JO17-3 met 2 gezichten
    12 okt 2019
    sv Huizen JO17-3
    Victoria JO17-3 - sv Huizen JO17-3: 3-4 (0-4)
    jo17-3-met-2-gezichten
    JO17-3 baalt van gelijkspel
    5 okt 2019
    sv Huizen JO17-3
    sv Huizen JO17-3 - BFC JO17-3 : 2-2 (2-1)
    jo17-3-baalt-van-gelijkspel
    JO17-3 krijgt vrij spel
    28 sep 2019
    sv Huizen JO17-3
    sv Huizen JO17-3 - `s Graveland JO17-2: 9-1 (3-0)
    jo17-3-krijgt-vrij-spel
    JO17-3 start competitie met gelijkspel
    21 sep 2019
    sv Huizen JO17-3
    Eemnes JO17-2 - sv Huizen JO17-3: 1-1 (1-0)
    jo17-3-start-competitie-met-gelijkspel
    JO17-3 overleeft grimmige bekerstrijd
    14 sep 2019
    sv Huizen JO17-3
    Wasmeer JO17-1 - sv Huizen JO17-3: 4-4 (2-2)
    jo17-3-overleeft-grimmige-bekerstrijd

Ook in de derde wedstrijd kon de JO17-3 niet als compleet team aantreden. Met blessures bij Tim, Quin en Merijn vielen er deze keer 3 spelers af. Lucas, niet topfit, kon het proberen. Het geeft dan wel een mooie gelegenheid voor 2 spelers uit de JO15-3 die zich op dit niveau konden gaan meten, met Vincent en Remco erbij  vertrok de karavaan ditmaal naar Wasmeer.

In de derde bekerwedstrijd hoefde er bij sv Huizen niet gerekend te worden. Bij verlies zou sv Huizen JO17-3 geen bekerwedstrijden meer spelen, bij gelijkspel of winst zou het team doorgaan naar de volgende ronde. Makkelijk. De wedstrijd zelf zou wel eens wat minder eenvoudig kunnen worden.
    Ook Wasmeer was nog volop in de race. Dat moest het winnen van sv Huizen en was het daarnaast afhankelijk van de concurrentie, Soest.

Aandacht was er voorafgaand aan de wedstrijd voor het eigen spel. Dat was op zich prima, zeker tegen Soest werd er goed en geconcentreerd gespeeld. Er werd 6x gescoord in 2 wedstrijden, ook prima. Dat het er meer hadden kunnen zijn was een understatement. Het team moest zich vooral gaan focussen op de foutjes die te gemakkelijk werden gemaakt. Het kostte tegen Soest 2 tegentreffers, tegen Olympia vooral veel onnodig balverlies en een afgekeurd tegendoelpunt.

De laatste training voor de wedstrijd was niet al te best. Ook hier veel van dit soort knulligheden te zien en vooral te vaak gebrek aan concentratie en inzet. Het werd in een woord samengevat: getrut.
    Foutloos spelen is een utopie, spelen met gebrek aan concentratie en inzet is de grootste fout die je kan maken. Geen getrut.

Het team van Wasmeer viel bij de warming-up op met fysiek beduidend grotere jongens dan bij sv Huizen.  Het zou wel eens een zware dobber kunnen worden. Sv Huizen kwam flitsend uit de startblokken en bij de tweede aanval was het raak. Wim zette Remco vrij voor een leeg doel: 0-1.

Kort daarna opnieuw een uitbraak van sv Huizen waar Remco op de keeper leek af te stevenen maar met veel pijn op de grond belandde. Hij moest het veld verlaten en zelfs een ziekenhuis bezoeken. Bij de EHBO werd gedacht aan een gebroken middenvoetsbeentje.

Na de openingsgoal kwam het spel wat meer in evenwicht en probeerde Wasmeer de spits aan de bal te krijgen. Logisch, een grote, sterk en balvaardige jongen in de spits en hij zorgde voor de omslag in de stand. Eerst in de 20e minuut de gelijkmaker en 5 minuten later de voorsprong voor Wasmeer: 2-1. Beide keren kwam deze spits in een 1 tegen 1 situatie terecht waar hij wel raad mee wist.

Na een half uur spelen een meevaller voor sv Huizen toen het een penalty kreeg. Christiaan schoot deze onberispelijk binnen en trok daarmee de stand weer gelijk.

De eerste helft had bij sv Huizen behoorlijk zijn tol geëist. Het uitvallen van Remco en een aantal spelers die met behoorlijke pijntjes de pauze goed konden gebruiken. Met een wat meer defensief ingesteld team was het de bedoeling om het achterin dicht te houden en waar het kon te profiteren voorin.

De tweede helft was 5 minuten oud toen vanuit een hoekschop Wasmeer weer op voorsprong kwam. Het was een knullig moment, getrut alom en de bal die via via in het net plofte: 3-2.
    Twee minuten daarna leek Wasmeer de genadeslag uit te delen. Een uitbraak over de linkerkant die uitstekend werd afgerond zorgde voor de 4-2. Het leek er op dat moment in zijn geheel niet naar uit te zien dat het zowel fysiek nu ook mentaal aangeslagen sv Huizen hij tij nog zou kunnen keren.

Opnieuw wat omzettingen in het veld, al was het meer op hoop van zegen. Een kwartier voor tijd kon Wim op de keeper af en scoorde de derde Huizerse goal: 4-3.

De hulp die sv Huizen echt nodig had kwam van Wasmeer zelf. In korte tijd kregen 2 spelers de gele kaart voor gehouden en konden voor 10 minuten aan de kant zitten. Tegen 9 man moesten de spelers van sv Huizen alle pijntjes verbijten en ging het op zoek naar die bevrijdende gelijkmaker.

Wasmeer leek het vol te houden, totdat Nick de bal kreeg. Een beetje rechts van het doel, op de zestienmeter lijn. Waar de meesten een voorzet verwachtten, liet Nick een boogbal los die je eigenlijk alleen in films ziet. Vertraagd. De bal ging over de keeper en daalde precies in de linkerhoek: 4-4.
    Direct na de aftrap werd de wedstrijd afgefloten en wist sv Huizen dat de klus was geklaard.

De spelers ploften in of bij de dug-out neer. Verbaasd, trots en vooral moe. Voor een aantal was het zelfs nog een behoorlijke klus om naar de kleedkamer te lopen. Des te meer bewondering is er voor die laatste stormloop op het doel van Wasmeer. Waar die kracht vandaan werd gehaald is een raadsel, maar zorgde er wel voor dat het bekeravontuur van sv Huizen JO17-3 door gaat.

JO17 met inzet en geduld naar zege
    7 sep 2019
    sv Huizen JO17-3
    Olympia JO17-2 - sv Huizen JO17-3: 0-3 (0-1)