https://www.svhuizen.nl/jong-huizen-vergeet-resultaat-mee-te-nemen-uit-spakenburg/n3181c88
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Dat voetbal niet altijd even rechtvaardig is ervaren we regelmatig bij ons eerste. Maar ook bij onze beloften gaat het wel eens mis...
  jong-huizen-vergeet-resultaat-mee-te-nemen-uit-spakenburg

  Griep
  De griep houdt me nog steeds stevig in haar greep en een avondje vrieskou is dan ook onverantwoord. Na wat heen en weer mailen vind ik gelukkig iemand bereid om de wedstrijd voor me te verslaan. Ook al beloof ik hem er nog uitgebreid met de stofkam doorheen te gaan, hij wil toch niet dat ik zijn naam noem. Waarvan acte.
  Onderstaand is dan ook het resultaat van de noeste samenwerking van ondergetekende en deze anonieme scribent…
  Waarvoor mijn oprechte dank, uiteraard!

  De ‘rooien’
  Ook voor Jong Huizen is de beloften competitie hervat in 2017. Tegenstanders zijn de “rooien” uit Spakenburg, waar recentelijk in december in Huizen nog van werd verloren (3-4 red.).
  Aankomend op het complex aan de rooie kant van de Westmaat ligt het hoofdveld er prachtig bij in een ‘Anton Pieckachtige’, mistige omgeving. Geen namen van IJsselmeervogels helaas.
  Vandaag heeft coach Spermon weer een jonge groep mee, waarvan Baran Batman en Moses als meest opvallende namen waren geselecteerd: Baran is buitenspeler in de B1 en Moses - de donkere verdediger uit Oeganda die reeds een tijdje op proef is bij de 0nder19-selectie. Verder de bekende namen van de laatste edities.

  Opening
  Na een gedreven warming up gingen we er maar weer voor zitten. IJsselmeervogels wilde al vroeg in de wedstrijd een tik uitdelen maar doelman Wilco Mackaay redde eenvoudig. Huizen zette te tegenstander al vroeg vast zodat er weinig tot geen aanspeelpunten waren.
  In de 4e minuut zien we hoe goed druk zetten van Thomas Muller en Daniel Smidt tot balbezit leidt. Smidt geeft dan ook nog een prima pas op Hidde v.d. Veldt die dan knap van buiten de 16 meter diagonaal de 0-1 binnenschiet. Da’s lekker beginnen!
  IJsselmeervogels lijkt hierdoor echter wakker geschud en een moment van onachtzaamheid, waarbij dat de Huizer organisatie niet goed staat, en IJsselmeervogels kon een wisselpas geven naar de nummer 11. Mats Kreek en gelegenheids-back Lucas van Estrik grepen niet agressief genoeg in en zo staat het na zeven minuten al weer 1-1...
  Het belooft daarmee wederom een doelpuntrijke wedstrijd te worden. Het mooie van deze wedstrijden is dat het veel over en weer gaat.
  Een diepe bal van Shaqueel Wilsterman brengt dan bijna onze spits Thomas Muller in stelling, maar die komt dan vervolgens net een teenlengte tekort om ons weer direct aan een voorsprong te helpen.
  En zo golft het spel op en neer en ‘de onzen’ probeerden steeds het gevaar op rechts, Hidde v.d. Veldt, te bereiken. Een prima individuele actie werd gestuit door een verdediger van de Vogels. Ik twijfelde nog of daar geen strafschop in had het gezeten, maar de arbiter van dienst zag dat blijkbaar anders, zodat het enige dat ons restte een corner was die verder niets opleverde.

  Toch weer gelijk…
  IJsselmeervogels op haar beurt geeft dan wat speldenprikjes via de linkerkant. Men had door dat van Estrik het verdedigend moeilijk had op zijn ‘tijdelijke’ nieuwe en dus wat onwennige positie.
  Na een half uur spelen is het dan toch weer raak voor Huizen. Een prima genomen vrije trap van Smidt komt op het hoofd van v.d. Veldt. Hidde controleert de bal goed en legt hem panklaar voor zijn eigen voeten. Deze assist op zichzelf bekroont hij vervolgens droogjes en zet ons zo op een 1-2 voorsprong.
  Huizen wordt na deze voorsprong iets teruggedrongen en Wilco Mackaay moet een keer handelend redden op een vrije trap. Huizen wankelt en vlak voor rust wordt een voorzet dan ongelukkig weggewerkt uit de Huizer 16 meter. De nummer 8 van IJsselmeervogels neemt de afvallende bal prachtig op de slof en mag zo de thuisploeg weer op gelijke hoogte schieten: 2-2, wat ook tevens de ruststand zou blijken.

