eens geïllustreerd door de vijf(!) gele kaarten die scheidsrechter Collé aan de gastheren uitdeelde, waarvan twee binnen een minuut tijd voor Beukers en Van Gullik. Huizen kwam er af met één enkele gele kaart voor Aron Klaassen die eigenlijk gewoon het duel inging op de manier waarop de Eemdijkers dat continue deden; stevig en zonder aanziens des persoons. Het tekent wel de wilskracht waarmee de Eemdijkers voor hun kansen voor een ticket in de nacompetitie streden. Een instelling die deze eerste helft ogenschijnlijk niet bij de titelkandidaat te bespeuren was.
  Kentering
  Zonder daadwerkelijk tot kansen te komen herpakt Huizen zich het laatste kwartier van die eerste helft dan toch een beetje. Nadat eerst Leroy Oehlers nog sterk moest ingrijpen bij de zoveelste uitbraak van de venijnig scherp counterende Argjend Selimi en Jan de Graaf die op een scherpe voorzet van diezelfde Selimi de bal van dichtbij recht in de handen van Verkerk gleed, is het dan voor het eerst dat Huizen iets van een doordachte combinatie op de mat weet te leggen: de diepe pass aan het einde van de combinatie bereikt bijna Aron Klaassen. Doelman Gerben Ruizendaal (overigens ook een ex-Huizen speler) is hem echter een fractie te snel af en kan de bal voor zijn neus wegkapen.
  Dan moet Quincy van Waveren geblesseerd het veld verlaten. Hij liep al een tijdje te trekkebenen, maar als hij dan ook nog een tik krijgt is het einde oefening voor onze jonge spits. Henk van de Pol brengt dan Iry Etwi binnen de lijnen die daarmee na een veel te lange tijd zijn rentree maakt in een groengeel shirt!
  Er komt meer en meer dreiging in het spel van Huizen en vijf minuten voor het verstrijken van de eerste helft wordt de langzaam maar zeker weer zijn draai vindende Zakaria el Biyar rand zestien aangetikt. Ik twijfel binnen of buiten de zestien, maar scheidsrechter Collé legt de bal op de rand. Hij stond er beter voor dan ik erbij zat op dat moment, dus ik vertrouw maar op zijn oordeel. Sam Doeve zet zich achter de bal en jaagt de bal ongenadig hard in de Eemdijker muur waar hij de onfortuinlijke Jan de Graaf zo ongeveer aan het kunstgebit helpt. De daaruit voortvloeiende corner levert helaas niets op, maar Huizen lijkt toch wat op te krabbelen uit de malaise waar het gedurende deze eerste helft in was weggezakt.

  Rust
  Nadat op slag van rust Leroy Oehlers nog een goede voorzet wist te produceren uit een goed lopende aanval en Gerben Ruizendaal de bal stijlvol onderschepte gaan we dan de rust in met die ontluisterende 2-0 achterstand. Eemdijk was deze eerste helft feller, scherper, fysieker, doeltreffender. Geen wereldploeg, maar wel een ploeg die het optimale uit zijn kwaliteiten weet te halen. Huizen heeft daar bitter weinig tegenover weten te stellen en kwam aanvallend eigenlijk in het stuk niet voor.
  Er is duidelijk een ander vaatje nodig waaruit onze mannen moeten gaan tappen de tweede helft. Met nog maar beperkte middelen op de bank vragen we ons op de tribune af of Henk van de Pol dat vaatje zal weten te vinden…
  Terwijl jan de Graag de hele rust zijn ‘ijsbeentje’ in beweging houdt, wordt ook duidelijk dat concurrent O.D.I.N. ook op puntverlies afstevent. Dubbel zuur dus. Uitgaande van deze tussenstanden kon Achilles uit Veen namelijk vandaag wel eens de lachende derde worden…

