https://www.svhuizen.nl/jong-huizen-mexico-o17-hoopvol/n1995c88
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Jong Huizen - Mexico O17: Hoopvol...
  4 jun 2015
  s.v. Huizen
  Zomaar een zomeravond en dan komt er een nationale Mexicaanse selectie op bezoek op de Wolfskamer! Weliswaar die van O17 jaar, maar toch spelers die wellicht over enkele jaren op WK`s schitteren...
  jong-huizen-mexico-o17-hoopvol

  Dranghekken
  Een redelijke belangstelling voor deze wedstrijd tussen Jong Huizen en de Mexicaanse nationale selectie van spelers onder de zeventien. Met op de parkeerplaats een enorme heksenketel van de avondvierdaagse die net aan zijn finish bezig was zullen de Mexicanen wel wat verwonderd hebben opgekeken van alle dranghekken en de menigte die ze wellicht in eerste instantie als publiek voor deze wedstrijd zullen hebben aangezien.
  Het is goed toeven op de Wolfskamer en velen prefereren het staan in het zonnetje van de kantinekant boven het gemak van de kuipstoeltjes op de tribune. Toch blijkt mijn plekje bij mijn schrijftafeltje bezet, maar gelukkig wordt er zonder morren ingeschikt en kan ik met mijn verslag beginnen.

  Namen en rugnummers
  Geen namen en rugnummers  vooraf beschikbaar en ook tijdens de wedstrijd blijkt dat er niet in te zitten, maar men heeft gelukkig wel het scorebord aangezet.
  Hoewel er van leeftijdsverschil zonder meer sprake moet zijn, valt dat in de fysieke verschijning van de Mexicanen niet terug te vinden. Het zijn stuk voor stuk snelle en behendige voetballers. Meteen in de derde minuut is daar al een crosspass die helemaal nergens op lijkt te slaan, maar die precies op maat is voor de hazenwind die de bal keurig voor de achterlijn controleert. De speler verslikt zich dan in zijn eigen bewegingen en de aanval bloedt dood.
  Een minuut later is het Zakaria El Biyar die een goede actie in huis heeft en de bal prima op Bob Brilleman passt die echter geen raad weet met de bal en hem dus verspeelt.
  En zo ontspint zich een snelle wedstrijd waarin veel fout gaat maar waarin we ook die heerlijke brutale pareltjes voetbal mogen aanschouwen. Met name bij ons achterin is het Joey Papamelodias die met evenveel flair als risico uitverdedigt en bij tijd en wijle met schitterende crosspasses strooit.
  Nadat doelman Gianni Hermans in de achtste minuut voor het eerst echt handelend moet optreden na een domme pass op het middenveld, is het de razendsnelle nummer 11 (Lara Herrera Kevin Raúl) die een indrukwekkende rush afsluit met een gevaarlijke schuiver die net naast het doel van Hermans in de reclameborden eindigt.
  Maar ook centrumspits Aguirre Lara Eduardo Daniel weet snelheid te maken. In de 20e minuut gaat hij er als de brandweer vandoor en Papamelodias moet alle zeilen bijzetten om hem bij te houden. Naar de zijkant gedreven volgt Joey het advies van de kant op en houdt hem aan de buitenkant, maar kan daarmee toch niet voorkomen dat hij een gevaarlijk schot afgeeft dat het midden houdt tussen een voorzet en een schot richting verre paal. Gelukkig treft de bal een inderhaast meegekomen verdediger en Huizen komt weer met de schrik vrij.


  Stanley Vreedeveld in duel met een Mexicaan

  Flipperkast
  Met net geen half uur op de klok breekt onze nummer 7 - Bob Brilleman - door en lijkt een prachtige schietkans oog in oog met doelman Romero Abraham Isai te hebben. In plaats van zelf te schieten legt Brilleman de bal echter prachtig breed op Hoessein Jabir, deze raakt de paal en dan gebeurt er ineens van alles. De rebound wordt weggewerkt, komt weer bij Hoessein, de bal wordt teruggelegd en tenslotte is het toch Brilleman die de bal via een mêlee van vallende en spartelende Mexicaanse spelers over de doellijn ziet gaan: 1-0. Een typische flipperkastgoal waarin teveel gebeurde om accuraat te kunnen beschrijven. Met behulp van de mensen om me heen weet ik derhalve het bovenstaande te reproduceren, maar correcties en aanvullingen zijn als altijd weer van harte welkom!
  Uiteraard willen de Mexicanen de zaak snel rechttrekken, maar dat gaat dan ten koste van de zorgvuldigheid.
  Jabir is zelfs nog dicht bij de 2-0 als een goede combinatie hem weer alleen voor doelman Romero zet, een herhaling van de 1-0 lijkt op handen, maar de hoek is te moeilijk en de doelman kan redding brengen.

