JO17-3 start competitie met gelijkspel
    21 sep 2019
    sv Huizen JO17-3
    Eemnes JO17-2 - sv Huizen JO17-3: 1-1 (1-0)
    jo17-3-start-competitie-met-gelijkspel
    JO17-3 overleeft grimmige bekerstrijd
    14 sep 2019
    sv Huizen JO17-3
    Wasmeer JO17-1 - sv Huizen JO17-3: 4-4 (2-2)
    jo17-3-overleeft-grimmige-bekerstrijd
    JO17 met inzet en geduld naar zege
    7 sep 2019
    sv Huizen JO17-3
    Olympia JO17-2 - sv Huizen JO17-3: 0-3 (0-1)
    jo17-met-inzet-en-geduld-naar-zege

In de tweede (beker)wedstrijd ging de JO17-3 van sv Huizen op bezoek bij Olympia. Het team was vastberaden om ook deze wedstrijd winnend af te sluiten en zo een grote stap te zetten richting de volgende ronde in de beker. Na de winst in de eigen wedstrijd tegen Soest en het verlies van Olympia met behoorlijke cijfers (6-0) betekent het nog niet dat de klus bij voorbaat al geklaard is. Niet jezelf overschatten en nooit de tegenstander onderschatten.

Het plan was duidelijk, sv Huizen zou de helft van de tegenstander op gaan zoeken en proberen daar te blijven spelen. Alert zijn op de momenten van omschakeling en gretig op zoek gaan naar doelpunten.

Dat viel in de eerste minuten niet mee om tot uitvoering te brengen. Olympia startte gretig en dus moest sv Huizen eerst voor de zekerheid kiezen. Het leidde niet tot doelkansen voor Olympia en langzaam maar zeker kon sv Huizen de controle over de wedstrijd pakken. Het was niet de beste fase in de wedstrijd voor sv Huizen, dat veel en vaak ook snel balverlies leed door eigen foutjes. Het spel was slordig en onrustig en leverde ook door miscommunicatie of het gebrek aan communicatie wat hachelijke momenten op.

In de 25e minuut leidde een te zacht passje een aanval van Olympia in. Quin kon voor de aanvaller komen, werd weggetrokken en de aanvaller wist Niels te passeren: 1-0. De scheidsrechter keurde de goal eerst goed, na overleg met de grensrechter werd dat ingetrokken. Doelpunt afgekeurd.

Sv Huizen begon het doel van Olympia te bestoken met schoten. Het leverde een aantal dikke 100% kansen op die niet afgerond werden. Nick zorgde in de 35e minuut voor de bevrijdende 0-1 met een schot van net even buiten het strafschopgebied die in de linker benedenhoek plofte: 0-1.
    Dit werd ook de ruststand, terwijl dat ook met gemak 0-3 of 0-4 had kunnen zijn.

De tweede helft was hetzelfde beeld. Een hardwerkend sv Huizen dat niet sprankelde en op basis van inzet de overwinning aan het veilig stellen was. De dadendrang van Olympia nam steeds verder af en er waren grote ruimtes waar sv Huizen slim mee omging. Een doelpunt van Olympia zat er ook in de tweede helft niet in. Als ze al door de geel-groene muur wisten te komen, stond Niels een puike partij te keepen. Het waren niet veel reddingen en ingrepen, maar die paar waren wel met heel veel zekerheid.

In de 67e minuut bekroonde Jesse een prima wedstrijd door de 0-2 te scoren, op aangeven van Thijmen.
    Vijf minuten voor tijd wist ook Wim weer een doelpuntje mee te pikken, zijn derde in twee wedstrijden.

Een degelijke overwinning van de JO17-3 dat het geduld  bewaarde en bleef voetballen. Het raakte niet van slag omdat het even een keertje niet allemaal lukte, maar bleef geconcentreerd spelen. En ja, als een team niet veel weggeeft en zelf veel kansen laat noteren, dan is de uitslag meer dan terecht.

JO17-3 wint brutaal eerste bekerwedstrijd
    31 aug 2019
    sv Huizen JO17-3
    sv Huizen JO17-3 - SO Soest JO17-4: 3-2 (1-1)