  Wederopstanding
  Huizen opent de tweede helft inderdaad vanuit een ander vaatje: gesteund door een straffe wind die nu diagonaal richting Ruizendaal waait, komt men agressief en scherp uit de startblokken. Nadat de eerste kans van deze tweede helft toch nog voor de gastheren te noteren viel toen Selimi uit kansrijke positie naast had geschoten uit een goede voorzet van Bolland, is het Garrett Jones die ineens ‘de geest’ krijgt en aan een soloactie begint die me sterk deed denken aan die onverwachte acties van Tom ‘Rustaaaagh’ Beugelsdijk. Gelijk deze sympathieke ADO Den Haag speler staat Garrett nou niet echt bekend om zijn Messi-achtige acties. Maar met de bal aan de voet glijdt Jones als een aal langs de halve Eemdijk-defensie en bezorgt de bal feilloos bij de even buiten het strafschopgebied wachtende Zakaria el Biyar. Deze neemt de bal goed aan en begint aan een solo die per opduikende Eemdijker de mensen op de tribune tot grotere wanhoop drijft: Schiet! Schiet! Schiet! Klinkt het, maar Zakaria laat zich niet van de wijs brengen en slalomt gelijk Jones’ kunststukje even daarvoor als een ballerina door de defensie en prikt de bal keurig achter de kansloze Ruizendaal!
  2-1! En er gloort weer hoop in de Huizer harten. Zeker met het hernieuwde elan waarmee onze mannen aan deze tweede helft zijn begonnen lijkt er ineens weer van alles mogelijk!
  En die hoop wordt nog maar eens gevoed als twee minuten later Zakaria el Biyar na een goede combinatie opnieuw lijkt te scoren: zijn bal wordt echter centimeters voor de lijn geruimd als Ruizendaal al lang en breed verslagen is.
  Iry Etwi troeft dan op felheid en snelheid zijn directe tegenstander af en komt na een goede actie tot een dito voorzet. Er is echter niemand in de buurt om zijn goede werk een passend vervolg te kunnen geven. Eemdijk wankelt en de gelijkmaker hangt in de lucht!

  Domper
  Met Arnoud van Toor voor Leroy Oehlers tracht Van de Pol nog meer druk op de thuisclub te zetten. Met alleen Selimi en de aangeslagen De Graaf bij de Eemdijkers voorin, offert hij een verdediger voor een middenvelder.
  Met een uur op deklok schiet er dan een bal door en Quincy Allée mag dan alleen op Verkerk af. Hij probeert onze uitkomende sluitpost te verschalken met een strak schot en Verkerk moet zijn grote klasse tonen en weet de bal tot corner te werken. De corner levert een vrije schietkans op voor Jordie Huijgen, maar gelukkig voor ons raakt hij de bal verkeerd en kan Verkerk eenvoudig oprapen.
  Dan aan de andere kant is het ineens Guido de Graaf die van dichtbij een kopbal loslaat. Armen gaan al in de lucht: is de bal over de lijn of niet? Wel een mooie tribune, maar ook nog eens doellijntechnologie is uiteraard wat veel gevraagd en scheidsrechter Collé en zijn grensrechter oordelen dan ook dat de bal niet geheel en al de doellijn gepasseerd was en Eemdijk ontsnapt ten tweeden male aan de gelijkmaker.
  Dan blijkt doelman Ruizendaal aangeslagen en heeft langdurig verzorging nodig. Boze tongen op de tribune vermoeden een poging tot tijdrekken, maar het laat zich toch ernstiger aanzien. Nadat hij het nog even geprobeerd heeft en bij een uittrap onderuit gaat, is het einde oefening voor de onfortuinlijke Ruizendaal. Hij moet zich laten vervangen door de 22-jarige Bas Koppelaar.
  Deze wordt meteen door Sam Doeve op de proef gesteld met een afstandsschot dat maar rakelings over gaat. De Eemdijkers zijn zichtbaar een beetje van de leg door het verlies van hun betrouwbare sluitpost en Koppelaar slaagt er bepaald niet in dat vertrouwen te herstellen. Het oogt allemaal wat paniekerig in de goal en dat heeft zijn weerslag op de defensie voor hem. Een bal wordt onnodig corner gekopt omdat men hem niet eens ‘in de buurt’ van de goal terug durft te koppen, laat staan ‘op’ de goal, Koppelaar grabbelt nog een keer op een eenvoudig schot van El Biyar en heeft de bal pas in tweede instantie klem. Uit een corner schiet Jones nog maar eens en de bal smoort in de brei van verdedigers die zich rond Koppelaar optrekt.
  Iedereen voelt dat de gelijkmaker in de lucht hangt en het algemene gevoel is dat áls die gelijkmaker valt, dat het dan een kwestie van tijd is voor Huizen deze pot naar zich toe zal gaan trekken.
  Maar dan is er altijd nog die akelige voetbalwet en die wet stuurt Argjend Selimi er bij een uitval op uit. De restverdediging bij Huizen is niet op orde en als de handige Selimi zich dan vrij voor Verkerk heeft gespeeld schuift hij de bal met minutieuze precisie via de binnenkant van de paal naar de 3-1…