  Rust
  Zo gaan we met die 1-0 heel lekker de rust in, want geen van beide ploegen mag op dat moment eigenlijk aanspraak maken op een voorsprong. Persoonlijk vond ik het best een aardige eerste helft met snel voetbal, veel slordigheden, maar daarentegen ook hele leuke staaltjes brutaal voetbal. In de rust spreek ik uiteraard wat mensen en dan blijken de meningen verdeeld over de kwaliteit van de wedstrijd. Ik weet niet met wat voor verwachtingen deze mensen naar deze wedstrijd zijn gekomen, maar ik heb me best geamuseerd daar op de tribune.

  Vaatje
  Mexico heeft in de rust de nodige  wissels aangebracht en het ‘Caramba!’ en ‘Pronto!’ zal luid door de kleedkamer geschald hebben, want de gasten beginnen fanatiek aan de tweede helft. Nummer 18 (Rodríguez Rivera Martín) die ik persoonlijk een van de uitblinkers vond vanavond krijgt kort na rust een opgelegde schotkans, maar met ware doodsverachting werpt verdediger Stanley Vredeveld zich voor de bal en voorkomt daarmee en zeker doelpunt.
  Met bijna een uur gespeeld is het weer diezelfde 18 Rodríguez Rivera Martín die een striemend schot opnieuw naast ziet gaan via een Huizer verdediger. Coach Weggemans grijpt dan in en brengt Van Esterik die wat verdedigender ingesteld is dan nummer 8 Maruan.
  Dan laat Hoessein Jabir zich nog een keer gelden en krijgt de hele tribune op de banken als hij zich met een fraai staaltje straatvoetbal vrijspeelt ter hoogte van de middenlijn. Helaas had niet iedereen vanavond deze balcontrole en uiteindelijk draait het dus toch weer uit op balbezit voor de Mexicanen die nu als ware het de CL-finale bij iedere uitbal reserveballen in het veld gooien om de snelheid in het spel te houden.
  Die dekselse nummer 18 controleert dan een bal prachtig op de borst en heeft ter hoogte van de penaltystip de hoek eigenlijk maar voor het uitkiezen. Hij schiet echter onbesuisd en hoog over. Het wordt daarmee wel steeds duidelijker dat de 1-0 voorsprong wel erg broos aan het worden is…


  Gianni Hermans brengt redding

  In het zicht van de haven
  En net als we denken dat we er toch mee weg gaan komen, slaat het noodlot toe. In de 84e minuut krijgen we een onbenullige vrije trap halverwege onze helft tegen. Deze wordt strak ingespeeld en dan mag de lange nummer 4 van Mexico Salazar Haro Bryan de bal zomaar in de hoek koppen en doelman Hermans kansloos laten: 1-1…

  Er knakt dan iets bij Huizen. Ondanks een fraai afstandsschot van Hoessein (die ik aan Huizer kant een van de beste spelers vond) dat de lat boven de Mexicaanse doelman scheerde is het dan met de 90 minuten al op de klok weer die nummer 4 die uit een corner de bal koppend over Hermans tilt en de bal in de verre hoek laat ploffen: 1-2.

  En zo laat Huizen zich toch de kaas van het brood snoepen. Op zich is de uitslag niet vreemd gelet op de achtergrond van de betrokken spelers: we hebben het immers toch over een nationale selectie versus een ‘regionale’ selectie en ook het beeld van de wedstrijd deed de objectieve balans licht in het voordeel van de gasten uit Mexico doorslaan. De 1-2 was dan ook geen ‘vreemde’ uitslag gelet op het beeld van de wedstrijd. Maar het blijft natuurlijk zuur dat je zo kort voor het einde pas de handdoek moet werpen. Bemoedigend is wel, dat we ook nu weer enkele Huizer talenten hebben gezien die voetballend zonder meer overeind bleven tegen spelers die dus gewoon over een jaar of drie/zeven  op een WK zouden kunnen gaan acteren…
  Zaterdag spelen deze mannen weer een toernooi op Urk tegen tegenstanders van formaat. Ik heb daar helaas geen nadere informatie over, maar ik neem aan dat dat dit t.z.t. ook wel op deze website zal verschijnen.

  Zoals altijd zijn op- en aanmerkingen, correcties, aanvullingen altijd van harte welkom via ron apenstaartje rtpsoftware punt NL.
  Gewoon even laten weten dat je dit überhaupt gelezen hebt stel ik ook al zeer op prijs!

  Ron Tuijnman