JO17-3 pakt de punten bij DOSC
    1 feb 2020
    sv Huizen JO17-3
    DOSC JO17-2 - sv Huizen JO17-3: 0-3 (0-2)
    jo17-3-pakt-de-punten-bij-dosc

Net als in de najaarscompetitie stond er voor de JO17-3 van sv Huizen een uitwedstrijd op het programma bij de JO17-2 van DOSC in Den Dolder. Toen eindigde de wedstrijd in 1-1 en knaagde het gevoel aan de kant van sv Huizen dat er veel meer in zat. Het was destijds de negende wedstrijd en werd het vierde gelijkspel. Verloren was er nog niet en dat is bij deze nieuwe ontmoeting iets anders.
    JO17-3 verloor de eerste 2 wedstrijden van de voorjaarscompetitie en wist daarin ook niet te scoren.
    Dat gebeurde dan wel tegen de 2 teams die voor de winterstop in de 1e klasse speelden.

Focus op het eigen spel en dan vooral in balbezit. Tegen DOSC moest het team weer proberen om tot kansen te komen en als het even kan met goed voetbal en samenwerking.

Sv Huizen startte goed. Fel, fanatiek en geconcentreerd. Het leidde al snel tot een aantal kansen en daarmee kan in ieder geval dat al worden afgevinkt deze keer. Een vrije trap van Christiaan belandde hard tegen de onderkant van de lat en Lauk miste een opgelegde kans bij een 1 tegen 1 situatie met de keeper. Na een kwartier was het wel raak. Uit een voortzet van Boaz kon Wim aan de bal komen en binnen tikken: 0-1.

DOSC kwam wat terug in de wedstrijd en kon ook druk zetten op de verdediging van sv Huizen. Daarbij liet wel veel ruimte achter de eigen verdediging vallen. In de 39e minuut speelde Wim naar Lauk die met een loopactie achter de laatste linie vandaan kwam en met een bekeken lobje de tweede Huizerse goal maakte: 0-2.

In de tweede helft veranderde niet veel aan het spelbeeld. Al leek het af en toe wat grimmiger en onvriendelijker te worden, DOSC kon niet tot scoren komen en sv Huizen deed dat wel. Dat gebeurde in de 68e speelminuut, uit een voorzet van Nick kon de keeper de bal niet te pakken krijgen. De naar de bal springende Cas leek er nog even aan te zitten en kreeg zo dat doelpunt op zijn naam: 0-3.

Aan de andere kant van het veld werd fanatiek verdedigd om de nul te houden en dat lukte;de wedstrijd eindigde in 0-3 voor sv Huizen. Een goed resultaat, dat vooral met hard werken was bereikt.
    Precies wat er na die eerste 2 wedstrijden nodig was…