  Ongeknakt!
  En dan lof voor onze mannen: waar nagenoeg iedere ploeg het moede hoofd in de schoot gelegd zou hebben, de handdoek zou hebben geworpen en meer van dat soort gemeenplaatsen, recht Huizen de rug en gaat onverdroten voort op jacht naar een beter resultaat. En dat lijkt er al vlot te komen als Desmond Mensen als stormram binnen de lijnen is gekomen en Sam Doeve zich achter een vrije schop zet. Met Mensen voorin als bliksemafleider zet Doeve de bal hoog in. Doelman Koppelaar komt enthousiast uit maar mist de bal volledig en ziet tot zijn afgrijzen hoe de bal achter hem binnenvalt: 3-2. En weer zien we op de tribune het groengele leven weer helemaal zitten!
  Iry Etwi perst er weer een solo uit over de achterlijn, maar helaas slaat zijn bal aan de verkeerde kant van de paal tegen het zijnet, in kansrijke positie mikt Aron Klaassen net naast diezelfde verkeerde kant van diezelfde paal, Mensen komt een fractie tekort als Koppelaar de diepe bal voor hem weg bokst… Huizen dringt nadrukkelijk aan, maar de tijd gaat dringen. Natuurlijk moet Collé de nodige tijd bijtellen voor de langdurige blessurebehandelingen van Ruizendaal, maar als de klok op die hatelijke 90 blijft steken wordt het gissen hoelang we nog hebben voor die gelijkmaker en kruipt er iets wanhopigs in het spel van Huizen. Dan gaat ook Verkerk bij een corner mee naar voren in een ultieme poging. De bal komt niet lekker voor en wordt geruimd. Collé fluit voor een overtreding en heel even denkt Verkerk dat het eindsignaal geklonken heeft. Die aarzeling is genoeg voor Eemdijk om er snel tussenuit te knijpen. Het doel is leeg en handig ontwijkt men de buitenspelsituatie die dreigt met een doelman die het doel heeft verlaten. Selimi heeft een leeg goal en een nagenoeg vrij veld voor zich maar lijkt toch teveel te dralen bij de enige verdediger die hem nog rest tussen hem en dat verlaten doel. Verkerk is inmiddels op volle sprint teruggekeerd, maar dan draait Selimi zich prachtig vrij en geeft de bal magistraal mee in de loop van invaller Roy Schaap die oog in oog met Verkerk de bal feilloos binnenschuift. De meningen verschillen welke minuut het was, maar dat we dik in de blessuretijd zitten was duidelijk. En zo zet Eemdijk een toch wat geflatteerde 4-2 in de boeken. Huizen verloor in de eerste helft maar herstelde zich bewonderenswaardig in de tweede. Je koopt er niks voor, maar het geeft toch en beter gevoel dan de 4-2 op papier doet vermoeden…
  Grote winnaar was ongetwijfeld de objectieve toeschouwer, die met name de tweede helft een ongemeen sensationele wedstrijd zag…

