JO17-3 met extra hulp uit de beker
    14 dec 2019
    sv Huizen JO17-3
    Renswoude JO17-1 - sv Huizen JO17-3: 1-1 (0-1), 3-2 (penalty`s)
    jo17-3-met-extra-hulp-uit-de-beker

De laatste wedstrijd van het kalenderjaar voor de JO17-3 van sv Huizen is een bekerwedstrijd uit bij Renswoude met de JO17-1 als tegenstander. De kracht van de tegenstander was lastig in te schatten. De resultaten van het team in de voorgaande wedstrijden maakten eerlijk gezegd niet al te veel indruk.

Desalniettemin werd de tactiek niet aangepast. Voor de zekerheid starten met de focus op de omschakeling van verdedigen naar aanvallen, de tactiek die succesvol uitpakte in de wedstrijd met kampioenskandidaat SO Soest. En dan gaandeweg maar kijken hoe de tegenstander reageert en wat het laat zien.

De eerste 20 minuten verliepen min of meer volgens plan. Er werd geconcentreerd verdedigd, op de eerste minuut na toen een aanvaller van Renswoude met de bal aan de voet zomaar het strafschopgebied kon binnen lopen. De inzet ging naast, maar sv Huizen was gewaarschuwd.

Daarna werden de aanvallers een stuk verder van het doel afgehouden en volgde er wat afstandsschoten die geen gevaar opleverden. Aan de andere kant van het veld kwam sv Huizen er ook niet doorheen. Na de wisselronde halverwege de eerste helft ging sv Huizen de verdedigende stellingen wat verlaten om wat meer te proberen vooruit te spelen. Dat moest dan nog wel met verdedigend denken. Renswoude liet in deze fase van de wedstrijd zien dat het veel beweeglijker was dan de tegenstander en de bal ging in een goed tempo rond. Tot grote kansen leidde het nog steeds niet en dat gold ook voor sv Huizen. Dat kreeg na een half uur spelen een vrije trap, recht voor het doel op ongeveer 20 meter afstand. Boaz krulde de bal in de linkerhoek en liet de keeper aan de grond genageld staan: 0-1.

In de rust zochten beide teams de kleedkamer op, even uit de gure en koude wind buiten.
    Het doelpuntje was er, maar ook was er het besef dat we er nog niet waren. Geconcentreerd blijven was het devies en niet uit je tent laten lokken. De scheidsrechter maakte op een paar momenten in de eerste helft wel duidelijk dat er ook zomaar spelers van het veld afgestuurd konden worden voor aanmerkingen.

De tweede helft was voor Renswoude. Het zette sv Huizen met de rug tegen de muur en bleef aandringen. Sv Huizen kreeg het steeds minder voor elkaar om de bal lang in eigen bezit te houden, maar bleef lang een geel-groene muur opwerpen waar de tegenstander niet door heen wist te komen.

In het laatste kwartier kreeg Renswoude net even dat extra beetje hulp dat nodig was.
    Wim werd in een 1 tegen 1 situatie met een verdediger in het strafschopgebied onderuit gelopen en dat werd opmerkelijk genoeg niet met een penalty bestraft. Kort daarna werd opnieuw Wim in een 1 tegen 1 situatie met een verdediger van zijn sokken gelopen. Een nog duidelijker penalty geval,maar de scheids wuifde het weg. In de minuten die volgde kreeg Renswoude dan weer wel veel vrije trappen mee in situaties waar duidelijk aanzienlijk minder aan de hand was. Dat was of direct een vrije trap of naderhand met de uitleg dat er geen voordeel meer zou zijn voor Renswoude na een overtreding.
    Het werd ineens erg opzichtig partijdig, om moedeloos van te worden als het op zo’n manier gaat.

Vier minuten voor tijd kon Renswoude de extra hulp benutten. Uit de zoveelste vrije trap die in korte tijd cadeau werd gedaan aan Renswoude wist de ploeg de gelijkmaker te scoren.
    Een mentale dreun van jewelste voor sv Huizen, dat ook wel besefte dat Renswoude veel meer in de aanval was, maar tot dat toe uitstekend stond te verdedigen. Als er dan toch een tegendoelpunt geïncasseerd moet worden vlak voor tijd is dat al een zuur moment, het werd nog moeilijker te verkroppen door de extra hulp en de mate van onrecht.

Het bleef bij een gelijkspel en dat betekende direct een penalty-serie. Waar sv Huizen er in de wedstrijd twee maal recht op had, konden beide teams er vijf nemen. Niels pakte twee van de vijf penalty’s van Renswoude, het was niet genoeg. Van die vijf scoorde sv Huizen er twee en Renswoude drie.

Einde beker avontuur.

Misschien had sv Huizen het minder verdiend dan Renswoude, maar dat is dan vanuit het standpunt wie het meeste aan het aanvallen was. Sv Huizen liet eens te meer zien dat het verdedigend zijn mannetje weet te staan. Het was bijna gelukt en de ploeg had er zeker minder moeite mee gehad als het Renswoude zonder de extra hulp was gelukt. De verslagenheid was groot in de kleedkamer en deze tik zal nog wel even nadreunen. Hopelijk zorgt de winterstop er voor dat de kater weg spoelt en het team met frisse moed aan de voorjaarscompetitie kan beginnen. Met maar 1 doel.