logo connect logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
logo connect logo huizer kaasgilde

JO17-3 maakt het zichzelf gemakkelijk
    15 sep 2018
    Ron Bunschoten JO17-3 2018-2019
    sv Huizen JO17-3 - Maarssen JO17-5: 7-2 (2-1)
    jo17-3-maakt-het-zichzelf-gemakkelijk
    sv Huizen JO17-3 - Hercules JO17-5: 3-3 (0-2)
    jo17-3-op-basis-van-strijdlust-een-punt-gewonnen-in-een-zinderend-slot

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen voor de JO17-3 is een thuiswedstrijd voor de beker met Hercules JO17-5 als tegenstander. Bij de thuisploeg geen schokkende zaken bij de voorbespreking, vooral zorgen dat de organisatie gaat staan en dat we gaan kijken hoe dat gaat.

Sv Huizen begon goed aan de wedstrijd en liet gelijk merken dat het van plan is om deze wedstrijd winnend af te sluiten. Er kwamen kansen en die werden steeds talrijker en steeds groter.

Het was echter Hercules dat met de rust met 2-0 voor stond door uiterst effectief met de spaarzame kansen die ze kregen om te gaan. Een vreemde eerst helft, waarbij de score eigenlijk in het voordeel van sv Huizen had moeten zijn. Zaak was om vooral door te blijven gaan met het goede spel en daar nog net een schepje meer overtuiging bij te gooien.

Het werd direct vanaf de aftrap voor de tweede helft duidelijk dat de JO17-3 maar al te graag dat schepje er boven wilde gooien. Het begon de tegenstander nu nadrukkelijk op de eigen helft terug te duwen, maar nog steeds wilde de bal er maar niet in. Soms door onnauwkeurigheid, maar toch ook een paar keer door een soort tovenarij waarbij vooral langs de kant een ieder elkaar verbaasd stond aan te kijken, vol ongeloof dat nog altijd de nul op het scorebord stond.

Met nog een klein kwartier te spelen stond de 0-2 stand er nog altijd en kreeg sv Huizen de uitgelezen mogelijkheid om de aansluitingstreffer te maken. Een wat makkelijk gegeven penalty kon daarvoor zorgen. Vooraf was afgesproken dat de aanvoerder bepaalt bij dergelijke situaties wie het gaat doen en aanvoerder Milad nam zelf de verantwoordelijkheid op zich. Met de overtuiging waarmee de bal werd ingeschoten was werkelijk niets mis, alleen vloog de bal snoeihard vol op de lat en bleef het 0-2.

In de 70e minuut van de wedstrijd was het dan wel raak en wist Merijn de 1-2 te scoren. Nog geen 2 minuten later een situatie waarbij de scheidsrechter snel floot voor een vrije trap. Twee seconden later lag de bal in het doel. Er werd geen voordeel gegeven, de vrije trap was het enige voor de thuisploeg. Merijn wist er toch wel raad mee en peerde de bal onder de muur strak en laag in de linkerhoek: 2-2.

Dezelfde Merijn kon even later van het veld vertrekken. De scheidsrechter trok kort achter elkaar 2x geel en daarna dus rood. Blijkbaar voor een woordenwisseling tussen Merijn en een tegenstander. Leerpuntje zullen we maar zeggen, het doet niets af aan de geweldige wedstrijd die Merijn speelde.

In de slotseconde prikte Hercules dan toch nog de 2-3 binnen. Bij sv Huizen werd meer risico in de organisatie genomen en bij een counter kon Hercules profiteren. Ook keeper Tim kon dit onheil niet keren, hoewel ook hij een fantastische wedstrijd op zijn naam erbij kan schrijven.
    Het kon nog, moesten de spelers van de JO17-3 gedacht hebben of misschien wel: het moet nog kunnen. Direct daarna een heerlijke assist van Yannick op Luke die vrij voor de keeper werd gezet en de stuiterende bal met een weergaloze lob zorgde voor de 3-3.

In ieder geval dan maar de morele winnaar, waarbij zeker in de tweede helft de jongens zich helemaal leeg aan het strijden waren. Het werd er niet beter en mooier op qua voetbal, maar de enorme inzet en onverzettelijkheid maakte veel goed. Genoeg te verbeteren, maar qua beleving is er niets mis mee!