  Henk van de Pol
  “Nee, ik heb niks in de thee gedaan, ik heb alleen aangegeven dat we goed begonnen, de wedstrijd was in evenwicht, nietes aan de hand, maar na een kwartier de wedstrijd helemaal uit handen hebben gegeven doordat we gewoon niet goed hebben staan te verdedigen wat onze kwaliteit eigenlijk toch is. We kwamen niet in de duels, verloren de duels, we hadden meer ‘kerels’ moeten zijn en niet lopen zeiken en gewoon aan moeten pakken.
  Voor rust vond ik ons al weer goed in de wedstrijd komen en na rust maken we dan een goede goal. Dan krijgen we vervolgens drie of vier open kansen die we gewoon moéten maken voor de 2-2 en dan krijg je in de counter zo’n wáárdeloze goal tegen en moet je wéér achter de feiten aanlopen, maak je alsnog de 3-2 en krijg je weer twee, drie, open kansen op de 3-3, ballen van de lijn, ballen net naast, man man man man….” verzucht onze hoofdtrainer hoofdschuddend. “Deze wedstrijd hebben we écht zelf gedaan, we hebben het zélf uit handen gegeven want dit was echt niet nodig geweest, absoluut niet…” vervolgt hij berustend.
  “Ik koos voor de snelheid in de spits,” verklaart Henk op mijn verzoek zijn keuze voor de beginopstelling met Quincy van Waveren in de spits. “We speelden vandaag tegen een wat trager centrum en Quincy was op de training gewoon heel goed bezig geweest, hij liet het goed zien. Daarbij denk ik dat Garrett Jones en Zakaria el Biyar op de flanken het beste tot hun recht komen en Aron Klaassen op het middenveld is gewoon heel normaal.”
  “Toch verbaast me die ommekeer in de tweede helft…”
  “Het is maar een heel klein verschil tussen een duel net willen winnen en een beslissend duel willen winnen… Wij wonnen ook wel duels, maar dat waren onbelangrijkere duels ergens op het veld, maar die beslissende duels, die beslissende ballen, daar waren zij de eerste helft gewoon beter in! Dat heeft op zich niet veel met voetballen te maken, maar puur met fysiek, wilskracht, ervaren sterke jongens allemaal, daar lieten we ons een kwartierlang op aftroeven. Dat hebben we zelf gedaan, heel simpel…
  We kunnen nu alleen maar hopen dat Achilles en O.D.I.N. volgende week gelijk spelen. Maar we hoeven eigenlijk niet meer naar anderen te kijken, we zullen gewoon zelf moeten zien te winnen en dan zien we wel… Met 3-3 hier wordt het al een heel andere wedstrijd. Als die kopbal van Guido erin gaat, dan ga je heel anders spelen, pak je minimaal een punt mee, ik had het gevoel dat als we zouden scoren dat we ‘m ook nog zouden gaan winnen, dat gevoel had ik echt.. Maar ja, goed, het is niet anders… Uithuilen en weer doorgaan!” corrigeert hij mijn opmerking die eindigde met ‘opnieuw beginnen’…

  Iry Etwi
  Natuurlijk ook even een kort gesprekje met onze verloren zoon Iry Etwi.
  “Ja, ik had zeker willen winnen!” beaamt hij. “Maar ja… Als we de eerste helft hadden gespeeld zoals we de tweede gedaan hebben, dan hadden we ‘m gewoon kunnen pakken deze wedstrijd! We waren er nog dichtbij met die ballen die van de lijn werden gehaald, als het een beetje mee had gezeten, dan hadden we ‘m gewoon gepakt!”
  “Ik vond je vorige week nog wat onwennig spelen, maar ik vond je vandaag weer als ‘vanouds’ voetballen…”
  “Dat heeft niet zozeer met zelfvertrouwen te maken, maar meer met wedstrijdritme. Ik heb natuurlijk achttien maanden (!) niet gevoetbald. Dus dat was gewoon weer even wennen. Ik heb natuurlijk ook in het tweede al gespeeld, maar dat is toch heel anders voetballen dan dit. Dit is weer gewoon het échte voetbal weer. Ik maakte wel wat acties, maar ik moet nog wat sneller leren handelen weer, maar dat moet met het wedstrijdritme komen, dat komt vanzelf wel weer…”

  Zakaria el Biyar
  Een speler die we een tijdje wat minder nadrukkelijk ‘gezien’ hebben is onze ‘Zaka’.
  “Ja, het ging vandaag weer een beetje als vanouds. Ik heb de laatste weken wat last gehad van kleine pijntjes hier en daar, maar ik voel me nu weer goed en het ging dan ook wel lekker vandaag. Ik kreeg zelfs complimenten van hun verdedigers… “gniffelt onze jonge held trots met nauwelijks verholen pretlichtjes in zijn ogen. “Maar je koopt er niks voor,” vervolgt hij als de realiteit van de nederlaag weer over hem neerdaalt. “Het is gewoon vreselijk zonde dat we niet hebben doorgedrukt. Twee keer de bal van de lijn gehaald, we hadden er veel meer kunnen uithalen, zeker nadat Ruizendaal geblesseerd moest uitvallen. Maar we bakten er niks van en we moeten nu gewoon weer naar volgende week kijken. Volgende week thuis tegen NSC er weer vol tegenaan. We hebben dan weer Joey (Papamelodias. Red.) en Bilal (Laoikili. Red.) terug. We hebben een goed team en mentaal steken we ook goed in elkaar, dat zag je toen we het na een slechte eerste helft de tweede helft gewoon weer goed oppakten.
  Ik weet niet waar ‘m die ommekeer in zat. Misschien toch een beetje spanning bij een aantal jongens. Vergeleken bij Eemdijk hebben we natuurlijk een relatief jonge groep, maar dat is geen excuus natuurlijk. Maar goed: ik kan er eigenlijk ook geen verklaring voor geven waarom het die eerste helft niet ging, maar volgende week gaan we er weer vol tegenaan!”

