JO17-3 met 2 gezichten
    12 okt 2019
    sv Huizen JO17-3
    Victoria JO17-3 - sv Huizen JO17-3: 3-4 (0-4)
    jo17-3-met-2-gezichten
    JO17-3 baalt van gelijkspel
    5 okt 2019
    sv Huizen JO17-3
    sv Huizen JO17-3 - BFC JO17-3 : 2-2 (2-1)
    jo17-3-baalt-van-gelijkspel
    JO17-3 krijgt vrij spel
    28 sep 2019
    sv Huizen JO17-3
    sv Huizen JO17-3 - `s Graveland JO17-2: 9-1 (3-0)
    jo17-3-krijgt-vrij-spel
    JO17-3 start competitie met gelijkspel
    21 sep 2019
    sv Huizen JO17-3
    Eemnes JO17-2 - sv Huizen JO17-3: 1-1 (1-0)
    jo17-3-start-competitie-met-gelijkspel

Met de ervaringen uit de bekerwedstrijden rijker trok de JO17-3 naar Eemnes om daar de eerste competitiewedstrijd te spelen. Het doelsaldo van 10 voor en 6 tegen en het getoonde spel in de drie bekerwedstrijden gaf aanleiding om het, zoals het dan zo mooi heet, anders neer te zetten. Dat zijn dan geen schokkende tactische aanpassingen. Het gaat er vooral om dat de samenhang in het team beter tot zijn recht zou kunnen komen, het beter kunnen uitvoeren van een aantal, nog zo’n mooie kreet, teamtaken.

De laatste training voor de wedstrijd zag er veelbelovend uit en het vertrouwen was er om een resultaat in Eemnes te gaan halen. Het mooie van het spelletje is dan dat elke wedstrijd met 0-0 begint en beide partijen het maar moeten laten zien. Onder prachtige omstandigheden, op een mooi sportpark en met een heerlijk nazomers zonnetje kon de wedstrijd worden gespeeld.

Het werd al vrij snel duidelijk dat Eemnes een goed voetballende ploeg had. De bal ging er makkelijk rond en al gauw kwam sv Huizen vaak steeds te laat. Eemnes liet wel felheid in de duels zien en begon langzamerhand de wedstrijd te domineren. In de 12e minuut 2x een omhaal van sv Huizen die allebei niet goed lukten, de 2e omhaal kwam bovenop de lat terecht. Het was het eerste kansje van de wedstrijd. Eemnes combineerde er lustig op los, maar echt dreigend werd het niet. Sv Huizen verdedigende stug, al liet het zich ver achteruit drukken en waren de momenten van balbezit vaak van korte duur.

In de 34e minuut kwam Eemnes op 1-0 voorsprong uit een hoekschop. Daar ging wel een duidelijke overtreding aan vooraf. De bal werd uit de handen van keeper Niels gekopt. Protest mocht niet baten, het had er zelfs de schijn van dat de scheidsrechter het helemaal niet had gezien. Kort daarop werd het inkomen van een Eemnes speler met gestrekt been net zo over het hoofd gezien.

De rust gaf de gelegenheid om even op adem te komen en de rug te rechten. Het wilde niet zoals gedacht en er was een achterstand. Terug naar het bekende concept en er moest duidelijk meer inzet en overtuiging komen, minder afwachtend spelen. Veel minder.

Dat lukte in de tweede helft vrij aardig. Sv Huizen kwam beter in de duels en kwam ook vaker op de helft van de tegenstander. Het leverde een aantal gevaarlijke uitbraken op, die na 15 minuten spelen in die tweede helft uiteindelijk de gelijkmaker bracht. Cas bezorgde Wim de bal en die wist er wel raad mee: 1-1. Het spel was in de tweede helft meer in evenwicht en het werd nog een spannend slot.

Gescoord werd er niet meer en eigenlijk was dat ook wel weer terecht. Een gelijkspel leek voor beide partijen het maximaal haalbare. Eemnes was er nog het dichtsbij toen de bal in het doel achter de uitgespeelde keeper leek te belanden, ware het niet dat Thijmen de bal met een halve omhaal van de lijn wist te halen.

Sv Huizen kon terug kijken op een tweede helft waar de inzet en het spel beter was dan in de eerste helft. Genoeg ruimte voor verbetering. Gelukkig maar….

JO17-3 overleeft grimmige bekerstrijd
    14 sep 2019
    sv Huizen JO17-3