JO17-3 start competitie met gelijkspel
    21 sep 2019
    sv Huizen JO17-3
    Eemnes JO17-2 - sv Huizen JO17-3: 1-1 (1-0)
    jo17-3-start-competitie-met-gelijkspel
    JO17-3 overleeft grimmige bekerstrijd
    14 sep 2019
    sv Huizen JO17-3
    Wasmeer JO17-1 - sv Huizen JO17-3: 4-4 (2-2)
    jo17-3-overleeft-grimmige-bekerstrijd
    JO17 met inzet en geduld naar zege
    7 sep 2019
    sv Huizen JO17-3
    Olympia JO17-2 - sv Huizen JO17-3: 0-3 (0-1)
    jo17-met-inzet-en-geduld-naar-zege
    JO17-3 wint brutaal eerste bekerwedstrijd
    31 aug 2019
    sv Huizen JO17-3
    sv Huizen JO17-3 - SO Soest JO17-4: 3-2 (1-1)
    jo17-3-wint-brutaal-eerste-bekerwedstrijd

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen voor de JO17-3 is een thuiswedstrijd voor de beker met Soest JO17-4 als tegenstander. Een aardige beproeving voor een team als de spelers elkaar soms nog maar net bij naam kennen en dat met anderhalve training in de benen. Zonder al te veel automatismen eerst maar de basis: een organisatie neerzetten en positie houden. Nog maar even geen opkomende verdedigers, doorschuivende middenvelders en spelers die elkaars positie over nemen.

De warmte, of liever gezegd de hitte, speelde een duidelijke rol bij de wedstrijd. Daar waar vele meters gemaakt moesten worden, werden die steeds moeizamer volbracht. Soest speelde net even wat vernuftiger en kon vaak de vrije man makkelijker vinden dan de thuisploeg. Van beide kanten werd er snel gesmeten met lange passes en was het vooral Soest dat daar vaak een beter vervolg aan kon geven dan sv Huizen. Beide teams kregen wat kansjes, al waren die van Soest wat dreigender.

Bij de eerste drinkpauze, op een kwart van de wedstrijd, was de stand nog 0-0.  Na kort overleg en met een paar instructies ging sv Huizen weer de strijd aan. In de 30e minuut kwam Soest op voorsprong.
    Even wat minder controle over de bal vlak buiten het eigen strafschopgebied kostte sv Huizen een vrije trap tegen. Deze werd onverbiddelijk en snoeihard binnen geschoten: 0-1.
    Het duurde tot de laatste minuut van de eerste helft toen sv Huizen daar wat tegenover stelde. Met een goede loopactie van Wim en een uitstekend passje van Joep kon Wim op de keeper af en hij tikte de bal er langs: 1-1.

Het was het enige juiste medicijn om met vertrouwen de tweede helft te starten. Soest bleek een iets sterkere tegenstander, maar het stond dan toch maar mooi gelijk. Het werd snel in die tweede helft nog mooier. Na 7 minuten spelen kreeg Wim na een lange pass van Quin de bal voor zijn voeten net buiten het strafschopgebied en schoot uit de draai zoals dat dan heet binnen: 2-1.

Die stand werd bereikt bij de drinkpauze halverwege de 2e helft en het geloof in een resultaat werd steeds steviger. Kort na de hervatting maakte Soest weer gelijk. Opnieuw door een momentje van de bal niet onder controle kunnen krijgen en Soest die dat genadeloos afstrafte: 2-2.

Soest ging nadrukkelijk op zoek naar de winnende goal, maar sv  Huizen bleef fier overeind.
    Vlak voor tijd nog 2 wissels om op zoek te gaan naar de winst en die kwam er.

Christiaan werd fors onderuit gehaald. De vrije trap, zo’n beetje recht voor het doel en net buiten het strafschopgebied werd door Boaz laag in de hoek geplaatst: 3-2.
    Alsof het nog niet heet genoeg was, liepen in de slotfase de gemoederen ook nog eens hoog op. Twee keer geel aan de kant van Soest en 1x aan de kant van sv Huizen.

De winst werd over de streep getrokken. Een mooie opsteker natuurlijk en op basis van de inzet, zeker in de tweede helft, niet eens onverdiend. Wellicht dat Soest een betere ploeg is, sv Huizen pakte brutaal en met hard werken de winst. De kop is er af!