  Apenstaartjes kijk op de zaak
  Een dure nederlaag. Achteraf kan je er natuurlijk allerlei bespiegelingen op los laten waar en hoe we hadden gestaan áls we hadden gewonnen. En uiteraard gebeurde dat na afloop in de kantine dan ook volop. Oorzaken werden gezocht en vermeend gevonden, meningen werden uitgewisseld maar uiteindelijk restte de berusting in de nederlaag. Want we hébben niet gewonnen en de realiteit is, dat we gewoon nu moeten kijken wat de concurrentie doet.
  Volgende week spelen Achilles Veen en O.D.I.N. tegen elkaar in Veen. Het zou ons nog een theoretische kans geven op de titel wanneer dat duel geen winnaar op zou leveren.
  Huizen kan na vandaag op maximaal 51 punten komen.
  Bij een gelijke stand in de wedstrijd Achilles – O.D.I.N. kunnen Achilles en O.D.I.N. respectievelijk op 50 en 52 punten komen.
  Wint Achilles dan wordt het Achilles maximaal 52, O.D.I.N. maximaal 51 punten.
  Wint O.D.I.N. dan wordt het Achilles maximaal 49 en O.D.I.N. maximaal 52 punten.
  Hoe we het wenden of keren, we zijn dus altijd afhankelijk van een extra misstap van de concurrentie én we moeten zelf de maximale winst uit de laatste twee wedstrijden zien te halen.
  Dat zal nog lastig genoeg worden aangezien NSC en Ajax de punten ook nog hard nodig zullen hebben voor lijfsbehoud, met een Bennekom dat theoretisch nog op dertig punten kan komen waarmee eigenlijk pas vanaf Eemdijk de clubs veilig zijn voor degradatie…
  Huizen kan zich gaan richten op de nacompetitie, het laatste ticket voor de topklasse. Daarvoor zal een goed resultaat in die resterende twee wedstrijden zeker een positieve rol kunnen spelen.
  Ik hoop dan ook dat u onze mannen ook deze laatste twee wedstrijden in groten getale zult komen aanmoedigen!

  Ron Tuijnman
  Op- en aanmerkingen, correcties en aanvullingen, reacties als altijd van harte welkom via RON apenstaartje RTPSOFTWARE punt NL

  --

  Scoreverloop:
  16. Jasper Bolland 1-0
  24. Jan de Graaf 2-0
  53. Zakaria el Biyar 2-1
  77. Argjend Selimi 3-1
  80. Sam Doeve 3-2
  90+10. Roy Schaap 4-2

  Kaarten:
   Zeger Beukers, Sjohn van Gulik, Quincy Allee, Henri de Graaf, Daniël de Haan (Eemdijk). Aron Klaassen (Huizen).

  Opstelling Eemdijk:
  Gerben Jan Ruizendaal (71. Bas Koppelaar), Zeger Beukers, Henri de Graaf, Jordie Huijgen, Wouter Bout, Daniël de Haan, Sjohn van Gulik, (60. Rogier Gilkes), Jasper Bolland, Quincy Allee (85. Roy Schaap), Jan de Graaf, Argjend Selimi.

  Opstelling Huizen:
  Johan Verkerk, Danny Benning, Wouter Vente, Nicolaï Verbiest, Leroy Oehlers (58. Arnoud van Toor), Sam Doeve, Aron Klaassen, Guido de Graaf, Garrett Jones (79. Desmond Mensen), Quincy van Waveren (38. Iry Etwi), Zakaria el Biyar.

  Foto's Henk Heijnen