JO17-3 uiteindelijk toch hard onderuit
    18 jan 2020
    sv Huizen JO17-3
    sv Huizen JO17-3 - fc de Bilt JO17-2: 0-4 (0-0)
    jo17-3-uiteindelijk-toch-hard-onderuit

Nieuwe ronde, nieuwe kansen, nieuw uitdagingen en next level.
    De eerste wedstrijd na de winterstop is voor de JO17-3 een thuiswedstrijd tegen de JO17-2 van fc de Bilt. Het is de aftrap van de voorjaarscompetitie in de 2e klasse, een mooie uitdaging.

Het team is al weer in training, waar ook een onderling oefenpotje tegen de JO19-3 onderdeel van uitmaakte. Een generale repetitie die nog wat leerpuntjes opleverde maar ook aantoonde dat het team het heel aardig kon bijbenen. Sv Huizen moest het gelijk opnemen tegen de koploper. Al was dat dan alleen op basis van alfabetische volgorde, met de nieuwe competitie staan de tellers in de stand immers weer op nul.

Sv Huizen begon alleraardigst, maar werd ook snel op eigen helft terug geduwd. De tegenstander leek te moeten wennen aan het veld, wat snel combinatiespel duidelijk niet mogelijk maakte. Bij de warming-up werd al duidelijk dat de bal snel ‘dood’ viel op het gras en passes over de grond wilde nog wel een zomaar een andere kant op stuiteren. In de eerste helft hield sv Huizen stand en bleef het bij de stand waar het ook mee begon: 0-0. Wonderlijk genoeg, want fc de Bilt kreeg behoorlijke kansen om te scoren en sv Huizen kon ze niet allemaal ongedaan maken door goed verdedigen. Soms tot opluchting verzuimde de tegenstander zelf te scoren, een ruststand van 0-2 of 0-3 was niet vreemd geweest.

Ook in de 2e helft kon sv Huizen goed te starten, maar moest het al snel overgaan tot een overlevingsmodus. Deels door de betere tegenstander, deels ook door eigen toedoen. De JO17-3 werkte niet de beste wedstrijd van het seizoen af.

In 10 minuten tijd werd de score geopend en de eindstand bepaald. Het was de 60e minuut toen een aanvaller snoeihard binnen schoot. De verdediging claimde hands van dezelfde speler net voor de verwoestende uithaal. Het lichte protest werd niet gehonoreerd: 0-1.

Daarna ging het rap. In de 62e, 65e en 70e minuut ging de stand naar 0-4.
    In de laatste 10 minuten waren er vlagen van gif te zien in het spel van sv Huizen dat niet alleen veel te laat kwam, het ging helaas ook gepaard met ongepaste onvriendelijkheden. Het zorgde niet voor veranderingen in de stand. Sv Huizen kreeg welgeteld 1 goede scoringskans in de tweede helft, de inzet van Lauk na een goede combinatie met Wim hobbelde net naast.

Uiteindelijk moest sv Huizen zijn meerdere erkennen. Geen geflatteerde uitslag gezien de krachtsverhouding over de hele wedstrijd gezien, wel zonde dat er in slechts 10 minuten 4 tegendoelpunten geïncasseerd moesten worden. Een nederlaag is geen nieuwe ervaring, al kwam het in de eerste seizoenshelft slechts 1x voor. Wel nieuw was het gegeven dat sv Huizen JO17-3 niet wist te scoren in een wedstrijd.

Uiteraard niet de gewenste start van de voorjaarscompetitie, wel eentje waar verder niet veel op af te dingen was.