  2e Helft
  Na de thee kwam Jurre van Mill in het veld voor bezige bij Dennis Lamme en maakte Smidt even plaats voor B junior Baran Batman. Deze twee jonge spelers uit de B brachten meteen veel beweging in de ploeg en Batman kwam een paar keer gevaarlijk door. Huizen miste wat scherpte in de afwerking. Met de terugkomst van Dennis Lamme was de 3e B-speler terug in het veld, en dat was mooi om te zien.
  Volgens afspraak werden de A junioren het laatste half uur gewisseld. Smidt komt terug voor spits Muller, Lamme voor de prima spelende Vince de Kok en Moses (voetbalnaam) kwam voor Jasper van Vark - die overigens ook kon terugkijken op een perfecte wedstrijd.
  Trainer Spermon besluit dan voor de overwinning te gaan en gaat 1-3-4-3 spelen: risicovol maar in eerdere wedstrijden is gebleken dat deze ploeg dit prima onder de knie heeft. Vooral met Lucas van Estrik voor de verdediging klopte alles iets beter dan daarvoor.
  En het lijkt succes te hebben: mogelijkheden voor Lamme, Smidt en een grote kans voor v.d. Veldt na een magistrale steekbal van Jurre van Mill, maar de mogelijkheden leveren helaas geen score op, en op dat moment stevende de wedstrijd ook af op een gelijkspel - waarmee beide teams het volledig vrede mee zouden hebben gehad.
  IJsselmeervogels probeerde door veel diepte ballen de verdediging van Huizen te verrassen, maar Mats Kreek en Nino van Jaarsveld bleken beiden hun oude niveau weer terug te hebben gevonden en speelden een prima wedstrijd.

  Onrecht
  Tien minuten voor tijd lijkt een dieptebal in de 16 meter onschadelijk te worden gemaakt door Wilco Mackaay. Tijdens zijn redding wordt onze doelman echter getorpedeerd door een Spakenburgse spits die hem op de enkel raakt. De bal valt naar de zijkant en met de hulpeloze Mackaay op het kunstgras kan deze uiteraard moeiteloos worden binnengewerkt.. De arbiter van dienst wilde het niet zien of had de situatie anders ingeschat. Mede omdat ook Kreek in het duel betrokken was. Maar vanaf de zijlijn kon iedereen zien dat Huizen bestolen werd van een welverdiend punt.
  Huizen zette in de slotfase nog aan in een alles of niets offensief. Echt gevaarlijk werd men echter niet meer. Totdat het in de blessuretijd Mats Kreek was die een pas gaf op zijn teamgenoot Batman. Onze jonge debutant had zijn debuut luister bij kunnen zetten met de welverdiende gelijkmaker, maar tot teleurstelling van alles dat Huizen een warm hart toedroeg ging de bal aan de verkeerde kant van de paal naast.
  Zo verloor Huizen onnodig en niet terecht in Spakenburg.
  Wel konden we genieten van het enthousiasme van de ploeg en de pareltjes die onze club bij deze talentenploeg heeft lopen.

  Frank Spermon
  “Ik ben teleurgesteld dat we 'm nog verliezen, dat we die 2-2 uit handen geven," begint Spermon. “Er zat in ieder geval een punt in, misschien wel meer! Op basis van de tweede helft zeker, de eerste helft deden we het aardig goed, maar na rust met name het laatste halfuur, hadden we toe kunnen slaan. Maar daar moet je dan wel van profiteren.
  We raakten in de eerste helft nog te vaak snel de bal kwijt na rust en hielpen elkaar te weinig. Dat ging soms niet helemaal goed. En misschien ook wat meer druk van IJsselmeervogels, dat deden ze in de tweede helft minder. Maar dat was meer onze verdienste," somt coach Spermon de redenen op waardoor het voor de rust lastiger ging dan na de pauze. “Al met al voetbalinhoudelijk een prima wedstrijd, ook voor de mentale weerbaarheid. Het maakt dan niet uit hoe oud je bent en waar je speelt, gaat om de invulling, dat zag je terug aan de B junioren!”

  Anonymus geassisteerd door